Open brief van Danny Ayalon aan Angela Merkel

Screenshot_5

Zeer geëerde mevrouw de bondskanselier! Ik had de eer u in mijn verschillende functies in dienst van de regering van de staat Israël meerdere keren te ontmoeten. Ik was altijd onder de indruk van uw leiderskwaliteiten en uw adhesiebetuiging aan Israëls veiligheid en welzijn in onze regio, inclusief haar risico´s en onzekerheden.

Tussen onze beide landen is sprake van een bijzondere relatie en Duitsland is een echte vriend voor Israël en het joodse volk geweest, wat het vele malen bewezen heeft. Onder uw leiding werd Duitsland de toonaangevende natie in de Europese Unie op economisch en financieel gebied. U hebt historische gevoeligheden overwonnen, om ook politiek en militair de leiding over te nemen. Het lijdt geen twijfel dat Duitsland nu het invloedrijkste land in de EU is en een belangrijke rol op het wereldtoneel speelt.

Ik ben er van overtuigd dat de beslissing om economische sancties aan Israël op te leggen, die door de EU-bureaucratie in Brussel werd genomen, een onverwachte verrassing voor u geweest moet zijn, zoals deze dat voor alle vrienden van Israël in de wereld geweest is. Dit niet alleen op grond van uw steun aan Israël, maar op grond van uw gevoel voor rechtvaardigheid en moraal. Deze beslissing mist elke politieke en diplomatieke logica.

De moderne geschiedenis kent geen enkel geval waarin democratische landen sancties opgelegd hebben aan een ander democratisch land, dat met hen de principes van de rechtsstaat, transparantie en respect voor rechten van de minderheden deelt. Noch is er een geval geweest waar zulke sancties zonder het doorlopen van het legale proces in de VN-veiligheidsraad volgens diens mandaat opgelegd zouden zijn.

Zelfs dictaturen zoals het Irak van Saddam Hussein, Zuid-Afrika onder de Apartheid en het huidige Iran werden pas na uitputtend bediscussieerd internationaal overleg bestraft en kregen resoluties van de Veiligheidsraad opgelegd.

Het opleggen van sancties aan Israël, dat zich in een zijn bestaan bedreigend conflict met de Palestijnen bevindt, betekent een duidelijke inmenging in het proces dat rechtstreeks tussen de desbetreffende partijen plaats zou moeten vinden, en wel zonder voorwaarden vooraf. Actieve inmenging ten gunste van één partij zal onherstelbare schade aanrichten. Zo´n stap zal de positie van de Palestijnen verharden, die daardoor iedere reden om te onderhandelen verliezen. Dat op zijn beurt zal iedere flexibiliteit in de kiem smoren, die Israël wellicht van plan was om aan te bieden, en daardoor de vooruitzichten op vrede tenietdoen.

Israël heeft Europa altijd als partner beschouwd, gebaseerd op de gedeelde waarden van democratie en vrijheid en gemeenschappelijke economische en veiligheidsbelangen.

De lotgevallen van Israël, Europa en andere westelijke democratieën zijn met elkaar vervlochten in de gemeenschappelijke strijd tegen internationaal terrorisme en extremisme. We hebben Europa altijd als voorbeeld beschouwd, objectief en fair, dat beide kanten kan samenbrengen in plaats van ze uit elkaar te drijven. Europa zou een vreedzame oplossing moeten bevorderen en niet het conflict eindeloos moeten laten duren.

Deze eenzijdige en grove, door de Europese Commissie geplande zet is niet alleen moreel verkeerd en politiek onlogisch, hij ondermijnt ook het geloof en het vertrouwen van Israël in zijn bondgenoten in Europa.

Ik weet, mevrouw de bondskanselier, dat u zich bewust bent van de immense verantwoordelijkheid die Duitsland als de leidende natie in de Europese Unie en als een bondgenoot van Israël ervoor heeft om op tijd te interveniëren om deze schadelijke uit Brussel afkomstige ontwikkeling te stoppen en ongedaan te maken.

Met groot respect,

Hoogachtend, Uw

Danny Ayalon

(voormalige viceminister van Buitenlandse Zaken van Israël)

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/07/offener-brief-an-ihre-exzellenz-angela-merkel/

Vertaling: Klaus F.

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.jpost.com/Opinion/Op-Ed-Contributors/An-open-letter-to-Her-Excellency-Angela-Merkel-320393

Auteur: Danny Ayalon

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EU, Europa, Israël, Israël-vijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Open brief van Danny Ayalon aan Angela Merkel

 1. catherine zegt:

  De EU; voor ál uw linkse hobbies!

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Prima brief van Dhr. Danny Ayalon. Maar ik vrees dat Merkel, geheel in de lijn van de communistische EUSSR, geen enkel tegenwicht zal bieden. Maar misschien zijn de wonderen de wereld nog niet uit, maar ik blijf sceptisch.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Sluit ik mij bij aan. Prima brief van Ayalon, die de vinger echt in de etterende wonde van PC pookt. Dat zal niet op gejuich onthaald worden aan die kant. Zo veel te beter: hoe meer hun bloed kookt bij de EU, hoe liever ik het heb.

   Like

 3. Rare brief van Ayalon en zijn I-Beiteinu en hun 2 staten oplossing

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Wat is dit voor gezwatel?
   Ik begrijp dat hele gemakzuchtig neergekwakte pleuris-zinnetje niet.
   Die lul heeft er zelfs geen punt achter gezet.
   Wat is “I-Beiteinu en hun 2 staten oplossing”?
   Waarom is die brief van Ayalon “raar”?
   Je bent natuurlijk geheel en koninklijk soeverein, webmaster, maar mag ik vragen waarom dit soort bloedtrekkende comments doorgelaten worden?

   Like

  • Merkel bij de Stasi

   Weg met het Europese imperialisme van Merkel en de kontlikkers !
   Weg met de twee staten oplossing van Ayalon

   Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  En nou maar hopen dat mevrouw Merkel luistert naar rede.
  Ik schaam mij voor de EU dat ze dit in en uit hun midden laten gebeuren, zo hypocriet!

  Like

 5. luckybee zegt:

  In Zuid Afrika was de appartheids politiek door de Calvinisten (Boeren) opgelegd worden. De leer van Jezus Christus zegt dat niemand hoger staat dan anderen.Dus neem ik aan, dat de oorzaak hier van een andere moest zijn, waar om de boeren menen dat Afrikanen en blanken appart van elkaar moeten ontwikkelen.Het moet in de geschiedenis van Zuid Afrika te vinden zijn.
  Wat Israel betreft ook in de geschiedenis ligt de waarheid van Israel. Kanaan was altijd al het land dat de Joden van God beloofd wordt. en niet aan de arabieren.Bestudeer de Geschiedenis, dan ken je de antwoorden hier op.

  Like

  • Azraël zegt:

   Die hadden ze niet. Eigenlijk waren zij de illegale bewoners van het land dat 400 jaar daarvoor al was toegekend aan het volk van Israël. Die 400 jaar is gebruikt om dat volk (eigenlijk stammen; Hethieten, Amorieten, Kanaänieten, Perizzieten, Chiwwieten en Jebusieten, enz) ten volle te laten ontplooien in hun goddeloosheid, immoraliteit, heidense aanbidding en kinderoffers aan Moloch. Rachab en de Gibeonieten kregen genade. De rest moest geruimd worden en die opdracht kregen de Israëlieten.

   -Maar dit gaat over de Bijbel en ik weet niet of dat hier op prijs gesteld wordt.-

   Like

 6. Azraël zegt:

  Tijden veranderen. Er komt een tijd dat Israël alleen komt te staan in deze wereld. De weg die de wereld daarvoor in moet slaan beginnen ze nu te vinden. Het is niet zo schrikbarend (mooi en rechtvaardig is wat anders); Dat proces is al héél lang bekend.

  Like

  • Cathja zegt:

   Azraël 11:28

   Helaas moet ik u gelijk geven! Het doet mij pijn dit te schrijven. Ik besef dat we als vrienden van Israël maar beperkte mogelijkheden hebben om dat bijzondere land bij te staan in hun strijd tegen onrecht. Ik schaam mij als Nederlandse dat ook MIJN land, wat er ooit trots op was een vriend en bondgenoot van Israël te zijn, zich totaal laat inpakken door de Israël-vijandige houding binnen de EU. In plaats van protest aan te tekenen, dreigen ze op te roepen tot een boycot. Wat is er met Nederland aan de hand? Moet alles van waarde dan opgeofferd worden om de moslims te behagen, dan wel rustig te houden? Moeten we soms zóver gaan dat we de geschiedenis met betrekking tot de Joodse gemeenschap in ons land liever maar vergeten, en dat we het daarom goed vinden dat de geschiedenis van dit volk uit de schoolboekjes gaat verdwijnen? Kunnen we leven met een grote leugen?
   Wat zijn we toch vér afgegleden! We zouden met schaamte het hoofd moeten buigen, en niet in de laatste plaats onze volksvertegenwoordigers! Zij horen pal achter Israël te staan!
   Laten we als vrienden van Israël al het mogelijke doen om onze liefde voor Israël en het Joodse volk levend te houden. Op die manier staan ze er niet alleen voor!

   Like

 7. Henk.V zegt:

  Een fantastisch pleidooi voor recht en redelijkheid!
  Ik vermoed dat Angela Merkel nog wat meer aanspreekbaar zal zijn op dit gebied dan de afgrijselijke kliek in Brussel, die als gevolg van decennia lang onbeschaamd hoereren met de islamitische wereld elk besef voor redelijkheid en proportionaliteit heeft verloren en werkelijk zo islamitisch gehersenspoeld is dat men daar beslist niet meer weet wat waar is en wat niet..

  En aangezien ons Haagse regenten precies met dezelfde Europese saus zijn overgoten…

  Brussel en Den Haag vertolken niet meer de wensen van haar onderdanen en ik verzet mij daarom tegen hun claim op gezag over mij. Zij zullen niet bepalen wat ik denk en doe.

  De oorzaak voor de afzichtelijke, nieuwe joden haat laat zich onder één noemer samenvatten! Wij weten hoe die noemer heet.
  Onder dat juk laten wij ons niet dwingen en omdat wij steeds zullen opkomen voor wat wij werkelijk zijn: vertegenwoordigers van de oorspronkelijke westerse normen en waarden, zullen wij ons altijd verenigen met onze enige geestverwanten in het Midden Oosten: land en volk van Israël. Wij zullen hen niet in de steek laten!
  Er is maar één politiek leider in ons land die de duistere,huidige ontwikkelingen steeds heeft doorzien.Daarom heeft ook hij recht op onze onverdeelde steun..

  Like

  • Cathja zegt:

   Zo is dat, @ HenkV. 11:33

   Helemaal mee eens! Geert Wilders is een vriend van Israël, en alleen al om die reden heb ik veel waardering en respect voor hem! Ik waardeer het zeer dat hij hier altijd openlijk voor uitkomt. Ook in de Tweede Kamer.
   Ook Wilders kan daarom rekenen op mijn stem en mijn steun!

   Like

 8. louis-portugal zegt:

  Merkel zal tot 22 sept. helemaal niet reageren.
  Ze probeert alles waar enige discussie over zou kunnen ontstaan weg te schuiven tot na de verkiezingen.
  Gezien de islamofielen in Brussel maar ook in de nederlandse regering geef ik hem weinig kans.
  Overigens wel terecht om op het probleem te wijzen.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Schitterende, diplomatieke en toch duidelijke brief.

  Like

 10. Helena zegt:

  Ja, daar kan ze eens even goed over na gaan denken. Ben benieuwd of en wanneer er antwoord komt. En wat dat antwoord zal zijn.

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  Aan de brief mankeert helemaal niets, maar op de één of andere manier geloof ik niet erg dat hij bij Frau Merkel een duidelijke verandering zal bewerkstelligen.
  Zij heeft er al verschillende keren blijk van gegeven, zich dermate diep te hebben ingegraven in het moslim-appeasement en zelfs in de dhimmitude, dat een duidelijke(r) blijk van steun aan Israël wel zéér onwaarschijnlijk aandoet.
  Iemand die bereid is, haar eigen cultuur te verkwanselen ten gunste van de Islam zie ik een dergelijke stap nu eenmaal niet zetten.
  Hopelijk heb ik het mis, maar ik zie dat echt niet. Uitstekende diplomatieke brief of niet.
  Mij dunkt dat deze dame in stilte haar koers al bepaald heeft. En die gaat niet richting Israël.

  Like

 12. henk schroemges zegt:

  Ook deze ontwikkeling is begonnen begin jaren 70 van de vorige eeuw, toen de westerse vrije en democratische staten het hoofd hebben gebogen en op de knieen zijn gegaan voor de aanstormende wereldheerschappij van de Islam.

  Like

 13. friki zegt:

  Was het niet zo dat in de afspraken van 1972 met de Arabieren stond: olie voor anti-Amerika en anti-Israel politiek, ook een onbegrensde immigratie toestaan en de mensen vanaf het begin in de watten leggen met alle sociale voorzieningen en onderkomen, uitoefenen van de religie zonder beperkingen, etc ( in mijn eigen woorden samengevat).Nu ben ik niet verwonderd dat we de gevolgen elke dag op de incorrecte sites kunnen lezen. De EU heeft veel ellende gebracht met hun politieke koers. Arm Israel, het enige democratische land, omringd door vijanden die uit zijn op het vernietigen van Israel. Steun de enige partij die hier iets aan wil doen. De PVV moet veel groter worden.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @friki 14.23. uur. Uw constatering is volkomen juist. De enige partij, die en de ISLAMISERING wenst te stoppen, en tegen de uitverkoop aan de EU is, dat is de PVV. Of Geert Wilders het gaat redden weet ik niet, maar een stem op hem is aan te bevelen!

   Like

  • lucky9 zegt:

   Beste Friki,

   Het verleden daarin begrepen dat wat slechts relatief kort geleden gebeurde wordt zeer snel vergeten. De oliecrisis veroorzaakt door wereldwijde afpersing en chantage van de olieproducerende landen, dateert van 1973.

   Op dat ogenblik was er helemaal nog geen spraken van een Europese “Unie”.
   De beslissing olie voor hijra (islamitische éénrichtingsmigratie) werd genomen tijdens de periode van de EG (Europese gemeenschap) en was toen dus volstrekt 100% illegaal omdat geen enkel nationaal parlement en geen enkele burger van de soevereine lidstaten er zich ooit mocht over uitspreken. De regeringen lieten echter begaan en noch het VK noch Frankrijk waren bij machte een vuist te maken. Duitsland mocht geen oorlog voeren en was in feite nog bezet ook in het Westen ervan.

   De NATO greep niet in omdat de Amerikaanse president Ford (republikein) moest zwichten voor voor een meerderheid van “democrats” in het amerikaanse congres en toen de ‘democrat’ Carter president werd in 1977 was het al ruim te laat om nog in te grijpen en werd het in feite totaal onmogelijk gelet op het lakse haast demente profiel van deze islamofiele president.

   Slechts na het verdrag van Maastricht (1993) en zeker na dat Lissabon (2007 !) werd de EG een “Unie” waardoor gesuggereerd wordt dat de EU een heuse staat zou zijn met alle machten en bevoegdheden van dien, wat uiteraard een utopie is. De volksraadplegingen die daarover werden gehouden verwierpen deze dictatoriale tendens die nadien zijn ware gelaat toonde door de wil van verscheidene volkeren waaronder het Nederlandse, Franse en Ierse gewoon te negeren.

   De EU controleert inmiddels via de collectivisten (socialistisch, groen en ook een groot gedeelte van de zgn. sociale en links-liberalen) alle media en maakt op die manier elke kritiek onmogelijk of irrelevant.

   Behalve indien ze behoren tot partijen zoals de PVV, het VB, het FN en enkele andere draaien de vertegenwoordigers van de Europese volkeren hun petje eens ze in Brussel zijn aangekomen en conformeren zich ongestoord en onopgemerkt door hun achterban aan de collectivistische waanzin van de Europese oligarchen en hun vet betaalde bureaucratieën in Brussel.

   De enige manier om een nog intensere tirannieke dictatuur te voorkomen is inderdaad massaal voor de PVV te stemmen in Nederland en voor het VB in Vlaanderen.
   De NVA-fractie laat haar mening in het Europees parlement immers vertolken door de extreem linkse pedofiel Cohn-Bendit, en zelfs als bij de volgende verkiezingen door de NVA voor een andere fractie wordt gekozen blijft het zo dat als men met een rat geslapen heeft men allicht zijn luizen draagt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s