Salvini in verkiezingsmodus: “Italië is niet het vluchtelingenkamp van Europa!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor Italiaans rechts, dat bij de vervroegde parlementsverkiezingen in september een grote overwinning hoopt te behalen, is de enorme toestroom van illegalen over de Middellandse Zee, waardoor Italië ook dit jaar geteisterd wordt, een schot voor open doel. Na Giorgia Meloni, de cheffin van de “Fratelli d´Italia”, maakte nu ook de voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en chef van de Lega, Matteo Salvini (foto), het asielzoekersprobleem tot onderwerp.

Salvini bezocht zelfs het eiland Lampedusa, dat voor veel illegalen het eerste opvangcentrum op EU-territorium is. Daarvoor verklaarde hij: “Italië kan niet tienduizenden immigranten opnemen, die alleen maar problemen opleveren”, zei hij, en: “Italië is niet het vluchtelingenkamp van Europa.”

Salvini beschuldigt de regering in Rome ervan het probleem voor zijn aankomst te willen verdoezelen – Journalisten van AFP zagen ongeveer 200 asielzoekers, die aan boord gingen van een veerboot naar Sicilië, terwijl tegelijkertijd het opnamecentrum werd opgeruimd, blijkbaar een cosmetische maatregel voor Salvini´s aankomst.

Toen hij in 2019 minister van Binnenlandse Zaken was, verhinderde Salvini in het kader van zijn politiek van de “gesloten havens” dat zogenaamde hulpschepen met migranten in Italië aan land konden gaan. In peilingen staat Salvini´s Lega op dit moment op ongeveer 13% – achter de 23% van de “Fratelli d´Italia”.

Ondertussen zijn er aan het Italiaanse “vluchtelingen”front geen tekens van een ontspanning te herkennen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome heeft dit jaar tot nu toe meer dan 42.000 nieuwkomers geteld, tegenover bijna 30.000 in dezelfde perioden in 2021. Bijna wekelijks komen er duizenden nieuwe illegalen aan, de meesten met behulp van zogenaamde “zeenoodredders”.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Salvini in verkiezingsmodus: “Italië is niet het vluchtelingenkamp van Europa!”

 1. Frits zegt:

  Hoe je het ook wendt of keert, EU gaat bewust de afgrond in, zo diep, daar is nooit meer uit te klauteren. De elite zal wel op tijd ergens een riant onderkomen hebben gevonden. Desnoods pleuren ze God de Hemel uit.😠😠

  Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  Het Afrikaanse invasieleger marcheert richting de Pays-Bah, het linksche afvoerputje van Europa.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  JA GODVER DE GODVER , WE WAREN ER HAAST .

  DE INENSTORTING VAN DE EU ..

  AT THE END. EINDELIJK . EVENTUALLY .. OP HET EINDE !!!

  EN DAN IN EENS KWAM HEEL GOLDMAN SACHS WEER BINNENSUIZEN

  ZOALS LANDVERRADER CONTI. MONTI EN DRAGHI.

  DE RATTEN VAN DEWERELD

  IK DENK DAT ER EERST ENIGE DODEN MOETEN VALLEN ..

  BY EL KALSHNIKOV OF ZO . DE ITALIAANSE STRUIKROVERTTTTT

  Like

 4. antiislamnu zegt:

  Ik haat mijn dictators…

  Like

 5. Ravian zegt:

  “Italië is niet het vluchtelingenkamp van Europa!”

  En Europa is niet het vluchtelingenkamp van Afrika en het Midden Oosten…
  Laat ik het feit dat het hier geen vluchtelingen betreft, en zelfs geen (ongewenste) immigranten, maar vijandige kolonisten, nog maar even buiten beschouwing.
  Deze invasie moet niet enkel gestopt worden, de reeds gelande kolonisten moeten ook weer van ons continent afgeschopt worden.
  En hetzelfde geld voor alle Europese collaborateurs die deze invasie faciliteren.
  Europa moet van deze plaag gezuiverd worden, omdat we ons nageslacht niet met de vieze erfenis van de hedendaagse EU-elite op kunnen schepen.
  Inpakken en wegwezen dus het hele zooitje, en als dat niet goedschiks kan dan moet het maar kwaadschiks.

  Geliked door 1 persoon

 6. saslis1234 zegt:

  Het is niet alleen Italië ..Heel Europa is nu een vluchtelingenopvang geworden..
  En slapen zij ook buiten

  Like

 7. Julia zegt:

  Dat zullen we Rutte niet horen zeggen in het gave landje zijn zijn ze allemaal van harte welkom en worden ze rijkelijk beloond. Nog gaat de dagelijkse stroom in sneltrein vaart verder terwijl er überhaupt geen woningen meer zijn en geen capaciteit voor opvang. Dit kabinet wil zelfs dat gemeenten om voor nog meer opvanglocaties te zorgen voldoen gemeenten hier niet aan dan neemt het Schwab kabinet het stokje over en zullen gemeenten gaan dwingen. Het wanbeleid kent geen einde meer en de chaos wordt alleen maar meer en meer wie zijn de dupe de ingezetenen want dat politieke tuig krijgt ze namelijk zelf niet in de achtertuin. Dan de smerige discriminatie om ook nog onze schaarse woningen met voorrang te verlenen aan vluchtelingen sluit alle deuren wat mij betreft.

  Like

 8. Peter zegt:

  Vlak voor de verkiezingen komen de grote beloftes,een dag later worden de rijen weer gesloten en gaat alles weer door zoals het was .

  Like

 9. Ameube zegt:

  Ze hadden beter naar Khadafi geluisterd,die had hier voor gewaarschuwd.
  Maar due wilde goud als betaalmiddel invoeren dus die moest weg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s