Peiling: Russische volk vertrouwt Poetin meer dan een jaar geleden

(Vertaling: E.J. Bron)

Het vertrouwen van de mensen in Rusland in hun president en hun tevredenheid met zijn werk zijn toegenomen. De reden daarvoor zijn volgens opiniepeilers de mentale aanpassing van de Russen aan de nieuwe situatie en de consolidering van de maatschappij rondom de vlag.

Het jaargemiddelde voor het vertrouwen van de Russische burgers in president Vladimir Poetin bedraagt 78%. Dit percentage maakte Valeri Fjodorow, het hoofd van het opinieonderzoeksinstituut WZIOM, bekend. Vooral de percentages voor de maand november voor de jaren 2021 en 2022 tonen een drastisch verschil. Het Russische persbureau TASS citeert:

Als we november 2021 vergelijken met november 2022, dan zien we: destijds sprak 64% van de geënquêteerden zijn vertrouwen tegenover Poetin uit, in november dit jaar is dat 79%. Vorig jaar sprak 31% zijn wantrouwen uit en dit jaar 17%.”

Eenzelfde positieve verandering van de publieke opinie stelde het instituut ook met betrekking tot het werk van de president vast. Fjodorow letterlijk:

In het jaargemiddelde 2022 was 75% van de geënquêteerden tevreden met het werk van de president van Rusland. In het begin van dit jaar was dit percentage minimaal – 64% tot 66% in januari en februari. Maar in maart werd er al een enorme stijging geregistreerd – naar 78%, in april was dit 79% enz.”

Het hoofd van het WZIOM-instituut brengt beide positieve meningsveranderingen bij het Russische volk vooral met diens “vereniging rondom de vlag” in verband:

Hoe Poetin beoordeeld wordt, is een beoordeling voor ons als samenleving, hoe eens we het onder elkaar zijn. Hoe hoger het percentage in de peilingen, des te hoger de graad van de consolidering van de publieke opinie.”

Bovendien zouden de meeste burgers van het land aan de nieuwe situatie sinds het begin van het jaar gewend zijn en zich hebben aangepast, wat echte rook voor het medialandschap zou gelden. Bovendien zouden meerdere critici van het Kremlin Rusland hebben verlaten.

De tevredenheid van de mensen met de binnenlandse politiek van de regering als geheel steeg van 31% van de geënquêteerden naar 41%. De tevredenheidsindex toonde zelfs een nog grotere stijging naar bijna het dubbele in vergelijking met vorig jaar.

Voor de peiling werden 1600 meerderjarige Russische staatsburgers in 80 gebieden van de Russische Federatie geënquêteerd.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Peiling: Russische volk vertrouwt Poetin meer dan een jaar geleden

  1. antiislamnu zegt:

    Hier staat het land vol met omgekeerde vlagen en de regering blijft gewoon zitten en gaat over tot de orde van de dag.
    Wef agenda wijkt nergens voor .

    Geliked door 1 persoon

  2. Johandederde zegt:

    Die moffen hebben de 1e en 2e WO veroorzaakt, daarna met die duitse trol met wir schaffen das 100 DUIZENDEN asielzoeker in Europa en nu met de oorlog in oekraiene steeft weer door de moffen naar de 3e WO.

    Leve Rusland en zijn President alleen hun kunnen het tij keren.

    Geliked door 1 persoon

  3. Dijkstra zegt:

    Het verschil tussen Rusland en Nederland in dit geval is als volgt:
    Putin mag dan bepaalde dictatoriale trekjes hebben, hij verdedigt de belangen van zijn volk.
    In Nederland worden er allerlei onbekwame figuren wel formeel democratisch gekozen, maar die hebben vervolgens wel maling aan de belangen van Nederlanders. Eigenlijk is dat ook een soort dictatuur.
    Het is maar net wat je belangrijk vindt.

    Like

  4. bobzelf zegt:

    PUTIN DID IT. MET 79 % IS DAT GAAF ??? OF HEEL GAAF.

    UW NEDERLANDSE VERTROUWEN VAN DE BEVOLKING IN RUTTE ??

    20 % EN ALS EINDCIJFER NET VOOR DE GUILLOTIENE EEN 4.5

    JE KUNT ER IN MAART WEER OP STEMMEN , FUCKING ASHOLES

    OOM VLADIBOB WAS AL EFFE FAN . WHAHAHAH

    Geliked door 1 persoon

  5. Snappie zegt:

    Ja na dit oorlogsjaar heb ik nog steeds vertouwen in die gabber. Ik heb naast zijn wassenbeeld gestaan in st. Petersburg, klein kereltje die putin. Hij is zeker niet heilig maar het is een koele topper, een woord een man. Op dit moment als je de huidige wereldpolitiek overziet is putin een knokker voor Rusland. Hij was blij met zijn economische handel met de EU puur zakelijk.
    En nu staat hij alleen tegen over het navo arsenaal.
    Poetin heeft uitvoerige speeches gehouden ‘t.o.v zijn volk ,die nu ook inzien hoe spelletje wordt gespeeld en welk een bedreiging het westen voor de Russen zijn. Daarnaast heeft hij de nadruk op de bricks alliantie met stevige connecties. Die gabber is goed bezig. Alleen hoop ik wel dat ze per 1-1-23 een compromis weten te vinden in deze verschrikking van vernietiging.

    Like

Plaats een reactie