De nieuwe Ambassadeur van de VN voor Internationaal Toerisme: Robert Mugabe

De Zimbabwaanse leider Robert Mugabe mag dan een Europees reisverbod hebben gekregen vanwege mensenrechtenschendingen en over een land regeren dat gevaarlijk is en economisch een hopeloze zaak, maar desondanks zal hij door de Verenigde Naties worden benoemd tot speciaal ambassadeur voor het toerisme. De eer om te worden benoemd als Internationaal Ambassadeur voor het Toerisme – de Zambiaanse president Michael Sata ontvangt ook de titel – wordt verleend door het UNWTO (United Nations World Tourism Office) van de Verenigde Naties. De eer volgt op het nieuws dat Zimbabwe en Zambia volgend jaar gezamenlijk de Algemene Vergadering  van de UNWTO organiseren.

De Zimbabwaanse ‘Herald’ haalde Walter Mzembi aan, de minister voor toerisme en aanverwante bedrijfstakken, die zou hebben gezegd dat de twee presidenten hadden laten zien dat het toerisme van cruciaal belang was voor de ontwikkeling van Afrika door het te benoemen als een van de ‘vier pilaren’ voor de economische groei. “Deze erkenning heeft ervoor gezorgd dat de UNWTO hen deze status heeft verleend”, zei Mzembi.

Mugabe heeft al meer dan drie decennia de macht in handen en hij wordt ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de economische ondergang van een land, dat ooit de graanschuur van Afrika werd genoemd. Op commerciële boerderijen, die het eigendom waren van blanken, heeft hij gedwongen beslag gelegd en dat leidde tot een scherpe daling van de productie en verhaastte de ineenstorting van de economie, die gebaseerd was op de landbouw. Het land heeft een ongebreidelde inflatie, tekort aan voedsel en brandstof, een diepe armoede en hoge werkloosheidscijfers (het CIA Feitenboek geeft een overzicht van een werkloosheid van 95% in 2008) Het land heeft één van de hoogste HIV/AIDS cijfers van de wereld. Aan Mugabe is een Europees reisverbod opgelegd, omdat hij beschuldigd wordt van het schenden van mensenrechten.

De regeringen van Canada en de Verenigde Staten hebben beide adviezen afgegeven waarin ze waarschuwen voor de gevaren van reizen in dat land. Canada zegt het volgende over de toestand in Zimbabwe: “Hoewel het inflatieniveau de laatste maanden behoorlijk is gedaald door de dollarisering van de economie, heeft het land nog steeds last van langdurige neveneffecten van hyperinflatie, van een zich uitbreidende werkloosheid, voedseltekort en een cholera-epidemie. Hoewel die onder controle is, bezit de haard nog steeds gezondheidsrisico’s vanwege besmetting over en weer en zijn er duizenden mensen aan gestorven”. En ook waarschuwt Canada toeristen: Reizigers wordt geadviseerd om bijzonder op hun hoede te zijn en grote groepen mensen te vermijden. De situatie kan op korte termijn verslechteren. Canadezen die zich in Zimbabwe bevinden, moeten heel goed de implicaties voor hun gezondheid en veiligheid inschatten.

“Omdat overal zonder voorafgaande waarschuwingen wegversperringen kunnen worden opgelegd, moeten de Canadezen voorzichtig rijden en altijd erg meewerkend zijn. Inwoners en bezoekers kunnen het onderwerp van  willekeurige aanhouding of arrestatie worden en moeten hun reisdocumenten voortdurend bij zich hebben. Canadezen moeten vooral voorzichtig zijn als ze tijdens het donker rijden”. De Canadese regering zegt dat toeristen ‘gebieden met lage inkomens’ in verstedelijkte gebieden zoals Harare en Bulawayo moeten vermijden en dat ‘misdaad op straat zoals berovingen, overvallen in huis, diefstal van paspoorten, overvallen op auto’s, zakkenrollen en het stelen van de portemonnee normaal zijn’.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS zegt: “Amerikanen die het land bezoeken zijn vastgehouden op verdenking van journalistieke werkzaamheden zonder daarvoor de officiële papieren te hebben, omdat ze opnames maakten van culturele bezienswaardigheden en van gebieden die niet onmiddellijk ‘gevoelig’ leken te zijn”.

“Toeristen kunnen ook blootgesteld worden aan intimidatie of arrestatie, omdat ze de politie, wegafzettingen, bewoonde commerciële landbouwbedrijven en regeringsgebouwen of militaire installaties, officiële residenties of ambassades, inclusief het paleis van de president fotograferen”.

Het is niet altijd meteen duidelijk wat de politie als ‘gevoelig’ beschouwt. Zij heeft Amerikanen urenlang vastgehouden, omdat zij onderwerpen die tamelijk ‘onschuldig’ leken hebben gefotografeerd, zoals fruitkarren, religieuze gebouwen zoals kerken, moskeeën en synagogen. U zult zich van uw omgeving bewust moeten zijn, voordat u foto’s buiten het gebied van speelparken en bekende toeristische trekpleisters neemt.

Bron:

http://news.nationalpost.com/2012/05/28/the-uns-new-international-tourism-ambassador-robert-mugabe/

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

9 reacties op De nieuwe Ambassadeur van de VN voor Internationaal Toerisme: Robert Mugabe

 1. Tom Hendrix zegt:

  De EU is geen moer beter dan het regime van Mugabe. Hieraan kunt U zien wat voor waardeloze mensen politici zijn. En dan maakt het niet uit of men het heeft over Mugabe,Assad of Obama, ze zijn in wezen allemaal het zelfde, machtsgeil en wreed.

  Like

 2. nederlands verzet zegt:

  beste e.j. bron

  hier is een bericht van wilders van de PVV website die ik onverkort hier plaats.
  ——————————————–
  PVV: Spanje krijgt uitstel, Nederland moet bloeden!

  Geert Wilders is verbolgen over de stuitende arrogantie die de Europese Commissie vandaag ten toon heeft gespreid. Terwijl het constant falende Spanje een jaar uitstel krijgt om de begroting op orde te brengen wil de Commissie dat Nederland haar burgers nog verder uitknijpt.

  De Brusselse dictaten vliegen ons om de oren en in plaats van verzet buigt Minister De Jager slaafs voor Rehn. Eurocommissaris Rehn eist dat Nederland haast maakt met hervormingen van ons pensioenstelsel, woningmarkt en zorg en eist zelfs aanscherpingen. “Waar bemoeit deze ongekozen eurocraat Rehn zich mee. Nederland moet snel weer baas in eigen land worden en de Brusselse dictaten naast zich neer leggen. Nederland moet geen asociale maatregelen nemen op bevel van Brussel. Het is totale zotheid om een blanco cheque van 40 mrd euro aan het Europese Noodfonds ESM te geven en tegelijkertijd de Nederlandse burger te laten bloeden op bevel van Brussel”, aldus Wilders.
  __________________________________________
  let wel dit is op de PVV website geschreven
  . . . ___

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Nederlands Verzet, weest U er maar van overtuigd, dat wij en Hr. Bron, volledig achter het standpunt staan van Geert. Ik heb ook al gereageerd op het verraderlijke dansje, van de dikke Jan KAAS de Jager, omdat hij van het POLITBURO uit BRUSSEL een schouderklopje heeft gekregen door ons te naaien, samen met de kunduz kliek.

  Like

 4. Marijke . zegt:

  HET IS TOCH NIET TE GELOVEN.WEG MET DIE VN.

  Like

 5. Linsky zegt:

  bankunie???
  en die moet ervoor zorgen dat de eurolanden meer gezamenlijk de strijd aangaan met de Europese schuldencrisis?
  Zo kunnen de lasten van kwakkelende banken gezamenlijk worden gedragen?
  Ook stelt de commissie voor de balans van deze banken te versterken vanuit de Europese noodfondsen?

  Is dat soms een smerige valse truc om straks al dat geld van de ESM naar toe te sluizen?
  ……op eigen rekeningen?

  Like

 6. Linsky zegt:

  Maar is het niet zo dat Mugabe, als rouwe vazal van de NWO, gehoorzaam aan de ‘elites’ zijn eigen land naar de verdommenis heeft geholpen en daar nu zijn andere beloning voor krijgt?
  Hij zit er tenslotte nog steeds.
  En het land is zoals de bedoeling was naar de klote!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, dat is schijbaar de hele opzet. De VN is een stelletje dictators bij elkaar, geen wonder dat zij een vriendje-mede dictator- een fijn baantje gunnen. Soort zoekt soort waarde Linsky.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s