Slaven van de islam: De “versluierde volkerenmoord” van de Arabieren

Mohammed Tidiane N´Diaye

Met gebeden heeft men hen gelokt en daarna hun leven tot een hel gemaakt. De Arabieren brengen met de islam de vermoedelijk wreedste en langste slavenhandel in de geschiedenis naar Afrika. De Senegalese antropoloog Tidiane N´Diaye wil dat de slavernij van de moslims wordt onderzocht. In zijn boek beschrijft hij de “versluierde volkerenmoord”.

“De islamitische slavenhandel was de langste in de geschiedenis van de mensheid”, aldus N´Diaye. “Hij duurde 1300 jaar lang en eiste veel meer slachtoffers dan de slavenhandel naar Amerika – die 400 jaar duurde. En het meest droevige hieraan is, dat de meeste van de tot slaaf gemaakte jongens/ mannen geen kinderen konden krijgen, omdat ze gecastreerd werden.”

Dood en castratie

De zwarte Afrikanen werden naar de Arabische wereld, naar Turkije, naar Perzië en naar India verscheept. Of ze werden door de Sahara naar Noord-Afrika gedreven. Velen sterven al bij de overvallen op de dorpen, velen aan de ontberingen tijdens het transport. Wie op de slavenmarkten aankomt, wordt gecastreerd. Vier van de vijf Afrikanen sterven aan deze gevaarlijke operatie. Ook de jongens en mannen, die het zwaarte werk op plantages of in mijnen moeten doen, worden ontmand – niet alleen de eunuchen, die die in de huishouding werken of de harems bewaken.

Eunuchen vindt men nog in het begin van de 20e eeuw. “Arabieren en Noord-Afrikanen waren racisten, ze verachtten de zwarten”, aldus N´Diaye. “Daarom wilden ze niet dat ze in hun landen kinderen kregen. Dat verklaart waarom daar nu geen grote zwarte diaspora bestaat zoals in de VS – dit vereist een onderzoek naar deze geschiedenis en ook een schadeloosstelling.”

Op het Senegalese eiland Gorée wordt herinnerd aan de slavenhandel van de Europeanen. Daar werden duizenden bijeen gedreven en naar Amerika verscheept. Zulke herdenkingsplaatsen eist N´Diaye ook voor de nog brutalere mensenhandel van de moslims. Voor de antropoloog is dit een volkerenmoord, want de castratie van de slaven vernietigt de daarna komende generaties. Een volkerenmoord, gepleegd in naam van Allah – die alleen het tot slaaf maken van moslims verbiedt. De koran zou de slavernij op zich nooit hebben verboden, zegt N´Diaye. “Integendeel, op veel plaatsen in de koran wordt het tot slaaf maken van niet-moslims aanbevolen. En in tegenstelling tot het verbod op slavernij in het Europa van de Verlichting is er nooit ook maar één enkele Arabische intellectueel geweest die zich voor de zaak van de zwarten heeft ingezet.”

Heilige oorlog tegen zwarten

In Soedan, waar nog steeds duizenden mensen door hun landgenoten in het noorden tot slaaf worden gemaakt, roepen de Arabieren al in de 7e eeuw de Jihad uit, de heilige oorlog tegen de zwarten. De moslims, die tegenwoordig in de moskeeën van Afrika bidden, weten niet dat de islam werd misbruikt om hun voorouders te knechten. De Arabieren chanteerden eeuwenlang de Afrikaanse koningen om zich aan de islam te onderwerpen en slaven te leveren als beschermingsgeld. “Door de islamisering werden de Afrikaanse koningen medeplichtigen”, aldus N´Diaye. “Wie zich onderwierp aan de islam kon theoretisch ontkomen aan het tot slaaf maken. Wie geen moslim wilde worden, moest bewust worden opgejaagd. Dat was de reden voor de collaboratie en ontketende vele oorlogen tussen de Afrikaanse volkeren.”

De Europeanen keken tot in de vroege 20e eeuw toe. Hoewel ze de mensenhandel al lang verboden hadden, werd deze door de koloniale legers ter plaatse geduld – en ze profiteerden er zelfs van: Tussen 1860 en 1890 deporteerden de Arabieren meer slaven dan de Europeanen in een hele eeuw. Een centrum van de smerige handel was het Oost-Afrikaanse eiland Zanzibar. Hier sloot men de mensen na het verbod op de slavernij op in ondergrondse kerkers. De mensenhandel maakte van de beruchte Tippu Tip de op één na rijkste man van Zanzibar. En nog na 1920 zwoegden er slaven op de plantages van het eiland.

Onderzoeken wil men deze 1300 jaar slavernij echter noch ion de islamitische wereld noch in Afrika, want men voelt zich medeschuldig. “Er bestaat een solidariteit tussen de Afrikanen en de Arabieren – vanwege de gemeenschappelijke religie, de islam”, aldus N´Diaye. “Men geeft er de voorkeur aan om niet te praten over deze pijnlijke geschiedenis en richt de aandacht liever op de schuldigen die iedereen al kent: de Europeanen en de Amerikanen”. Tidiane N´Diaye wil zich hier niet bij neerleggen – noch als intellectueel noch als moslim, noch als kleinzoon van een belangrijke Senegalese koning. Religie mag geen dekmantel zijn voor racisme en slavernij.

Bron:

http://www.3sat.de/page/?source=/kulturzeit/lesezeit/144916/index.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Arabische wereld, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Jihad, Mensenrechten, Moslims. Bookmark de permalink .

16 reacties op Slaven van de islam: De “versluierde volkerenmoord” van de Arabieren

 1. Linsky zegt:

  Waarom moet een zo vanzelfsprekende onmenselijke daden als het houden van slaven überhaupt worden onderzocht? Is dat niet per definitie verwerpelijk dan?

  Ik meen toch te mogen concluderen dat het houden van slaven echter nog steeds een universele aanvechting is en klaarblijkelijk voornamelijk genetisch is bepaald. Door de eeuwen heen heeft men altijd al andere volkeren overvallen en de overlevenden tot slaaf gemaakt, de vrouwen tot hun concubines gedegradeerd en ook de kinderen sexueel misbruikt, alsof dat een normale reguliere gang van zaken is!

  Zelfs heden ten dage, nu slavernij in de meeste ‘beschaafde’ landen zelfs bij wet verboden is, zien zij kans dit verderfelijke gedrag in kleinere kring alsnog te realiseren, doormiddel van dat wat men ‘huwelijk’, noemt, ‘samenleving’, souteneurschap, en zelfs op wat grotere en extremere schaal door wat in deze bizarre tijden het verwerpelijke ‘grooming’ wordt genoemd.

  Evenwel zou de oorzakelijkheid in de eerder genoemde genetische structuur kunnen worden gevonden, gezien het feit dat op deze evolutielijn de mensheid er al die tijd, naast het genoegen van genocide, al een duivels genoegen in schiep om complete tribes, rassen en bevolkingsgroepen uit te moordden, te verkrachtten en tot slavernij dwong.

  Ook die hele islam, koran en sharia, hoeft niet onderzocht te worden. Evenmin als dat we die ‘vredelievende’ islamieten dienen te begrijpen.
  Er valt niks te onderzoeken, het is iets wat gebeurd,.. nog steeds, alleen zijn er andere woorden voor….. 😦

  Like

 2. lucky9 zegt:

  “Le génocide voilé” oorspronkelijk in het Frans uitgegeven bij uitgeverij Gallimard.
  Deze zwarte antropoloog en economist uit Senegal windt er geen doekjes om.

  Aan te bevelen aan alle politiek correcte gutmenschen die nu nog hun kop als een struisvogel in het zand steken voor het islamitische gevaar. Wie is er racist? In ieder geval kan deze auteur er moeilijk van beticht worden!

  Ik denk eerder dat de politiek correct negationisten zelf hypocriete racisten zijn. In ieder geval zouden hun ogen na het lezen van dit boek moeten open gevallen zijn, zo niet zijn het islamofiele fascisten.

  En voor islamofielen géén genade, nooit!

  Like

 3. Max zegt:

  Die slaven handel is er nog steeds:
  Simon Aban Deng, een voormalige Soedanese slaaf die als kleine jongen door een buurman naar het islamitische Noord Soedan was meegenomen, hield deze bezielde toespraak op de derde Durban Conferentie in New York op 22 september 2011.

  Hier zijn verhaal:
  http://christenenvoorisrael.nl/actueel/artikelen/27-artikelen/2814-israel-soedan-en-ik

  Like

 4. Vasti zegt:

  @Max
  Bedankt voor de link.
  Belangrijk verhaal!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Bert helemaal mee eens .
  We worden door die arabieren met het geld dat we zelf voor hun olie betalen helemaal ingepakt.

  Goed stuk Max.
  Het blijkt weer hoe ziek en gemanipuleerd die V.N. zijn.
  Het OIC heeft een veel te grote stem.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Max 07.26. uur, goed dat U dit ons hebt laten weten. Maar van de verenigde nazies, had ik al langer geen “hoge pet”, op. Deze bijeenkomst wordt gedomineerd door de vileine islamitische landen, zij hebben daar een enorme macht gekregen. Van deze verenigde nazies verwacht ik helemaal niets.

  Like

 7. De Ekster zegt:

  Wat een moedige man…

  Like

 8. Paardestaart zegt:

  Linsky, moet de geschiedenis van de moorse slavenhandel dan niet ook bekend worden? Vind je het niet een goed idee dat iedereen weet dat slavermij overal ter wereld de gewoonste zaak van de wereld is geweest, en dat wij, de perfide blanken degenen zijn die er een eind aan hebben gemaakt?
  MIsschien wel leerzaam als europeanen weten dat ook zij als slaven zijn gevangen, verkocht en gehouden in Dar Al Islam, en dat het principe van de slavernij in de islamitische wereld nooit werkelijk is afgeschaft..vraag maar aan de fillippijnse gastarbeiders in de golfstaten en in arabie..

  Like

 9. lucky9 zegt:

  @Hans van de Mortel om 18:44
  U heeft het volgens mij inzake “overproductie destijds” toch een beetje bij het verkeerde eind.

  In het door mezelf om 15:07 vermelde radio-interview (in het Frans en overigens van slechte geluidskwaliteit) verklaart de zwarte Senegalees open en bloot maar ronduit dat de handel in zwarte slaven begonnen is in 652 na Christus door de Arabische moslims en dat het de grootste slavenhandel is gebleven tot in onze dagen en veel geringer of kleiner dan de trans-Atlantische slavenhandel waarin de moslim-arabieren overigens overwegend als leveranciers van zwarte slaven optraden.

  Het enige wat de zwarte Senegalees Tidiane N’diaye aan de blanke Fransman 0livier Pétré-Grenouillau verwijt is dat deze laatste geen rekening wou houden met de mondelinge Afrikaanse overleveringen als geschiedschrijving. Voor het overige zijn ze het volledig eens met elkaar!

  De islamitische moslims denken nu het overwicht te kunnen krijgen door “overproductie”. Als wij hen hetzelfde lot zouden toebedelen als zij als gedurende de voorbije 1300 jaar deden met hun slaven is hun lot bezegeld.

  Uiteraard wil het westen dat (castratie) niet doen. Maar dat het tot een botsing moet komen is dus onvermijdelijk. “Zeker als wij de islamieten toelaten hier te komen broeden op onze kosten!”

  Like

 10. Pingback: Slavernij, islam en Wikipedia | E.J. Bron

 11. Pingback: Islam en slavernij | Fubar

 12. Pingback: VIDEO Dr. Bill Warner: Islamitische slavernij in Afrika | E.J. Bron

 13. Jan zegt:

  De islam laat steeds verder zijn masker vallen, nu Mauretanië die demonstranten tegen slavernij in de cel zet

  Mauritania arrests nine anti-slavery activists

  Mauritanian authorities have arrested nine anti-slavery activists and accused them of starting a riot in which several police officers were injured and a bus was burned, activist leaders said on Sunday.

  http://www.reuters.com/article/us-mauritania-politics-idUSKCN0ZJ0XO?il=0

  Slavery’s last stronghold
  Mauritania’s endless sea of sand dunes hides an open secret: An estimated 10% to 20% of the population lives in slavery.

  http://edition.cnn.com/interactive/2012/03/world/mauritania.slaverys.last.stronghold/

  Like

  • Jef zegt:

   Hahahaha islam? Jullie kennen er niks van. Een land doet iets, onmiddellijke reactie is het de islam. Een Arabier doet iets, onmiddellijk is het de islam. Gebruik jullie verstand een beetje achterlijken. Slavernij op Ile de Goree is door de Blanken gestart, zoals alle andere problemen op de wereld. Actie is reactie, gemakkelijk om het nadien op anderen te steken. Inderdaad Blanken met echt verstand hebben veel opgelost en gestopt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s