“Burgeroorlog” in Ariel

Screenshot_36

McDonald´s wil geen filialen openen in Israëlische “nederzettingen”

McDonald´s zal “om politieke redenen” geen restaurant in de Israëlische stad Ariel op de “Westelijke Jordaanoever” openen. Een dienovereenkomstig verzoek wees de fastfoodketen woensdag af. Burgerliefhebbers kunnen desondanks toch aan hun trekken komen: concurrent “Burger Ranch” beloofde onmiddellijk een filiaal te openen. Israëlische kolonisten riepen nu op tot de boycot van McDonald´s.

Jigal Delmonti, plaatsvervangend directeur van de Raad van joodse gemeenschappen in Judea en Samaria, verweet McDonald´s zich van een onderneming in een organisatie met een anti-Israëlische politieke agenda veranderd te hebben. De raad van de kolonisten zou van de Israëlische burgers verwachten hierover na te denken, voordat zij in het vervolg een restaurant van McDonald´s binnengaan.

De burgemeester van Ariel, Elijahu Schaviro, noemde de beslissing van de fastfood-reus “ongelukkig”. Daardoor zouden de inwoners van de stad worden gediscrimineerd.

De aankondiging van “Burger Ranch” om een filiaal in het winkelcentrum te openen, zou voor een soort “burgeroorlog” op de “West Bank” hebben gezorgd, schrijft het dagblad “Jerusalem Post”. De raad van kolonisten begroette de beslissing. Dit zou de keten in heel Israël meer aanzien geven.

De Israëlische organisatie “Schalom Achschaw” (“Vrede Nu”) verdedigde het standpunt van McDonald´s. Ondernemers zouden het recht hebben naar hun geweten te beslissen. “Peace Now”-directeur Jariv Oppenheimer benadrukte dat McDonald´s niet tegen de kolonisten zou strijden. De beslissing zou veelmeer “de principieel ontbrekende wil tonen om deel te nemen aan de uitbreiding en de bouw van de ´nederzettingen´, die Israëls algemeen belang schaden.” De eigenaar van McDonald´s Israël, Omri Padan, behoort tot de oprichters van “Peace Now”.

Verantwoordelijke personen voor het nieuwe winkelcentrum deelden intussen mee, dat ook andere ondernemingen om politieke redenen het huren van winkelruimte hadden afgewezen. Vele bekende ketens zouden echter hebben ingestemd met de opening. Het winkelcentrum dient volgend jaar geopend te worden. Naast een groot winkelcentrum in Ma´aleh Adumim is dit het tweede Israëlische winkelcentrum op de “West Bank”.

Screenshot_42

Bron:

Israelnetz.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestina", "Westbank", antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Linkse Kerk, Naïviteit, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Burgeroorlog” in Ariel

  1. BertG. zegt:

    En ik zal om politieke redenen nooit een Mc Donalds bezoeken.
    Zouden we allemaal moeten doen.

    Like

  2. Theodoor zegt:

    Om politieke redenen zal ik geen bezoek meer brengen aan een McDonalds, zij kunnen nu wat mij betreft ook Halal gaan, anders was dat voor mij een aanleiding.

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Ook voor mij geen big mac. Laat deze achterlijke firma maar de kont likken van de muzelmannen, en het verzonnen volk der palestijnen.

    Like

  4. Tiny zegt:

    Shhhhh……t, we hebben hier alleen maar de Mac in de wijde, wijde omgeving, ga toch al liever naar de Burgers. Dus nu maar weer zelf maken. Morgen een zak dunne frietjes en frituurolie kopen gaat. Zo maak ik best graag politiek.
    De Mac die halal voer maakt? Daar geloof ik voorlopig nog niets van. Zouden ze het daadwerkelijk gaan doen, ga ik ze dat hier wel inpeperen. Komen mooie ingezonden stukjes in de diverse kranten en krantjes, Voor mijn part ga ik daar pamfletten uitdelen.
    Grijns 🙂 , mijn correctieprogramma kent halal niet, dat laten we dus maar zo. 🙂 🙂 🙂

    Like

    • BertG. zegt:

      Ik ben zelfs me hele leven lang nog nooit in zo’n mega patatzaak geweest.
      Dus veel kan ik niet gemist hebben.
      Genoeg internet filmpjes gezien hoe lang je zo’n McDonalds “maaltijd” kan bewaren.

      Like

  5. luckybee zegt:

    Ik ben hier mee helemaal met julie eens, de meeste van hun klanten zijn zo wie zo vooral Turken

    Like

  6. Jan zegt:

    McDonalds Saoedi-Arabië:

    “We are an integral part of the local economy, and are proud to provide support at many different levels to local charities, invest in the local workforce, and contribute to developing local suppliers.”
    http://www.mcdonaldsarabia.com/uae/en/the_truth/our_business.html

    Met moordenaars en terroristen heeft McDonald geen enkel probleem:

    Like

  7. Het is de Israelische franchise houder van de McDonalds in Israel zelf, meneer Padan, die verbonden is aan Shalom Achshav (Vrede Nu) die geen zaak in Ariël wil openen.

    Like

  8. Jan zegt:

    Boycot van McDonalds heeft averechts effect. Iedereen kent nu de naam Ariel en men mist McDonalds als kiespijn. Keuze genoeg.
    http://blogs.timesofisrael.com/mcdonalds-opens-golden-arches-to-ariel/

    Like

Plaats een reactie