China en India zijn de belangrijkste afnemers van de export van ruwe Russische olie

(Vertaling: E.J. Bron)

In het jaar 2023 is het grootste deel van de Russische olie-export naar China en India gegaan, bericht de viceminister-president Alexander Nowak. Het aandeel van Europa aan olie-export uit Rusland zou daarentegen drastisch zin afgenomen.

Rusland heeft in het jaar 2023 de export van olie en olieproducten naar Aziatische markten aanzienlijk verhoogd. Dit berichtte de Russische viceminister-president Alexander Nowak vandaag op de tv-zender “Rossija 24”. Volgens hem zou China het afgelopen jaar tot de helft van alle Russische olie-export hebben afgenomen. Het aandeel van India, dat de grondstof daarvoor nauwelijks van Rusland gekocht zou hebben, zou ongeveer 40% hebben bedragen. Andere landen in het Aziatisch-Pacifische gebied evenals in Latijns-Amerika en Afrika toonden eveneens interesse in Russische grondstoffen. De uitvoer naar de Europese landen zou daarentegen drastisch gedaald zijn. Eind 2023 ontving Europa maar tot 5% van alle olie-export uit Rusland.

Voor leveringen aan China en India gebruikte Rusland actief de noordelijke zeeroute, die ongeveer half zo lang zou zijn als de traditionele leveringsroutes via de Middellandse Zee of de Indische Oceaan, verklaarde Nowak verder. In het jaar 2023 zouden 1,5 miljoen ton olie via de Noordelijke Poolzee getransporteerd zijn.

Nowak schatte de olie- en gasinkomsten van de Russische staatsbegroting in dit jaar op ongeveer 9 biljoen roebel (omgerekend ongeveer € 88,6 miljard). Dat zou overeenkomen met het niveau van 2021, toen de olie- en gasprijzen relatief hoog geweest zouden zijn. In vergelijking met vorig jaar zouden de belastingbetalingen uit de energiesector met 2,5 biljoen roebel (ongeveer € 24,6 miljard) zijn gedaald.

Desondanks zou de branche een vooraanstaande bijdrage van 27% aan het bbp van de Russische Federatie hebben geleverd, stelde de viceminister-president vast. Leveringen van energiegrondstoffen zouden 57% van alle exportinkomsten hebben uitgemaakt.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op China en India zijn de belangrijkste afnemers van de export van ruwe Russische olie

  1. bobzelf zegt:

    ZO DAAR ZAL NU WEL ALLE JEZUS .. SNEL

    ”DE PANIEK UITBREKEN

    DAAR IS ALLE REDEN TOE,

    ALS IK DAT LEES .

    WHAHAHAHAH WHAHAHAHAH WHAHAHAHAHAHA

    DIE OUWE RUKKER DIE OUWE KGB TAXICHAUFFEUR TOCH

    OOM BOB KGB ZLELLUYF

    Geliked door 2 people

  2. Ravian zegt:

    In de niet Westerse wereld bestaat veel meer vraag naar olie dan dat Rusland olie kan produceren.
    Zelfs de grootste Westerse onbenullen hadden dus moeten kunnen begrijpen dat een olie boycot van Rusland een zinloze exercitie was, die dankzij de verstoring van de markt hooguit in het eigen bakkes kon gaan exploderen.
    Maar in de EU trekken dus blijkbaar niet simpelweg onbenullen aan de touwtjes, daar trekken totale imbecielen aan de touwtjes…

    Geliked door 3 people

    • Julia zegt:

      Ravian helemaal mee eens al die domkoppen hier hebben het spel niet door en zitten liever in de kou, met een dekentje om op de bank te genieten van een bitterbal, chips en een biertje van een voetbalwedstrijd en die kinderachtige spelletjes op de propagandazenders. Niet voor niets het spreekwoord “Panem et circenses” of “brood en spelen” is een uitdrukking die slaat op de praktijk om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van het volk te lenigen, namelijk eten en vermaak.
      Ondertussen betalen de betaalslaven zich blauw aan belastingen, peperduur voedsel, dure zorgpremie, etc. maar dat blijkt de pret niet te mogen drukken. Ondertussen lacht het Kremlin heel de EU uit die zichzelf flink in de knieën hebben geschoten we zien de gevolgen en zullen dat de komende jaren flink merken miljarden voor de wederopbouw, en leveren van wapentuig aan de Oekraïne en het onderhouden van de onaanvaardbare invasie van gelukzoekers.

      Geliked door 1 persoon

    • Harry zegt:

      Inderdaad , Ravian .
      Het verbijstert me voortdurend , hoeveel stomme beslissingen daar worden genomen !
      Alsof dáár nou helemaal niemand zit die enig benul van economie en tactiek heeft .
      En de lui die aan de goede kant staan , krijgen kennelijk geen voet aan de grond !
      Hopelijk zet de huidige trend , de ruk naar rechts , zich ook dáár voort , zodat rechts de boel gaat bepalen en niet een stel onnozele linkse oorlogshitsers !

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie