Beroering in de Amerikaanse regering: voormalig ondersteuner van Biden gaat naar de Trump-partij

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Knaleffect in de VS!

De volgende shock voor de Amerikaanse president Joe Biden: in het begin van de week maakte de langjarige Democratische Congres-afgevaardigde Tulsi Gabbard (foto) haar vertrek uit de partij bekend. Nu kondigde ze haar politieke betrokkenheid bij de Trump-partij aan. Ze wil voorafgaande aan de tussentijdse verkiezingen op 8 november een Republikeinse kandidaat voor de Senaat in de verkiezingsstrijd ondersteunen. Ze verliet de Democratische Partij vanwege diens ophitsen tot oorlog, extremisme, de constante racisme-knuppel en intolerantie tegenover andere politieke meningen. Ze riep ook andere Democraten ertoe op haar voorbeeld te volgen.

Biden-partij ondraaglijk

Gabbard kondigde op 10 oktober haar vertrek uit de Democratische Partij aan. “De Democraten splijten ons door elk thema met de racisme-knuppel te behandelen, antiblank racisme aan te wakkeren en er actief aan te werken onze door God gegeven vrijheden, die in onze Grondwet verankerd zijn, te ondermijnen”, zei ze. Ze zal in de verkiezingsstrijd voor de “Midterms” (daarbij wordt het hele Huis van Afgevaardigden evenals een derde deel van de Senaat gekozen) de gepensioneerde legergeneraal Don Boldus steunen . Bolduc, die door de voormalige Amerikaanse president Trump werd ondersteund, heeft voorverkiezing van de Republikeinen in New Hampshire gewonnen en zal aantreden tegen de huidige Democratische senator Maggie Hassan.

Verkiezingsstrijd voor Trump-kamp

De ondersteuning zou een eer voor hem zijn, zei Bolduc, ook wanneer men het niet over alle dingen met elkaar eens zou zijn. Ze zouden het er echter volledig over eens zijn dat er een regeringswisseling moet komen. “Tulsi is een collega van de verandering, een onafhankelijk denkende buitenstaander, die bereid is om de machtigen de waarheid te vertellen”, prees de generaal haar. Hij zou er elke dag tot aan de verkiezingsdag mee doorbrengen om een brede coalitie van ondersteuners op te bouwen, waartoe Republikeinen, onafhankelijken en zelfs gedesillusioneerde Democraten behoren, die weten dat senator Hassan een carrièrepolitica is en met pensioen zou moeten gaan, zei Bolduc.

Journaliste en veterane

De 51-jarige Gabbard is van beroep journaliste en zat van 2013 tot 2021 in het Huis van Afgevaardigden. Ze was van 2013 tot 2016 vicevoorzitter van het Nationaal Comité van de Democraten. Ze is een oorlogsveteraan met meerdere inzetten in het Midden-Oosten en in Afrika en heeft de rang van luitenant-kolonel bij de reservisten. Ze was kandidaat bij de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen, werd echter uitgeschakeld en ondersteunde Joe Biden. Desondanks was ze heel kritisch over hem.

In een van haar videoboodschappen verwees ze ironisch naar zijn dubbele moraal: de president zou zich inzetten voor een boodschap van eenheid, de partijkloof genezen en het land samenbrengen… “Hij heeft zojuist een grote toespraak gehouden, waarin hij zei dat de aanhangers van president Trump de meest extremistische groep in ons land en een bedreiging voor de democratie zouden zijn. Dat is het halve land”, merkte ze op.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Beroering in de Amerikaanse regering: voormalig ondersteuner van Biden gaat naar de Trump-partij

  1. Niek zegt:

    Met Donald Trump had het nu geen oorlog geweest, verstandige meid. Nu hebben we sleepy Joe en overal list en bedrog, armoede en ellende, typisch Amerika een gore oorlog natie die de hoer van satan dient en het beest berijd.

    Geliked door 1 persoon

    • Jo zegt:

      Niek, jij begrijpt niet dat het aantal doden door de nep vaccins die Trump promootte meer slachtoffers heeft gemaakt dan die hele proxy oorlog in oekraine? Slaap gerust verder!

      Like

  2. Iemand zegt:

    Deze madam vreest pek en veren? Volksberechting?
    Too little, too late.
    Gelukkig dat je was verlost van die gemene Trump tweets…..die zovele gevoelige harten deed bloeden……figuurlijk bloeden…..want onder Biden ga je letterlijk bloeden of erger , verdampen in 1 seconde als je naar het oprijzen van de “paddestoel” kijkt als hij valt.
    Want zover zijn we inmiddels gekomen mensen. We zijn een schampschot verwijderd van een nucleaire aanval. Denk je dat de mensen in Hiroshima in een kelder zaten toen de bom viel? Neen, die stonden aan de kassa, of op t werk, aan t kakken…..van de ene seconde op de andere verkoold, of verdampt…
    Iets anders: stel je voor dat Trump president was geweest en WOIII uitlokte door miljarden dollars aan Oekraïne te geven.
    Zou evil MSM hem steunen/toejuichen of hem verketteren als de duivel? Antwoord: geen van beide! Het eerste hebben ze NOOIT gedaan, het 2e hadden ze ook niet kunnen doen want de cabal/elite/msm (1 pot nat) wou dringend oorlog met Rusland of zijn we de laatste weken van Obama’s tijdperk vergeten, hoe anti Rusland hij was….om die fakkel vlot over te kunnen geven aan war machine Killary Hilton.
    Conclusie: Trump mocht niet winnen. Maar hij heeft uiteraard gewonnen. Dominio geknoei is poepsimpel als IT’er…..de ceo van dominion had trouwens op zijn twitter geschreven dat hij Trump nooit zou laten winnen.
    Tweet werd verwijderd maar gekopieerd en kan je terug vinden op een website die een brievenbus is van alle geknoei met stembiljetten en co.
    Waar media zogezegd niks van afweet….
    Och ja
    Ps. Ik kan die website wel terugvinden indien interesse
    Je hebt een jaar of langer nodig om alles te lezen
    Amen.

    Geliked door 1 persoon

  3. pepo Copyright zegt:

    Hou wel in je gedachten dat ze wef member is.
    Think twice 🤔

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie