Financieel expert: Oekraïne-oorlog maakt van Duitsland economisch een Amerikaanse satellietstaat

Een containerschip in het Suezkanaal.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is de VS gelukt een wig te drijven tussen Duitsland en Rusland. Daarmee werd de afhankelijkheid van de VS versterkt en het Duitse concurrentievermogen verlaagd. De VS zijn daarom de profiteurs van het conflict, zegt de financiële expert Michael Hudson in een interview.

In een interview met de “Berliner Zeitung” (betaalmuur) buigt de Amerikaanse financiële expert Michael Hudson de globale financieel-economische situatie een keer door en anticipeert op de daaruit voortkomende verdere ontwikkelingen.

Hudson kent beide kanten, was lange tijd werkzaam aan Wall Street, had daarna een professoraat aan de Universiteit Missouri in de VS en aan de Peking University in de Chinese hoofdstad. Hij kent daarom zowel het westerse, door de financiële markt aangedreven, evenals het oosterse systeem van het kapitalisme, waar men inzet op investeringen in de reële economie. In het Westen, dat liet de financiële marktcrisis in de jaren na 2007 zien, beschermt de staat de banken. In de actuele onroerend goed crisis in China beschermt de staat de kleine beleggers en huurders.

Ik kan me niet voorstellen dat China grote investeerders zal vrijkopen en kleine spaarders hun geld zullen laten verliezen. Het zal het tegendeel van de politiek van Obama zijn.”

Voor Duitsland is dat deel van het interview van bijzonder belang, waarin Hudson over de Oekraïne-oorlog en zijn gevolgen spreekt. Het zou de VS gelukt zijn om Duitsland en de EU ertoe te dwingen van hun eigen belangen af te zien en Amerikaanse belangen te dienen, hoewel ze daarmee hun eigen economie enorm schaden. De EU en vooral Duitsland zouden interesse hebben in voordeliger energie uit Rusland en in een florerende handel met China. Door de VS wordt de toegang tot beide beperkt.

De VS vegen de Europese markt leeg en verhinderen dat Duitsland en de EU hun eigen belangen volgen door handel te drijven met Rusland en China, wat voor beide partijen van voordeel zou zijn.”

Duitsland zou zich zo tot een economische vazal ontwikkelen. Tegelijkertijd zouden Rusland en China dichter bij elkaar komen. Daarvan zou het grootste deel van de wereldbevolking profiteren, want daarmee zou er een alternatief tegenover het Westen ontstaan – de westerse landen worden hier echter niet beter van.

Rusland is vanwege de sancties een enger bondgenootschap met China aangegaan en versterkt de economische coöperatie met de BRICS-landen. Daardoor ontstaat voor 85% van de wereldbevolking een alternatief tegenover het Westen.”

De wereldwijde ontwikkeling zou uit elkaar drijven. DE BRIC wil een eigen valuta vestigen. De noodzakelijkheid daartoe komt dwingend voort uit het feit dat het Westen zijn valuta politiseert. De sancties tegen Rusland hebben duidelijk aangetoond dat er een aflossing van de westerse dominantie in het globale financiële systeem nodig is.

De vraag is hoe China zichzelf wapent in het geval dat de VS zich tegenover China net zo gedragen als tegenover Rusland en het in het buitenland aangelegde vermogen bevriezen. Daarom werken de BRICS-landen aan een alternatief voor het dollarsysteem.”

Uiteindelijk draait de ontwikkeling op een nieuwe tweedeling van de wereld uit. Daarbij zal Duitsland tot de verliezers behoren. Het Duitse maatschappijmodel om op basis van voordeliger Russische energie producten voordeliger dan de concurrent op de wereldmarkt aan te kunnen bieden, hebben de VS net zo verwoest als ze de toegang tot de Chinese markt steeds verder inperken.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Financieel expert: Oekraïne-oorlog maakt van Duitsland economisch een Amerikaanse satellietstaat

  1. BosscheBol zegt:

    En aangezien Duitsland de economische motor van Europa is, gaat Europa naar de kloten.

    Geliked door 5 people

  2. stradivotsi zegt:

    recent nog 1,05 Euro omgerekend literprijs 92/95 octaan benzine in de USA
    Dat is voor hun al duur.
    De EU met hun accijnzen nu, € 1,89-1, 95

    Like

  3. Andre zegt:

    Zo waar dit. In Nederland beschermt de staat de banken. ABN is in 30 jaar dat ik er zat nog nooit zo kut geweest maar dat komt omdat de staat aandeelhouder is geworden na failliet en de Rabo en ING zitten ook maar wat graag bij Klaus Schwab op schoot. Trump wil op goederen uit China 60% invoerheffing hebben waarmee hij de binnenlandse produktie weer op gaat schroeven en de EU zal als kolonie van de VS uitgebuit gaan worden. Scholz zit er nog steeds Rutte zit er nog steeds en dat kadaver vd Leyen heeft ook niet voor niets 5 jaar zichzelf kado gedaan.

    Geliked door 1 persoon

  4. droevige mof zegt:

    Duitsland is al sinds 1945 een Amerikaanse satellietstaat en als ik over de westgrens van Duitsland kijk, zie ik nog een satellietstaat die de eervolle taak heeft om de twee hoogste vertegenwoordigers van de NAVO te leveren in een tijd waarin geen enkele Amerikaan zijn handen vuil wil maken aan een falend project. De vraag is wie de VS bezit. Daar zijn antwoorden op, maar dat zou speculatie zijn. Het feit dat Duitsland geen onafhankelijk land is, is echter zichtbaar en verifieerbaar. En als de Duitsers ergens schuld aan hebben, want dat is de eeuwige beschuldiging, dan is het wel dat ze zichzelf niet genoeg verzetten en in plaats daarvan collaboreren. Maar wie collaboreert er niet?

    Geliked door 3 people

    • ronjaspers zegt:

      droevige mof.De vraag is wie de V.S. bezit,na veelvuldig en grondig onderzoek.Heb ik ontdekt wie de eigenaren van amerika zijn,dit zijn de rotschilds/rockefellers (nepjoden) Ook bekend als de khazariaanse mafia,de cabal,deepstate,illuminati,blackrock.De rockefellers zijn de grootste oliebaron van de V.S. ze zijn de baas over de big pharma mafia,en de medische wereld.En oprichters van de V.N. (verenigde nazi,s) De rotschilds bezitten 85% van alle banken wereldwijd.De rotschilds/rockefellers zijn verantwoordelijk voor alle oorlogen,ziektes,armoede,aanslagen,en ellende van de laatste eeuwen.

      Like

  5. Hovawart zegt:

    De Marshall-hulp komt nu de rente terughalen…………slik.

    Like

Plaats een reactie