Erdoğans muezzins roepen in Keulen weldra op tot gebed

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Al vanaf midden oktober zal de muezzin eenmaal daags in de vroege namiddag de moslims in Keulen oproepen tot gebed. Daarbij gaat het om Erdoğans predikers, die uit Turkije geïmporteerd worden en als bijzonder conservatief bekend staan.

De “Turks-islamitische unie van de instelling voor religie”, in het Turks afgekort als DİTİB, is de grootste islamitische religiegemeenschap in Duitsland met 800.000 leden. Haar zetel bevindt zich in Köln-Ehrenfeld, van waaruit ook al over bijna twee weken, vanaf 14 oktober, tussen 12.00 uur en 15.00 uur elke vrijdag de muezzin de moslims van de stad tot vijf minuten lang tot het gebed zal oproepen. In ieder geval voor de komende twee jaar.

Afgezien van het feit dat oproepen van de muezzin voor Duitsland niet gebruikelijk zijn, bestaat er nog een ander probleem: DİTİB geldt als door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan aangestuurd respectievelijk sterk beïnvloed. Nog maar enkele jaren geleden werd zelfs in de mainstream pers bekritiseerd dat de imams van de DİTİB bijna allemaal uit Turkije komen en dat de bestuursleden van de islamitische vereniging door een adviescommissie worden voorgesteld, waarvan de president ook de voorzitter van de Turkse “Diyanet”, het “Presidium voor Godsdienstzaken”, is. Dat betekent: er is sprake van een directe beïnvloeding door de Turkse leiding.

In het jaar 2019 werd in de DİTİB-moskee in Köln-Ehrenfeld ook een islamconferentie gehouden, waarop twee Moslimbroeders spraken. Leden van een islamitische groepering, die als aartsconservatief en reactionair geldt, en ook de sympathie van de Turkse president geniet. Ook dit zorgde voor protesten en kritiek op de DİTİB-leiding.

Met het oog op alle perikelen rondom de DİTİB, de invloed van het Turkse “Presidium voor Godsdienstzaken” en de steeds weer zichtbare nabijheid tot de radicaalislamitische Moslimbroederschap komt het echter bijna grotesk over dat de stad Keulen dit alles met de toestemming voor oproepen van de muezzin op vrijdagen beloont. Vooral ook daarom, omdat daarmee “een voet tussen de deur” staat, die er ook toe zou kunnen leiden dat dankzij de salamitactiek al over enkele jaren de muezzin vijfmaal daags tot gebed oproept. Eerst in Keulen, daarna in heel Duitsland.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Erdoğans muezzins roepen in Keulen weldra op tot gebed

 1. Hovawart zegt:

  ….en zachtjes dooft het licht in de Europese steden…….

  Geliked door 3 people

  • Hovawart zegt:

   Darkness falls across the land
   The midnight hour is close at hand
   Creatures crawl in search of blood
   To terrorize your neighborhood
   And whosoever shall be found
   Without the soul for getting down
   Must stand and face the hounds of hell
   And rot inside a corpse’s shell……

   Like

 2. BosscheBol zegt:

  5x Daags. Komt eraan. En dan ook vanaf de torens van de kathedraal.

  Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  Zo’n schreeuwer op een toren is een prachtig doelwit voor een sniper !

  Geliked door 2 people

 4. Andre zegt:

  Het is 2022 man man geef ze een QR code en doe het lekker via de smartphone. Maar nee het moet weer irritant zijn voor anderen. Scholz is niet alleen Rusland hater maar ook moslim knuffelaar en een ongelofelijke laffe paardelul. Wie het nog snapt moet het maar even uitleggen. De Duitse NOS ……bruinkool mag niet meer vanaf 2038 jajaja dat is toch ruim 15 jaar weg. Maar oh oh oh vandaag gaan ze dat verkorten naar 2030 en dat is ruim 7 jaar weg. Zoals links bezig is halen ze deze winter niet eens met hun lallende muezzin.

  Geliked door 3 people

 5. Meine zegt:

  De tekst die dan gebleerd wordt, is niets anders dan een belediging voor alle andere geloven.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  Het is te hopen dat de “muezzins” de 96,5% niet islamitische Duitsers tot hele andere zaken op gaat roepen…
  Zoals daar zijn patriottisme, de bescherming van vrouwen en kinderen, cultuurbehoud, en ideologische hygiëne.
  Simpel gezegd; het is te hopen dat het hen gaat aanzetten Erdogan’s haat minaretten bij zijn “muezzins” daar te steken waar de zon niet schijnt.

  Like

 7. Henk der Niederländer zegt:

  Ach het is alleen maar wachten tot op het moment dat dat geschreeuw 5 x per dag gaat gebeuren.
  Laat Ik dan verder maar hopen dat de Droevige niet al te dicht bij zo’n haathut woont.

  Geliked door 1 persoon

 8. droevige mof zegt:

  Natuurlijk gaat het om meer dan een roepende muezin, het gaat om islamitische aanwezigheid en dominantie in een stad waar de katholieke
  kerk van het ene pedofilieschandaal in het andere valt. De Turkse islam presenteert zich in een futuristisch gebouw waarvan de architectuur een fatale gelijkenis vertoont met verschillende NWO-projecten over de hele wereld. Ik heb de moskee meerdere malen van binnen bezocht en de sfeer verkend. Voor mij straalde het gebouw een bijna dwingende vreemde
  kracht uit. Als dat is wat de architect wilde bereiken, dan is hij geslaagd.
  Het filmpje hier kan deze beklemmende stemming alleen maar benaderen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Willem zegt:

  Over 30 jaar in heel Europa.

  Like

 10. lone zegt:

  mwah .
  t laffe kleedjesvolk met hun haathutten heeft al verloren .
  eden – in de andere werkelijkheid – komt terug .

  Like

 11. Peter zegt:

  Op oudejaarsavond vonden er massale aanvallen plaats op de dames die in de stad liepen in Keulen ,en wel door de moslimgemeenschap ,de burgemeester daar heeft alles onder de mat geveegd ,een socialiste ten top,Duitsers mogen hun burgemeester zelf kiezen ,dus dit zegt genoeg over het grote verval van Duitsland .

  Geliked door 3 people

  • Andre zegt:

   Nee Peter Duiters moeten ook hun bek houden net als onder Rutte. Stadt Görlitz had AfD Wippel, ruim gewonnen voor burgemeester maar het werd een WEF hufter.

   Like

 12. Julia zegt:

  Ach het duurt niet lang meer of miljoenen mensen kunnen een zeer lange Ramadan houden vanwege de torenhoge inflatie en komende voedselschaarste waardoor voedsel voor het klootjesvolk niet meer te betalen is. Europa heeft zich ten onder gebracht zowel economisch als door een enorme omvolking. Ben benieuwd hoe al die geïmporteerde levenslange uitkeringtrekkers dit zooitje gaat bekostigen want de Nederlander wordt langzaamaan verdreven en werkenden worden steeds minder.

  Geliked door 1 persoon

 13. Harry zegt:

  Nou die Duitsers kunnen hun borst natmaken , in turkenland is de inflatie nog vele malen erger dan onder Rutte bij ons .
  Geloof maar gerust dat heel veel Turken hun eigen land ontvluchten binnenkort omdat ze anders hélemaal niks overhouden .

  Tjonge , wat hebben die Duitsers ( en dan zeg ik dat heel beleefd uit respect voor onze droevige ) , toch een talent om hun eigen land en een héleboel andere landen naar de verdommenis te helpen .

  Like

 14. Jean zegt:

  De import van die gewelddadige perverse barbarij is de ondergang van onze westerse beschaving. Nooit of te nimmer zal ik die zwijnerij tolereren noch respecteren.

  Geliked door 1 persoon

 15. Peter. zegt:

  De moffen hebben een ingebakken dwang voor oorlogvoeren ,iets met zelfvernietiging want winnen doen ze uiteindelijk nooit ,gelukkig maar .

  Like

 16. Republikein zegt:

  Westers onbegrip ten aanzien van islam

  Maar westerlingen hebben dat nog steeds niet voldoende begrepen:

  « Dans les médias occidentaux on n’entend plus que tous ces spécialistes du terrorisme qui aggravent jour après jour la myopie générale. »

  (‘In de westerse media horen we alleen maar al die terrorismespecialisten die elke dag de bijziendheid nog wat vergroten.‘)

  Tegelijkertijd begrijpen westerlingen de islamitische wereld niet, en denken ze over die wereld:

  « Comment pouvez-vous être assez stupides, vous les musulmans, pour refuser ce paradis — même mal en point — des droits de l’homme et de la consommation que je suis prêt à exporter chez vous tel quel ? Comment pouvez-vous rester enfoncés à ce point dans une religion aussi archaïque, aussi intolérante, aussi bornée pour préférer son système de soumission à l’empire de liberté dont je vous tends charitablement le modèle clés en mains ? »

  (‘Hoe kunnen jullie toch zo dom zijn, jullie moslims, om dit paradijs van de rechten van de mensen en consumptie te weigeren (ook al zit er zand in de machine), ook al ben ik bereid om dat zomaar naar jullie te exporteren? Hoe kunnen jullie toch vastgeroest blijven in zo’n archaïsche en onverdraagzame en bekrompen godsdienst, dat jullie zijn systeem van onderwerping verkiezen boven het rijk van de vrijheid dat ik graag aan jullie overhandig?’)

  Best interessant, staat hier:https://boeken.doorbraak.be/boekennieuws/open-brief-aan-de-moslimwereld-en-het-westen/

  Like

  • Lot zegt:

   Ik heb gvd al zo vaak gezegd dat wij de kinderen van Frija zijn. En de nieuwe grieken vanaf homerus 700bc komen allemaal uit hetzelfde gebied van Merkel en co (co is communisten) uit Siberie. Het is een slavisch volk!!!!! En wel Slavisch in de geest. Wij konden niet geloven dat er zulk volk bestond. Wij zagen ze voor het eerst 3000j geleden. Dit nieuwe Griekse volk kwam niet verder dan Liberitas (liberty, liberteinen) En alleen maar omdat wij het hen onderdelen daarvan uitgelegd hebben. Het kwam simpel niet in hun vocabulaire voor. Vrijheid bewegen, spreken, denken etc. (gebruiken we nog steeds maar is fout. Vrijheid is een alles omvattend begrip van totale volledig vrij zijn, onafhankelijk van anderen. Dat is nog wat anders dan, de magyar/meester/mastre die zijn slaven verteld waar wanneer ze mogen gaan en wat ze mogen zeggen.
   Liberitas in Grieks is hoeveel je mag afwijken van de wetten, meer is het niet. Dus een FOUT begrip.
   Het woord Slav/Slaef (zelfde uitspraak) is een oud fries/europees woord. Ja in oud engeland 800ad vind je fries/nederlandse teksten. En de Friezen vonden het vreselijk daar dus die zijn 2 keer vertrokken naar noord van uppsala, na gedwongen geplaatst te zijn in engeland. En oude ijslandse teksten kan ik ook lezen. Oud noors is oud fries.
   Leaver dea as slaef.
   Wij friezen en ook nederland hebben nooit andere volkeren proberen te veroveren, maar het bleef hun dijn en mijn. Iets wat het elitaire volk als de slavische hollanders (ja uit siberie oosten) niet konden. Zij willen heersen over ons. Wij zijn hier het enige egalitaire volk van de wereld. Ook de natuurvolken hebben dat niet waar gevochten wordt op hierarchie. En leiderschap hoeft geen hierarchie te zijn, maar het zware uitvoeren van verantwoordelijkheid en iemand die het volk leidt, wat oorspronkelijk de koning (ook een woord van ons) deed.
   elitair vs egalitair
   slaaf vs vrijheid (niets met werken te maken, maar met het ‘zijn’.
   Ik hoop dat het nu EINDELIJK een keer wordt BEGREPEN.
   En vrijheid (onze oude voormoeder Frija waar Frija heim vandaar komt, ons huis, Frijheit) behoort andere volkeren niet toe, simpel omdat het andere mensen zijn. Zijn hebben hun eigen ‘zijn’, in hun eigen huis/domein. Freedom en dan totale vrijheid, behoort alleen het echte Europese volk toe. Dat blijkt als uit dat Indische islamieten (85% indisch) zich alhier niet aanpassen. Merkel Slavische vrouw kan zich ook niet aanpassen en blijft communistisch, met haar kun je geen inhoudelijke gesprekken voeren, omdat zij een slaef- en brein heeft. Als een echte bolsjewiek nemen zij opdrachten aan, zonder emotie (dat is een aziatisch kenmerk van de aziatische mensen en siberie ligt in azie vandaar) Een bolsjewiek vermoord mensen in opdracht en die schenen daar niet van te voelen. Heb plicht toch gedaan, dus klaar. Al deze volkeren Indisch of Slavische of Turks is een elitair slaven volk. En zal nooit uitvoeren wat Vrijheid altijd was.

   Wij hebben de zwarte slaven in 1600s onze havens uitgejaagd omdat wij geen zwarte slaafjes in huis wilden. Wij deden het werk liever zelf. Toen was die agenda er al!!!! En sindsdien zijn de talen rond de noordzee veranderd. In 1600s in engeland en 100 jaar geleden in scandinavie mn een gecurvde uitspraak werd in de scholen herhaald en herhaald. Satire van blackadder (mr bean) ging over queen elizabeth I, die zei you dont speak like that, this is how you say it ( in kattige stem) Omdat de engelsen en nederlanders met elkaar konden praten en afspraken om geen zwarten toe te laten. Hebben de eliten ons willen breken. Nu leven alle noordse volkeren op een eiland en zijn wij geen eenheid meer. Best iets waar ik trots op ben, dat wij de zwarte slavernij hier hebben tegen kunnen houden. Niet iedereen is communistisch. Ik schat in holland 80% slavisch, in nederland totaal 50% en in Amerika zijn de witten (hun woord) 90% slavisch turks.

   En iemand die zegt ik houd van pizzas en ik ga daarheen, is geen vrij persoon. Anders wordt het debiliteitsniveau wel heel erg. Dat is geen vrijheid omdat die mens wat beweegt en praat. En dat is ook de reden dat Germanen het niet herkennen. Ook omdat ze niet meer nadenken. En het gevoel dat de ander anders is, is ook weg.

   Hierbij zeg ik niet dat mensen slecht zijn of minderwaardig. Ze zijn anders. WE hebben toch een diversiteit wereld of niet? Discriminatie hoeft van mij niet. Zolang deze mensen maar in hun eigen land blijven in het land dat hun toegewezen is. Dat er daar overbevolking is en verwoestijning zoals in delta gebied tussen tigris en euphraat is hun probleem. Hebben ze maar 200 jaar geen kinderen of 1 kind, komt er vanzelf weer ruimte.

   In de sajaha prophecy eten deze kevers nu in de hoogste tuinen naast onze huizen. maw ze zijn nu hier gekomen en de witten vogel wordt onder water geduwd en maar de witte vogel de schuld blijven geven. Dat rotvolk denkt zo. En zal dus nooit veranderen.

   En waarom werd van ons gevraagd 2 kinderen te krijgen, en wordt van de donkere volkeren nooit zo iets gevraagd.

   Like

 17. ronjaspers zegt:

  Een goedbedoeld advies mijnerzijds,mocht iemand op het punt staan om “halal” onthoofd te worden.Breng een desinfecterend middel aan op nek en hals,om eventuele infecties en ontstekingen te voorkomen tijdens en na de onthoofding.Dit is puur preventief bedoeld,geen dank.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s