De volgende generatie Amerikaanse linksen oefent de jihad – en brengt de herverkiezing van Biden in gevaar

(Door: Boris Cherny – Vertaling: E.J. Bron)

De anti-Israëlische protesten aan Amerikaanse elite-universiteiten escaleren in toenemende mate. De toekomstige leidinggevende generatie van de Democraten staat ondertussen steeds openlijker aan de kant van Hamas. Er dreigt een conflict met de oude garde – en een verdere terugslag voor de kansen van Biden op een herverkiezing.

De beelden van Israël-vijandige studentenkampen op het terrein van de Ivy-League-Universiteit Columbia in New York gingen vorige week de wereld rond. Nadat de politie een van de kampen had ontruimd, werd er bijna direct een nieuwe opgericht. Ook op talrijke andere universiteiten werden zulke kampen opgericht. Daar hoor je niet alleen veel haat op Israël, maar deels openlijke ondersteuning voor de terroristen van Hamas en hun gruweldaden op 7 oktober. In meerdere gevallen werden bovendien Joden, die in de buurt waren, aangevallen.

In 2020 porden de Black Lives Matter onlusten de presidentsverkiezing behoorlijk op. Nu dreigt er iets soortgelijks te gebeuren wanneer de protesten van de studenten niet afnemen – anders dan in 2020, waarschijnlijk ten nadele van de Democraten. Niet alleen staat nog steeds een duidelijke meerderheid van de Amerikanen aan de kant van Israël, maar wordt van president Joe Biden als president verwacht de openbare orde te handhaven.

Tegelijkertijd moet Biden zich zorgen maken om het stemgedrag van zijn stamkiezers. Universiteiten in Amerika zijn meestal bolwerken van Democraten. Aan elite-universiteiten zoals Columbia doceren de toekomstige afgevaardigden, gouverneurs en senatoren van de Democraten. De Democratische leidinggevende krachten van de toekomst raken zodoende in toenemende mate in conflict met de nog veeleer pro-Israëlische leiding van de partij.

De situatie herinnert aan 1968, toen een geradicaliseerde linkse studentenbeweging de zogenaamd te gematigde Democratische Partij tot een linkse ommezwaai wilde bewegen. Op het partijcongres in Chicago kwam het tot enorme onlusten, waarbij een persoon om het leven kwam en honderden gewonden vielen. Destijds won Law-and-Order-Republikein Richard Nixon – ook vanwege een collectief gevoel van machteloosheid tegenover de onlusten, die destijds door het hele land trokken. De protesten en onlusten zijn op dit moment nog niet in openlijke rellen ontaard, maar politiek zijn er wel degelijk parallellen te zien. Overigens vindt ook dit jaar het Democratische partijcongres in Chicago plaats. Daar zijn protesten van pro-Palestijnse activisten te verwachten.

Jonge activisten van de Democraten proberen al lange tijd druk op Biden uit te oefenen en hem te bewegen tot een ommezwaai in zijn standpunt over Israël. Bij de Democratische voorverkiezingen in Michigan stemden talrijke moslims en jonge Democraten tegen Biden en zorgden zo voor een onverwacht zwakke overwinning voor hem. Mochten juist deze kiezers bij de echte verkiezingen in november thuis blijven, zou dat enorme effecten kunnen hebben op het verkiezingsresultaat in de swing state Michigan en zodoende de hele VS.

Het zal in ieder geval waarschijnlijk nauwelijks de kansen op een herverkiezing van Biden helpen. Nu al staat de huidige president in peilingen in bijna alle swing states achter op zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump. Wanneer hij nu ook nog machteloos tegenover een radicaal deel van zijn basis optreedt, zal hij waarschijnlijk nog meer kiezers wegjagen, waarvan velen nu al het gevoel hebben dat de president over veel problemen van het land de controle is kwijtgeraakt.

Bron:
apollo-news.net
Door: Boris Cherny

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op De volgende generatie Amerikaanse linksen oefent de jihad – en brengt de herverkiezing van Biden in gevaar

  1. Ravian zegt:

    “De Democratische leidinggevende krachten van de toekomst raken zodoende in toenemende mate in conflict met de nog veeleer pro-Israëlische leiding van de partij.”

    De schrijver van dit artikel begrijpt dus niet dat de leiding van de ‘Democrats’ net zo antisemitisch is als deze linkse leiders van de toekomst.

    Het verschil is dat die huidige leiders zo slim zijn om dit antisemitisme te verbergen, omdat ze weten dat het merendeel van hun electoraat niet antisemitisch is.

    Ze liegen dus gewoon om hun politieke macht te behouden, terwijl ze achter de schermen Israël belazeren en Hamas een hand boven de kop houden.

    Gewoon ouderwets ‘socialisme’ dus…

    Geliked door 2 people

  2. BigLJohn zegt:

    Een heel verhaal over Biden, maar het probleem aangaande Biden blijft. Hij is helaas niet weg te branden. Net als vorige keer gaat hij via gefraudeerde verkiezingen weer met de winst strijken.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie