Nederland glijdt de afgrond in

Bruce Bawer’s kijk op ons land.

In een nieuw interview in het Nederlandse blad “Panorama” heeft Geert Wilders het over verscheidene dingen, zoals over zijn nog uit te komen boek over de islam, dat in april in Amerika zal worden gepubliceerd. In dit boek, zegt hij, heeft hij onderbouwd dat “de islam een gevaarlijke ideologie is en dat “Mohammed echt één van de allergrootste schurken” in de geschiedenis is, wiens negatieve invloed vandaag de dag nog gevoeld wordt. Jawel, geeft Wilders toe, er zijn oprecht gematigde mensen die zichzelf moslim noemen en als ze dat willen doen, vindt hij dat prima – maar er bestaat niet zoiets als een gematigde Islam.

Waar, vraagt de interviewer, is hij het meest bang voor? Antwoord: dat “als we geen eind maken aan de islamisering het langzaam maar zeker zal binnensluipen, ten koste van onze vrijheid. En stukje bij beetje zal het de verkeerde kant opgaan. Daarom geef ik deze waarschuwing af. Anders zullen op zekere dag onze kinderen en kleinkinderen geen vrijheid meer kennen.” Waarop de interviewer reageert: “En wat als de mensen zeggen; kom op Geert, zo slecht is het toch niet? … Wat zeg je dan?” “Dan zeg ik, het is nog erger dan je denkt.”

Het is moeilijk voorstelbaar, dat er in 2011 een Nederlander bestaat – afgezien van de eeuwige culturele elite die geen flauw benul heeft, dat wil zeggen – die nog steeds in staat is te geloven dat de zaken “er werkelijk niet zo slecht voorstaan.” Maar helaas, ze zijn er, ze bestaan echt.

Zeker, grotendeels dankzij de druk van Wilders en z’n PVV kan men de laatste jaren een hervorming zien in het Nederlandse immigratie- en integratiebeleid. Maar is het te weinig en te laat geweest? Omdat het een ongelukkig feit is, dat de één na andere verzameling indicatoren negatief is. Neem bijvoorbeeld een nieuw rapport dat door het Ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgebracht en als onderzoek is uitgevoerd door Risbo, een onderzoeksinstituut aan de Erasmus Universiteit. Het laat zien, dat mannelijke personen in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap in de leeftijd tussen 12 en 24 jaar niet minder dan 38.7 % in aanraking komen met de politie, tenminste gedurende de laatste vijf jaar – meestal in verband met geweldsdelicten en/of diefstal. (Edit: Eenvandaag liegt hele andere cijfers bijeen in hun uitzending)

De winnaar in deze dubieuze afvalrace is de historische stad Den Bosch, ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Amsterdam. In Den Bosch staat bijna de helft (47,7%) van alle Marokkaanse mannen tussen 12 en 24 jaar bij de politie geregistreerd (dat is 45 % meer dan vorig jaar). In een lange lijst van andere steden en plaatsen – Zeist, Gouda, Veenendaal, Amersfoort, Maassluis, Oosterhout, Schiedam, Nijmegen, Utrecht, Ede, Leiden en Den Haag – ligt het cijfer ook boven de 40 %. In elke gemeente die werd bekeken, lagen de uitkomsten, toevallig, ver boven de scores van etnische Nederlandse jongeren, van wie een gemiddelde van 13 % in dezelfde leeftijdscategorie, een vergelijkbare aandacht kreeg van de politie in dezelfde periode.

Iemand die goed is ingevoerd in het Marokkaans-Nederlandse jongerenmilieu is de filmmaker Roy Dames, die acht jaar – stel je voor! – aan “Mocro´s,” een documentaire over jonge Marokkanen in Rotterdam, heeft gewerkt (de film kwam op 10 november uit in Amsterdam en Nijmegen en komt begin volgend jaar op de Nederlandse televisie). In een interview in “Metro” zegt Dames, wiens vorig werk documentaires bevat over criminelen, prostituees, alcoholisten en daklozen, “dat hij een documentaire wilde maken over Marokkaanse straatjeugd; jongeren die je overal tegenkomt. Toen ik in 2002 aan ´Mocro´s´ begon, hadden Marokkaanse jongeren een slechte naam. Dat hebben ze nog steeds. Veel Marokkaanse jongens worden van school gestuurd, veroorzaken problemen op straat en lopen gevaar in de criminaliteit verzeild te raken. Diegenen die hij door de jaren heen met z’n camera heeft gevolgd, zijn nu gemiddeld 23 jaar oud. Ze zitten in de bijstand en hebben incidenteel werk. Eén van hen zat een tijd in de gevangenis. “Het is niet gemakkelijk ze aan het praten te krijgen,” zegt hij, “omdat ze in een zwijg- en schaamtecultuur leven, waarin druk van de kant van familie, vrienden en de gemeenschap enorm is.”

Al deze jaren van contact met deze jeugd heeft hem niet beschermd tegen de minder leuke kanten ervan. Op een bepaald moment filmde hij (laten we zeggen) een onprettige ontmoeting van zo’n 30 jongeren met enige onfortuinlijke “jongerenwerkers”, toen de groep zich plotseling agressief tegen hem keerde. Dames moest in z’n auto springen en maken dat hij wegkwam – en moest vervolgens het project zes maanden op een laag pitje zetten (klaarblijkelijk duurde het zo lang voordat de jongeren waren gekalmeerd). 

Men kan eruit afleiden dat, hoewel Dames een zekere mate van sympathie heeft voor tenminste enkele van deze jongeren, hij er niet omheen draait en de dingen laat zien zoals ze zijn – en dat is niet echt leuk! (een hele kleine recensie in “De Telegraaf” klaagt, dat de film, bewust of niet, alle vooroordelen van oorspronkelijke Nederlanders zal bevestigen – en de schrijver ervan eindigt met een zin waarin hij duidelijk wil maken dat dit het laatste dat hij wil is, de verontrustende implicaties verder te willen nagaan.)

Het lijkt veelbetekenend dat het verhaal over Dames in de Nederlandse editie van “Metro” verschijnt. “Metro” is een keten van stedelijke kranten, die gratis kunnen worden meegenomen in stations en op andere plekken (de Nederlandse treinen liggen altijd vol met achtergelaten exemplaren). En door de jaren heen heb ik gemerkt dat men – schandalig genoeg – in de “Metro” berichten kan vinden die te politiek incorrect zijn voor de “ware” media. Blijkbaar valt Dames’ documentaire in die categorie. “´Mocro´s´ heeft weinig aandacht in de media gekregen”, klaagt Dames, “omdat de Nederlandse pers politiek correct is” en er de voorkeur aan zou geven, dat er geen werkelijk debat naar aanleiding van de film ontstaat.

Wel, dat wisten we natuurlijk al – en Geert Wilders weet dat als geen ander. Maar na de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, het verjagen van Ayaan Hirsi Ali uit het land en de gerechtelijke vervolging van Wilders, omdat ze het allen waagden hun mening te geven over de Islam, en gegeven de toenemende, niet meer te bevatten, statistieken, zoals opgenomen in het Risbo-rapport, kan men zich afvragen wat nu precies de Nederlandse media ervan zou kunnen overtuigen dat het eindelijk tijd wordt om een open en ongeremde discussie over de Islam in Nederland te houden. Men moet vrezen dat op het moment dat de mediagrootheden zich realiseren dat het tijd is geworden om de discussie open te breken, het al veel te laat zal zijn.

Extra audio: Roy Dames (r) maakte een documentaire over Marokkaanse hangjongeren. Volgens hem is de pers te politiek correct over dit onderwerp.

Lees ook: De Groene Khmer en haar bevlogen bondgenoten (Hans Jansen)

Bron: http://tinyurl.com/87pzhh4

Auteur: Bruce Bawer

Vertaald uit het Engels door: vederso 

Bekijk ook onze nieuwspagina

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Islamisering, Islamkritiek, political correctness. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nederland glijdt de afgrond in

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Schieten we hier nogal veel mee op, een nog uit te komen boek over dat woestijngeloof en dat boek verschijnt niet in Nederland.
  Wie lust er nog peultjes?

  Like

 2. vederso zegt:

  In de tekst is er een link naar Hans Jansen op hoeiboei.nl Zo’n vernietigende tekst heb ik de laatste jaren (helaas) over de “vrijheid van meningsuiting” niet mogen lezen!

  Like

 3. Columnist zegt:

  Een grondige kennis van de Arabische taal is erg nuttig. Of ontwikkel je eigen geheimtaal.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Er is niets aan de hand…..Slaap allemaal rustig verder….Het is een vreedzaam Geloof. Ze hebben het beste met ons voor… Liegen ‘onze’ politicie, de kranten,de tv enz.
  Alleen zijn we apen, varkens, ongelovige etc. en de landverraders onder ons, zijn dhimmies..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s