Hongaarse protesten: Voor Orbán 150.000, tegen hem nauwelijks 20.000

De buitenlandse machten hebben alles al geprobeerd om Hongarije en het Hongaarse volk neer te knuppelen, net zoals in Duitsland. Maar terwijl in Duitsland dankzij de machtige Duitse media en de Brusselse eurocratuur de sterkere macht vormen en iedere vorm van verbondenheid van de bio-Duitsers in de kiem smoren, heeft het kleine Hongaarse volk zich rond Orbán geschaard en houdt moedig vol.

De machten uit het buitenland proberen steeds opnieuw een wig in Hongarije te drijven en een front tegen Orbán te vormen om achteraf te kunnen zeggen dat zij “het verzet van het Hongaarse volk tegen de rechts-extremisten/nationalisten (*) ondersteunen”. Maar steeds als ze een aanloop nemen, komt er zoiets uit:

Naar aanleiding van de Hongaarse nationale feestdag hebben in Boedapest tienduizenden mensen tienduizenden mensen tegen de nationaal-conservatieve regering van Viktor Orbán gedemonstreerd. Meer dan 50.000 aanhangers van de oppositie gaven gehoor aan de oproep op de op internet ontstane beweging “Milla” (Een miljoen voor de persvrijheid). De oppositiezender “Klubradio” sprak zelfs van meer dan 100.000 deelnemers.

Die Zeit, Klubradio en Deutschlandradio overdrijven enorm. Datzelfde geldt voor de media, die berichten vanonder de vleugels van New York en Brussel. Die 100.000 deelnemers hebben zich vermoedelijk daadwerkelijk in Boedapest op straat bevonden, maar eerder aan de kant van de Orbán-regering. Meerdere honderdduizenden zouden zelfs aan het feest hebben deelgenomen. En er waren een paar duizend op de manifestatie van Jobbik, schrijft een Hongaarse site, die eindelijk met gegevens op de proppen komt: Békemenet (Orbán), Milla (socialisten), Democratische Coalitie (DK) en Jobbik (rechts-extremisten): hoeveel waren waar?

De aanleiding was de herdenkingsdag van de Hongaarse opstand tegen de communisten in 1956. De socialisten, met ondersteuning van Brussel, New York en ook van Israël (?), wilden onder auspiciën van de voormalige staatschef Gordon Bajnai de oppositie gelukwensen met een beweging M-14 (Milla). De organisatoren wilden “1 miljoen Hongaren voor de persvrijheid” op straat krijgen. Ze riepen op tot een grote manifestatie tegen de Hongaarse regering. Ze strijden zogenaamd voor de persvrijheid, maar volgens het Hongaarse volk ook voor de banken uit Brussel en New York (of volgens veel antisemieten tegen de “Joodse banken”). Gordon Bajnai (de informatie over hem op Wikipedia per se lezen!) kreeg ongeveer 20.000 mensen op de been. Hoeveel van hen zouden er uit het buitenland gekomen zijn?

Daarop riepen de ondersteuners van Orbán eveneens op tot een vredesmars. Aan deze manifestatie (vredesmars) namen naar verluidt ongeveer 150.000 mensen deel. Bovendien waren er enkele duizenden bij Jobbik. En bij de DK waren er ongeveer 1000. Meerdere honderdduizenden zouden aanwezig geweest zijn bij de officiële viering van de herdenkingsdag van de revolutie.

Bron: Ithon – citeert de cijfers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken – en beperkt zich tot zakelijke informatie.

De Hirado schrijft dat de aanhangers van Orbán een grote, vreedzame mars door Boedapest hebben georganiseerd, waar 150.000 mensen aan deelnamen, hoewel de mars spontaan was. Men zegt dat het er minder waren dan in januari, omdat ze de bedreiging niet meer als zo acuut beschouwen, maar toch.

De eerste rij van e mars droeg een enorm spandoek met het opschrift: “Wij blijven niet schuldig – het vaderland is ondeelbaar!” Het tweede gedeelte zou wel eens een toespeling op het Verdrag van Trianon kunnen zijn.

 

De deelnemers aan de vredesmars droegen ook andere opvallende boodschappen met zich mee:

Voor de start namen de deelnemers een minuut stilte in acht voor de in 1956 gesneuvelde helden en voor het monument van de minister-president en martelaar (in de strijd tegen de Sovjet-socialisten) Imre Nagy. Op een spandoek in de menigte stond te lezen: “In 1956 kwamen de tanks uit het Oosten, in 2012 komen de banken uit het Westen. De situatie is onveranderd”.

en:

“We hebben nog een boodschap (…) Wij willen niet de slaven van de schuldenaars zijn. Dus laten we aan de financiële machtigen in de hele wereld vertellen dat Hongarije zijn schulden zal terugbetalen”, benadrukte László Csizmadia, (een aanhanger van Orbán).

Hirado

Ook in Spanje zijn er onlusten. Maar in Spanje wordt de opstand nog door de socialisten gecontroleerd – tegen de EU, tegen Brussel, tegen de banken. In Griekenland werden de onlusten ook lange tijd door de socialisten en de vakbond gecontroleerd.

In Hongarije bestaat een speciale Hongaarse component, ook al is er in alle drie de landen sprake van een gelijksoortige motivering: In Hongarije lukt het de internationale professionele opstandelingen, de internationale socialisten, niet om de beweging tegen de banken over te nemen en in hun zin aan te sturen. En de beweging is schijnbaar toch een vredesbeweging, zoals je ziet. Ondertussen zorgen de socialisten in Spanje bewust voor onlusten. En de socialisten/links-extremisten in Spanje nu, of in de afgelopen jaren in Griekenland, maar ook in Londen, speelden de rol van de grote “verzetsstrijder”, van de revolutionairen tegen de regering ( eigenlijk een toneelstuk voor domme toeschouwers). Daarentegen vormen in Hongarije en de regering samen een blok en zoekt zijn vijand in de internationale financiële wereld.

_________________________________

(*) Let op: In andere landen heeft de nationale verbondenheid een andere betekenis dan in Duitsland. In Duitsland associeert men het begrip met het nationaalsocialisme van het Derde Rijk van Hitler. In de landen van het voormalige Oostblok heeft het begrip “natie” (nationalisme, nationale trots, nationaal gevoel) een positieve klank. De volkse en later nationale identiteit was de enige garantie om te overleven tegen de grootmachten en veroveraars uit alle windstreken. En deze volkeren grijpen vandaag naar hetzelfde recept als ze zich bedreigd voelen. Daarom functioneert daar ook de kunstmatig aan elkaar gebonden staat, de vorm van federatie, niet zo goed als in het Westen als het serieus wordt. België bestaat nog steeds, maar Joegoslavië en Tsjechoslowakije hebben niet eens 50 jaar bestaan.

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/10/24/ungarische-prosteste-fur-orban-150-000-gegen-ihm-kaum-20-000/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hongarije. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hongaarse protesten: Voor Orbán 150.000, tegen hem nauwelijks 20.000

  1. Duitsland is al lang verloren zoals het nu lijkt en nu proberen ze andere landen met zich mee te sleuren? Idioterie ten top!

    Like

  2. Pingback: Gedenk de Hongaarse opstand tegen Stalin… | Golfbrekers

  3. Pingback: Gedenkt de Hongaarse opstand van ’56… | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s