Merkel: Duurzame vrede in Europa kan alleen bereikt worden als Rusland erbij betrokken wordt

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel mag zich alvast gaan voorbereiden op een shitstorm uit de Oekraïne. De CDU-politica benadrukt het belang van Rusland voor de veiligheid van Europa.

De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel zei donderdag dat Europa geen duurzame vrede zou kunnen bereiken zonder Rusland erbij te betrekken. Merkel, die van 2005 tot 2021 bondskanselier van Duitsland was, zei dit tijdens een feestelijke plechtigheid ter gelegenheid van het 77-jarige bestaan van de “Süddeutsche Zeitung” in München. De Koude Oorlog zou net zo lang doorgaan tot er met hulp van Rusland een duurzame vrede bereikt zou zijn, zei ze volgens het Duitse persbureau dpa.

De voormalige bondskanselier noemde de gebeurtenissen in de Oekraïne een “keerpunt” en waarschuwde dat de uitlatingen van de Russische president Vladimir Poetin zeer serieus genomen zouden moeten worden. “We zouden er allemaal goed aan doen om de woorden serieus te nemen en ze niet van tevoren als bluf te classificeren”, zei Merkel.

Omdat men in Kiev met betrekking tot zulke uitlatingen heel allergisch reageert, kan men ervan uitgaan dat er daarvandaan uitermate scherpe reacties tegenover de CDU-politica zullen komen. Zij vertegenwoordigt dit standpunt al langere tijd en werd daarvoor door de verdedigers van de Oekraïne fel aangevallen.

Nu is het de vraag of Merkel in deze door ideologie en oorlogsretoriek bepaalde tijden daarvoor ook ondersteuning in Berlijn en Brussel vindt.

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Merkel: Duurzame vrede in Europa kan alleen bereikt worden als Rusland erbij betrokken wordt

 1. delamontagne zegt:

  Daar zal haar ami in Ukraïne niet blij mee zijn.
  Hij heeft ongeveer gelijktijdig andere woorden gebruikt om de vrede [niet ] te bereiken.
  Jullie Russen gaan er aan, tot de laatste man………..

  Zelensky richt zich tot de Russische Strijdkrachten…….

  Dit is ’t eerste alarmerende bericht waarnaar moet worden geleuisterd op alle niveaux van de Russische Regering.
  Zolang jullie het probleem niet hebben opgelost met hen die met dit alles zijn begonnen, met deze zinloze oorlog tegen Ukraïne, zullen jullie één-voor-één worden gedood.
  Als zondebokken om niet te hoeven toegeven dat deze oorlog een historische vergissing is van Rusland

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   De westerse staatspers is het met Zelensky eens. Of heeft Le Parisien iets kritisch over het filmpje geschreven? Het is opmerkelijk dat de terroristische aanslag op de Krimbrug, waarbij zes burgers werden gedood, in het Westen wordt toegejuicht. Tot nu toe was terreur tegen gewone burgers taboe. Niet meer sinds gisteren.

   Geliked door 1 persoon

 2. BosscheBol zegt:

  Zo! Enige realiteitszin begint de kop op te steken. Valt me mee van Merkel.

  Geliked door 3 people

  • droevige mof zegt:

   Typisch Merkel. Ze heeft altijd een gevoel voor de tijdgeest gehad. Hoe kon zij anders, als voormalig secretaresse voor agitatie en propaganda van de Vrije Duitse Jeugd van de DDR aan de universiteit van Greifswald, minister worden in het kabinet van Kohl? Kort daarna duwde ze Kohl van zijn troon en zat er zelf 16 jaar op. Vervolgens maakte ze van haar partij een neoconservatieve uitloper van de Groenen en overspoelde ze het land met immigranten en drukte ze de zogenaamde energiewende door, waardoor we binnenkort in de kou en het donker zitten. Poetin en Merkel? Niet te vergeten: Poetin was hoofd van de KGB in het zuiden van de DDR. De KGB wist alles over Merkel en de huidige Russische geheime dienst zal het ook weten. Twee ex-communisten, waarvan één de baas is.

   Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   BosscheBol.Vergis u niet in het nazi zwijn merkel,zij heeft de sluizen naar europa opengezet voor de islamitische invasie.Tevens heeft zij duitsland en de duitsers gesloopt,het is een giftige slang.

   Geliked door 1 persoon

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Ik ben geen vriend van Poetin maar ook geen vriend van Zelenski. Vroeg of laat zal er een soort van vrede tussen rusland en oekraine moeten komen want oorlog voeren houdt een keer op.Vrede is voor iedereen, zeker in europa het belangrijkste om in deze tijd te overleven. Persoonlijk ben ik van mening dat er in deze oorlog nooit een winnaar zal zijn maar alleen maar verliezers. Hoe die vrede moet worden bewerkstelligd zou ik niet weten. Daar hebben andere mensen voor gestudeerd. Op dit moment ben ik erg bang voor de gevolgen van de oorlogsretoriek die alle betrokkenen bezigen. Wat mij meer dan mateloos stoort is het gelul van van der leyen die alleen maar olie op het vuur weet te gooien door steeds meer sancties tegen rusland aan te kondigen in plaats van naar een oplossing in dit conflict te zoeken.Dat doet ze namens de eu.bonzen die kennelijk een andere agenda hebben in dit conflict dan de gewone burgers die met kromme tenen zitten te wachten tot de bom valt. Dat zelfde verwijt ik ook rutte, de bedrijfspoedel van van der leyen en de schoothond van Herr Schwapp van het waffen WEF.

  Geliked door 4 people

 4. Ravian zegt:

  Merkel is zeven jaar lang op haar handjes blijven zitten terwijl Kiev, met toestemming van Berlijn dus, in de Donbass genocide pleegde, en de NAVO van Oekraïne een anti-Russisch nazi bolwerk maakte…

  Geliked door 4 people

 5. Niek zegt:

  Wat zij zegt is waar maar zoals Ravian terecht opmerkt dat zij al die tijd op haar handen is blijven zitten en niets heeft gedaan? Europa zal zich tegen Amerika moeten keren en gaan inzien dat dit de enige juiste weg is om samen te werken met Rusland. Veel mensen staan achter Amerika en verdedigen haar oorlogen in Vietnam, Libië, Irak, Syrië, Mali enz met al zijn uitkijk posten over de hele wereld via de Navo. Sukkels zijn het maar dat komt simpelweg doordat zij de weg van het juiste geloof niet volgen en liever de Satan aanbidden maar dat is moeilijk als je de weg kwijt bent. Kijk naar de landkaart waar Europa naast ligt? Ieder kind kan het je vertellen!

  Geliked door 2 people

 6. Rensk. zegt:

  Voor de eerste keer ben ik het met haar eens. Het zou mij niet verbazen als Poetin helemaal niet meer wil onderhandelen. Ook niet bij verliezende hand. Ven beide kanten is de redelijkheid totaal verdwenen. Rusland erbij betrekken had al jaren terug gemoeten. (waarom hoorden we Merkel toen al niet?) Als ze uit de politiek zijn lijken ze ineens redelijk te worden. Je ziet het ook al aan Ronald Plasterk. Dan ineens roeren ze wel hun mond. Bah Bah. Dat volk daar in Brussel bepaald wie mee mag doen, wat er gezegd mag worden en hoe ze de toekomst in gaan richten op kosten van de burger. Meedenken is niet toegestaan. Denk je niet hetzelfde als zij dan word je geexcommuniceerd. Zij bepalen en de burgers betalen. Een totaal losgeslagen incompetent en zeer hebberig stel mensen, die van zichzelf denken dat ze de wijsheid in pacht hebben en 0 zelfreflectie hebben. Je kunt het al zien aan die Ursula hoe ze met haar armen zwaaiend megalomaan zit te oreren voor een groot publiek. Ze zijn erger dan dom. Er is geen woord meer voor met hoe die mensen in elkaar steken. Ik ben me aan het voorbereiden voor zover als dat kan op hele vervelende tijden.

  Geliked door 2 people

 7. bobzelf zegt:

  8 jaar lang vroeg mijn oom vladimir. om minsk 1 .2. 3.
  in werking te stellen
  dus stoppen met te schieten en te moorden op de donbass
  en de troepen 75 km terug TE trekken

  HET WAS ECHT NIET ZO MOEILIJK . MAAR DIT VOLGEVRETEN TAKKENWIJF TEVEBS OPGEZET VARKEN BLEEF DOODSTIL

  DUS LEUK ACHTERAF KIJK JE EEN KOE IN ZIJN REET

  TEVENS

  IS HET ACHTERAF MOOI WONEN

  DE MOFFEN ZIJN EEN PROVINCIE VAN U BEVRIJDERS. EN DIE HEBBEN DIT IN 2004 BESLOTEN EN HET AFGEMAAKT IN 2014

  DUS DIT GELUL KAN JE GEWOON IN DE STRONT LATEN ZAKKEN

  DE ENIGE IN ONZE NSB REGERING DIE WEET HOE HET ZIT IS THEIRRY BAUDET…… DE REST DOET NET OF ZE GEK ZIJN

  DIE 8 JAAR HEBBEN ZE GEWOON WEGGEGOOID ??

  HUGGIE

  Geliked door 2 people

 8. R. zegt:

  Zoals het nu gaat, is het economisch de ondergang van Europa….dankzij de elitaire, zichzelf verrijkende en volvretende zgn. politici van de EU!!! Dat ze allemaal worden opgepakt en zwaar worden gestraft!!!
  Samenwerken met Rusland MOET altijd! Daar schiet je het meeste mee op!!!

  Like

 9. R. zegt:

  Ik heb ook sterk het gevoel dat de VS achter de aanslag op de Krimbrug hebben gezeten…..

  Geliked door 1 persoon

 10. Boike zegt:

  Met het opblazen van de Nordstream gasleidingen en de Krimbrug zijn rode lijnen overschreden. Poetin kan en zal dit niet over zijn kant laten gaan, maar keihard terugslaan. Poetin zal geen zoete broodjes gaan bakken, maar zinnen op gepaste wraak. Die wraak zaak zuur en bitter zijn.

  De kans, dat de Oekraïne-oorlog gaat escaleren in een groot internationaal conflict, is niet meer uit te sluiten. En het Argameddon, waar Biden naar verwees, kon wel eens eerder een realiteit zijn, dan men denkt.

  De Oekraïne oorlog is geen gewone oorlog. Het is een machtsstrijd tussen “GOED” en “KWAAD” !!! Het “kwaad” offert Oekraïne op voor het duivelse doel van de machten, die schuil gaan in de duisternis achter de schermen van hen, die Oekraïne steunen. De belangen over en weer zijn heel groot.

  Een duurzame vrede zit er, vrees ik, niet in, zolang het “kwaad” niet radicaal is uitgeroeid en opgeruimd.

  Een oude voorspelling beweert, dat de redding van de wereld uit Rusland zal komen.

  Nostradamus noemt “Hendrik de gelukkige” en heeft het over een “1000 jarig rijk”.

  Geliked door 2 people

 11. bobzelf zegt:

  Boike zegt:
  9 oktober 2022 om 10:04

  GAAF GOED STUK BOIKE , EIGENLIJK GEWELDIG

  MET NOG WAT HOOP OP EEN TOEKOMST

  OOM BOB

  Geliked door 1 persoon

 12. J.v.d.Heijden zegt:

  Putin en vrede…?
  Wat een mop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s