Midden-Oosten staat in de fik; Egypte ontwaakt

Screenshot_43

(Door: Herman Meijer)

Aanstaande zondag zit president Morsi precies één jaar op zijn troon. Dat eerste jaar werd een grote deceptie.

In Tunesië begon de Arabische Lente. In Tunesië begon ook het succes van deze lente. Ben Ali werd weggejaagd en de eerste triomf was een feit. Daarna kwam Egypte. Wekenlang keek de wereld gespannen naar het Tahrirplein, in Caïro. Het sprookje werd alsmaar mooier. Moebarak moest uiteindelijk wijken voor de straat. Het volk, de demonstranten hadden gewonnen. Het succesverhaal werd in de wereld, vooral in het Westen, nog wat opgehemeld. Oud luchtmachtgeneraal Moebarak wacht(te) een proces.

Het vuur van de Arabische lente leek in Libië haar hoogtepunt te bereiken. Na ingrijpen van het westen werd Kadhaffi uiteindelijk ook ten val gebracht. De beelden van de gewonde (en later dode) tentbewoner gingen de hele wereld over. Veel commentatoren in de media waren lyrisch. Het Midden-Oosten wordt democratisch, hiep hoi!

Lees verder>>>

(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "goedmenschen", "Nuttige idioten", Egypte, Midden-Oosten. Bookmark de permalink .

5 reacties op Midden-Oosten staat in de fik; Egypte ontwaakt

 1. Tom Hendrix zegt:

  Allah snackbar, achterlijke BAARDMANNEN roeien jullie je maar lekker onderling uit. Islam is de PEST en de TERING tegelijk in deze wereld.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Naar mijn mening heeft alles met geld en macht te maken. Het westen verliest geld en verliest macht. Dat we in zware economische dip terecht zijn gekomen was natuurlijk al lang bekend.
  Om vraag naar producten te genereren moet je gewoon eerst heel veel vernietigen en waar kun je het dan beter laten doen in een gebied waar veel geld zit en geen militaire power.
  Je misbruikt hierbij zoals altijd het geloof en de vernietiging kan beginnen.
  Wanneer is Europa aan de beurt?

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ach ja, “Arabische Lente…..” Wat verwachtten ze eigenlijk van zoiets? Een evenwichtige, verlichte Islam, de de mening van bv. andersdenkenden respecteert? Dat bestààt immers helemaal niet! Er is maar één Islam en ie bezit ie kenmerken totaal niet. Einde verhaal. Welk kenmerk ze dan wèl bezit?Eh…..wat dacht U van waanzin? Dat kenmerk treedt op het ogenblik aardig aan het licht in Syrië, om maar een voorbeeld te noemen.

  Like

 4. Jean zegt:

  Laten we er maar eerst voor zorgen dat de slapende massa hier eerst wakker wordt vóór het te laat wordt…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s