Staatsaffaire “Krimbrug”: Politieke chaos begint

De Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius (SPD).

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer deze aangelegenheid niet zulke gevaarlijke gevolgen zou kunnen hebben, dan zou je de nu onvermijdelijk beginnende politieke chaos na de Russische onthulling van een telefoongesprek van hoge officieren over het mogelijke opblazen van de Krimbrug door Duitse “Taurus”-kruisraketten ironisch en spottend kunnen bekijken. Maar het gaat nu om oorlog en vrede voor Duitsland. Waarom anders wil ook minister van Gezondheid Karl Lauterbach het gezondheidswezen op oorlog voorbereiden? En waarom anders wil minister van Defensie Boris Pistorius de Bundeswehr “toegerust voor de oorlog” maken? De populaire oorlogsminister van de “stoplicht”-regering zal er echter eerst mee bezig zijn zichzelf te redden.

Want Pistorius heeft de eerste slag na het sensationele nieuws uit Moskou al schandalig verloren: hij aarzelt en talmt om snel de noodzakelijke personele consequenties uit het afgeluisterde gesprek van de officieren te trekken. Zodoende heeft het vermeende geheime wapen van de regering en de SPD zichzelf als losse flodder bewezen, wiens autoriteit over het parlementsleger Bundeswehr al bij de eerste test niets waard is. Zijn smoesje dat alles nog onderzocht en gecontroleerd moet worden, is belachelijk. Want de domheid en arrogantie van de betrokken luchtmacht helden is voor de hele wereld duidelijk.

Maar misschien heeft Pistorius ook iets te verbergen wat ook ook bondskanselier in grote problemen zou kunnen brengen: namelijk een infaam dubbelspel bij het thema “Taurus”. Mogelijkerwijs werd er op het hoogste niveau aan geknutseld om met dit Duitse wapen, ondanks alle tegenovergestelde uitlatingen van Scholz, de Krimbrug aan te vallen. Waarom anders zouden hoge militairen erover moeten nadenken hoe dat te realiseren zou zijn zonder Duitsland direct in de oorlog te verwikkelen? Exact dat was de inhoud van de telefoonconferentie, die overigens plaatsvond in de afgrijselijke NAVO-taal van Duitse vazallen.

Dat de eerste defensielinie van de politiek en de media waarschijnlijk niet te houden zal zijn, is zelfs voor de opper oorlogshitser Berthold Kohler van de FAZ (betaalmuur) duidelijk: niet de afluisteractie van de Russen is het probleem, maar de uitermate explosieve inhoud van het telefoongesprek. Daarin ging het om een militaire aanvallende handeling onder Duitse regie en met gebruikmaking van Duitse wapens tegen de atoommacht Rusland. Die staat, waarmee in 1990 een verdrag werd gesloten dat o.a. exact dit voorgoed zou moeten uitsluiten.

Wanneer de CDU/CSU over de ontwikkelingen daadwerkelijk een speciale commissie in de Bondsdag bijeenroepen, zal er geheel tegen de wil van de schijnoppositie teveel vuil naar boven komen, zodat de staatsaffaire in een staatscrisis zou kunnen resulteren. Nu moet het het uur van de AfD en Sarah Wagenknecht worden. Tot nu toe is er alleen maar een lovenswaardige ondubbelzinnige stellingname van Björn Höcke (AfD). Dat is lang niet voldoende!

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Staatsaffaire “Krimbrug”: Politieke chaos begint

  1. karton zegt:

    Zou óns “koninklijk” gespuis de koffers al hebben klaarstaan ?
    De vraag stellen is ‘m beantwoorden, natuurlijk ! Stom van mij !

    Geliked door 5 people

  2. Saeftinghe zegt:

    Kabinet wil woord “moeder” schrappen in bevolkingsregister: “Discriminatie ten top”

    We kunnen toch als burger, dus als wergever van de overheids amtenaren zo´n dommebeslissing simpelweg naast ons neerleggen. En eindelijk eens wat beter opgevoede lieden in de overheid plaatsen door wat minder links te stemmen.

    Like

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Wat steeds duidelijker wordt is dat de grote oorlog al lang in de plannen zit.
    Of dit een idee van de NAVO of het Pentagon is, of van beiden doet er eigenlijk helemaal niet meer toe, omdat die oorlog er moet en zal komen.
    Niet dat die volgende week uit gaat breken want er is geen materiaal genoeg en het Russische leger heeft veel moderner materiaal dan het westen, waarbij het westen grote delen van hun materiaal verloren zijn in Oekraine.
    Eerst moet en zal het Militaire industrieel complex nog vele miljarden omzet gaan draaien om legers van nieuw materiaal te voorzien waarna de pleuris uit kan breken.

    Geliked door 1 persoon

  4. droevige mof zegt:

    Als we het al over oorlog hebben, dan moeten we het ook hebben over de vraag of de NAVO daar nog wel toe in staat is. Er zijn ernstige twijfels. Zonder de VS en Turkije is de rest niet in staat om het grondgebied te verdedigen, laat staan daarbuiten aan te vallen. Dat is misschien geruststellend.
    Wat niet geruststellend is, is dat de overgrote meerderheid van de Duitse bevolking de oorlogsretoriek van de regering voor zoete koek slikt. De gedrochtelijke situatie dat het Duitse leger een Rusland/Oekraïne-campagne plant en de minister van Defensie muteert in de minister van Oorlog, wordt opgenomen als een weerbericht. De Sovjet-Unie leed 28 miljoen slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Dat is ons Duitsers niet vergeven. Niets is vergeten en de huidige woorden van Pistorius en de vier zandbakgeneraals klinken als een surrealistische heruitgave van de “Deutsche Wochenschau” uit 1942.

    Geliked door 3 people

  5. Peter . zegt:

    Moffen hebben een media kanaal waar Goebbels zijn vingers zou aflikken, de hele bevolking slikt het voor zoete koek zonder de ernst er van in te zien .Stalingrad zou men ook binnen enkel dagen innemen ,kijk nog altijd graag naar de beelden waarbij de hele zooi bevroren en kapot geschoten in lange rijen afgevoerd worden

    Like

  6. Ravian zegt:

    “Mogelijkerwijs werd er op het hoogste niveau aan geknutseld om met dit Duitse wapen, ondanks alle tegenovergestelde uitlatingen van Scholz, de Krimbrug aan te vallen.”

    En als ik een generaal was in de Duitse strijdkrachten, en nu geconfronteerd werd met een linkse leiding die mijn manschappen de gehaktmolen wil insturen, en mijn vaderland aan nucleaire vernietiging wil blootstellen, na eerst meer dan dertig jaar lang defensie compleet kapot bezuinigd te hebben, dan ging ik ook eens zo’n vergadering organiseren middels een onbeveiligde verbinding.
    De erfenis van Paulus, voor wie de opdrachten van de Duitse politieke leiding zwaarder wogen dan zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van zijn eigen troepen, met een geschatte 600.000 nutteloze doden aan eigen zijde tot gevolg, weegt nog altijd zwaar vermoed ik zo…

    Geliked door 3 people

  7. loekie zegt:

    ook hier weer de politiek als pure slechtheid

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie