Poetin verkondigt de toetreding van de vier nieuwe gebieden tot Rusland

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin zei vandaag in het Kremlin dat de inwoners van de Volksrepublieken Donetsk en Loehansk evenals de gebieden Cherson en Zaporozje een gezamenlijk lot met Rusland hebben. Hij riep Kiev op om onmiddellijk te stoppen met de gevechtshandelingen.

In het grote Kremlin-paleis vond vandaag een ceremonie ter ondertekening van akkoorden over de toetreding van de vier nieuwe gebieden tot de Russische Federatie plaats. Op het Rode Plein in Moskou vond daarna een grote manifestatie plaats.

Nadat Poetin de verdragen ondertekend had, zullen ze worden voorgelegd aan het Russische constitutioneel hof, het Russische parlement en de Federatieraad. De volgende zitting van de Federatieraad staat gepland voor 4 oktober.

Vladimir Poetin had in februari al de onafhankelijkheid van de Volksrepublieken Donetsk en Loehansk (DVR en LVR) erkend en was een speciale militaire operatie in de Oekraïne begonnen. Hij motiveert het optreden met de bescherming van de burgerbevolking daar tegen aanvallen van Oekraïense nationalisten. Donderdag ondertekende hij decreten over de onafhankelijkheid van de gebieden Cherson en Zaporozje.

Van 23 tot 27 september vonden in de DVR en de LVR evenals in de bevrijde delen van de gebieden Zaporozje en Cherson referendums over de toetreding tot Rusland plaats. Daarbij sprak de meerderheid van de bevolking in alle gebieden zich uit voor een toetreding. De leiders van de vier regio´s verzochten Poetin daarna om opname van de gebieden in de Russische Federatie.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Poetin verkondigt de toetreding van de vier nieuwe gebieden tot Rusland

 1. Olie bol zegt:

  Gazprom spekt Kremlin na recordwinst door hoge gasprijs.

  AMSTERDAM – Het Russische Gazprom keert voor het eerst in zijn geschiedenis interim-dividend uit. De opbrengst van de verkoop van Russisch gas is afgelopen halfjaar geëxplodeerd. Die belandt merendeels in de kas van de grootaandeelhouder, de Russische overheid.

  Minder gasexport, toch hoge inkomsten voor Gazprom en zijn grootaandeelhouder, de Russische staat.
  Minder gasexport, toch hoge inkomsten voor Gazprom en zijn grootaandeelhouder, de Russische staat.
  Sinds de oorlog die president Poetin op 24 februari dit jaar in Oekraïne is begonnen, is de gasprijs over in Europa ruim verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar.

  De nettowinst over de laatste zes maanden kwam uit op €45 miljard, zo’n 2,5 biljoen roebel. De raad van bestuur van Gazprom keurde vrijdag een voorgesteld record interim-dividend van 51,03 roebel per aandeel goed, iets minder dan een euro per aandeel. Aandeelhouders stemden ruim in.

  Like

 2. karton zegt:

  Ik zag én hoorde Befje Ollonkreng ook nog ff over deze oorlog, zij maakt toch wel een zéér krijgshaftige indruk hoor, Putin zal hier vast wel rekening mee houden, ik verwacht eigenlijk dat hij zich helemaal uit Oekraïne zal terugtrekken nadat hij Befje heeft gehoord/gezien.
  Ook Hoekstra, dè Matennaaier van het CDA is verschrikkelijk boos op Putin, ik verwacht dat hij, Hoekstra dus, morgen per Flixbus naar Kiev vertrekt en vandaar verder per e-bike naar het front zal fietsen.
  Stelletje gekken in “Den Haag”.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   karton Totaal doorgeslagen en een zeer gevaarlijke ziekelijke vorm van machtswellust. Wat zullen ze worden afgerekend ik kan de dag niet afwachten. Een stel politieke WEF lafbekken die volk en land verraden verdienen de hoogste straf. Het trieste zooitje vindt het vreemd dat bedreigingen toenemen maar goed ze zijn goed beveiligd en rennen om het minst geringe naar het loket aangifte. Grote bek, geen daadkracht, actieve slopers en volksverraders daar kan een weldenkend mens geen enkel respect voor opbrengen. Eén ding is zeker Poetin heeft ze goed bij de staart ondertussen heeft hij met zijn annexatie gebieden tot zich genomen waar de meest essentiële grondstoffen zitten. Wat zullen die idioten in Den Haag straks verantwoording moeten gaan afleggen over hetgeen wat ze hun land hebben aangericht door zonder meer een corrupte Zelensky te steunen met moordwapens en miljarden maar ondertussen eigen land en volk naar de afgrond hebben geholpen en hebben ze al heel veel bloed aan hun handen. Tot op heden is er maar één die in zijn vuistje lacht namelijk hun vijand Poetin die Europa al een aardige economische opdonder heeft gegeven. Helaas zijn door toedoen van de EU, NAVO en VS miljoenen Europeanen de dupe van zelf zorgt dat politieke tuig wel goed voor zichzelf en smeren hem als de daadwerkelijke pleuris uitbreekt. De mensen worden dagelijks misleid en bestookt met Oekraïne propaganda maar wat moeten we nog geloven?

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Julia op 1-10-2022 om 11.02 u.
    Geheel met u eens.
    Dat stelletje lafbekken, ophitsers en landverraders zijn als eersten verdwenen als er één schotje zou vallen; ik weet bijna zeker dat dat tuig v.d. richel allemaal hun “vluchtkoffertjes heeft klaarstaan.
    Het huidige zootje kan wat mij betreft, niet snel genoeg verdwijnen.
    Ze hebben inmiddels al zóveel vernield in óns landje.
    De hele maatschappij is door en door rot gemaakt…………….
    Een man kan vrouw worden, op papier, maar kan 14 dagen later weer naar man veranderen, een kind van tussen de 12 en 16 kan via de rechter of een échte “deskundige” geslachtsverandering aanvragen; terwijl hij/zij er nog geen notie van heeft of er veertjes of haartjes op zullen gaan groeien. Te gek voor woorden en zelfs zg. “christelijke” partijen vinden het prima.
    Straks zegt ene W.A. te Den Haag : “Ik ben vanaf morgen uw koningin i.p.v. uw koning ! Ik wens dat u mij Alexandra gaat noemen”. Kan allemaal @ Julia; zo hebben we binnenkort dus twee koninginnen en waarschijnlijk drie “prinsen van Oranje tot donker Blauw”.
    Ze zijn hier stapelgek !!!!!!

    Like

 3. bobzelf zegt:

  IK DENK DAT ONZE GELIEFDE DRS P.

  DUS VRAAGTEKENS ZET BIJ DEZE NEP VERKIEINGEN ..

  IK ZAL HET EFFE UITLEGGEN MAFKEES ….

  ALS DUS IN 1990 DE CCCP IN ELKAAR PLEURT .
  EN DE RUSSEN . UKRAINE EEN BESTAANSRECHT GUNNEN
  ALS MEEST CORRUPTE NAZI BENDE TER WERELD .
  TERWIJL ZE ZELF OOK NIET TE VRETEN HADDEN ..

  EN DE GRENS VAN RUSLAND EEN 300 KM OPSCHUIFT

  WAARDOOR UKRAINE INEENS 55 WAPEN FABRIEKEN HEEFT. ZELDZAME DELFSTOFFEN EN KOLENMIJNEN ..

  EN JAARLIJKS EEN 9 MILJARD BETAALD ……ALS HULP …. EN GOEDKOOP GAZZZZZZZ VOOR DE RUSSISCHE VLOOT OP DE KRIM ..

  DAN VOLGT DE COUP , DIE JE GEMIST HEBT MAIDAN 2014 BY USA

  OFCOURSE WHO ELSE .

  DUS ALS JIJ NOU DAN IN 2014 ALS RUS IN UKRAINE WOONT MET EEN 12MILJOEN RUSSEN
  EN UKRAINE KIEV USA . SCHIET 8 JAAR LANG IEDERE DAG OP ALLE DORPEN EN STEDEN IN DE DONBASS

  DUS 365 DAGEN EN 8 JAAR LANG Mafkees.

  30.000 DODEN 51 .000 GEWONDEN EN EEN STRAAT VOOR DE FOTO’S VAN DE VERMOORDE KINDERTJES
  KIEV STOPTE OOK ALLE UITKERINGEN . BIJDAGES EN ZEG MAAR DE AOW UITKERINGEN EN ZORG . ?? NEEM MAAR EEN ASPERIENTJE

  HEBBIE DAT DAN ALLEMAAL GEMIST VRIEND HERSENDOOD OF WIL JE HET GEWOON NIET WETEN ??

  en als oom vladimir dan vraagt zal ik deze stront voor jullie oplossen ??

  na 8 jaar gesoubat TE HEBBEN . bij macron / hollande .. merkel en boris
  die nooit antwoord gaven .NA MINSK 1 ,, 2 EN 3 en ondertussen het ukrainese leger trainde en bewapende

  DUS DAN MAG JE KIEZEN BIJ UKRAINE . DIE JE 8 JAAR LANG PROBEERT KAPOT TESCHIETEN .JE VARKENS DANWEL ORCS NOEMT

  OF EEN VREUGDEVOL LEVEN ALS RUS IN RUSLAND

  DUS WELKE RUS HEEFT IETS VERVALST MAKKER .????

  VIVA RUSSIA . EN EEN MAN DIE WIL STERVEN VOOR ZIJN VOLK

  ALLE JEZUS WATT EEN KANJER ..

  DIE LOOPT OOK NIET WEG , LOSER. ALS JE VRAAGT WAAR HIJ OP SCHOOL HEEFT GEZETEN

  JA OP DE KGB SPIONNEN SCHOOL , GENIAAL BOBBIE WERKELIJK
  GENIAAL

  Like

 4. Ravian zegt:

  Krim was al terug bij mama, Luhansk, Donestk, Zaporizja, en Kherson, zijn onderweg…

  Geliked door 3 people

 5. Een voldongen feit, de annexatie van de russischtaligegebieden van oekraine. Dat had ook al veel eerder gekund , zonder de oorlog die Zelenski cs is begonnen. Dat had al gekund direct na de staatsgreep waarbij de democratisch gekozen president werd afgezet en Zelenski de macht greep, samen met zijn kompanen, de Klitsko’s. Zowel de VS als de EU hadden en hebben een heel stevige (dure) vinger in de pap bij de staatsgreep in de Oekraine. Maar Zelenski wil geen vrede, die wil doorvechten tot het bittere einde. Van mij mag hij, ik heb niets met de oekrainers en het land. Als de amerikanen toch willen door vechten doen ze dat maar mooi zonder europa, helaas zijn ze in brussel nog gekker dan het paard van chistus en dat was een ezel. Nou komt het meest angstige, Zelenski wil versneld lid worden van de NAVO, je moet er niet aan denken. Als dat door gaat krijgen we allemaal een nucliaire hoed. Absoluut zeker. Voor de VS is de oorlog op het europesche vasteland en niet op hun continent. Maar, wanneer d grote pleuris uitbreekt, krijgen de yanken ook hun deel van de totale vernietiging. Dat schijnen ze daar maar ook in moskou nog wel eens te vergeten.

  Geliked door 3 people

  • Ravian zegt:

   “Zelenski wil versneld lid worden van de NAVO,”

   Volgens de regels van de NAVO zelf gaat dat helemaal niet, maar dat zal wel geen probleem wezen, gezien het selectief toepassen van regels schering en inslag is bij de “rules-based system” elite.

   Het was overigens Poroshenko, en niet Zelenski, die de macht greep.

   Geliked door 2 people

 6. Blaffertje zegt:

  Ze kunnen beter maar luisteren naar Putin, want hij houd woord.
  Ook al roept de hele wereld het grondgebied niet te erkennen als Russisch, hij doet het wel en zal ons de rekening geven.
  Nu hoop ik dat hij dan wel Amerika plat bombardeert die deze oorlog heeft aangejaagd omdat hun economie naar de kloten is.

  Ik vermoed ook sterk dat die seniele dwaas uit Amerika de aanslagen op de Nordstream 1 en 2 heeft uitgevoerd.
  Die lul loopt nu helemaal binnen met dat dure LNG en door het opblazen va die pijpleidingen ziet hij zijn afzet alleen maar vergroten.

  Die Judas van een Zelenski die weet dat hij gesteund word door het westen en gaat vast en zeker door met oorlog voeren.

  Geliked door 3 people

 7. Henk der Niederländer zegt:

  Godverdomme.
  Dat gaat slapeloze nachten opleveren voor Vlad.
  Vergis je even niet dat Rutte en de halve gare Hoekstra wel even uit zullen leggen dat het postzegeldje van de werled ook iets in te brengen hebben.
  Je zou je lul uit je broek lachen als die gekken het niet echt komisch weten te maken

  Geliked door 1 persoon

 8. johannes zegt:

  politici die zo gefixeerd zijn op putin zijn eigenlijk niet meer dan kontelikkers van een orde waar de honden geen brood van lusten , oftewel de bruikbare idioten die straks gaan roepen dat ze het niet hebben geweten (of geen geweten hebben zou ook nog kunnen)

  voorlopig is in elk geval amerika nog altijd nummer 1 op de lijst van oorlogszuchtig volk en dat bewijst alleen al hun ontstaan, hier waren we vast blij dat we van dat roofzuchtige gajes af waren !
  En datzelfde volk je zet europa tussen hen en rusland in en europa mag de klappen opvangen die zij al decennia verdienden.

  aan de vruchten kent men de boom

  Like

 9. Julia zegt:

  Poetin houdt zich wel aan zijn woord dat kun je van Rutte nou niet bepaald zeggen. Ben benieuwd hoe snel de Haagse oorlogshitsers rennen naar het regeringsvliegtuig om de benen te nemen als de pleuris daadwerkelijk uitbreekt wat uiteraard niet lang meer op zich laat wachten. Met dank aan de VS, EU en NAVO zij zijn degenen die de boel hebben laten escaleren en geen enkele moeite hebben gedaan de boel te de-escaleren nu vooral nog de corrupte oorlogsmisdadiger Zelensky bij de NAVO laten toe treden dan weten we zeker dat de Russische beer los barst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s