EU subsidieerde dierencrematorium in Niedersachsen

Screenshot_3

Duitse belastinggelden worden via Brussel weer naar Duitsland geleid – om hier de meest absurde projecten te subsidiëren: zo steunde de EU een crematorium voor huisdieren, dat echter nog voor het geopend werd failliet ging. Het geld is weg, de schoothondjes moeten nog steeds begraven worden. Bericht uit het tolhuis van de democratie.

De Europese belastingbetalers betalen de komende zeven jaar 960 miljard euro aan Brussel. Duitsland draagt hieraan 192 miljard, ongeveer 20%, bij – en krijgt daar subsidies voor twijfelachtige projecten voor terug.

In totaal staat tot het jaar 2020 een derde deel van de EU-begroting ter beschikking aan het structuurfonds, ongeveer 322 miljard euro.

Een voorbeeld van de curieuze subsidiepolitiek van de EU: een crematorium voor huisdieren in de Duitse deelstaat Niedersachsen. De autoriteiten gaven hiervoor meer dan een half miljoen euro subsidie en nog voordat het crematorium af was, meldde de eigenaar zijn faillissement aan.

Een internetsite van een Feng-Shui-praktijk, marketing maatregelen voor een slagerij, social media voor huishoudpraktijken of miljarden voor fabrieken zijn slechts enkele voorbeelden van de subsidiewaanzin op kosten van de belastingbetaler. Achter de subsidies is geen systeem te herkennen.

In de Duitse deelstaat Hessen werden bioscopen met geld uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE) omgebouwd van analoge naar digitale projectietechniek. 57 meest privébioscopen werden op EU-kosten omgebouwd, gemiddeld voor ongeveer € 25.000,- per project – dus in totaal meer dan 1,4 miljoen euro, bericht het “Handelsblatt”.

Op verzoek van de deelstaat Sachsen-Anhalt kreeg de firma “Prokon-plantenolie”, een dochteronderneming van het onlangs failliet gegane “Prokon” (meer hier), 10 miljoen euro uit het EFRE. Op dit moment maakt de dochteronderneming, die niet bij het faillissement betrokken is, een verlies van 37 miljoen euro.

In Rostock werd met 47 miljoen euro de bouw van een jachthaven inclusief hotel en congrescentrum door de EU gesubsidieerd, bijna de helft van de totale bouwkosten. Reden voor de subsidie was de kandidatuur voor de Olympische Zomerspelen van 2012, en Leipzig wilde hier met Rostock-Warnemünde bij zijn voor het zeilgedeelte, aldus het “Handelsblatt”. Intussen staat de investeerder van de jachthaven op verdenking van subsidiebedrog voor de rechtbank, bericht NNN.

Al tientallen jaren lang krijgen landen zoals Griekenland, Portugal en Ierland, die zich onder de “reddingsparaplu” bevinden, miljardenhulp uit het Infrastructuur- en Cohesiefonds van de EU. Dit structuurfonds is niet onderhevig aan effectieve, democratische controle. Veel geld komt blijkbaar verkeerd terecht (hier).

Er komt ook scherpe kritiek van de Europese Rekenkamer. Deze spreekt van inefficiëntie bij de EU-uitgaven: 4,8%, dus bijna 7 miljard euro, bedraagt de geschatte berekende foutenmarge. Als de fouten ontdekt worden, dan hoeft de lidstaat het onterecht overgemaakte geld desondanks niet terug te betalen. Het mag in andere EU-projecten gestopt worden (hier).

Screenshot_2

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, corruptie, Criminaliteit, EUSSR, Graaien. Bookmark de permalink .

2 reacties op EU subsidieerde dierencrematorium in Niedersachsen

  1. Sjaak zegt:

    Fuck the EU !

    Like

  2. Bert Mulder zegt:

    En nog begrijpen een heleboel Nederlanders niet hoe ze genaaid worden door zowel de EU als onze eigen regering, die het verdomd om de Nederlanders zich te laten uitspreken in een referendum.

    Tijd voor Eurosceptische Partijen als PVV en Artikel 50

    Gebruik hart en hersens als je stemmen gaat, lokaal, provinciaal, landelijk en voor het Europees Parlement. hoe meer tegenwerking, hoe zwaarder het wordt voor EP, maar ook onze Regering.

    Like

Plaats een reactie