Orbán eist opheffing van alle Ruslandsancties voor het eind van 2022: veroorzaken alleen maar economische problemen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Unie zou alle sancties tegen Rusland uiterlijk tot het eind van dit jaar moeten opheffen, eist de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto). Ondertussen zijn de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten het over een achtste sanctiepakket eens geworden.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft de EU-lidstaten opgeroepen om de tegen Rusland opgelegde sancties uiterlijk aan het eind van het jaar op te heffen. De strafmaatregelen tegen Moskou zouden de Europeanen “zijn afgedwongen door de Brusselse bureaucraten”, zei hij woensdagavond tijdens een fractievergadering van zijn regeringspartij Fidesz in Balatonmáldi:

De sancties veroorzaken economische problemen, de energiecrisis en de inflatie.”

De Europese Unie daarentegen wil een achtste sanctiepakket tegen Rusland voorbereiden. Dat kwamen de ministers van Buitenlandse Zaken van de 27 EU-landen overeen in de marge van de Algemene Vergadering van de VN in New York. Concrete besluiten dienaangaande dienen tijdens een bijeenkomst midden oktober genomen te worden. “Wij zullen nieuwe restrictieve maatregelen onderzoeken, we zullen ze aannemen”, “zei Josep Borrell, de Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, tegen vertegenwoordigers van de pers, en hij voegde er aan toe dat de nieuwe sancties betrekking zouden kunnen hebben op zowel individuele personen als op bepaalde branches.

Orbán, die een goede relatie heeft met de Russische president Vladimir Poetin, heeft de EU-sancties tot nu toe weliswaar ondersteund, maar heeft uitzonderingsregels voor zijn land doorgezet. Met zijn eis naar een einde van alle sancties tegen Rusland zou hun Brussel nu een streep door de rekening kunnen halen. Sanctiebesluiten van de EU moeten namelijk unaniem door alle EU-landen worden besloten. Hongarije is sinds 2004 lid van de EU.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Orbán eist opheffing van alle Ruslandsancties voor het eind van 2022: veroorzaken alleen maar economische problemen

 1. Frits zegt:

  Orbán: de enige met realiteitszin👍

  Geliked door 1 persoon

 2. Andre zegt:

  Best wel raar dat de VN bepaalt wat Borell van de EU tegen de ministers van de EU moet zeggen om vervolgens via Fopke Hoekstra het door de slangenkuil van Rutte moet rommelen. Het klootjesvolk heeft zoals altijd weer het nakijken bij hufter Rutte en spion Kaag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Blaffertje zegt:

  Klopt als een bus, maar die sancties hebben een ander doel, ons op de knieën krijgen.

  Het ging ons te goed en daar bevalt de elite niet, het verschil tussen arm en rijk is de afgelopen 12 jaar onder Flutte enorm toegenomen.

  Tevens moet de onzinnige energietransitie doorgevoerd worden omdat wij weer voorop willen lopen met de belachelijk klimaat ambities.
  80% van alle houtkap, wereldwijd, verdwijnt in onze biomassacentrales en als je ziet in hoe een tempo de bossen over heel de wereld worden kaalgekapt voor alleen Nederland, die kontkruimel op deze aarde, dan kan je aan je water aanvoelen dat over 10 jaar wereldwijd geen boom meer staat.

  Schrale troost, dan is er ook geen zuurstof meer voor Timmerfransje en overige labbekakkers.

  Geliked door 4 people

 4. Olie bol zegt:

  Gaat niet gebeuren, Rusland moet kapot gemaakt worden. USA speelt een vies spelletje via de EU.

  Like

 5. R. zegt:

  Deze EXHTE man begrijpt het!!! Wat zijn de rest van de politici in Europese landen en de EU een afschuwelijke bange, laag IQ-hebbende en eigenzakkenvullende klootzakken!!!

  Like

 6. Rene zegt:

  DE stem van het volk is afgenomen door de EU voorschriften (dictatuur)
  Willen wij dat ik dacht het niet Dus terug naar normaal . WEG MET DIE HELE KLIEK .Incl de schwap horde .BLAUW WIT ROOD VOOR NU.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rene zegt:

  ORBAN OK .

  Geliked door 1 persoon

 8. delamontagne zegt:

  Een paar uur na de “offensieve” toespraak van President Vladimir Poutin gericht aan ’t Westen, roept de president van Ukraïne in de Algemene Vergadering van de VN op om Rusland te straffen.
  Er moet een speciaal tribunaal komen en de Oekraïense president pleitte er ook voor om Russia ’t Veto-recht af-te nemen.
  Dit gebeurde in de Algemene Vergadering van de VN.
  Hij sprak van een “rechtvaardige straf” voor Rusland, dat zelf de Amerikaanse president ervan beschuldigde “op een schaamteloze manier” de principes van de Verenigde Staten te hebben geschonden.
  “Er is een misdaad begaan tegen Oekraïne en we eisen een rechtvaardige straf”.
  “Straf voor het proberen om ons grondgebied te stelen, straf voor de moord op duizenden mensen, straf voor het martelen en vernederen van vrouwen en mannen”, voegde hij eraan toe, terwijl hij dit woord “Straf” keer op keer herhaalde.

  Gekleed in zijn gebruikelijke kaki T-shirt riep de Oekraïense leider ook op een schadevergoedingsfonds voor de slachtoffers op-tr-richten.

  DE WERELD STAAT AAN ONZE KANT………
  “Wij zijn klaar voor vrede.
  Maar een eerlijke en rechtvaardige vrede”, zei hij ook, terwijl hij de ingrediënten van zijn “recept” voor vrede opsomde; van “bestraffing” tot het herstel van de territoriale integriteit door “veiligheidsgaranties”.

  Geliked door 1 persoon

 9. karton zegt:

  Die Orbán toch !!
  Hij heeft volkomen gelijk, alle aan Rusland opgelegde sancties, hebben voor ons in Nederland, het leven alleen maar moeilijker en duurder gemaakt.
  Dus de sancties werken contra-productief ! Maar dat maakt “Den Haag” geen ene moer uit, zij hebben er geen last van.
  De heer Orbán krijgt hoogstwaarschijnlijk binnenkort nóg meer steun voor z’n politiek, en wel vanuit Italië, door mevr. Meloeni. Daarna misschien nog vanuit Tsjechië !
  Zag én hoorde vanmorgen in een tv-uitzending een vreselijke VVD-glibber, ene Malik Azmani (échte NL-naam trouwens ! Zal ook wel weer een buitenlander in de NL-politiek zijn) Deze man bleek een VVD-Euro parlementariër te zijn. Deze nietsnut kon niks anders als de mogelijk nieuwe Italiaanse premier, mevr. Meloeni dus, kwetsen, beledigen en “zwart maken”. Zo zou mevr. Meloeni, volgens deze parasiet, een échte fasciste, raciste en zélfs communiste zijn ! Deze VVD-dwaas had de gore lef om zijn eigen partij “het toppunt van democratie” te noemen.
  Binnen de EUSSR-“leiding” dringt het nog steeds niet door dat zij beter zichzelf kunnen opheffen, over enige tijd zal dat zeker gaan gebeuren, maar dán door de bevolking, en dat zal dan niet zachtzinnig gaan !

  Geliked door 2 people

 10. koddebeier zegt:

  Orban de laatste premier die zijn hersens gebruikt !

  Geliked door 1 persoon

 11. ronjaspers zegt:

  Wat nu de laatste tijd allemaal gebeurt met die opzettelijke veroorzaakte crissisen,past perfect in de NWO agenda.

  Geliked door 1 persoon

  • Qvic zegt:

   @ ronjaspers zegt:23 september 2022 om 21:05,
   Dat klopt exact. Het is allemaal volgens het WEF plan. De bevolkingen indirect onteigenen, door hoge inflatie. Zodat de bevolkingen alles kwijtraken en zo afhankelijk worden van de staat. Dan bezit de staat alles en de bevolkingen niets meer. Zoals het WEF slogan: van je bezit niets meer

   Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    Qvic.Vergeet de (nazi) bilderberg groep niet,die is veel machtiger dan het WEF.De oprichter van het WEF die klauSS schwab is ook een bilderberger.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s