Waardevolle citaten over de islam

Screenshot_36

Conferentie: “Vrouwen in de samenleving”

In dit artikel staan enkele waardevolle citaten van blanke niet-moslims over de islam en wordt hun waarde vergroot met citaten van beroemde moslims.

Citaten van blanke ongelovigen:

Winston Churchill:

Vooraf: Sir Winston Churchill werd als een van de grootste mannen van de late 19e en de 20e eeuw erkend. In de oorlog was hij een buitengewoon staatsman, bij wie de westerse wereld voor altijd in het krijt staat. Hij was een profeet van zijn eigen tijd, zoals blijkt uit zijn goed honderd jaar geleden geschreven citaat.

“Hoe vreselijk zijn de vloeken die de religie van Mohammed op haar vereerders legt! Naast deze fanatieke waanzin, die in de mens net zo gevaarlijk is als hondsdolheid in een hond, is deze beangstigende fatalistische onverschilligheid. De effecten zijn in vele landen zichtbaar, lichtzinnige gewoonten, slordige landbouwmethodes, onbeholpen economische gebruiken en onveiligheid van eigendom heersen overal daar, waar de opvolgers van de profeet regeren of leven. Een vernederende wellustigheid berooft het ene leven van zijn waardigheid en zijn verbetering, het volgende van zijn eer en heiligheid. Het feit, dat volgens de Mohammedaanse wet iedere vrouw het absolute bezit van haar man moet zijn, zij het als kind, als vrouw of als geliefde, stelt de definitieve uitroeiing van de slavernij dwingend uit totdat het islamitische geloof heeft opgehouden een belangrijke macht binnen de mensheid te zijn.

Screenshot_20Individuele moslims kunnen dan wel over geweldige kwaliteiten beschikken, maar de invloed van de religie verlamt de maatschappelijke ontwikkeling van diegenen die hem opvolgen. Er bestaat geen grotere achterwaarts gerichte kracht in de wereld. Ver verwijderd van het gewijd zijn aan de dood, is het Mohammedanisme een militant en missionerend geloof. Het heeft zich al uitgebreid in Centraal-Afrika, trekt bij iedere stap onverschrokken krijgers aan, en als het christendom niet in de sterke armen van de wetenschap geborgen zou zijn, waartegen hij (de islam) vergeefs gevochten heeft, dan zou de beschaving van het moderne Europa wellicht vallen, net zoals de beschaving van het oude Rome gevallen is.”

Sir Winston diende als officier in het Britse leger in Soedan en in de Krimoorlog, waarbij hij in beide gevallen tegen moslims vocht. Deze ervaringen boden hem rijkelijk gelegenheid om de structuur van de islamitische samenleving te observeren. De citaten van Churchill zijn afkomstig uit het volgende boek van Winston Churchill: Sir Winston Churchill; “The River War”, First edition, II:248-250, published by Longmans, Green & Company, 1899/.

Als Sir Winston Churchill nu nog zou leven, zou het onwaarschijnlijk zijn dat een persoon die de islam in Groot-Brittannië openlijk bekritiseert, gearresteerd wordt, een boete krijgt of de gevangenis in moet. Het is zelfs nog onwaarschijnlijker dat er een of andere moslim in het Engelse parlement zou zitten!

James Bisset: (2002), voormalig Canadees ambassadeur voor Joegoslavië, Bulgarije en Albanië.

Screenshot_21“Het is algemeen bekend, dat Saoedi-Arabië de meest extreme onder de islamitische landen is. Het financiert de beruchte madrassa´s (Koranscholen), die het gemeenschappelijke gebed van de haat prediken en duizenden fanatieke islamitische dwepers voortbrengen. Het zorgt indirect voor de financiering van de Al-Qaida organisatie van Bin Laden, terwijl haar burgers hiervoor de meeste strijders leveren. Het ondersteunt financieel en met andere middelen de Palestijnse terroristen en andere islamitische anti-westelijke groeperingen, overal in de wereld.”

M.J. Akbar: (1998), journalist en schrijver uit India.

Screenshot_37“Een religie moet, net zoals een mens, beoordeeld worden op haar vruchten die bestaan hebben. Wat heeft de islam onze wereld gegeven behalve genocide, slavernij en de devaluatie van de menselijke natuur?”

Edourd T. Nelosni: (2003)

“De islam is voor het politieke lichaam van de wereld net een rottend met etter gevuld gezwel aan het achterste van de mens.”

Alexis de Tocqueville: (1790), Frans aristocraat, politiek filosoof en socioloog, historicus en staatsman. Hij geldt als theoretisch grondlegger van het moderne politieke liberalisme en visionair.

Screenshot_23“Ik heb veel in de koran gestudeerd. Daarom ben ik tot de overtuiging gekomen, dat er over het geheel genomen weinig religies in de wereld geweest zijn die zo dodelijk voor de mensen zijn geweest als die van Mohammed. Voor zover ik het kan bekijken, is zij de belangrijkste reden voor het nu zo zichtbare verval in de islamitische wereld. Bovendien, hoewel minder absurd dan het polytheïsme van de oude tijd, zijn haar sociale en politieke tendensen volgens mij oneindig meer te vrezen. Daarom beschouw ik haar als een vorm van teloorgang in plaats van een vorm van vooruitgang in vergelijking met het heidendom.”

Julie Burchill: (1991), van de Engelse krant “The Guardian” na de terroristische aanslagen van 11 september.

Screenshot_24“De terroristische aanslagen waren een tragedie voor de mensen die stierven of gewond raakten en voor hun families en vrienden. Voor de test van ons waren ze een alarmsignaal met wat voor waanzinnigen we hier te maken hebben. En het laatste waarvoor we zouden moeten waken in de voor ons liggende strijd is het slaapwandelen terug in de persoonlijke politiek van slecht georganiseerde en naïeve mensen. Dus, jullie liberalen, geef me niet de morbide vreugde om te zeggen ´ik heb jullie toch gewaarschuwd!”.

Katholieke encyclopedie: (1908)

“In politieke aangelegenheden is de islam een systeem van despotisme in de kern en agressie naar buiten toe…De rechten van de niet-moslims zijn van de meest onnauwkeurige en gelimiteerde aard. Een heilige oorlog is een heilige plicht op het moment dat er een kans op succes is tegen de ´ongelovigen´. De middeleeuwse en moderne Mohammedaanse, vooral de Turkse, vervolging van Joden en christenen is misschien het beste voorbeeld van deze fanatieke religieuze en politieke geest.

William Muir: (1903), Schotse Oriëntalist en koloniaal bestuurder.

Screenshot_38“Het zwaard en de koran zijn de meest fatale vijanden van de civilisatie, de waarheid en de vrijheid die de wereld tot nu toe heeft gekend.”

Franklin Graham: (2002), Amerikaans christelijk evangelist en missionaris.

Screenshot_39“De islam is een kwade en afschuwelijke religie.”

 

David Pryce-Jones: (1997), Brits journalist en schrijver.

Screenshot_40“Democratie schijnt vaak verlamd te zijn door diegenen, die onze vrijheden misbruiken voor ondemocratische doelen.”

 

Oriana Fallaci: Italiaanse verzetstrijdster, journaliste, publiciste en schrijfster.

“De moslims wijzen onze cultuur af en proberen ons hun cultuur op te dringen. Deze wijs ik af, en dat is niet alleen mijn plicht tegenover mijn cultuur – dat is het ook tegenover mijn waarden, mijn principes en mijn civilisatie.”

Screenshot_41“Ik ben een atheïste en als een atheïste en een paus dezelfde dingen denken, dan moet daar toch iets van waarheid in zitten. Dan moet er een menselijke waarheid bestaan buiten de religie.”

 

C.O. Jones: (2001), na de 11e september.

“Het kwaad bestaat, en de ergste vorm van het kwaad is datgene, dat in naam van de religie gepleegd wordt.”

Marco Polo: ontdekkingsreiziger.

Screenshot_42De wet, die de profeet Mohammed aan de moslims heeft gegeven, luidt, dat alle schade die wordt toegediend aan mensen die hun wet niet aannemen en het afpakken van hun eigendom überhaupt geen zonde is.”

Kemal Atatürk: oprichter van het moderne Turkije.

Screenshot_29“Een ieder die religie nodig heeft om zijn regering te handhaven, is een zwakke heerser; dat zou zoiets zijn alsof hij zijn volk in een val zou lokken. Mijn volk zal de principes van de democratie, het dictaat van de waarheid en de lessen van de wetenschap leren. Bijgeloof moet vertrekken. Laat iedereen vereren wat ze willen; iedereen kan zijn eigen geweten volgen, op voorwaarde dat het niet in tegenspraak is met het gezonde verstand of dat het zich tegen de vrijheid van zijn naaste richt.”

Arthur Schopenauer: Duitse filosoof.

Screenshot_30“Neen nu de koran: dit slechte boek volstond om een wereldreligie op te richten, de metafysische behoefte van talloze miljoenen mensen sinds 1200 jaar te bevredigen, het fundament van hun moraal en een belangrijke verachting van de dood te worden en hen aan enthousiast te maken voor bloedige oorlogen en enorme veroveringen. We vinden in hem de treurigste en armzaligste vorm van het theïsme. Er mag dan veel door de vertalingen verloren gaan; maar ik heb er geen enkele waardevolle gedachte in kunnen ontdekken.”

Koenraad Elst: Vlaams wetenschapper (wijsbegeerte, sinologie, Oriëntalistiek)

Screenshot_32“De islamitische veroveringstocht tot de 16e eeuw was voor de Hindoes een strijd op leven en dood. Er werden complete steden platgebrand, hun bevolking werd afgeslacht. In iedere veldtocht werden honderdduizenden gedood en eenzelfde aantal tot slaaf gemaakt. Iedere nieuwe veroveraar bouwde (vaak letterlijk) een heuvel van Hindoeschedels op. Als bijdrage aan het onderzoek over de omvang van de islamitische misdaden tegen de menselijkheid kan genoemd worden dat de Indische (subcontinentale) bevolking tussen het jaar 1000 (verovering van Afghanistan) en het jaar 1525 (het einde van het Sultanaat van Delhi) met ongeveer 80 miljoen daalde.”

——————————————————————————

Citaten van bekende moslims:

Louis Farrakhan: (1997, in Harlem), langdurig leider van de Nation of Islam in Amerika.

Screenshot_43“Er is een doodsfatwa tegen Amerika uitgevaardigd. Het vonnis van Allah werd geveld en het moet vernietigd worden.”

 

Muammar Gaddafi: (1997, na een ontmoeting met Louis Farrakhan).

Screenshot_44“We zijn eraan gewend om de Verenigde Staten als een vesting van buiten te bekijken. Nu zijn we bezig een opening te vinden om het land binnen te dringen en het van binnenuit te confronteren.”

Al-Akhbar: (2001), de op één na belangrijkste krant van Egypte.

Screenshot_35“Onze dank gaat uit naar Hitler in zijn late fase, waarin hij van tevoren de vergelding voor de Palestijnen over de meest afschuwelijke vijand op aarde gebracht heeft. We laken Hitler echter om het feit dat zijn vergelding niet effectief was.”

Mustq Aksari: (2001), woordvoerder van Al Badr op CNN, 8 dagen na de 11e september.

“Islam moet de wereld beheersen en totdat de islam de wereld beheerst, zullen we ermee doorgaan onze levens op te offeren.”

Bron:

http://europenews.dk/de/node/69934

Vertaling: Anja Freese

Bron oorspronkelijk artikel:

https://creepingsharia.wordpress.com/2013/07/03/worthy-quotes-on-islam/

Auteur: Ibn Kammuna

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamitische ideologie, Jihad, Terrorisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op Waardevolle citaten over de islam

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  ach wat ze hebben een iftar maaltijd in het pentagon.

  Like

 2. 2Crazy2bTrue zegt:

  Onwetend van bovengemelde citaten was ik al tot dezelfde conclusie gekomen. De grootste minachting verdienen zij die de islam niet willen zien zoals hij is. Dit geldt in het bijzonder voor de nog steeds dominante kliek van westerse politici en semie intellectuelen die zich vrijwillig door eigen blindheid laat censureren.

  Like

 3. Henny Clemens zegt:

  E.J. Bron, dank voor deze onthullende, toch ook choquerende, openbarende vertaling.
  Wie kan hier nog omheen?

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Jij hebt een gevoel voor humor moet ik toegeven.

   Like

  • Gilah Anders zegt:

   Jullie christenen, geven af op de moslims, want jullie kunnen de Joden niet voor jullie valse geloof winnen, jullie zien in de steeds groter wordende horde moslims een gevaar voor het westen. De Arabieren zelf zijn het probleem, dat waren ze al voor dat ze de islam kenden, het waren en zijn rovers, moordenaars en verkrachters, door de islam zijn ze niet veel veranderd, ze weten het, daarom voelen ze zich onzeker en vrezen ze anders gelovigen, ze zijn als een vlieg op honing voor andere moslims, door hen is de moslim wereld niet ten goede gekeerd er zou eigenlijk een nieuwe profeet voor ze moeten opstaan, maar baat dat?

   Like

 4. Napoleon Planta zegt:

  Gelukkig dat er nog zoiets bestaat als papier, tegenwoordig. Digitaal je kont afvegen lijkt me vrijwel onmogelijk ! 😀

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Toch blijft Muammar Khadaffi -in weerwil van zijn anti-Amerikaanse houding en zijn verdere gruweldaden- een moslim van een vreemd soort.Zo eind jaren’80 stond hij zelfs bekend als een voorvechter van Vrouwen-emancipatie. Zelf beweerde hij ervan, dat hij als gelovig moslim de Koran van voor naar achter kende, maar dat alle restricties voor moslima’s, zoals die in andere moslim-landen werden toegepast, nergens in de Koran te vinden waren. Net was een feit, dat zeker in die tijd de vrouwen in Libië onbedekt over straat konden gaan en ook voorts alle vrijheid hadden, waar ze in omringende landen alleen konden dromen. Hiervan getuigde ook de Britse kennis van een tante van mij, die in die tijd met een Libiër getrouwd was en er met haar gezin woonde. Zij was -toen- vol lof over het bewind van Khadaffi.
  Het schijnt trouwens, dat hij in die tijd tevens een hele lijfwacht had, die uit vrouwen bestond en die hem beschermden als leeuwinnen, juist omdàt ze zo dankbaar waren voor dit geëmancipeerde beleid. Niet onmogelijk dus, dat het gewoon een slimme zet van hem geweest is om zo ongeveer de helft van de bevolking -de vrouwelijke helft- voor zich in te nemen en emotioneel aan zich te binden. Zelfs wij weten tenslotte dat zijn ‘Liberale’koran-uitleg feitelijk onzin is. Maar het lijkt er hoe dan op, dat hij meer zuiver op eigen gewin -als dictator- uit was, dan op wezenlijke Islam-heerschappij.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @de zin van onderen moet zijn: Maar het lijkt er hoe dan OOK op.

   Like

  • Zedek zegt:

   Het is niet ondankbaar dat Ghadaffi een ´koranist´ was, dat is een moslim die zicht slechts laat leiden door de Koran en niet door de (door koranisten) onbetrouwbaar geachte hadith (en daardoor ook niet door de sharia)… Onlangs iets over gelezen en het leek me toen dat het héél goed voor de wereld zou zijn als meer moslims zich als koranist (een koranist zal zich zelf vaak omschrijven als ‘gewoon moslim’ i.p.v. sunni, shi’iet etc…) zouden (gaan) beschouwen… Dit uitgaande van de gedachte dat ze er toch vrijwel nooit helemáál uit zullen stappen (om de welbekende reden, maar ook vanwege de levenslange heftige indoctrinatie die deze lieden ondergaan).

   Like

  • maria zegt:

   Khadaffi was een gelegenheids-moslim en net als Arafat gek op vrouwen. Hij was -ook weer net als Arafat- aanvankelijk voor het seculiere Pan-Arabisme. Toen de soennitsche islam in de jaren 90 in navolging van de sjiitische islam (Iran) een opleving beleefde (mede geïnspireerd door de nederlagen tegen Israël) “bekeerde” hij zich -net als Arafat- tot de “echte” islam, maar -net als Arafat- ietsje te laat. Ze laten beiden een gedesillisionneerde generatie gesluierde vrouwen achter wiens moeder nog met blote schouders liep.

   Like

  • Gilah Anders zegt:

   Weet je dan niet dat hij in het geheim homoseksueel was dan?

   Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  O maar nu be4grijp ik waarom dat STASI WIJF MERKEL, de filosoof SCHOPENHAUER in de beklaagdenbank wenste te zetten. Zo rolt dat dus, maar we weten dat de CDU, net als het CDA bij ons, gemene zaak maken met het moslimgebroed! Net als de verraders van socialistische en links-liberale snit. Wat heb ik een pesthekel aan deze politieke verraders gekregen. Land-en hoogverraad dat hebben ze gepleegd. En dan maar afgeven op de PVV, die tenmiste wel TEGEN de ISLAMISERING is samen met de SGP. Ik weet inmiddels genoeg, Neurenberg 2.0 voor deze verraders!

  Like

 7. luckybee zegt:

  Comment verwijderd!

  Like

 8. Jan zegt:

  Waar zijn de vrouwen op de foto ‘Conferentie: “Vrouwen in de samenleving”?’

  Like

  • Oma zegt:

   Waar zijn de vrouwen op de foto? Die hebben zich moeten verstoppen achter hun vodden met enkel een roostertje om te kunnen zien, die mogen niet in de buurt komen van een conferentie want over alles beslissen enkel de soepjurken, dat zie je toch…;)
   Godsgeklaagd in de 21 ste eeuw!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s