Marokko: doodstraf voor afvalligheid van de islam

Screenshot_20

Moslims tijdens een gebed in Rabat, Marokko 

Eens temeer geldt: geen tolerantie voor intolerantie. Op dit moment speelt zich een schokkende ontwikkeling af in Marokko. Daar wil de “Hoogste Wetenschappelijke Raad” een shariawet invoeren, volgens welke een moslim in het vervolg de doodstraf moet krijgen als hij zich van zijn geloof wil losmaken.

De “Hoogste Wetenschappelijke Raad” is een religieuze instelling van de Marokkaanse regering, waartoe 47 wetenschappers en geestelijken behoren. Deze instelling kan fatwa´s uitvaardigen, die dan door koning Mohammed VI gesteund worden. Daarbij dient opgemerkt te worden dat religie niets met wetenschap te maken heeft. Religie is absoluut onwetenschappelijk.

De Marokkaanse krant “Akhbar Alyawm” schreef vandaag dat de Raad een fatwa uitvaardigt die de godsdienstvrijheid zal beperken.

De fatwa werd geëist door een ministersconferentie voor mensenrechten in het kader van de voorbereiding van het periodieke rapport over burgerlijke en politieke rechten.

Volgens de krant moeten moslims die de islam verlaten, vallen onder het strafbare feit van de “apostasie” en daarvoor met de dood bestraft worden.

Enkele Marokkanen becommentarieerden op een Social Network dat hun land zich met zulke wetten op gelijke hoogte zou plaatsen als de Taliban in Afghanistan.

Eentje zei zelfs: “Regels zoals deze maken van de islam iets dergelijks als de maffia, want bij de maffia kun je, zoals bekend, ook niet je ontslag nemen.”

Bron:

http://de.ibtimes.com/articles/26282/20130416/marokko-todesstrafe-f-r-abfall-vom-islam.htm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Marokko, Sharia. Bookmark de permalink .

16 reacties op Marokko: doodstraf voor afvalligheid van de islam

 1. Tom Hendrix zegt:

  “Want bij de maffia, kun je ook niet je ontslag nemen”, precies en correct gezegd. En hierbij nogmaals, alle islamlanden, verenigd in de OIC, deze perverse kliek, zijn in tegenspraak met zowel artikel 1, als artikel 18, van de UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS!
  Maar de moslims, nemen daar gewoon afstand van, omdat onze westerse politici grote lafaards zijn!

  Like

 2. Rudi de anti-dhimmi zegt:

  “Enkele Marokkanen becommentarieerden op een Social Network dat hun land zich met zulke wetten op gelijke hoogte zou plaatsen als de Taliban in Afghanistan.”

  Of Saoedi Arabië, Iran, Soedan, Egypte, Syrië, Turkije, Mali, Nigeria, Pakistan, Algerije…

  En ondertussen veranderen West-Europese steden in sneltreinvaart in een woestenij dankzij aanhangers van de religie van permanente onvrede, waaronder een groot contingent uit Marokko.

  “Eentje zei zelfs: “Regels zoals deze maken van de islam iets dergelijks als de maffia, want bij de maffia kun je, zoals bekend, ook niet je ontslag nemen.”

  Ook mooi op tijd, na 1400 jaar komt hij daar nu pas achter. Overigens heeft de maffia geen lessen te krijgen van de islam. Gedwongen prostitutie, beschermingsgeld, racketing, het zijn stuk voor stuk praktijken die men in Zuid-Italië en Sicilië ongetwijfeld van de moslims geleerd heeft toen die delen van Italië door die goeiige lachebekjes bestuurd werd.

  Even een terzijde: iedere club waartoe men makkelijker toetreedt dan men ze kan verlaten, is te wantrouwen.

  O, en dit artikel vond ik op Jihad Watch:
  http://www.jihadwatch.org/2011/02/italy-six-muslims-arrested-for-inciting-hatred-of-pope—-for-baptizing-ex-muslim-journalist.html

  En wat te denken van dit artikel? Waar bleven toen de commentaren op Sociale Media in Marokko?
  http://www.jihadwatch.org/2007/01/five-years-in-prison-12k-fine-possible-for-joking-about-muhammad-islam-in-morocco.html

  Like

 3. Benesha zegt:

  Toen ik een 6 tal jaar terug in Marokko was zag ik de vrouwen daar heel sexy gekleed rondlopen, zonder hoofddoek. Ik voelde mij ook heel erg op mijn gemak en ze zeiden mij dat ze het extremistische achterlijke uitschot naar hier hadden gestuurd toen onze regeringen om werkvolk vroegen. Zou de situatie nu ook dermate veranderd zijn op 6 jaar? Ik geloof dat we hier in Europa in sneltreinvaart op een clash met de islam afstevenen. Het publiek krijgt meer en meer te horen over de verachtelijke pamperpolitiek en de massale misbruiken. Zo vandaag nog 2000 vals uitgeschreven attesten om werkeloosheidsuitkeringen te krijgen, zonder één dag te werken… Om dan niet te spreken over de niet bestaande kinderen in Marokko waarvoor deze luitjes meer geld opstrijken per maand dan u en ik verdienen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Benesha 19.10. uur. En alles mogelijk gemaakt door de Partij van de Allahtonen hoor! Want moslims zijn best wel zielig, en ook heel lief, volgens deze verachtelijke partij.

   Like

 4. Waar blijft nu het commentaar van al die 150 kamerleden van ons zo bewogen Nederland?

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Dat is dan een zeer rake opmerking van die laatstgenoemde man -die zelf misschien wel geen Moslim is of een afvallige. Maar het is inderdaad een zeer grote terugslag. Begon het in Marokko nèt een beetje de goede kant op te gaan -verbetering van de vrouwenrechten en dergelijke- krijg je dít weer. Overigens kan dat van die ‘Hoogste Wetenschappelijke Raad'(inderdaad een lachertje, die benaming) best een truc zijn om via-via al die andere lichte verworvenheden óók weer terug te draaien, daar zie ik ze nou best voor aan. En hoe zal onze eigen ‘regering’reageren op deze ontwikkelingen? De betrekkingen met Marokko bevriezen, omdat er, verdorie, met zo’n Fatwa toch sprake is ven mensenrechtenschending? Minstens Kamervragen? Kun je geloven! Het draait natuurlijk weer uit op de conclusie: ‘interne aangelegenheid -wat Izzy Ruhulessin ze dan weer niet had kunnen verbeteren.

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @Theresa, Tom en anderen
   In Marokko blijft het nog iets of wat binnen de perken, hoewel ook daar ex-moslims op straat worden neergestoken en christelijke missionarissen maar beter op hun tellen kunnen letten.
   Koning Mohammed VI doet aardig zijn best om,als staatshoofd, maar ook als hoogste religieus-juridische leider de extremisten aan te pakken. Wat hem overigens door een groot deel van de bevolking niet in dank wordt afgenomen.

   Denk los daarvan bv aan het Aladin-project, om de holocaust op school te bespreken en antisemitisme aan te pakken. Dat project van de koning wordt niet door een brede laag van de bevolking gedragen.
   Ook de verkiezingswinst voor politieke partijen die de shari’ah willen invoeren is een teken aan de wand dat Mohamed-modaal een Taliban-in-de-Maghreb regime niet ongenegen is.

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  ‘ven'(5e regel van onderen)= ‘van’ uiteraard.

  Like

 7. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Moslims die afvalligen vermoorden, gewoon de handen afhakken, en de ogen uitsteken. De Islam verbiedt immers euthanasie. De hel is eeuwig.

  Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Fatwa. Ik veeg m’n achterste er aan af.
  Voor mij geldt slechts één geloof en dat is geen geloof oftewel: Atheisme.
  Daar geloof ik heilig in.
  Geloof en dan in het bijzonder het mohammedanisme brengt slechts ongeluk en grote verdeeldheid.
  Zonder geloof is het veel gemakkelijker gelijkwaardig en effectief met de medemens te verkeren.

  Like

 9. E.Eliveld zegt:

  En nu maar wachten op de eerste terechtstellingen!!!

  Ik heb de nootjes en het bier nu al ingeslagen.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  En in Europa, waaronder Nederland, gaat het eens dezelfde kant op als nu in het Midden Oosten. In een – Europese lente – zullen Europeanen als – ongelovigen – door de Moslims ver uitgemoord worden. De heksenvervolgingen uit de middeleeuwen worden op een nieuwe manier uitgevoerd. Nu niet eens door de Kerk, maar in het heden door de Islam. Een zgn. ongelovige zijn of een heks, wat is het verschil ? In feite niets, want het moorden neemt binnenkort weer een aanvang. De geschiedenis herhaalt zich.

  Like

 11. luckybee zegt:

  Zo staat het ook in de a Hadith geschreven dus eigenlijk niets nieuws.
  SAHIH BUKHARI, BOEK 52: Vechten voor de zaak van Allah
  4.52.260
  De profeet zei: Als een moslim zijn godsdienst verlaat doodt hem dan.

  Like

  • Rudi de anti-dhimmi zegt:

   @luckybee en anderen
   Luckybee zegt: “De profeet zei: Als een moslim zijn godsdienst verlaat doodt hem dan.”

   Iemand heeft dit ooit vergeleken met desertie in tijden van oorlog, daar staat ook de kogel op. Het komt erop neer dat deze ideologie die het oorlogvoeren tot religie verheven heeft, afvalligen beschouwt als deserteurs in tijden van oorlog. Oftewel ‘jihad tegen de kafir en de Dar al Harb’.

   Zit volgens mij iets in.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s