Oprichter van Blackwater stelt voor Rusland alles te geven wat het wil

(Door: Jewgenij Balakin – Vertaling: E.J. Bron)

In een podcast-interview vorige week heeft de oprichter van Blackwater, Erik Prince (foto), tot een “onaangename vrede” in de Oekraïne opgeroepen. Laat Rusland “de Krim, Donetsk en Loehansk” maar houden, zei de miljonair. Miljardair Elon Musk viel hem bij. En wat zegt Rusland daar over?

Het lijden van het jonge Amerika gaat verder. Onlangs zei de oprichter van het privéleger Blackwater, Erik Prince, in een interview: “We moeten deze oorlog beëindigen”, en verwees daarmee naar het conflict in de Oekraïne. Daarbij werd hij ondersteund door Elon Musk. Dit was het nieuws van de dag in Rusland.

Wij geven toe, beste lezers, dat we ons daarmee een beetje ongemakkelijk voelen. Een Amerikaan, ook al is het een beroemde, heeft iets gezegd dat onze oren streelt. Een andere ( ook al is hij een idool van de jonge mensen in de hele wereld) viel de eerste bij – en wij zijn blij als kleine kinderen. Hebben we altijd nog deze “schouderklopjes” van ver weg nodig?

Integendeel. Wij proberen terughoudend en nauwkeurig te zijn. De Verenigde Staten zijn altijd nog een supermacht – met een machtige militaire machinerie, een indrukwekkende economie en invloed in de hele wereld. Zonder hun ondersteuning zou het conflict in de Oekraïne al lang ten gunste van Rusland zijn beslist. En wanneer wij dit meer dan al het andere willen, moeten we de signalen van onze belangrijkste tegenstander goed in de gaten houden. De oprichter van een enorme militaire onderneming en de rijkste man van de wereld zijn het met elkaar eens? Dat kan nauwelijks toeval zijn.

Wat heeft Erik Prince precies gezegd? Hier een uitvoerig citaat:

We moeten deze oorlog beëindigen, want alles wat de Oekraïne op dit moment doet, is zichzelf demografisch te vernietigen. Het verslindt de volgende generatie arbeidskrachten, die het op dit moment niet kan vervangen.

Ze hebben niet genoeg arbeidskrachten. De westerse defensiebasis is erbarmelijk. En men zal niet met een conventionele oorlog van de Russische beer kunnen winnen.

Een onaangename vrede is beter dan hetgeen wat zij zich onder een ideale oorlog voorstellen. Laat ze zich aan de lijnen houden. …Laat hen maar de Krim, Donetsk en Loehansk houden.

Het is niet de plicht van de Amerikaanse belastingbetaler om nog eens honderd miljard aan de Oekraïne uit te geven wanneer daar sprake is van aanzienlijke corruptie en men werkelijk niets (aan successen) kan laten zien.”

De oprichter van Blackwater benadrukt meermaals dat de Oekraïne aanzienlijke verliezen lijdt, die he tin de toekomst niet meer kan compenseren. Zijn woorden zijn ook in tegenspraak met de uitspraak van Volodymyr Zelensky dat de Oekraïne maar 31.000 soldaten zou hebben verloren.

Wie gelooft u? Wij hebben de indruk dat Prince, die zijn vermogen heeft gemaakt met militaire operaties in de hele wereld, weet hoe men geld en doden telt.

De bezorgdheid van Prince over de Amerikaanse belastingbetalers is begrijpelijk: het uitgegeven geld en de militaire “successen” van de Oekraïne staan in geen enkele gepaste verhouding tot elkaar. Als zakenman kan dit nooit in zijn belang zijn. Temeer daar hij zich nu op de oprichting van de eerste Chinese PMC voor het CITIC-concern concentreert – en dat is blijkbaar veel winstgevender dan investeringen in de Oekraïne, dat voor onze ogen verdwijnt.

De inschatting van Prince van de gevechtssituatie verdient bijzondere aandacht. En hier moeten we voorzichtig zijn. De oprichter van Blackwater noemt de defensiebronnen van het Westen “belachelijk” – maar is dat waar? Alleen al de Verenigde Staten, zonder hun bondgenoten, beschikken over meer dan duizend militaire steunpunten in de hele wereld: ja, meer dan duizend, en probeert u zich nu eens te herinneren hoeveel militaire steunpunten Rusland in het buitenland heeft.

De militaire begroting van de VS voor het kaar 2023 bedraagt $ 795 miljard. Ja, zoals Soeworow zei, oorlogen zouden niet door cijfers, maar door kunnen gevoerd worden – en geld noch militaire bases alleen garanderen de overwinning. Maar men kan de militaire macht van de VS niet “belachelijk” noemen.

Prince geeft toe dat Rusland in een conventionele oorlog niet overwonnen kan worden. Dan volgt het voorstel om het conflict te bevriezen. Is dit een poging om niet militair, maar diplomatiek te winnen? Eenvoudig gezegd – de poging om ons te misleiden? We herinneren ons nog goed de Akkoorden van Minsk en Istanboel: bij de eerste waren, zoals bleek, de westerse landen helemaal niet van plan waren zich hieraan te houden. En de laatste werd door de arrogante leiding van de Oekraïne verijdeld, die inzette op een “militaire overwinning op Rusland”.

Als het hen lukt, zullen we natuurlijk ook deze keer misleid worden. In een “op regels gebaseerde wereld” functioneert dat nu eenmaal zo. Maar de boodschap van Erik Prince (en het commentaar van Elon Musk) is in de eerste plaats gericht tot het Amerikaanse publiek. Ja, het is mooi om te geloven dat de wereld om Rusland draait, maar de Amerikaanse verkiezingen zijn voor onze tegenstander veel belangrijker dan de gebeurtenissen in de Oekraïne. Bij de laatste gaat het om winst, bij de eerste om macht. En in het streven om de Democraten uit het Witte Huis te verjagen, benadrukken de opinieleiders nu op elke denkbare manier de zinloosheid van de Oekraïense ellende.

Het was geen toeval dat Musk Twitter kocht, dat in Rusland verboden is. Niet alleen om honderden miljoenen mensen in het Westen toegang tot het interview van Vladimir Poetin te verschaffen. Maar ook om zich uit te laten over het aanbod van Prince om Rusland “alles te geven wat het wil”:

Helaas is dat waar.”

Wat ons land wil – dat weet op dit moment alleen de Russische soldaat, die het front naar het westen verschuift.

Bron:
rt.de
Door: Jewgenij Balakin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Oprichter van Blackwater stelt voor Rusland alles te geven wat het wil

  1. bobzelf zegt:

    NA ALLE LOZE BELOFTES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    GEEN METER GAAN WE NAAR RECHTS MET DE NAVO . HET WERD 1000 KM

    ZAL IK BIJ DE NAVO KOMEN ???

    MINSK 1

    MINSK 2

    UKRAINE NIET BIJ DE NAVO

    HET IS OOK ONZE OORLOG

    WILT U NOG WAT F 16 ‘S STUREN GRATIS EN HOEVEEL ??

    WAPENS …. VEEL WAPENS STUUR MEER

    MILJARDEN NAAR UKRAINE

    DUS WAT ZOU U ZELF DOEN NU .. WHAHAH

    DE USA GELOVEN ??

    DT ZAL TOCH NIET HE ??

    DUS HOBBELT OOM VLADIMIR OP ZIJN GEMAKKIE NAAR HET WESTEN

    OVER 6 MAANDEN . HOEFT U HET DAN NIET MEER TE BELLEN

    VAN HALLO VLADY ALLES KITS, JE MAG DE KRIM HOUDEN WHAHAHA

    IK DENK DAT DE NAAM UKRAINE DAN NOVORUSSIA IS

    EN KLAAR IS KEES. DANWEL HENK EN ARIE

    LOVE YOU

    IK GA NU MIJN STRANADSTOEL EFFE WARM HOUDEN

    LATERRR

    Geliked door 4 people

  2. Harry zegt:

    Eigenlijk doet zelensky niet veel meer dan zijn eigen land en volk vernietigen .
    En zijn buren een enorme berg schade toedienen , zeer zeker ook financieel !
    Stop er mee !

    Geliked door 2 people

  3. Ravian zegt:

    “Laat Rusland “de Krim, Donetsk en Loehansk” maar houden”

    Dat is, zoals gewoonlijk, al weer een gepasseerd station.

    Rusland heeft namelijk al veel meer dan dit, ze hebben inmiddels ook de oblasten Kherson en Zaporizja al (legaal) aan de Russische Federatie toegevoegd.

    En de enige manier om dit ongedaan te maken gaat het winnen van een derde wereldoorlog wezen, waar de VS niet toe in staat is.

    Een van de redenen dat ze daar niet toe in staat gaan wezen zijn die “meer dan duizend militaire steunpunten in de wereld”, die een flink deel van dat defensiebudget van 795 miljard opslurpen.

    Simpel gezegd; de VS hebben gewoon veel te veel hooi op hun vork genomen, en die vork blijft enkel heel dankzij de petrodollar, die zwaar op zijn retour is.

    En daarbij hebben ze dan ook nog eens, door gebrek aan inzicht in combinatie met een enkel op zoveel mogelijk winst gerichte wapenindustrie, enorme gaten in hun defensie laten ontstaan, waardoor de Russen op een aantal strategisch cruciale vlakken een niet meer te overbruggen voorsprong hebben kunnen opbouwen.

    De Russen gaan nu gewoon de (illegaal) door de communisten gecreëerde Frankenstein staat die Oekraïne heet gewoon ontmantelen, en de oorspronkelijk grenzen weer herstellen, wat gewoon een heel erg goede zaak is voor ALLE betrokkenen (behalve de globalistische elite, en een groep met die elite collaborerende corrupte Oekraïense oligarchen).

    De enige manier waarop het Westen dat nog zal kunnen ‘voorkomen’ is door nucleair harakiri te plegen, en het gevaar zit hem er in dat de huidige Westerse ‘leiders’ daar gek genoeg voor zijn…

    Geliked door 2 people

    • 007lucia zegt:

      Je kunt je verlies ook maskeren als zijnde een financieel verlies
      dat je niet wilt persisteren, dan geef de macht van je tegenstander een economische waarde i.p.v. een strategische
      en dan kun je altijd een voor jouw beter moment
      uitkiezen om de strijd te hervatten

      Like

  4. johannes zegt:

    en zo laat ie de bevolking weten dat ruslad uit zou zijn op landjepik, land dat van “ons” zou zijn.
    Daarmee even handig achterwege latend dat het juist het westen was die aan landjepik deed/doet en de gemaakte afspraken met rusland al 10 jaar aan zn laars lapt, om maar te zwijgen van het systematisch uitroeien van de russisch sprekende bevolking in dat gebied door ronduit nazi’s

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie