Geen signaal “veilig” aan het “vluchtelingen”-front: Cyprus en Italië zijn de “hotspots”

(Vertaling: E.J. Bron)

De illegale massa-immigratie naar Europa blijft een constant thema. Een van de actuele zwaartepunten aan het immigratiefront is het Middellandse Zee-eiland Cyprus. Alleen daar al hebben dit jaar tot nu toe 13.000 “vluchtelingen” een asielaanvraag ingediend. De meesten van hen komen uit Turkije.

Cyprus registreert volgens de EU-statistiek, afgemeten aan de bevolkingsgrootte, veruit de meeste asielaanvragen per jaar. De regering in Nicosia heeft daarom herhaaldelijk om hulp van de EU verzocht. Inmiddels maken migranten zonder verblijfsstatus ongeveer 4% van de bevolking van het zuidelijke deel van Cyprus uit, berichtte de staatsradio.

De meeste migranten worden volgens informatie van de Cypriotische autoriteiten door smokkelbendes uit Turkije naar het noorden van het Middellandse Zee-eiland gebracht, dat door Turkse troepen wordt bezet. Daarna worden ze via niet goed bewaakte plaatsen langs de grens naar het zuidelijk deel gesmokkeld.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Geen signaal “veilig” aan het “vluchtelingen”-front: Cyprus en Italië zijn de “hotspots”

 1. Oliedom zegt:

  Die kut bootjes hadden o.a. Italië/Griekenland, direct vanaf het begin moeten tegenhouden en die gelukszoekers aan de Afrikaanse kust moeten afzetten en bij het vertrek van rubberenbootjes vanuit de Afrikaansekust direct leeg prikken, plus die zgn. Vluchtelingenhelpers/organisaties met hun boten, in de bak zetten en die boten van hun naar de sloper moeten brengen.

  Like

 2. Eppo- zegt:

  Laat Ze maar hard werken hier voor Ze tot hun 69e .
  Tis wel heel apart dat Ze 7 landen door reizen minimaal omdat Ze enkel en alleen in Nederstan hun keutel kunnen neerleggen .

  Like

 3. Frits zegt:

  De EU moet zo snel mogelijk worden opgeheven en herinvoering dichte grenzen. Ieder land moet zelf beslissen of het wil verzuipen of niet. Laat het volk mee beslissen. Want daar gaat het om.

  Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  De eens zo mooie eilanden waar mensen graag voor vakantie naar toe wilde zijn totaal verloren en een zinnig weldenkend mens wil er zelfs voor een paar dagen niet meer komen. Overspoeld door alles wat zonder meer binnen komt varen zelfs hotels moeten er voor beschikbaar worden gesteld. Nog even wordt de puinbak nog groter net als in Calais namelijk één grote vuilnisbelt waar zelfs veel ziekte zich zullen verspreiden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s