Vermeende Islamitische Jihad-terrorist beschuldigd van poging tot moord op tientallen IDF-soldaten

Screenshot_10

Ongedateerde foto van Wael Abu Rida

Het Israëlische Channel 2 meldde dat Israël vrijdag iemand in staat van beschuldiging heeft gesteld van wie het land zegt dat hij één van de meest gevaarlijke terroristen uit de recente geschiedenis is die opereert in de Gazastrook.

Wael Abu Rida, die ervan wordt beschuldigd dat hij een lid van de terreurorganisatie ‘Islamitische Jihad’ is , werd in de Zuid-Israëlische stad Beër Sjeva voor een rechtbank gebracht vanwege tal van misdrijven, waaronder poging tot moord, het lidmaatschap van een terroristische groepering  en het hebben van contacten met vijandige buitenlandse agenten.

Volgens Channel 2 is uit gerechtelijke documenten ook gebleken dat Abu Rida wordt beschuldigd van poging tot moord op tientallen IDF-soldaten, omdat hij Palestijnen opleidde om zelfmoordaanslagen uit te voeren, en omdat hij luchtdoelraketten heeft buitgemaakt, die hij van plan was te gebruiken om IDF vliegtuigen neer te schieten.

De omstandigheden rond de gevangenneming van Abu Rida blijven onduidelijk, maar na een bezoek aan Egypte eind vorige maand verdween hij om enige dagen later, toen hij door Israël in verzekerde bewaring werd gehouden, tevoorschijn te komen.

Israël zegt dat het Wael Abu Rida, een voormalig politieagent uit de Gazastrook,  vanaf 21 juni in hechtenis heeft.

De advocaat van Abu Rida, Mohammed Jabarin, maakte duidelijk kenbaar dat zijn cliënt de beschuldigingen zou aanvechten.

De bekentenis van Abu Rida tegenover Israëlische ondervragers, die de basis voor de aanklacht leverde, was een ‘onjuiste versie van de gebeurtenissen’, vertelde Jabarin tegenover Reuters in Beër Sjeva, zonder daar verder over uit te wijden.

Bron:

http://www.algemeiner.com/2013/07/19/alleged-islamic-jihad-terrorist-charged-with-attempted-murder-of-dozens-of-idf-soldiers/

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Gazastrook, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s