EU zet de Mussert van Oekraïne op de troon

Screenshot_14

(Door: Joost Niemöller)

Er waren filmpjes te zien van Lenin-beelden die door heel Oekraïne heen van hun sokkel gingen. Mooi. Maar welke ‘held’ komt er nu voor in de plaats? Op een via Twitter verspreide foto is te zien dat er inmiddels een enorm portret van Stepan Bandera boven het parlementsgebouw in Kiev hangt. Een man die te vergelijken is met Mussert. Hij collaboreerde met de nazi’s, en werd zo de zeer dubieuze stem van het Oekraïense nationalisme. Ook elders in de stad hangen nu enorme portretten van Bandera, zo is via Twitter te zien.

Niet zo vreemd dus dat men zich in Israëlische kranten zorgen maakt over de Joden in Kiev. Al helemaal toen te zien was hoe portretten van Bandera meegedragen werden in de demonstraties. Guy Verhofstadt hitste de menige in Kiev op, en de EU en het IMF beloofden al miljoenen voor het ‘nieuwe Oekraïne’. Maar dit is dus het prominente gezicht van dit ‘nieuwe Oekraïne.’

Screenshot_15

Stepan Bandera

Zo zet de EU weer een oude nazi op de troon. Zou Verhofstadt wel beseft hebben voor wie hij zo liep te schreeuwen? Je hoopt dan maar van niet.

Hieronder beelden van grote demonstratie voor Bandera in Oekraïne:

Bron:
http://joostniemoller.nl
Auteur: Joost Niemöller

Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op EU zet de Mussert van Oekraïne op de troon

  1. Vederso zegt:

    Ja, ik heb ook grote twijfels over deze “revolutie”. Goed van Joost Niemöller dat hij niet in de euforie verdwaalt.

    Like

  2. Jelle R zegt:

    Als voetballiefhebber surf ik op een internationaal voetbalforum en ook daar kwam de Oekraïnse revolutie ter sprake. Je kan je echt niet voorstellen hoe erg de Jodenhaat is geworden in Oost-Europa en Rusland (of mss altijd geweest?) !! Dat is onvoorstelbaar, dat is schokkender dan de meeste artikels die hierop verschijnen hoor 😉

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      Tsja…de waarheid is inderdaad vaak “schokkend”. Ook hier!

      Like

      • Jelle R zegt:

        Begrijp me niet verkeerd, jou artikels zijn schrijnend en schokkend. Maar ik heb het over honderden reacties van gewone burgers en die zijn, echt waar, allemaal extreem anti-Joods en gewelddadig. Dat is toch wat mij het meeste verontrust, dat zo goed als iedereen in Oost-Europa Joden liever dood zien. Er circuleerde zelfs een foto van Vitali Klitshko die te zien was met een rabbijn en 3 andere Joden en die werd prompt gezien als landverrader en uitgescholden voor het vuil van de straat. De Jodenhaat zit daar echt zeer diep en ze moeten maken dat ze daar wegkomen.

        Like

  3. V.K. zegt:

    Natuurlijk weet Verhofstadt dit, een achterlijke man zal ik hem niet noemen. Jodenhaat was voor deze man toch ook geen reden om de M.B. in Egypte 4 miljard gemeenschapsgeld toe te steken.

    Like

  4. luckybee zegt:

    Kan het zijn dat de Okrainers weer vergeten was hoe de Nazi ook in hun land tekeer gingen?

    Like

  5. Sjaak zegt:

    Ukraine zal zich spleten en oostukraine zal zich Putincomform
    houden omdat ze weten dat alleen Rusland op lange duur het
    zeggen heeft ! De EU Maffia idiooten geven nu ook geld aan
    landen die eveneens als Griekenland hun middelvinger laten
    zien wanneer het om het terugbetalen gaat !En wat helemaal
    niet te begrijpen is, een land wat helemaal niet de EU toebehoort !
    Om zo beter is het en het kaartenhuis EU klapt nog sneller in mekaar !
    Putin lacht zich kapot dat er een paar idioten zijn die voor de schulden
    op komen en hij legaal aan een extra zakcentje komt want hij de
    Ukraine heeft schulden van 15 Milliard bij de russen !
    Daar bijt de kat zichzelf in de staart !

    Like

  6. Tom Hendrix zegt:

    Zo kunnen de rode ploerten van de eussr tevreden zijn. Hun gekonkel, en hun gefleem met de opgenaaide rebellen heeft in hun ogen veel opgeleverd! Ik ben het met @ Sjaak eens, dat de ellende nog moet beginnen. Tevens een schande, dat het atisemitisme daar volop woekert! Putin gaat hier echt niet mee accoord! En de vuile intriganten, van het dictatoriale eussr – monster, scheppen hier een gigantisch probleem voor ONZE TOEKOMST! SCHOFTEN, die de eigen bevolking van Europa de mond wensen te snoeren, als we ons verzetten tegen de communistische eussr. Vuile huichelaars, dat zijn het!

    Like

  7. lucky9 zegt:

    Mag ik jullie er op wijzen dat Bandera al dood is van in 1959? En dat de nog levende crypto-fascist Verafstoodt daar stond te lullen naast Hans Van Baalen?

    Mag ik U ook nog opmerkzaam maken op de hongerdood die het Stalinistische sovjet-regime organiseerde in 1931-32 vele miljoenen slachtoffers maakten door de opeising van graan en zaaigoed voor de export en bevoorrading van industriële sovjet-gebieden? Dat het daardoor een genocide organiseerde die omvangrijker was dan die van de Turken op de Armeniërs 15 jaar voordien? Dat de door de sovjets smalend rantsoenering genoemde inbeslagname inderdaad een bewust georganiseerde genocide was?

    Mag ik de geachte Joost Niemöller er op attent maken de dat de West-Oekrainers tegelijkertijd vochten tegen de Russen en tegen de nazi’s en dat hij zelf geen loopje mag nemen met de geschiedenis? Mag ik U allen er op wijzen dat de haat tegen de Russen in Oekraïne oneindig veel groter is dan tegen enige andere minderheid? Het zal uw volk maar zijn dat bij miljoenen de hongerdood moest sterven om een linkse fascist te plezieren!

    Mag ik er U allen op wijzen dat 72 jaar overleven onder een barbaars sovjet bewind vele keren moeilijker is dan wij ons hier kunnen voorstellen? Mag ik U allen er tenslotte op wijzen dat nu Syrië en Koerdistan zo onveilig geworden zijn dat pipelines maar de middellandse zee zelfs op middellange termijn geen haalbare kaart meer lijken, Oekraïne het enige niet-islamitisch land is waarover gas en olie van aan de zwarte zee middels pipelines kunnen aangevoerd worden?

    Like

  8. 4sjun zegt:

    Wat aanvullende informatie kan vast geen kwaad.
    In 1940 werd Bandera leider van een afsplitsing van de OUN (“OUN-B”), dat zich losgebroken had van het pro-Duitse OUN van Andriy Melnyk. Bandera’s beweging wordt verantwoordelijk gehouden voor de massamoord op etnische Polen in Wolynië. Na de aanval van de Nationaalsocialisten op de Sovjetunie in 1941 werd de Oekraïense staat uitgeroepen. Bandera werd in het kabinet verkozen. Deze proclamatie werd echter niet gesteund door de Nationaalsocialisten en na enkele dagen werd de beweging de kop in gedrukt en ontmanteld. Bandera werd afgevoerd naar concentratiekamp Sachsenhausen.

    Hij werd vrijgelaten in oktober 1944. Na zijn vrijlating werd hij aanvoerder van het Oekraïens Opstandelingleger, de OePA. De OePA leverde strijd tegen de Nationaalsocialisten, het Rode Leger, Russische partizanen en het ondergrondse Poolse leger. Gedurende een korte periode vormde de UPA met de Nationaalsocialisten een alliantie tegen de Russen. Tot in de vroege jaren vijftig bleef Bandera strijden tegen de Poolse communisten en de Sovjet-Unie.

    Op 15 oktober 1959 werd Bandera nagenoeg dood aangetroffen in München in de Kreittmayrstraße. Hij overleed dezelfde dag en onderzoek van het stoffelijk overschot toonde aan dat hij met cyaangas om het leven was gebracht. Twee jaar later werd door de Duitse autoriteiten bekendgemaakt dat de moordenaar Bohdan Stashynsky was. Stashynsky was ook verantwoordelijk voor de dood van Oekraiense nationalist Lev Rebet en handelde met medeweten van Nikita Chroesjtsjov in opdracht van de KGB.

    In West-Oekraïne wordt Bandera ondanks zijn mogelijke betrokkenheid bij een massamoord op etnische Polen vooral beschouwd als vrijheidsstrijder. In oktober 2007 liet Lviv een standbeeld oprichten gewijd aan Bandera als leider van de OOeN en de OePA. Dit standbeeld leidde tot een grote discussie over de rol van Bandera en de OePA in de Oekraïense geschiedenis. Twee eerdere standbeelden waren toen reeds opgeblazen door onbekende vandalen en het huidige standbeeld wordt daarom constant beveiligd door een aparte afdeling van de militsia.

    Het etiketje ‘nazi’ wordt naar mijn idee erg gemakkelijk gebruikt om Stepan Bandera weg te zetten al kan het zeker geen kwaad om ook nu waakzaam te blijven en niet te gauw mee te hollen in de euforie. Terecht zijn kanttekeningen geplaatst bij oplevend antisemitisme. Bovendien kan de Oekraïne kan scheuren en het kan ook nog steeds cumulerende rekeningen genereren zoals bijvoorbeeld Griekenland dat doet. Ondanks dat lijkt het er toch op dat het land zich in elk geval van een enorme zelfverrijker ontdaan heeft. Maar nu moet het verder. Wat mij betreft als brug tussen Rusland en Europa. En dat betekent dat Europa niet meteen met de portefeuille wappert maar inzet op handelsbetrekkingen, onderwijsverbetering en stimulering van internetgebruik terwijl het tevens Rusland de ruimte laat voor in de Oekraïne noodzakelijke investeringen.

    Like

  9. lucky9 zegt:

    Bedankt 4sjun voor deze informatie. Bandera wegzetten als een nazi is nou ja, typisch islamitisch!

    Like

Plaats een reactie