Ex-premier van Israël: NAVO-landen blokkeerden deal tussen Poetin en Zelensky

(Vertaling: E.J. Bron)

Poetin en Zelensky waren na het begin van de Oekraïne-invasie bereid om in te binden. Een overeenstemming was binnen handbereik. Maar westelijke politici verhinderden deze, met vooraan de Britse premier Boris Johnson. Dat bevestigt nu de voormalige Israëlische premier, Naftali Bennett (foto).

Dat Vladimir Poetin de voormalige Israëlische premier Naftali Bennett verzekerde Volodymyr Zelensky niet te doden, is al bekend. Die melding deed afgelopen weekend de ronde. Nu blijkt: Israëls voormalige toppoliticus gaf nog meer prijs over zijn vredesinspanningen in maart. En deze explosieve informatie werpt een nieuw licht op de rol van westelijke staatschefs in de Oekraïne-oorlog.

Een overeenstemming tussen Zelensky en Poetin – in ieder geval een wapenstilstand – leek wel degelijk realistisch. Enkele NAVO-landen, en heel in het bijzonder de toenmalige Britse premier Boris Johnson, blokkeerden echter alle vredesinspanningen. De strijd tegen Poetin had prioriteit. Die moest per se voortgezet worden, zelfs bij een voortschrijdende verwoesting van de Oekraïne. De aanwijzingen over deze ontwikkelingen hopen zich al langere tijd op. Ze werden nu voor het eerst ook door de voormalige premier van Israël bevestigd.

Zelensky en Poetin waren tot vérstrekkende concessies bereid

De Israëlische ex-premier heeft de video van zijn interview op YouTube gepubliceerd. Op 4 maart 2022 had Bennett Ruslands staatschef ontmoet met het doel om te bemiddelen tussen Poetin en de Oekraïense president. Hij zou zijn inspanningen met de VS, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gecoördineerd hebben. Uiteindelijk zouden echter de westelijke bondgenoten zijn inspanningen voor de beëindiging van de oorlog in de begindagen “geblokkeerd” hebben, hoewel een overeenstemming wel degelijk grijpbaar was.

Kiev en Moskou zouden ingestemd hebben met grote concessies, zei Bennett. De Russische zijde zou de zogenaamde “denazificatie” als voorwaarde voor een wapenstilstand hebben laten vallen. Daarbij definieerde Bennett “denazificatie” als verwijdering van Zelensky. Poetin zou hem verzekerd hebben niet te proberen Zelensky te doden. Maar dat was niet de enige tegemoetkoming. Bovendien zou Moskou niet meer streven naar de ontwapening van de Oekraïne, had Poetin verklaard. Aan Oekraïense zijde zag Zelensky af van het streven naar een NAVO-0lidmaatschap, wat volgens Bennett de eigenlijke “reden” voor het binnentrekken van Rusland was.

Bennett: “Zij hebben het geblokkeerd, en ik vond dat ze fout zaten”

De westelijke staats- en regeringschefs stonden blijkbaar verschillend tegenover deze bemiddelingspogingen. De toenmalige Britse premier Boris Johnson zou “een agressieve lijn” vertegenwoordigd hebben, zei Bennett, terwijl de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz “pragmatischer” geweest zou den zijn. President Biden zou “beide” standpunten vertegenwoordigd hebben.

Uiteindelijk waren de westelijke staatsleiders tegen Bennett´s inspanningen. “Ik zeg dat nu in algemene zin. Ik denk dat het een legitieme beslissing van het Westen was om Poetin te blijven slaan en niet te onderhandelen”, verklaarde Bennett. Op de vraag of de westelijke machten de bemiddelingspogingen “geblokkeerd” zouden hebben, antwoordde de ex-premier letterlijk: “In principe ja. Zij hebben het geblokkeerd en ik vond dat ze fout zaten.”

Kort voor overeenstemming in Istanboel bezocht ex-premier Boris Johnson de Oekraïense president

Zowel Rusland als de Oekraïne waren destijds dientengevolge bereid om hun standpunten te wijzigen. Het waren vooral de westelijke staatschefs die een overeenstemming verhinderden. Dat blijkt uit Bennett´s uitlatingen en ze zijn niet de eerste aanwijzing op deze politieke ontwikkelingen. Zo had de Amerikaanse nieuwssite “Axios” al op 8 maart 2022 onder verwijzing naar Israëlische functionarissen bericht: Poetins “voorstel zou voor Zelensky moeiljk zijn te accepteren, maar niet zo erg als ze verwacht zouden hebben. Ze zeiden dat het voorstel geen regimewisseling in Kiev bevatte en het de Oekraïne zou toestaan zijn soevereiniteit te behouden.”

De onderhandelingen tussen Poetin en Zelensky eindigden niet met Bennett´s inspanningen. Later in maart ontmoetten Russische en Oekraïense functionarissen elkaar opnieuw in Istanboel en zetten daarna hun virtuele consultaties voort. Daarbij werden de beide zijden het eens over het kader voor een voorlopige overeenkomst. Dat berichtte later het tijdschrift “Foreign Affairs” onder verwijzing naar voormalige Amerikaanse ambtenaren. Russische ambtenaren en zelfs Poetin zelf hebben openlijk verklaard dat een overeenstemming na de gesprekken van Istanboel nog maar korte tijd zou duren.

Maar opnieuw mislukten de onderhandelingen en weer gebeurde dit onder meer druk van het Westen. Boris Johnson had Kiev in april 2022 bezocht en Zelensky opgeroepen niet langer met Rusland te onderhandelen. Zoals de “Ukrainska Pravda” berichtte, was volgens Zelensky de Oekraïne weliswaar bereid om een akkoord met Rusland te ondertekenen, de westelijke ondersteuners van Kiev echter niet.

Turkse minister van Buitenlandse Zaken: “Westen wil Rusland verzwakken, de situatie in de Oekraïne interesseert hen niet”

Zo liet zich later in april ook de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, uit. Dientengevolge zouden er enkele NAVO-landen zijn die de oorlog in de Oekraïne zouden willen verlengen. “Na de gesprekken in Istanboel dachten we niet dat de oorlog zo lang zou duren… Maar na de ontmoeting van de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-landen had men de indruk dat er binnen de NAVO enkelen zijn die willen dat de oorlog doorgaat, dat de oorlog doorgaat en Rusland verzwakt wordt. Hen interesseert de situatie in de Oekraïne niet echt”, zei Çavuşoğlu.

Enkele dagen na de uitlatingen van Çavuşoğlu gaf de Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin, toe dat een van de doelen van de VS bij de ondersteuning van de Oekraïne erin zou bestaan om Rusland te “verzwakken”.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Ex-premier van Israël: NAVO-landen blokkeerden deal tussen Poetin en Zelensky

 1. BigLJohn zegt:

  Londen solliciteert als eerste westerse stad naar Russische raketten of erger. Londen werd al eens eerder in de geschiedenis getroffen door enorme branden, maar deze waren onschuldig vergeleken wat hun nog staat te wachten. Eens raakt het geduld van Poetin op en zal de derde wereldoorlog definitief een feit zijn. Overigens moeten we daar maar niet aan denken want wij zullen dan ook mee gaan rijden in deze poel des doods. Dankzij onze grote vriend Rutte; het is ook onze oorlog….

  Geliked door 5 people

 2. bobzelf zegt:

  JA . TOEN WAS GELUK NOG HEEL GEWOON .

  NOU MOET IK ZEGGEN ALS HIJ VREDE HAD GESLOTEN OF OOK
  MAAR DREIGDE VREDE TE SLUITEN
  HIJ AL DOOD GEWEEST WAS.

  IK HEB ZIJN ???? z.g.n. VRIENDEN GEZIEN
  EEN MENEER TYAGNIBOK GEZIEN MET “”ZIJN VRIENDEN “”
  WHAHAHAHAHAHA OOK OP DE MAIDAN

  MET HERMAN DE TANDENFEE . EN DIE DOOIE VVD ROLMOPS HANSIE HET RUK VUISTJE
  U WEET WEL
  CUM TU IJUUU . WI WIL HILPPP JU ZOIETS

  DUS DIE MENEER DIE OVERAL OP DE MAIDAN IN HET GEMEENTEHUIS
  MET EEN DUIVELE GORE BLIK EN EEN GESTREKTE SSS ARM STOND .
  EN NAAST DIE “”RUSSISCHE GENRAAL MC CAIN ( GEINTJE HOOR )
  ALS ER ERGENS IN DE WERELD “”DE PLEURIS “” UITBRAK STOND MC. CAIN OP DE FOTO ERBIJ
  DAT HEET “”EEN WARLORD “”

  ZEGT SVOBODA U IETS MOOI GOOGLE MAAR EFFE DAN ..

  DUS ZEG MAAR WIJ GAAN NU DOOR TOT DE LAATSTE UKRAINER .

  DIE MAFKETELS . . EN HET MAAKT MIJN OOM GEEN FLIKKER UIT ..

  DAN STEL IK NA DE OORLOG DUS WEL VOOR …

  U HEEFT EEN TAKKENWIJF. EEN EUQUALYPTA . EEN HOELANG MOT JE NOG … DANWEL EEN ZEIKWIJF . MET MOT JE WEER WEG. ??

  ZEG MAAR ZOEEN MET EEN KLEIN SNORRETJE. EEN TUINBROEK DANWEL PLOOIROK EN ZWARTE WERKSCHOENE
  EN DIE ZWARE SHAG ROOKT. WHAHAHAHA
  U KENT DIE TYPES TOCH WEL

  HAAR LEKKER KORT GRIJS . GEEN KLEEURTJE EN MET DAT KLEINE SNORRETJES. LOOP JE DAN BIJ IKEA ZEG MAAR NAAST JE BROER. WHAHAHAHA

  ZEG IK GA EEN PAKKIE SHAG HALEN EN STAP OP HET VLIEGTUIG

  ER IS EEN VRESELIJK OVERSCHOL AAN LEKKERE NETTE DAMES . U ZULT ER GEEN SPIJT VAN HEBBEN

  ZIEN ER GOED UIT. VERZORGD. OPGEMAAKT GOED GEKLEED . EN LIEF VOOR U

  NOU DAT IS GODVERDOMME ZEKER AL LANG GELEDEN TOCH ?

  SEX ?/ HOEZO IS HET ALWEER KERSTMIS DAN ??

  OUDERE NEDERLANDSE VROUWEN ZIJN NET ALS EEN OUD KABINET
  DE BOVENSTE LA GAAT NIET MEER DICHT .
  EN
  DE ONDERSTE LA GAAT NIET MEER OPEN

  WHAHHAA. MOT IK HEM UITLEGGEN NEE TOCH ?/

  EN NEE. GEEF NIET GELIJK UIT PURE DOMMIGHEID JE CREDITCARD EEN DAGIE MEE NATUURLIJK WHAHAHAHA

  OOOH IK DWAAL EFFE AF GELOOF IK ???

  DUS HAD HIJ EEN KEUS ?? NOU NIET DUS . NU IS HIJ OOK DE LUL

  MAAR IK DENK DAT OF DE CHECHENEN HEM TE PAKKEN KRIJGEN

  DAT ZOU HET MOOISTE ZIJN .

  OF HIJ IS INEENS AAN HET WERK BIJ GOLDMAN SACHS. IN DE USA
  EN KRIJGT U ALLEN . EEN DANK U WEL VOOR DE MILJOENEN KAART .

  EN PUTIN HAD AL GEMELD DAT HIJ ZELENSKI NIET ZOU VERMOORDDEN ??

  NEE DIE IS NIET GEK , DAN HEEFT UKRAINE DE REST VAN HUN BESTAAN

  EEN NIEUWE MARTELAAR. ERBIJ….

  WEET U NOG WIE BANDERA WAS. ?? MOOI DUS DAN HEBBEN ZE ER 2. WHAHAHAH

  LATEN WE KIJKEN WAT ER GEBEURD ..

  HET WAREN TROUWENS GEEN 2 NAVO LANDEN WANT 1 VAN HEN WAS BORIS VAN THE U,K

  EN DEZE OPMERKING IS OOK WEL GEINIG MOMENTEEL ……

  Ze werden nu voor het eerst ook door de voormalige premier van Israël bevestigd. ??????

  JA IK STIP DIT EVEN AAN . WHAHAHAHAHHA // LATEN WE HET OVER EEN BETROUWBAAR VOLK HEBBEN ?????????

  WANT DE ISRAELIETEN ZIJN EEN VOLLEDIG BETROUWBAAR VOLK . WHAHAHAH

  IK DENK DAT DE KREET. GEEF ZE EEN HAND …

  EN VERGEET DAN NIET JE VINGERS NA TE TELLEN . WHAHAHAHAHA

  DAAR DUS VANDAAN KOMT .

  VRIEND KISSENGER. WAS OOK EEN GOEIE GOSERT TOCH ?? WEINIG DODEN OOK ??

  DACHT IK ??

  NOU MET MIJN IDEE. DEUGDE DIE MOZES OOK AL NIET. WHAHAHAHA

  DUS . DIT BERICHT . IS WAT HET WAARD IS .

  IK HEB MINSK 1 EN 2 GEVOLGD. NOU WAS OOK GEINIG TOCH .

  MET 2 WERELDLEIDERS EEN ZEKERE ADOLFA. EN HOLLANDIATIEEEEEH HOLLANDE

  EN BORIS. GOOI ER EEN ATOOMBOM OP …….. ZIJN OPVOLGSTER 1E OPMERKING

  OOK GOOI ER MAAR EEN BOM OP .

  EN DAN DOET ISRAEL EFFE HET GOEIE NIEUWS

  IK BEN EFFE KLAAR MET. DIE GELDWISSELAARS. DE JEZUIETEN .

  ZELFS JEZUS SCHOPTE ZE VOLGENS MIJN REHOBOTH OPLEIDING DE KERK UIT

  Daar aangekomen verdreef hij handelaars en geldwisselaars die volgens hem de tempel tot een “rovershol” SOORT D 66 ZEG MAAR … maakten, terwijl de tempel een “huis van gebed” zou moeten zijn.

  De hogepriesters, schriftgeleerden en andere leiders van het volk hoorden wat gebeurd was en wilden hem uit de weg ruimen

  IK GROET U . IK GA VOOR EEN KNUFFELPARTIJ .

  EN DAT GAAT LEKKER LANG DUREN . DAT VERTEL IK NOU ALVAST

  TOT MORGEN .

  OOM BOB GAAT HEEN MET EEN GROTE GLIMLACH HET VERMENIGVULDIGEN

  DAT WS VROEGUHHHHHHHH.

  Geliked door 4 people

 3. waalkade4bd8489a57 zegt:

  NATO moet ontmanteld worden….. wij mensen willen niet betrokken worden in oorlogen. Het volk wil geen oorlog met andere volkeren. Het zijn altijd de k… elite en banken die vet verdienen aan oorlogen.

  Hoor die achterlijke Hoekstra om de dienstplicht weer in te voeren.

  Als deze landverraders veroordeeld zijn met 10x levenslang dan moeten we als eerste Alle Verdragen ontbinden en WEF, WHO, UN, EU, ECB, IMF, WORLD BANK, BIS etc bestempelen als zware criminele organisaties die volkeren willen vermoorden. Een verbod om ooit met dit soort private ondernemingen samen te werken moet verboden worden en in de grondwet worden opgenomen dat niet één regering OOIT deze wet mag veranderen of anders mag interpreteren !

  Wij zijn het eeuwige gemoord van politici en banken spuugzat. Wij zullen géén soldaten leveren aan Oekraïne dat moet onze inzet zijn . Wij willen dat er snel vredesonderhandelingen komen .

  Geliked door 1 persoon

 4. saddy zegt:

  Toen boris premier af was nam rutte zijn taak over.

  Like

 5. Jean zegt:

  NATO LANDEN WORDEN GEREGEERD DOOR LINKSFASCISTISCHE NAZI`S.

  Like

 6. johannes zegt:

  laat israel zich maar stil houden , binnen dit regime zit ook een hele foute club die een flinke vinger in de pap heeft , zo niet dan wel gaat krijgen als het gaat over de nieuwe wereldorde , en geen commentaar er op want dan antisemitisme (alsof dan heel israel ineens enkel uit joden bestaat, zich er voor uitgeven wel als het van pas komt, maar das een ander verhaal)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s