Ondanks de crisis: EU-commissie wil toetreding van Kosovo en Albanië

De Balkanlanden Kosovo en Albanië hebben volgens een uitbreidingsrapport van de EU-commissie een goede kans om te promoveren tot EU-toetredingskandidaten. De volkomen geruïneerde economieën van beide landen hebben waarschijnlijk weinig invloed op de beslissing.

Het afgelopen woensdag verschenen EU-uitbreidingsrapport van de EU-commissie beveelt aan om Kosovo en Albanië op te waarderen naar het EU-toetredingsproces. Dit bericht “Euobserver”.

Tussen Kosovo en de EU-landen wordt door de EU-commissie eerst een stabilisatie- en associatieverdrag (SAA) voorgesteld. Terwijl het land nog altijd niet wordt erkend door 5 EU-landen. Daarin ziet de EU-commissie geen probleem, omdat er ook verdragen zouden bestaan tussen de EU en de niet algemeen erkende landen Taiwan en Hong Kong. Met de acceptatie van de EU-landen zouden de SAA-onderhandelingen met Kosovo mogelijk zijn.

Albanië wordt direct als toetredingskandidaat voorgesteld. Voor Albanië als EU-toetredingskandidaat zouden echter de voorwaarden gelden om zijn juridische hervormingen in de praktijk om te zetten en greep te krijgen op de georganiseerde criminaliteit. De focus is ook gericht op het gebrek aan discipline in het parlement. EU-commissaris Stefan Fuele merkt daarover op, dat de verkiezingen van volgend jaar daarbij de doorslag zullen geven.

Bij deze kwalificaties schijnt de precaire economische situatie van het land met een economische groei van 0,5% niet belangrijk te zijn. Ook de economische situatie van Kosovo met een werkloosheidspercentage van meer dan 45% en een groei van het BNP van 3,8% bij een BIP per hoofd van de bevolking van 3592,60 Amerikaanse dollars (Wereldbank) is voor vergroting vatbaar. De EU-landen beslissen in december over de aanbevelingen van de EU-commissie.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/10/11/trotz-krise-eu-kommission-will-beitritt-von-kosovo-und-albanien/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, EU, Eurocrisis. Bookmark de permalink .

23 reacties op Ondanks de crisis: EU-commissie wil toetreding van Kosovo en Albanië

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  De huidige economie is inderdaat van ondergeschikt belang want op zijn tijd gaan we immers over naar een andere economie, zeg maar een moderne versie van een plan economie

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor WAANZINNIGEN FASCISTEN van BRUSSEL, haal de hele wereld er toch bij… of toch, neen maar nu begrijp ik het, de NWO moet er komen, een groot satanisch fascistisch wereldrijk, en wij- onnozelaars- zijn de proefpersonen voor de PILOT EU!

  Like

 3. Rick zegt:

  Geen enkel probleem om deze op Maffia leest geschoeide roversnesten in de EU op te nemen.
  Met de verhoging van de BTW, Assurantiebelasting, Zorgkosten etc. etc. kunnen de voor deze aftandse landen benodigde pecunia met gemak door ONS opgebracht worden. Who cares!!?

  Like

 4. benny zegt:

  misschien eens een referendum over houden,we leven toch in een democratie?
  of word het op weeral op dictatoriale wijze door ons strot geramd?

  Like

 5. Lucky9 zegt:

  @Joop Klepzeiker
  Ik begrijp Nederland niet.

  De machthebbers wachten geduldig op elke milligram zwakte om telkens een kilogram meer macht te eisen alsof hun neus bloedt. Ik kan het echt niet korter formuleren.

  Ofwel is de gemiddelde Nederlander zo dom als een Neanderthaler, ofwel is Geert Wilders een debiel wat communicatie betreft.

  Intussen bereiken amper drie dagen voor de gemeentelijke verkiezingen de fascistoïde malversaties in Vlaanderen hun hoogtepunt. Smeriger, vuiler en bedrieglijker kan men het zich niet inbeelden.

  Links is overal hetzelfde, gebruikt overal dezelfde methodes en spuit overal hetzelfde vuil. Dat drijft de kiezers naar het midden, het centrum. En daaruit kunnen de linkse vampieren terug bloed zuigen. Zo was het in NL en zal het zijn in VL.

  Wanneer gaan we met zijn allen de rug rechten?

  Like

 6. Marc Bouwman zegt:

  Jongens, we zullen de straat op moeten gaan. Protesteren tegen de toetreding van deze landen, en tegen de het niet-gekozen instituut dat die Commissie is.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Wie vervangt die EU-commissie? Nog beter: helemaal afschaffen.

  Like

 8. Mensen het kan nog veel erger. Er gaan al een poosje geruchten rond dat er ‘harde werkers’ (ha!) binnen de EUSSR zijn die de wens hebben geuit dat ook Marokko zou moeten worden toegelaten tot de EUSSR. Ik kan echter geen nog officiële bevestiging hiervan terugvinden (ook wel logisch, het zijn immers geruchten) maar ik heb, net als zo’n beetje iedereen hier, vroegah op de lagere school iets met kaarten geleerd en daarop was te zien dat Marokko niet binnen het Europese continent valt…

  Even terug naar die Martin Schulz met zijn overgave idioterie wegens die film over de booslims: Wie weet wie die twee haatbaarden waren die zo vriendelijk richting de camera stonden te loeren? Ik heb er gek genoeg nergens iets over kunnen terugvinden tot nu toe.

  Like

 9. Trias Politica zegt:

  Volkomen verkeerd signaal. Onbegrijpelijk dat de EU maar doorgaat met uitbreiding van corrupte en armlastige staatjes.

  Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  @Lucky9

  citaat : Ofwel is de gemiddelde Nederlander zo dom als een Neanderthaler, ofwel is Geert Wilders een debiel wat communicatie betreft.

  het eerst onderschrijf ik volledig met de kanttekening dat dit voor de rest van europa ook op gaat, het 2e zou ik wat willen matigen maar ik geeft toe dat hij bij mij heel wat punten is gezakt na het deelnemen aan de gedoog coalitie, ik heb daar wat uitvoeriger over geschreven op een ander forum.
  Totaal gebrek aan politiek inzicht en flater vanjewelste en wat hem zijn partij heeft gekost , maar handig gespeeld door de tegen krachten, hij is lekker onschadelijk gemaakt ,compleet uitgespeeld, vanaf nu maakt het allemaal helemaal geen ene sodemieter meer uit, de zetbazen volgen elkaar gewoon op en de zombies maar denken dat ze in een democratie leven omdat ze mogen stemmen !

  En als je denkt dat ik een lage dunk hebt van de gemiddelde burger dan heb je dat helemaal goed ik ben daarbij ook nog een nihilistisch over de toekomst , dus ik neem nog een borrel en een peuk !

  Ben het spuugzat na 35 jaar tegen zombies aan te praten , praat nu tegen mijn honden die zijn veel slimmer !

  Ik heb het zo een beetje allemaal al gezegd en gezien en kan de volgende gebeurtenissen ongeveer wel voorspellen, ben ik nu een profeet ?

  Like

 11. Trias Politica zegt:

  “Ben het spuugzat na 35 jaar tegen zombies aan te praten , praat nu tegen mijn honden die zijn veel slimmer !”

  Zeer herkenbaar. Helaas.

  Like

 12. Marc Bouwman zegt:

  @Pieter Veenstra op 22:53

  Volgens de nieuwsdiensten waren die twee moslims parlementsleden uit Egypte en (geloof ik) Jordanië.

  Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  Even terzijde ik heb een kolere humeur , vecht al weken tegen een dubbel nier infectie, vreet grammen antibiotica en mijn reet is net een spelden kussen van de antibiotica shots !
  Zo dat moest ik even kwijt.

  Maar ach als die 2 viervoeters van mij weer even lekker bij pappie kruipen en tegen zijn benen aan gaan liggen , dan begint het zonnetje in mijn hart weer wat te schijnen.

  Het zijn 2 blue heelers

  Ongelofelijke honden, intelligent trouw , en lief voor de familie en vrienden voor de rest zijn ze nogal beschermend
  zo genoeg privé gekwaakt !

  Like

 14. @Marc Bouwman: Dank je! Ik puzzel vannacht en morgen ochtend even verder 😉

  Like

 15. Trias Politica zegt:

  De wereld is grofweg verdeeld in 2 soorten mensen: degenen die eigen verantwoordelijkheid voorop stellen en degen die het niet erg vinden als anderen hun rekening betalen. Helaas zijn die laatsten in de meerderheid. Dat is het tekort van de democratie.

  Like

 16. marie zegt:

  @ Joop K, heb zelf ook een cattle dog gehad. Begrijp helemaal wat je zegt. Honden met een feilloze intuïtie. Onbetrouwbaar volk had hij sneller door dan welke politicus dan ook. Ik nam hem altijd mee als ik ging pinnen omdat hij bedachtzaam de rij achter mij observeerde. Dat leverde altijd een respectabele afstand op omdat hij zoveel zelfverzekerde bescherming uitstraalde.

  Like

 17. Jan zegt:

  Geweldig dat Albanië bij de EU komt, de natte droom van links wordt eindelijk realiteit: minder CO2:

  Like

 18. friki zegt:

  Bij sommige reaguurders klinkt het alsof de moed er volkomen uit is, overkomt mij ook regelmatig.
  Maar toch: word op zijn minst lid van “dispatch international”, zij kunnen wat inzicht verbreiden.!

  Like

 19. louis-portugal zegt:

  Nou Jan dat weet ik nog niet zo zeker want nu heb je een methaanvervuiling.
  Misschien maakt het niet meer zoveel uit omdat de EU van tevoren ontploft.
  Segers van de CU schrijft een mooi stukje over zijn ervaring in Brussel als nieuw schrijver bij de DDS.

  Like

 20. De Ekster zegt:

  De grootste criminelen van Europa zijn natuurlijk van harte welkom in de wondere wereld van de EU. De huidige crisis is zeker nog niet ernstig genoeg of zo?? Met Albanië en Kosovo (dat is dus gewoon een deel van SERVIE dat illegaal van dat land is afgepakt!!) erbij zullen we gegarandeerd aan de bedelstaf geraken want de lieden die daar wonen zijn maar nog maar net het niveau van holbewoners ontstegen. Het ergste, meest weerzinwekkende TUIG komt hiervandaan en ze worden welkom geheten door de Brusselse boevenbende. Ze willen niet werken, maar willen gratis geld want anders stelen ze het wel bij elkaar. U dacht dat Grieken, Spanjaarden en Italianen ons geld opmaken? Nou, maak dan je borst maar nat want dat zijn nette, trouw belastingbetalende brave burgers vergeleken bij de Albanese beroepsuitvreters.

  Like

 21. @friki: dat zou best wel eens kunnen maar ik denk dat er ook een enorme bult frustratie en irritatie achter schuilt.

  Like

 22. Pingback: Kredietmoeilijkheden: IMF wil reddingsparaplu voor Oost-Europa | E.J. Bron

 23. Nederland zegt:

  Kosovo meer dan welkom in EU 2018 !
  Kosovaren hebben het recht om onafhankelijk te zijn en zo spoedig mogelijk EU toe te treden !

  KOSOVO WELKOM (EU)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s