Oostenrijk: een derde deel van alle basisschoolleerlingen spreekt een vreemde taal

(Vertaling: E.J. Bron)

Choquerende cijfers uit Oostenrijk: al een derde deel van alle basisschoolleerlingen spreekt in het dagelijks leven geen of maar weinig Duits. In Wenen is de verhouding al omgekeerd – daar bedraagt het aandeel van diegenen met een “niet-Duitse alledaagse taal” al bijna 65%. Maar de ontwikkeling blijft geenszins alleen maar tot basisschoolleerlingen beperkt, zoals uit actuele cijfers van “Statistik Austria” blijkt.

Opnieuw bewijst “Statistik Austria” met officiële cijfers de voortschrijdende bevolkingsvervanging in Oostenrijk: “Aantal leerlingen in 2022/2023 gestegen”, luidt de kop van een persmededeling van vandaag – de reden voor de groei: immigratie. Maar vooral de blik op het aandeel van leerlingen met een “niet-Duitse alledaagse taal” – een politiek-correcte codeteken voor het aandeel migranten – zou de alarmbellen moeten doen rinkelen.

Aandeel migranten stijgt

Als je kijkt naar alle schooltypes samen, dan bedraagt dit aandeel op openbare scholen een ongelooflijke 27,6% – zodoende heeft (minstens) een vierde deel van de leerlingen in Oostenrijk een zogenaamde “migratieachtergrond”. Het aandeel leerlingen dat geen Oostenrijks staatsburgerschap bezit, bedraagt bijna 20%. In het buitenlands overheerste Wenen is deze ontwikkeling natuurgetrouw bijzonder duidelijk zichtbaar: daar spreekt al meer dan de helft – namelijk 54,8% – in het dagelijks leven in de eerste plaats een andere taal dan Duits. Het aandeel buitenlanders bedraagt 37,1%.

Vooral basis- en middelbare scholen

De bevolkingsvervanging is vooral voortgeschreden bij de jongere leerlingen – dus diegenen, die bijvoorbeeld een basisschool of een middelbare school bezoeken. Terwijl in heel Oostenrijk al een derde deel van alle basisschoolleerlingen de landstaal niet met grotere prioriteit gebruikt, is de verhouding in Wenen al gekanteld – daar is het exact omgekeerd. Nog krasser valt deze verhouding bij de middelbare schoolleerlingen uit: slechts één op de vijf spreekt nog Duits in het dagelijks leven – 80% hebben volgens de statistiek een “niet-Duitse alledaagse taal”. In heel Oostenrijk is dit percentage op de middelbare scholen al 35,5%.

Ook op het platteland

De cijfers laten zien dat de noodlottige demografische ontwikkeling van de bevolkingsvervanging geenszins tot Wenen beperkt blijft: ook in deelstaten zoals Salzburg, Vorarlberg en Oberösterreich is het aandeel migranten op openbare scholen al duidelijk meer dan 20%. Onlangs gepubliceerde cijfers demonstreren de buitenlandse overheersing op scholen in Graz (Steiermark), evenals op openbare kleuterscholen in Salzburg. Waar dat op de lange termijn toe leidt, onthullen de resultaten van de actuele PISA-studie.

Daarmee staat vast: alleen een politiek van remigratie en de daarmee gepaard gaande her-homogenisering van de samenleving kan het verval van openbare kleuterscholen en scholen tegenhouden.

Bron:
heimatkurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Oostenrijk: een derde deel van alle basisschoolleerlingen spreekt een vreemde taal

  1. mooinique zegt:

    Goh dat is het gebied waar ik iets van 30 jaar op wintersport ben geweest vroeger. Mooi dialect. Zonde hoor! Gruß Gott. 🤪

    Geliked door 2 people

  2. Marijke zegt:

    En dan vinden ze het nog gek dat er lerarentekorten zijn. Deze leerlingen hebben extra aandacht nodig. Maar dat mag je niet zeggen natuurlijk. En zo gaat dat in alle sectoren. Dat de nieuwkomers de arbeidsgaten opvullen is 1 grote leugen! Ze zorgen juist voor meer tekorten.

    Geliked door 4 people

  3. Hovawart zegt:

    Spreekt de Linksche Looney Brigade nog steeds van een voorspoedige integratie van een ‘parallelle samenleving’ of heet het beestje inmiddels ‘geslaagde omvolking’?
    Oh. oh.oh oh,oh daar komt narigheid van………….

    Geliked door 2 people

  4. J.v.d.Heijden zegt:

    De hoofddoek is de VLAG van het nieuwe nazi-fascisme.
    Sören Krarup, Deens theoloog.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie