De volgende tegenslag voor Biden: staatshoofd van de emiraten bezoekt Poetin in Sint Petersburg

Mohammed bin Zayed Al-Nahyan en Vladimir Poetin.

(Door: Seyed Alireza Mousavi – Vertaling: E.J. Bron)

Het nieuwste OPEC+ besluit om de olieproductie drastisch te verlagen, was een draai om de oren voor het Witte Huis. De volgende tegenslag voor Joe Biden in het Midden-Oosten was de topontmoeting gisteren tussen president Poetin en het staatshoofd van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in Sint Petersburg, waar Mohammed bin Zayed Al-Nahyan het sluiten van de rijen met de leiding van het Kremlin heeft gedemonstreerd.

De frustratie in het Witte Huis is groot, nadat de belangrijkste olieproducerende landen onder leiding van de Golfstaten en Rusland in een spectaculaire stap een drastische vermindering van de olieproductie met twee miljoen barrel (1 barrel is 159 liter) per dag voor de maand november besloten. Het nieuwste OPEC+-besluit was een draai om de oren voor het Witte Huis, omdat dit het tegenovergestelde was van hetgeen de Amerikaanse president Joe Biden tijdens zijn bezoek aan Saoedi-Arabië in de zomer wilde bereiken.

De volgende tegenslag voor Joe Biden in het Midden-Oosten was gisteren de topontmoeting tussen president Poetin en het staatshoofd van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Mohammed bin Zayed Al-Nahyan. Het bezoek van Al-Nahyan aan Rusland volgde slechts enkele dagen na het omstreden besluit van het oliekartel OPEC+ om de olieproductie in november te verminderen. De Russische president noemde in zijn ontmoeting met het staatshoofd van de VAE het nieuwste besluit van de OPEC+ de sleutel ter stabilisering van de globale energiemarkt. De Russische staatschef wees op de ondersteuning van Al-Nahyan voor het besluit van de OPEC+, waartoe ook Rusland behoort, om de olieproductie te verminderen om de olieprijzen te steunen, en zei: “Onze besluiten, ons handelen, zijn tegen niemand gericht.” Het besluit van de OPEC+ zou zich weliswaar over het algemeen niet tegen de VS richten, maar maakte duidelijk dat de invloed van de VS op hun Arabische partners in het Midden-Oosten afneemt.

In het Amerikaanse Congres willen afgevaardigden nu de Golfstaten afstraffen en de Amerikaanse alliantie met Saoedi-Arabië nieuw beoordelen. De afgevaardigde Tom Malinowski van het Huis van Afgevaardigden stelde inmiddels voor dat de VS troepen en raketsystemen uit de VAE en Saoedi-Arabië zouden moeten weghalen.

De VAE hebben tot nu toe geprobeerd om af te zien van deelname aan de westelijke sancties tegen Rusland. De Golfstaat als Amerikaans bondgenoot in het Midden-Oosten onthield zich in maart al bij de stemming over het ontwerp betreffende de veroordeling van de oorlog in de Oekraïne.

De schuld voor het nieuwste OPEC+ besluit wordt in Washington in de eerste plaats aan Saoedi-Arabië gegeven, omdat Riyad als de strategische partner van de VS in de regio geldt, terwijl de andere Golfstaten eveneens partners van Washington aan de Perzische Golf zijn.

Desondanks is het sluiten van de rijen van de VAE met Rusland bij besluiten, die indirect het verloop van de oorlog in de Oekraïne zouden kunnen beïnvloeden, een alarmsignaal voor het Witte Huis. Abu Dhabi koopt luchtafweersystemen van de VS en gevechtsvliegtuigen van Frankrijk, terwijl de VAE hun bereidheid te kennen hebben gegeven om luchtafweerraketsystemen voor de korte afstand van Israël te kopen.

Landen, die zowel goede betrekkingen met het Westen als met Rusland en China onderhouden, worden sinds de Oekraïne-oorlog van de kant van de NAVO onder druk gezet om voor een kant te kiezen. De Golfstaten bevinden zich nu op een tweesprong. Hoewel de VAE sinds lange tijd een bondgenoot van de VS in het Midden-Oosten zijn, markeert hun ondersteuning voor de vermindering van de hoeveelheid geproduceerde olie een nieuwe fase. In deze fase zijn de Golfstaten ermee bezig hun betrekkingen met globale spelers in een nieuwe wereldorde uit te balanceren, waarin de VS niet meer de dominante machtsfactor zijn.

Bron:
rt.de
Door: Seyed Alireza Mousavi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De volgende tegenslag voor Biden: staatshoofd van de emiraten bezoekt Poetin in Sint Petersburg

  1. Gerrit zegt:

    Wat zullen ze kwaad zijn😂 alle steun breekt langzaam af. Ik ben bang dat die globalisten nu stappen gaan nemen die voor de mensheid desastreus kunnen zijn. Het is voor hun alles of niets. Persoonlijk denk ik dat de elite straks zelf geruimd gaat worden.

    Geliked door 3 people

  2. bobzelf zegt:

    SURPRISE . SURPRISE SURPRISE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DE CHCHENIAN FRIEND FROM MY UNCLE … WAHAHAHAHAHA

    THAT IS WHERE YOU NEED FRIENDS FOR

    LOOKWHAT IS COMING ???

    🇷🇺⚡️Chechen President Kadyrov

    nnounces the mobilisation

    of another 70,000 soldiers for the Russian army.

    friends in life are important . behalve als ze uit de USA KOMEN

    WHAHAHAHAHAHAHA .

    DUS MIJN OOM VLADY HAD GELIJK .

    WE ZIJN NOG NIET EENS BEGONNEN

    HOPPA .

    OOM ZELENSKI GAAT EVEN APELDOORN BELLEN WHAHAHAHA

    Geliked door 2 people

  3. bobzelf zegt:

    IN BRUSSEL KLAGEN ZE OVER DE NETTE RUSSISCHE BOMBARDEMENTEN MET HAAST GEEN DODEN

    de usa sprak er schande van . . uiteraard onze brusselse zakkenvulers ook

    DIT WAS IEDEREEN EVEN VERGETEN . ?/ DENK IK DAN ??

    WHAHAHAHAHA

    Neno Jovanovic

    2003: Operation “Shock and Awe” over Iraq’s capital city, 31 countries from the “free world” took part.
    Understand this, Putin is holding back in Kiev.

    WE ARE THE INNOCENT AMRICANS. WHAHAHAHAHA

    EN DIT DEDEN ZE ONVEER 224 X IN 204 JAAR

    WHAHAHAHAHAHA

    OOM WE DID NOTHING

    Geliked door 2 people

  4. Andre zegt:

    SPIEF is de VAE in 2023 ere gast. Terwijl in Duitsland 280.000 bedrijfjes hun rekeningen niet meer op tijd betalen en de 1 na de ander onder het terreur bewind van Ruslandhater Scholz de tent kunnen sluiten. Is de economische voorspoed met de VAE booming. Nederland gaat ook helemaal ruk maar dat is de schuld van Rutte en Kaag.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie