Europese voedingsmiddelenindustrie waarschuwt: “Geen energie betekent geen levensmiddelen!”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese levensmiddelenindustrie slaat alarm. In een actuele verklaring waarschuwen ondernemingen van de Europese landbouw- en voedingsmiddeleneconomie voor bedrijfssluitingen en verzorgingstekorten als gevolg van de energiecrisis.

In de vorige week donderdag gepubliceerde gemeenschappelijke verklaring waarschuwen FoodDrinkEuropa, de EU-landbouworganisatie COPA-COGECA en de EU-organisatie van de verwerkers van primaire levensmiddelen ervoor dat enkele ondernemingen weldra zouden kunnen stoppen met de productie. De eerste gedupeerden zouden kleine en middenstandsbedrijven zijn, in het bijzonder in energie-intensieve sectoren zoals bakkerijen, groente verwerkende bedrijven en zuivelfabrieken.

“Zolang de onzekerheid aanhoudt zal de druk op de ondernemingen toenemen om of personeel te ontslaan, de productie te beperken of – in het ergste geval – helemaal te stoppen met de productie”, waarschuwde Dirk Jacobs, algemeen directeur van de FoodDrinkEuropa, en benadrukte: “Geen energie betekent geen levensmiddelen”.

Volgens informatie van de organisatie lopen vier op de tien ondernemingen in België het gevaar om in het geval van verdere economische tegenslag failliet te gaan. “De situatie is voor onze sector zeer precair – het is vijf voor twaalf”, zei Jacobs.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Europese voedingsmiddelenindustrie waarschuwt: “Geen energie betekent geen levensmiddelen!”

 1. BosscheBol zegt:

  25 jaar geledeN een lezing bijgewoond van prof. Priem, toen al door links verketterd. “Energie” zei hij “is net zo belangrijk als voedsel en water”. Ik denk dat ze daar nu wel achter zijn.

  Zijn schrikbeeld was dat links om politieke redenen vol voor windmolens, zonnecellen en zelfs die smerige biotroep zou gaan.
  “Wat die linkse klimaatfanatici er niet bijvertellen” ging hij verder ” is, dat dat maar voor een klein deel van de mensheid volstaat. Wat gaan ze met de rest doen? Vermoorden. 0nvruchtbaar maken dan zouden ze in opstand kunnen komen”. Prof. Priem wist toen nog niet hoe totaal en gehaaid de propaganda zou worden. Goebbels zou er jaloers op zijn. Met angst kunnen ze tegenwoordig de mensheid besturen al speelgoedautootjes.

  Vervolgens was Priem bang dat de linksen al het geld zouden weggooien aan die stomme windmolens. En uiteindelijk kun je geld maar éen keer uitgeven dus op = op.

  Dit is de grote droom van loinks. Alle geld opmaken zodat, als die energietransitie (proest) vastloopt er geen geld meer is om het op een andere manier te proberen. Terug naar de steentijd, dat is de echte droom van links. Geen techniek meer, geen ziekenzorg, golven vasn besmetelijke ziekten razen over de wereld, mensen worden maxmaal 40 jaar oud, doorlopend oorlogen en opstanden om energie, voedsel en water: heerlijk: de mens is in evenwicht met moeder aarde .

  DE STEENTIJD! Dat is wat ze willen. DE STEENTIJD en DE DOOD.

  Geliked door 5 people

 2. Boike zegt:

  Dat is dus precies, wat de psychopaten willen.

  Geen levensmiddelen betekent honger, ziekte en dood.

  Dat helpt hun doel de wereldbevolking te decimeren.

  Er wacht ons nu een vreselijke hongerwinter.

  Het wordt een genocide, een holocaust !!!

  Met psychopaten aan de macht gaat de wereld naar de verdommenis.

  Geliked door 2 people

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Daar zijn we dus letter mee dankzij Rutte & Co !

  Like

 4. Johan P zegt:

  Geen energie betekent ook geen koeling of diepvries. Dus ook geen opslag van de huidige oogst. Geen energie betekent ook geen verwerking van die oogst. Dat gaat dus uitdraaien op enorme hoeveelheden voedsel die hetzij helemaal niet geoogst zullen worden en op het veld verrotten, of na het oogsten zullen verrotten.
  Ik kan de schaapjes nog horen lachen toen ik ze hiervoor waarschuwde om voedsel in te slaan. Maar nu hoeven ze niet bij mij aan te kloppen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dewaere zegt:

  Als dat gebeurd en de prijzen dan pas echt exploderen wordt dat een ‘Marie-Antoinetje’, die zij voor de Franse revolutie ook al dat de mensen die het brood niet meer kunnen betalen dan maar gebak moesten kopen…. ik hoor het Antoinette Kaag zo zeggen!

  Geliked door 1 persoon

 6. LUCIA zegt:

  Dat is ook precies de bedoeling van de globalisten, ze willen alles kapot maken wat zich in het middenkader van de Economie beweegt, om zodoende een grote arme onderklasse te creëren en een kleine aan hen gelieerde bovenlaag met niets daartussen; een boterham… groot sneetje, klein sneetje geen beleg…..wel alles weg

  Like

 7. Ravian zegt:

  Geen energie betekend niet enkel geen voedsel, geen energie staar voor he-le-maal niets hebben.
  Geen energie is in koude dode huizen slapen, uit (vervuilde) beken en rivieren lebberen, en hopen dat de bloembollen een beetje smaken.
  Dat laatste ga je dan overigens enkel ontdekken als je beter me je knuppel wist om te gaan dan de andere bloembollen liefhebbers.
  De middeleeuwen zijn een paradijs vergeleken met hetgeen waar onze hele samenleving bij ongewijzigd beleid in terecht gaat komen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s