Stoffelijke resten van meer dan 3000 burgers in het bevrijde Marioepol ontdekt

Archieffoto van de stad Marioepol.

(Vertaling: E.J. Bron)

In Marioepol werden na de terugtrekking van het Oekraïense leger uit de stad meerdere duizend dode burgers gevonden. Dit deelde de persdienst van de Russische onderzoekscommissie tegenover RIA Novosti mee. In de mededeling stond:

In april werden eerst de lijken van 51 burgers in de door de Oekraïense troepen verlaten stellingen gevonden. Na de volledige bevrijding en inspectie van de stad bedroeg hun aantal meer dan 3000.”

Volgens de onderzoekingen hebben strijders van de Oekraïense Nationale Garde bij de instelling van humanitaire corridors door de zogenaamde Sector A – de Oekraïense troepen hadden Marioepol in meerdere sectoren verdeeld – doelbewust belemmeringen voor de evacuatie gecreëerd. De onderzoekscommissie verklaarde verder:

Omdat ze de stad niet konden verlaten en rondtrokken op zoek naar levensonderhoud, werden de burgers de levende schietschijven voor de Oekraïense beulen, die hun moorden met verschillende wapens uitvoerden.”

De onderzoekers stelden voor om een DNA-databank van de dode inwoners van Marioepol aan te leggen, omdat het moeilijk zou zijn hen te identificeren.

Tegen de Oekraïense legerchef Waleri Saloesjny en andere militaire commandanten werd in Rusland tot strafvervolging overgegaan wegens oorlogsmisdaden in de stad.

Midden mei bevrijdden de Russische strijdkrachten Marioepol. Vanwege de gevechten sinds begin maart werd de stad zwaar beschadigd, waarbij volgens berichten 20% van het woningenbestand niet meer te repareren is.

Tijdens de gevechten opende het Russische leger humanitaire corridors naar zowel de Volksrepubliek Donetsk als naar door Kiev gecontroleerde gebieden, maar het Oekraïense leger belemmerde deze humanitaire maatregelen en schoot herhaaldelijk op burgers die de stad probeerden te verlaten.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Stoffelijke resten van meer dan 3000 burgers in het bevrijde Marioepol ontdekt

  1. Frits zegt:

    Oude tijden herleven of zijn nooit gestopt.

    Like

  2. ronjaspers zegt:

    Vies vuil smerig laf nazi tuig,sterf en brand in de hel.

    Like

  3. bobzelf zegt:

    EN IK ZWEER HET U ….

    OVER DEZE RUSSISCHE VERMOORDDE BURGERS IN DDE DONBASS. DOOR UW AZOV….SS … BANDERA VRIENDEN

    ZAL HET DOODSTIL BLIJVEN .

    3000 LEVENDE SCHILDEN … COLLATARAL DAMAGE VOLGENS DE USA

    OOM PUTIN DID IT. … ZE WAREN NIET EENS IN DE STAD .

    DANK U WEL .

    SLAAP LEKKER VERDER ..

    OOM VLADIBOB

    Geliked door 3 people

  4. Julia zegt:

    Denk niet dat dit in de linkse msm en op de propagandazenders wordt gepubliceerd c.q. uitgezonden. Want dan is het draagvlak voor de heilig verklaarde oorlogsheld Zelensky snel afgelopen en kunnen de westerse leeghoofden die achter Zelensky aan hollen en applaudisseren zich eens flink achter de oren gaan krabben.

    Geliked door 1 persoon

  5. Ravian zegt:

    Nazi’s will be Nazi’s…

    Like

  6. Snappie zegt:

    Dat bedoel ik maar te zeggen oorlog brengt zoveel zinloze dood met zich mee. De wereldleiders zaaien nog steeds dood en ellende ,total destruction.
    Ga eens uit een ander vaatje tappen ,stelletje lizzards, monkey brains. Ja het is toch volslagen debiel dat die lullo’s nog steeds aan het landje veroveren zijn. Stelletje premature creaters.
    Het zoveelste massagraf van onschuldigen die als kanonnenvoer worden neergemaait. Goh voorspoedig 2023

    Like

Plaats een reactie