AfD wint bij gemeenteraadsverkiezingen in Thüringen – brandmuur brokkelt af

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De gelijkgeschakelde media doen hun best pm zo ver krom te buigen dat het er uiteindelijk uitziet alsof de AfD bij de gemeenteraadsverkiezingen in de deelstaat Thüringen een verkiezingsnederlaag heeft geleden. Maar het tegendeel is het geval: de partij heeft ondanks de enorme haatcampagnes enorme winsten behaald en is de feitelijke verkiezingswinnaar.

De CDU blijft bij de gemeenteraadsverkiezingen in Thüringen nog maar net de grootste partij (27,6% van de stemmen, 0,3% meer dan in 2019). De AfD staat daar met 27,3% net achter. Met 9,6% heeft ze er echter van alle partijen de meeste stemmen bij kunnen winnen. En dat ondanks de permanente media hetze tegen Björn Höcke en haar merkwaardige classificatie als “vastgesteld rechts-extremistisch”.

De SPD lijdt bittere verliezen, die met 10,2% van de stemmen 3,2% verliest. De Groenen staan met 3,9% en de FDP met 2,1% nog onder de 5% drempel. Een lot, dat Die Linke met 8,7% tot nu toe op deelstaatniveau bespaard lijkt te zijn gebleven. Maar ook zij verliest 5,3%.

Uitsluiting van de AfD wordt steeds moeilijker

Volgens de politicoloog Oliver Lembke uit Bochum ontwikkelt de AfD zich in toenemende mate tot een gemeentelijke kracht. “Ze verovert geen stadhuizen. Maar ze dwingt de CDU tot een beslissende stemmingsronde”, zei Lembke, die promoveerde aan de Friedrich-Schiller-universiteit in Jena en vele jaren in Thüringen gewoond heeft, tegen de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. De verkiezingsresultaten van de AfD zouden ook een afbraak van de veel bezworen “brandmuur” zijn: “Het wordt steeds moeilijker om haar uit te sluiten, in veel gevallen zal het helemaal niet meer kunnen functioneren. Dat is immers ook niet verrassend bij een partij, die in de peilingen steeds weer op 30% uitkomt.” Door deze sterkte in de gemeenteraden zou het thema brandmuur “in feite steeds meer een metafoor worden, die zich tot ballast voor de CDU ontwikkelt.” (bron)

Voor de grap vragen nu de eersten in de sociale netwerken of Merkel al op weg zou zijn naar de regeringsvoorlichtingsdienst om daar de verkiezingen ongeldig te verklaren en net zo lang te laten herhalen tot een socialistische regering de deelstaat onderdrukt. Maar alle gekheid op een stokje: in werkelijkheid laat de winst van de AfD zien dat die hele nazihysterie, waarmee de “Duitse democratische partijen” proberen de AfD te verzwakken en hun eigen machtsverlies tegen te houden, steeds minder effect hebben hoe meer ze op de spits gedreven worden.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op AfD wint bij gemeenteraadsverkiezingen in Thüringen – brandmuur brokkelt af

  1. nemo zegt:

    De AfD boekte winst, maar won in de eerste ronde niet één burgemeesterspost. Want 27% is daarvoor niet genoeg. Er werd een verpletterende overwinning verwacht en de peilingen bevestigden dit. Het pakte anders uit, want de AfD zou nooit boven de 30% mogen komen. De oppositie krijgt een indianenreservaat, dat zal moeten volstaan. De macht ligt nog steeds bij het kartel, om de term van Baudet te gebruiken.
    Hier is de voorlopige einduitslag:

    https://wahlen.thueringen.de/datenbank/wahl1/wahl.asp?wahlart=KW&wJahr=2024&zeigeErg=Land

    Like

  2. Marc zegt:

    “in werkelijkheid laat de winst van de AfD zien dat die hele nazihysterie, waarmee de “Duitse democratische partijen” proberen de AfD te verzwakken en hun eigen machtsverlies tegen te houden, steeds minder effect hebben hoe meer ze op de spits gedreven worden.”

    Laten we het hopen.

    Like

  3. Eric zegt:

    Het probleem in Duitsland ligt bij de conservatieve lafaards van de CDU. In Vlaanderen heet die CDU ‘NVA’. Even laf om met een echte volkspartij als het VB samen te werken. Ik hoop dat deze lafaards het zich ooit zullen berouwen, dat ze net als alle andere partijtjes de kiesdrempel tegemoet zullen zien. Maar het is zo ver nog niet.

    Nederland geeft met Wilders en zijn regering het goede voorbeeld. Zo moet het: langzaam richting een ontislamisering van Europa. De linkse fascisten kunnen nog wel wat takjes tussen de wielen steken, maar die zullen breken. Laat ze merken dat ze met hun leugens, hun anti-democratische sabotage, hun tirannieke trekjes geen schijn van kans maken !

    Like

Plaats een reactie