De kritische penseel van Hans zichtbaar bij de SVP

Screenshot_45

Minister-president Mark Rutte danst naar de pijpen van Herman Van Rompuy, de voorzitter van de Europese Raad

Hans van Tamelen alias @JackTerrible is een kunstenaar. Hij schildert, maakt liedjes en gedichten. Hij is geboren en getogen in Bunschoten en woont nu in Amersfoort en is werkzaam in de buitendienst als medewerker groenonderhoud. Zijn schilderijen laten een rijk geschakeerd palet van de Nederlandse samenleving zien. Een groot deel heeft zelfs een politieke boodschap. Zo positioneert hij zichzelf als een groot aanhanger van het gedachtegoed dat wijlen Pim Fortuyn op de agenda heeft gezet.

Voortbordurend hierop is in zijn werken een duidelijk kritisch patroon te herkennen over de Europese Unie en de opkomende islam in Europa. Hans wil met zijn kunstwerken doordringen tot de kern en dat kan soms confronterend en controversieel zijn. De talentvolle schilder heeft tijdens workshops en tentoonstellingen al een aantal keren meegemaakt dat zijn werken geweerd worden door de organisaties, omdat de politieke boodschap over de islam niet gewenst werd. Hans was dan iedere keer verbaasd en vroeg zich af of hij nog wel in een democratie woont waar de vrijheid van meningsuiting toch hoog aangeschreven staat. De Spakenburgse Vrijheidspartij (SVP) heeft die vrijheid van meningsuiting in ieder geval wel hoog en daarom heeft de SVP Hans de mogelijkheid gegeven om zijn producties te laten zien op haar website www.svpbunschoten.nl

De tekeningen zijn te vinden onder de rubriek Political Art en Hans heeft zelf de toelichtende teksten geschreven. De SVP hoopt dat Hans doorgaat met het maken van maatschappij kritische werken en geeft hem alle ruimte om zijn, met de SVP overeenkomende, politieke visie met verf en penseel zichtbaar te maken bij die burgers die blind zijn voor woord en geschrift.

Door:

Peter Frans Koops (raadslid SVP)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op De kritische penseel van Hans zichtbaar bij de SVP

 1. Jade zegt:

  Het lijkt me niet zo slim om privégegevens te openbaren in deze tijd…

  Like

 2. Dank je wel, E.J. Bron, voor de publicatie!

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Goed zo Jack of Hans.
  Je weet dat wij met plezier naar islam- en Ruttekritiek kijken.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja, meesterlijke cartoon! Die stomme grijnzen op die tronies konden zó ontleend zijn aan, pak ‘m beet, Jim Carrey! Schitterend getroffen. Maak nog eens wat!

  Like

 5. Avidia zegt:

  Fantastisch Hans, hoop nog veel van je te zien!

  Like

 6. topsporter zegt:

  Vandaag ben ik erg gecharmeerd van naieve kunst Hans (Jack), daarmee zeg ik niets over de inhoud beste Hans, ik heb het nu over de vorm. Daar is niets mis mee!

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Hier zal de directie van het vernieuwde Rijksmuseum behoorlijk geil van worden…

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Mijn waardering voor je werk, Jack! Leef je maar uit in je kunst en verkondig je opvattingen in vrijheid!Daarin zul je ons naast je vinden.
  Jade merkt het volgende op: ”Het lijkt me niet zo slim om privégegevens te openbaren in deze tijd…” en daarin heeft zij een punt.
  Pim Fortuyn wat een zeer helder denkend mens en al ver voordat hij werd vermoord had hij al aangegeven dat -in geval van een moordaanslag op hem- het heel duidelijk zou zijn, in welke hoek de ware aanstichters zouden zijn: links! Dat is nog steeds zo.
  De vrijmoedige Spakenburgers hadden beter je privé gegevens wat kunnen achterhouden.
  De haat van links tegen ons groeit gestaag en in zekere zin is dat wederzijds.
  Ik ben namelijk volstrekt van mening dat de linkse politiek, waaruit de politieke correctheid en het multiculturalisme voortvloeit, de grootste bedreiging voor het westen! Links is politiek bezien totale geestelijke perversie en smeerlapperij, afbraak en verwoesting van wat ons dierbaar is.De waanzin die nu regeert wordt gevoed door links denken. Dat denken MOET dus in politiek opzicht helemaal de wereld uit, geneutraliseerd worden.
  Schakel de linkse waanzin uit en je krijgt de islamisering gemakkelijker onder controle.

  Like

 9. Henk.V zegt:

  correctie!
  Pim Fortuyn waS een zeer helder denkend mens …..
  Ik heb zware hooikoorts en krijg letterlijk geen zin zonder typefouten op schrift en. ik zal mij een tijdje van de site terugtrekken, totdat ik weer helder van geest ben.

  Like

 10. Jean zegt:

  Voor een noodzakelijke redding van Europa zullen wij Europeanen die islamwaanzin overgoten met barbaars geweld moeten bestrijden én verjagen uit héél Europa en elke Europeaan die dat wil voorkomen idem dito verjagen uit Europa.
  Er is geen andere keuze om een toekomst te kunnen overdragen aan onze kinderen en kleinkinderen, dat barbaars gedoe irriteert mateloos plus het is in strijd met ONZE normen, waarden, wetten en cultuur.

  Like

 11. pfkoops zegt:

  Dank voor plaatsing en islamkritische groet

  Like

 12. BertG. zegt:

  Ik kwam dit nog tegen. Kan er ook wel bij denk ik.

  Klik om toegang te krijgen tot 67_40-gedichten-van-J-Terrible.pdf

  Like

  • BertG. zegt:

   Hey Jack, als je toch bezig bent om reclame te maken, pak het dan compleet goed aan met alles.
   (1 link met gedichten heb ik vast voor je gedaan. Nou jij de rest)

   Like

 13. BertG. zegt:

  Op artikel7 ook aandacht voor je penseel streken.
  http://www.artikel7.nu/vrijspraak/kritisch-penseel-van-hans-van-tamelen-zichtbaar-bij-svp.html
  Met minder vrolijke recensies. (hoort er helaas ook bij als je bekend wilt worden)

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Goede actie van de SVP aldaar. En Jack Terrible, heel veel succes, beste medestrijder!

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Er ging een belletje rinkelen, Hans. Hier is een andere Van T. Soms (verre) familie van je?
  https://ejbron.wordpress.com/2012/09/02/foto-mdi-gluurders/#comment-33313

  Like

 16. @Jade en @Henk V. PF Koops had het stukje aan mij laten lezen en ik gaf toestemming voor publicatie. Ik heb het zelf doorgestuurd naar E.J. Bron en Artikel 7. @Bert G. Bedankt dat je mijn eerste digitale dichtbundel plaatst. Er komt zo op deze pagina een link naar mijn nieuwe website waar ik denk wel 20 of 30 anti-islam schilderijen van me opstaan! @Tom Hendrix Ik ben ook blij en reuze trots dat bovenstaand artikel daar in de krant staat. Het is mijn getuigenis over de Valse Profeet! @G. Deckzeijl In de toekomst zullen mijn schilderijen hopelijk niet alleen worden afgebeeld op internet maar gewoon hangen in allerlei grote en bekende musea! Dan is het; kassa!!! Ik ben als een vondeling gevonden in een rieten mandje in de Hofvijver in Den Haag. Opgenomen door Z. en W. van Tamelen. Hun naam gekregen. Dus wat verre familie uitspookt zal me een zorg zijn!

  Like

 17. @Bert G. Kijk allen op http://www.jackterrible.com en klik op Paintings en kijk dan op pagina 7 en 8. Daar staan gedurfde maar mooie schilderijen op! Zoals Job Cohen in zijn blote kont! Geert Wilders, Pim Fortuyn en natuurlijk ‘profeet’ Mohammed!

  Like

  • BertG. zegt:

   Weet wat je los laat op je site maar pas op met je prive gegevens anno 2013.
   Ik denk niet dat ik daar alleen zo over denkt. W.b. je privacy gegevens beschermen.

   Elke creatieve uiting steun ik. Mijn creatieve uiting is van elk instrument een echt INSTRUMENT te maken.

   Like

 18. Ha E.J. Bron, de laatste week kan ik geen emails meer lezen door een storing, Tele 2 heeft beloofd dat te verhelpen. Iemand heeft gezegd dat ze je binnenkort uit de lucht halen omdat je haat zaait. En mijn bescherming willen ze opheffen wegens dezelfde reden. Lang leve de islam!?

  Like

 19. Vanmorgen een Turk gesproken die wil eigenhandig Joden vermoorden. En Geert Wilders wil hij ook koud maken omdat Geert Wilders hem en zijn geloofsgenoten discrimineert. Als mijn collega’s hem vertellen over mijn cartoons van hun ‘profeet’ dan wil ie mij ‘waarschijnlijk’ ook vermoorden. Wie volgt? @Bert G. Deze link werkt tegenwoordig;
  http://www.bol.com/nl/p/67/9200000024529819/?Referrer=ADVNLYAH0020089200000024529819-3

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s