In Duitsland staan al 159 moskeeën

Al maanden wordt er in Köln-Ehrenfeld geruzied over de bouw van een geplande moskee, terwijl er in de Bondsrepubliek al 159 moskeeën werden geopend. Bovendien staan er nog 184 moskeeën in de planning of zijn in aanbouw.

Van de klassieke moskeeën behoren er 111 tot de organisatiestructuur van de Turkse religieautoriteit DITIB, drie worden door de islamitische wereldliga in Mekka onderhouden en 11 klassieke moskeeën zijn in het bezit van de islamitische gemeenschap Milli Görüs (IGMG). Drie moskeeën behoren tot de organisatie van de islamitische cultuurcentra (VIKZ), en elk een tot de moslimgemeenschap Bosnië-Herzegovina, de Jama´at-i-Islami en de sjiietische gemeenschap. 27 moskeeën zijn van de vereniging Ahmadiyya Muslim Jama´at en eentje is van de Ahmadiyya Anjuman Isba´at-Islam.

Daarbij komen nog 120 madrassen (Koranscholen), ook wel schoolmoskeeën genoemd, die nauwe contacten onderhouden met de Europese Nurculuk verenigingen (Jama´at un-Nur, Nurculuk-beweging Europa, islamitisch jeugdcentrum Ahlen), tien internaten van de organisatie van islamitische cultuurcentra en van de islamitische gemeenschap Milli Görüs, evenals ongeveer 150 opleidingscentra van de stichting Gülen (Fetullah Gülen).

Tot het islamitische gemeenschapsleven in Duitsland behoren bovendien ongeveer 2600 gebeds- en vergaderruimtes, waarvan zich 2342 in het bezit bevinden van islamitische verenigingen en gemeenschappen (765 zijn van de DITIB, 500 van de Centrale Raad van de moslims, 491 van de islamitische gemeenschap Milli Görüs, 297 van de organisatie van islamitische cultuurcentra en 225 van de Ahmadiyya Muslim Jama´at). Daarbij komen volgens het Centrale instituut islamarchief Duitsland in Soest nog 64 gebedshuizen van andere verenigingen en vrije islamitische gemeenschappen, evenals tien islamitische academies en instituten van verschillende islamitische organisaties.

De bouw van Godshuizen en de bescherming van de religies worden in Duitsland door de grondwet geregeld. De vrijheid van godsdienst is in artikel 4 in de grondwet verankerd. Ook de “ongestoorde uitoefening van de religie” wordt hierin gegarandeerd en maakt het voor gelovigen van alle religies mogelijk om in Duitsland op aanvraag Godshuizen op te richten, om hun religie ongestoord te kunnen uitoefenen.

De hier in het land gepraktiseerde religieuze tolerantie is in veel islamitische landen, zoals Saoedi-Arabië en Pakistan, vaak niet te vinden. Traditioneel toleranter echter is Libanon met zijn christelijke minderheid.

Bron:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article907312/In_Deutschland_gibt_es_bereits_159_Moscheen.html

Auteur: Franz Solms-Lautbach

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam. Bookmark de permalink .

2 reacties op In Duitsland staan al 159 moskeeën

 1. ze mogen gewoon doorgaan met boouwen
  in Europa we merken het zelf wel
  ik heb een fout gemaakt maar jullie des te grooter
  globaal bekijken

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Bart: je slaat wartaal uit. http://tinyurl.com/6ed8jyh
  Moslims beschouwen een moskee in de wijk van de kafir als een overwinning!
  http://tinyurl.com/6hyhstp

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s