Tegen bestorming door illegalen: Giorgia Meloni verlangt zeeblokkade voor de Libische kust

(Vertaling: E.J. Bron)

Net als ieder jaar wakkert een enorme bestorming door immigranten ook dit jaar de politieke discussie in Italië aan. En: ze is opnieuw koren op de molen van de rechtse oppositie. Kon enkele jaren geleden de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken van de Lega, Matteo Salvini, met zijn rigide maatregelen tegen de illegale immigratie op de instemming van een overweldigende meerderheid van de Italianen rekenen, zo profiteert op dit moment de voorzitster van de “Fratelli d´Italia”, Giorgia Meloni (foto), van de situatie. Ze maakt er geen geheim van dat ze in het geval van een verkiezingsoverwinning bij de vervroegde parlementsverkiezingen in september minister-president wil worden.

Nu doet Meloni met de eis naar een scheepsblokkade voor de Libische kust van zich spreken om de actuele bestorming door migranten de baas te worden. “De beste oplossing voor het probleem van de migratie bestaat erin om de afvaarten te blokkeren”, zei Meloni in een interview met de Italiaanse radiozender 102-5.

“Veel mensen beweren dat een zeeblokkade niet uitgevoerd kan worden, omdat deze lijkt op een oorlogshandeling. Waarom heeft de EU nooit geprobeerd met Libië te onderhandelen om een einde van de afvaarten overeen te komen?”, vroeg Meloni. Ze sprak zich uit voor de instelling van hotspots in Afrika, waarin erover beslist moet worden wie het recht zou hebben om als asielzoeker naar Europa te komen. “Je kunt met de Libische autoriteiten onderhandelen”, verklaarde Meloni.

Haar partij “Fratelli d´Italia” – die anders dan de Lega en Forza Italia niet deelnam aan de onlangs mislukte regeringscoalitie onder de afgetreden minister-president Mario Draghi – is volgens actuele peilingen op dit moment de grootste partij in het midden-rechtse blok. Mocht dit midden-rechtse bondgenootschap de parlementsverkiezingen op 25 september winnen en de Fratelli d´Italia de grootste individuele partij worden, dan heeft Meloni aanspraak op de functie van minister-president. “De regels zijn bekend in het midden-rechtse kamp. De partij die in de coalitie de meeste stemmen behaalt, stelt de naam van de minister-president voor. Deze naam ben ik, wanneer de Fratelli d´Italia als grootste individuele partij uit de verkiezingen tevoorschijn komt”, aldus Meloni.

Het midden-rechtse kamp, bestaande uit de Fratelli d´Italia van Meloni, de Forza Italia van Silvio Berlusconi en de Lega van Matteo Salvini, staat in de peilingen op dit moment ver bovenaan. Volgens peilingen zou de Fratelli d´Italia 23% van de stemmen kunnen halen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Tegen bestorming door illegalen: Giorgia Meloni verlangt zeeblokkade voor de Libische kust

 1. scherpschutter1943 zegt:

  schiet alle vluchtelingen boten lek en laat ze allemaal verzuipen. Niet humaan maar zeer effectief. Helaas, de geheime agenda van de europese unie zegt anders. Laat je niks wijsmaken door de volksvijandige regeringen in europa, te beginnen in nederland. Ook in nederland wil men alleen maar meer,meer en nog meer vluchtelingen. Dit alleen omdat er dan dacronische maatregelen genomen kunnen worden ter kneveling van de bevolking. Kijk naar de nieuwe coronanoodwet, kan zo uit de koker van hitler met zijn gestapo zijn gekomen. Dag vrijheid, dag democratie, leve de dictatuur. Dit alles op initiatief van die kale doodskop van Dood66 en zijn handlangers (Jette, Kaag, Sjoersma en al die andere niet genoemde dood66ers).

  Geliked door 1 persoon

 2. Frits zegt:

  Tis voor Italië te hopen dat ze wint. En ook voor de EU en rest van Europa. En als Trump dan ook nog een come back maakt, gloort er weer hoop aan de horizon. Moet kunnen.

  Like

 3. Eppo zegt:

  Meer asielkinderen reizen alleen

  Het aantal minderjarige asielzoekers
  dat in zijn eentje naar Nederland komt,
  neemt flink toe.Tot en met juli hebben
  zich al 1703 kinderen gemeld.Dat is
  meer dan twee keer zoveel als in de
  dezelfde periode vorig jaar.

  Vanwege een personeelstekort bij de IND
  en de ingewikkelde wet- en regelgeving
  verlopen de asielprocedures voor deze
  kinderen langzamer dan gewenst.

  Volgens de IND worden de kinderen vaak
  in hun eentje vooruitgestuurd door hun
  familie.Vluchtelingenwerk Nederland
  zegt dat het ook vaak gaat om kinderen
  die op de vlucht zijn voor bijvoorbeeld
  de Taliban of seksueel misbruik.

  De kwartiermakers sturen Ze ook al vooruit over een jaar trouwen Ze met hun zogenaamde misbruikers.

  Opvangen in EIGEN GELOOFS REGIO is de enige juiste oplossing!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  Niets is gemakkelijker dan die hele dobberneger invasie op de Middellandse Zee te stoppen.
  De Italiaanse marine beschikt, net als elke andere moderne “blauw water” marine, over de middelen om exact op beeld vast te leggen dat het hier niet om het “redden van drenkelingen” maar om ordinaire mensensmokkel gaat.

  Zodra dit is vastgelegd kunnen de betreffende “reddingsschepen” opgebracht worden, de betreffende bemanningen gearresteerd worden, en de betreffende organisaties voor de rechter gedaagd.
  Daarna kan dan eventueel ook nog de door deze smokkel binnen de EU aangerichte schade op deze bemanningen en organisaties verhaalt worden, en dan gaan zelfs de zakken van vriend Soros niet diep genoeg wezen.

  Het enige ontbrekende ingrediënt is tot nog toe altijd politieke wil geweest.
  De EU elite wil deze illegale immigratie gewoon, de EU bevolking wil deze immigratie niet, en dus doet de EU elite net alsof men niet bij machte is een einde aan deze immigratie te maken.
  Het is gewoon een potje volksverlakkerij van de bovenste plank.
  Zoals bijna alles waar EU voor staat.

  Geliked door 1 persoon

 5. Niek zegt:


  De toren van Babel die nog steeds is

  Like

 6. Pingback: Salvini in verkiezingsmodus: “Italië is niet het vluchtelingenkamp van Europa!” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s