EU wijst het idee af om winsten uit bevroren Russische vermogenswaarden aan Kiev over te dragen

(Vertaling: E.J. Bron)

De staats- en regeringschefs van de EU-lidstaten zouden een door Spanje uitgewerkt plan hebben afgewezen om winsten uit de bevroren tegoeden van de gesanctioneerde Russische Centrale Bank in te zetten ter financiering van de wederopbouw van de Oekraïne. Dit berichtte “Politico” dinsdag onder verwijzing naar Europese functionarissen, die anoniem wilden blijven.

Het plan zou bij enkele regeringen, waaronder in Frankrijk en Duitsland evenals bij de Europese Centrale Bank op scepsis zijn gestuit, omdat zij zouden vrezen dat het tot instabiliteit van de euro zou kunnen leiden. Spanje heeft op 1 juli het voorzitterschap van de Europese Raad overgenomen. Derhalve zou Madrid er van uitgaan dat winsten uit de in de EU-landen bevroren reserves van de Russische Centrale Bank tot 2027 € 15 tot € 17 miljard voor de Oekraïne-hulp zouden kunnen opleveren. Nu argumenteerden meerdere vertegenwoordigers van de EU dat zo´n idee niet de dringend noodzakelijke opleving aan de Oekraïense economie zou geven en in plaats daarvan de betrokkenheid van Brussel zou ondermijnen het land te ondersteunen. De EU-ambassadeurs zouden de aangelegenheid op hun bijeenkomst van dinsdag besproken hebben.

Meerdere landen beweerden dat het voorstel van Spanje niet overeen zou komen met de prioriteit van de EU m.b.t. de Oekraïne-hulp, omdat het maanden en mogelijkerwijs zelfs jaren zou duren tot Kiev het geld zou krijgen.”

Volgens “Politico” zou er onder de EU-vertegenwoordigers ook verwarring over heersen hoe Madrid aan de genoemde cijfers gekomen zou zijn. Met het oog op het feit dat Spanjes plan zo zeer in tegenspraak zou zijn met de opvatting van de meeste EU-regeringen, speculeerden meerdere diplomaten dat het door Spaanse regeringsfunctionarissen in Madrid uitgewerkt zou zijn, die nauwelijks op de hoogte zouden zijn van de stemming in de rest van de EU. Volgens een andere diplomaat zou het voornemen voor veel landen geen acceptabele basis van discussie voor de EU-top vormen, die de komende week zal plaatsvinden.

Verder zegt men dat meerdere diplomaten vermoeden dat Madrid met zijn voorstel het doel zou volgen om extra inkomsten naar andere begrotingsterreinen zoals de migratie en het EU-concurrentievermogen om te leiden. Zo´n ontwikkeling zou “toevallig op het eigen wensenlijstje van Spanje staan.”

Na het begin van de speciale militaire operatie in de Oekraïne hadden westerse landen unieke sancties tegen Rusland opgelegd en Russische vermogenswaarden van honderden miljarden dollars bevroren. Sindsdien werken de VS, de EU en andere westerse staten er actief aan om juridische voorwaarden te creëren om de gelden in beslag te nemen. De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, sprak hierbij van “diefstal”. De voorzitster van de Russische Centrale Bank, Elvira Nabioellina, berichtte dat de autoriteiten juridische stappen zouden overwegen om het bevriezen van de Russische reserves aan te vechten.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU wijst het idee af om winsten uit bevroren Russische vermogenswaarden aan Kiev over te dragen

  1. Ravian zegt:

    Die sancties zijn illegaal, een overtreding van de internationale wet.
    De winsten die deze “bevroren tegoeden” genereren aan Oekraïne geven is regelrechte diefstal op grote schaal.
    Deze “bevroren tegoeden” zelf aan Oekraïne geven is nog veel grotere diefstal op nog veel grotere schaal.
    En de enige reden dat ze niet aan het stelen slaan is dat ze bang zijn dat dit de Euro in de billen gaat bijten…
    Wat je hier vervolgens uit af kunt afleiden, mocht je dat nog niet eerder gedaan hebben, is dat de EU gewoon een grote maffia bende is…

    Geliked door 5 people

  2. Andre zegt:

    De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, sprak hierbij van “diefstal”. En de grote baas van BuZa Lavrov heeft gezegd dat Borell van de EU en Blinken van de US lafaards zijn omdat ze niet willen komen praten. Het zegt alles over de staat van ontbinding waar de de US en de EU zich in bevinden. Nu nog effe de NATO slopen maar Rusland wacht nog even tot gluiperd Rutte op zn foute post zit.

    Geliked door 3 people

  3. droevige mof zegt:

    Tot nu toe hebben ze geen moer om de stabiliteit van de euro gegeven. Ze hebben het ene na het andere miljard gestoken in een proxyoorlog die een hele generatie Oekraïense mannen heeft weggevaagd. Nu dringt het tot de gewetenloze oorlogszuchtigen door dat ze op het verkeerde paard hebben gewed. De Duitse minister van Defensie Pistorius zei gisteren terloops dat Oekraïne geen bondgenoot is. Interessant, want een paar weken geleden nam hij een heel ander standpunt in.
    Zelensky wordt momenteel in het openbaar ontmanteld en zijn rivaal, opperbevelhebber van de strijdkrachten Zalushny, wordt geïnstalleerd als de nieuwe heerser. Biden moet deze oorlog beëindigen als hij enige kans wil maken tegen Trump. Dat is wat er op het spel staat, niet de EU-begroting en de stabiliteit van de euro. Vroeger was alleen Duitsland een vazalstaat van de VS, nu zijn alle EU-landen dat. Als Duitsland de EU verlaat, stort het kaartenhuis in elkaar. Helaas is dat het laatste wat er zal gebeuren – de Duitsers zijn de hekkensluiter. Daarom kijken we momenteel naar ons buurland om te zien hoe een systeemverandering in gang kan worden gezet en misschien kan worden voorkomen door alle middelen van externe en interne manipulation in te zetten.

    Geliked door 5 people

    • BosscheBol zegt:

      De manipulatie verloopt hier “voortreffelijk”.

      De door het kartel in het zadel gehesen Omtzigt “praat” met Wilders. Nouja, praten: Wilders moet inbinden. Nu denk ik dat Wilders het koranverbod en moskeeverbod misschien nog wel zal laten vallen maar NIET de asielstop. Zijn kiezers hebben godverdommme NIET op een kartelpartij gestemd. Maar het kartel zal eisen dat er meer opvang komt. En legale vluchtroutes.

      Er zal een tijd komen dat Wilders ermee kapt. De linksen zullen triomfantelijk janken, jarenlang. Wilders heeft gefaald, hij is voor zijn verantwoordelijkheid weggelopen. De “democratie” heeft gezegevierd. Althans: de kartel”democratie”.

      Rutte gaat eindelijk uit het torentje en dikkont timmermans gaat erin. Nog véél meer mohammedanen en windmolens en eu. En nog veel meer armoede.

      En op het einde van die 4 jaar krijgen we weer het toneelstuk: VERZEIKINGEN.

      Geliked door 2 people

      • droevige mof zegt:

        Wat je hier schrijft is het logische gevolg van wat we op dit moment zien. Er is een wereldwijde beweging richting het rechtse spectrum, maar Nederland loopt niet per se voorop. Ik zou verbaasd en verheugd zijn geweest, maar we moeten niet vergeten dat dit kleine land een van de grote spelers is in de NWO. Ze vechten daar met hand en tand.

        Geliked door 2 people

  4. bobzelf zegt:

    IK HEB NET VERNOMEN , VAN RUSSISCH NIEUWS

    DAT DE USA BLOCKED THE MONEY FOR UKRAINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    TEVENS HEB IK ZITTEN GENIETEN VAN DE ONTVANGST IN

    THE VERENIGDE ARABISCHE REPUBLIEKEN / DUBHAI VAN

    “”THE EMPEROR OF THE WORLD.

    HELE STAD IN RUSSICHE KLEUREN

    VLIEGTUIGEN MET DE ROOKSPOREN HEEN EN WEER

    IN DE RUSSCHE KLEUREN

    HET PUTIN VLIEGTUIG WERD VERGEZELD DOOR 4 MIGS 35

    BIJ AANKOMST DE LEIDERS VAN DE LANDEN GROETEN PUTIN

    “”MET EEN BOXS “” DE VUISTEN TEGEN ELKAAR.

    EN DAT DOEN ZE DUS ALLEMAAL LACHEND EN

    U GAAT DUS EEN HOGERE OLIEPRIJS BETALEN …

    DUS ??????????????????????????

    HEEFT U EEN GENIALE FOUT GEMAAKT OM ONZE GROOTSTE VRIEND

    RUSLAND AL EEUWEN !!!! DE TERING IN TE JAGEN ..

    IK BEN TROTS OP U . DE SANCTIES WERKEN GEWELDIG TROUWENS

    WHAHAHAHAH … WHAHAHAHAHA .. . WHAHAHAHAHAHAHAHAH

    WHO IS THE BOSS ????????????????????????????

    NOU OME BOB NIET HOOR ..

    MIJN NAAM STAAT WEL OP DE DEUR .MAAR DAARACHTER HEB IK GEEN FUCK

    TE VERTELLEN WHAHAHAHAHA . MAAR IS WEL LEKKER OOK WHAHAHAHAH

    Geliked door 2 people

  5. boorzalf zegt:

    En toen kwam de dag dat Rusland zijn geld effe kwam terug halen. Een soort D Day samen met de Chinezen. De grote schoonmaak van west Europa, Rutte, klaus schwab en consorten worden afgevoerd naar de goelag, illegalen/allochtonen/lbgtq figuren vluchten Europa uit. Amerikanen bibberen van angst. Oh wacht, het was maar een droom 😴😴😴

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie