Orbán opent Europese verkiezingsstrijd: “We moeten Brussel bezetten”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regeringspartij Fidesz van minister-president Viktor Orbán wapent zich voor de eindspurt van de verkiezingsstrijd. Op een bijeenkomst in Boedapest eiste Orbán nu een aflossing van de wacht in Brussel: de sinds decennia toonaangevende linkse krachten zouden moeten aftreden, eist hij. Letterlijk: “Ze zien de oorlog in de Oekraïne als die van henzelf, en ze vechten alsof het hun eigen oorlog zou zijn.” Daarom: “De leiding in Brussel moet vertrekken. Ze verdient geen verdere kans. Er moet verandering in Brussel komen.”

De verkiezingsbijeenkomst in Boedapest duurde maar ongeveer 45 minuten. Orbán opende de aanval op thema´s, die hem al jarenlang na aan het hart liggen en waardoor hij zich in een permanente oorlog met de EU bevindt: migratie, LGBTQ, de oorlog in de Oekraïne en de permanente betutteling door Brussel. Orbán concludeerde: “We moeten Brussel bezetten, de Brusselse bureaucraten aan de kant zetten en de dingen in eigen handen nemen.”

Ter afsluiting van zijn enthousiast ontvangen rede onthulde Orbán het “verkiezingsmanifest” van zijn partij, dat inzet op een versterking van rechtse krachten in de EU. Mocht de huidige leiding in functie blijven, “wordt Europa in een oorlog gestort, zullen migratiegolven Europese naties verwoesten en zal gender-propaganda de toekomst van onze kinderen ruïneren”, staat er in het manifest.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Orbán opent Europese verkiezingsstrijd: “We moeten Brussel bezetten”

  1. bobzelf zegt:

    IK GEEF 144 LIKES AAN DIE MAFKEES 

    WAT EEN KANJER DIE MAN ..

    EN HET OOK GEWOON OPENLIJK ROEPEN 

    KANP HOOR. HOOR .. HOED AF EN DIEPE BUIGING 

    BOBBBOBOBOZELLUF

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Hij blijft maar gelijk hebben die man…

    Geliked door 2 people

  3. R. zegt:

    “…ze vechten alsof het hun eigen oorlog zou zijn….”

    Ze vechten zelf niet, Victor…dat laten de elitaire, volgevreten, eigenzakkenvullende lafbekken door anderen doen!!!

    Geliked door 2 people

  4. karton zegt:

    Ik ga zeker helpen om de wens van dhr.Orbán te vervullen, dus …….. stem ik, zoals gebruikelijk : RECHTS !!!!!

    Wat links ons brengt weten we nu wel !

    Geliked door 3 people

  5. Niek zegt:

    Hadden wij hier maar zo’n man, geweldig toch iemand die het belang van het volk voorop zet, daar zijn er niet veel van. De linkse club verafschuwt hem en daar begrijp ik eerlijk gezegd niet zo goed van, waarom dan niet? Wat zegt deze man verkeerd? Man, vrouw, kinderen, school en educatie, ik begrijp het soms echt niet. Wat is er met die linkse soms aan de hand? Tussen links en rechts zit een weeffout en ik probeer hem te ontwarren maar het lukt niet. O,ja en met een Samsung kan ik hier nog steeds geen bericht achter laten.

    Geliked door 2 people

  6. Elst zegt:

    Ik zou zeggen, “doe effe normaal man¨. Propaganda die je toch niet waar kan of wilt maken is kiezersbedrog. Probeer eerst maar eens je rug recht te houden zodat je standpunten waarheid worden. Veel lawaai maken langs de zij lijn kan iedereen.

    Like

  7. Peter. zegt:

    Mensen zouden zich eens moeten afvragen waarom dat geteisem in Brussel zoveel hekel heeft aan Orban. Meer dan 60.000 parasieten ,nog buiten de asielzoekers en die niksnutten in de Ukraine,kleven aan u geld die er zelf helemaal geen ene flikker voor hoeven te doen .

    Vergeet de wekker niet te zetten zodat u niet te laat op u werk komt.

    Geliked door 1 persoon

  8. Joep zegt:

    Helaas is mijn gehele familie allergisch voor mijn “vooruitziende blik van 30 jaar geleden”, laat ze het uitzoeken en creperen aan de covidprik waarvoor ik ze heb gewaarschuwd, ik trek die lamlendigheid niet meer en elk tegengeluid wordt getorpedeerd, desnoods met een aanval van achter met een zware koekenpan op m’n achterhoofd of wurgende handen om m’n nek… Dat is de dagelijkse zwakzinnigheid die ik net aan kan tolereren. En is er qua Brussel en Den Haag genoeg gezegd…

    Like

Plaats een reactie