Een islamitisch-Joods conflict

Screenshot_30

(Door: Sam van Rooy)

 Over het goedkope flutstuk van Jaimy van Bergen

Verbazend hoe de auteur van dit artikel denkt te hebben aangetoond dat anti-Arabische sentimenten bij sommige Israëlische Joden of ‘Israëlisch racisme’, zoals zijn stuk zo schreeuwerig is getiteld, “net zo’n groot obstakel” is voor vrede als het islamitisch antisemitisme. De drang om in een strijd tussen Goed en Kwaad beide partijen ‘even Kwaad’ te maken is een typisch westerse ziekte. Een ziekte die voortkomt uit ons narcisme en hedonisme, producten van onder andere de westerse welvaart: het niet onder ogen kunnen zien van een ‘inconvenient truth’.

Het voelt immers niet prettig in het westerse hoofd om te moeten toegeven dat er een Kwaad is in de wereld. Een Kwaad dat niet alleen de Vrije Joodse Staat bedreigt, maar ook het Vrije Westen. Het Kwaad onder ogen durven zien en het desgevallend recht in de ogen kijken, men kon het in de jaren dertig niet en in deze postmoderne tijden kan/wil men het al helemáál niet. Daarom durven mainstream politici, journalisten en opiniemakers bijvoorbeeld niet de term ‘(islamitische) jihad’ in de mond nemen bij hun beschrijving van de door en door islamitische afslachting van een Britse soldaat door een Nigeriaanse, heu, jihadist; daarom proberen ze de raketten die Hamas blind op Israëlische burgers afvuurt steevast als een ‘reactie’ af te doen in plaats van een jihadistische actie; daarom mogen de bekende islamcritici Pamela Geller en Robert Spencer Groot-Brittannië niet in. Dit zijn slechts drie (recente) voorbeelden, maar de voorbeelden zijn legio. Voor wie er toch nog aan twijfelt wat ik met het Kwaad bedoel, ik heb het over de islam.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Een islamitisch-Joods conflict

 1. luckybee zegt:

  Job Cohen is geen jood hij is een Marxist.

  Like

 2. Jade zegt:

  Vrij recente beelden van de Egyptische staats TV…
  Zet het geluid maar uit, want het is net een mekkerende geit.
  http://likud.nl/2013/06/egyptische-staatstelevisie-moslims-bereid-je-voor-om-de-joden-te-doden/

  Like

 3. star zegt:

  Geen wonder dat men – en niet alleen de Joden- helemaal de pest heeft aan de religie Islam. Er worden in naam van de dode profeet nogal wat moorden gepleegd.Het gekke is dat uit al die landen de zogenaamd bedreigden hier komen wonen en dan ons land net zo wreed als thuis willen hebben en als de donder de sharia in willen voeren. Daarna gaan ze na het ontvangen van de status in het thuisland maanden op vakantie -met bijstand uiteraard- geen vuiltje aan de lucht. Want onze regeringen slapen in de hoop ooit eens beloond te worden met een vette baan bij de EU als dank voor het niet ingrijpen.

  Like

 4. Philippine zegt:

  PrimaDeLuxe!!!

  Like

 5. Jan zegt:

  “De conclusie van Jaimy is dus dat, ik herhaal het nog even, “het anti-Arabische sentiment” van Joodse Israëliërs net zo’n groot obstakel is voor vrede tussen Israël en de rest van het Midden-Oosten als het antisemitisme.”

  In een interview in Israel Hayon zegt Hirshi Ali:
  Ayaan Hirsi Ali: More than one issue is at stake here. Regarding the Israeli-Palestinian context, the main problem is that you may speak of a peace process, but what you get is a process, not peace. And why is this process so prolonged? Because for the Israelis this issue is a territorial problem. For the Palestinian negotiators, on the other hand, it is not a territorial problem but a religious and ethnic one, It is not only about Palestinians but about all Arabs. Most of all, it is a religious problem.
  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=10309

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s