Chef van Ryanair wil Britse regering helpen bij uitzettingen

(Door: Henry Albrecht – Vertaling: E.J. Bron)

De “Safety of Rwanda Act” dient het Groot-Brittannië mogelijk te maken om illegale immigranten onafhankelijk van hun herkomst naar Rwanda uit te zetten. Nu verklaart de chef van Ryanair dat hij “graag” bereid is met zijn vliegtuigen bij de omzetting te helpen.

“Zonder gemaar. Deze vluchten gaan naar Rwanda”- dat zei de Britse premier Rishi Sunak vorige week over de nieuwe wet, die de Britse migratiecrisis moet oplossen. Met de “Safety of Rwanda Act” wordt het Afrikaanse land tot veilig derde land verklaard om illegale immigranten van Groot-Brittannië naar Rwanda te kunnen uitzetten. Ze worden uitgevlogen – en daarbij wil de budgetmaatschappij Ryanair helpen.

Michael O´Leary, de chef van Ryan Air, verklaarde tegenover “Bloomberg”: “Wanneer het om het wintervliegplan zou gaan, we vrije vliegtuigen ter beschikking zouden hebben en de regering op zoek zou zijn naar extra uitzettingsvluchten, dan zouden we graag een aanbod doen.” In de zomer zou men daar geen capaciteiten voor hebben. De regering heeft zich echter tot nu toe niet bij de vliegtuigmaatschappij gemeld.

O´Leary staat er om bekend conservatieve standpunten te vertegenwoordigen. Zo noemde hij de hysterie vanwege de klimaatverandering “complete onzin”. In 2011 verklaarde hij in een interview met de “Süddeutsche Zeitung” (SZ): “Het milieu interesseert me geen moer.” Hij verklaarde dat “elke firma die een milieustrategie volgt” de mensen alleen maar “verneukt”. Al deze milieustrategieën zouden “alleen maar troep uit de afdeling marketing zijn”.

In 2008 verklaarde hij tegenover “Die Welt” het debat rondom klimaatbescherming als “onnozel”. Toen in 2023 door milieubeschermers met een taart wed bekogeld, reageerde hij op X/Twitter spottend: “Jammer dat het slagroom op soja basis was – definitief niet zo lekker als het echte spul”.

De “Safety of Rwanda Act”

De wet, bij de omzetting waarvan O´Leary wil helpen, regelt dat personen die zonder geldige documenten naar Groot-Brittannië komen, onafhankelijk van hun herkomst naar Rwanda uitgezet kunnen worden. Daar bestaat de mogelijkheid om asielaanvragen in te dienen. Een terugkeer van deze persoon naar Groot-Brittannië, om daar asiel aan te vragen, is uitgesloten.

De wet volgt op een vonnis van het hoogste gerechtshof uit november 2023, dat een eerder voornemen van premier Sunak onwettig had verklaard – omdat Rwanda geen derde land zou zijn. Opdat de Britse regering haar plannen tot uitzetting van illegale immigranten desondanks kan realiseren, werd de wettelijke basis desbetreffend aangepast.

Ook voor Rwanda levert het akkoord met Groot-Brittannië voordelen op. Het land ontving al een eerste betaling van £ 140 miljoen (ca. € 163 miljoen), en er zijn meer betalingen voorzien. Bovendien neemt Groot-Brittannië de kosten voor iedere opgenomen migrant over. Met he toog op een bruto binnenlands product van € 11 miljard in het jaar 2021 zou de opname van migranten door Rwanda zich tot een belangrijke economische factor kunnen ontwikkelen.

Bron:
apollo-news.net
Door: Henry Albrecht

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Chef van Ryanair wil Britse regering helpen bij uitzettingen

  1. Olie bol zegt:

    nu de kom nog

    Like

  2. BosscheBol zegt:

    test

    Like

  3. dutchess43 zegt:

    Allicht wil Ryan Air helpen, net zo goed als van de Valk opvreters wil huisvesten. Brengt een heel aardige stuiver op, meer als een gewone bezitting .

    Geliked door 3 people

    • bobzelf zegt:

      GOED GEZIEN MEISSIE .

      DIE RYANAIR RUKKER IS ZELFS BEZIG OM KORTE VLUCHTEN 

      TE GAAN VERKOPEN MET ALLEEN STAANPLAATSEN 

      EN IK LIEG NIET 

      HUGGIE VRIENDJE BOBOBOBOB

      Geliked door 1 persoon

  4. Julia zegt:

    Kunnen er ook op Schiphol heel veel toestellen landen om massa kansparels en levenslange uitkeringtrekkers die vertikken te werken en te integreren uit te zetten wat zou dat een verademing zijn en komt een groot aantal woningen vrij t.b.v. de Nederlanders die al jaren op de wachtlijsten staan.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie