School in Florida onder vuur vanwege een pro-islamitisch en antichristelijk geschiedenisboek

Screenshot_8

Gevorderde leerlingen geschiedenis op een school in Florida hebben volop cursusmateriaal over de islam, waaronder in het lesboek 36 pagina’s die gewijd zijn aan die religie. Maar niet bepaald veel over het christendom of het Jodendom – en dat heeft ervoor gezorgd dat een wetgever van de staat in rep en roer is. “Het boek heeft een hoofdstuk van 36 pagina’s over de islam, maar geen hoofdstukken over het christendom of het Jodendom”, zei de gedeputeerde Ritch Workman, in ‘Townhall over het ‘Prentice World History’ [geschiedenis voor beginners] leerboek”. Het boek is opmerkelijk eenzijdig.

De heer Workman zei dat het handboek, dat al drie jaar op de lijst van de erkende opleidingsprofielen van de Brevard County scholen staat, de geschiedenis van de islam ook herschrijft. Hij keek het boek door en vond dat de auteurs “een zeer duidelijke poging deden om de islam niet te beledigen, door de geschiedenis te herzien”, meldde ‘Townhall’.

“De kinderen, die niet door de ogen van een ouder kunnen kijken, zullen dit boek voor waar houden en ze zullen geloven dat de christenen en de Joden moorddadige barbaren waren en dat Godzijdank de moslims langs kwamen en dat we toen een geweldige wereld kregen”, zei hij in het verslag van ‘Townhall’.

Hier is een voorbeeld: De overname van Mohammed en zijn legers van de Medina landen werd als volgt geschetst:  “De mensen accepteren graag de islam als hun manier van leven. Het boek vermeldt niet dat tienduizenden Joden en niet-gelovigen werden afgeslacht door de legers van Mohammed. Het is een regelrechte misleiding”.

Tegelijkertijd geeft het boek Jezus weer als iemand die beweert dat hij de Messias is – maar er wordt als een feit verkondigd dat Mohammed de profeet is, zei de heer Workman in het artikel in ‘Townhall’. De leerlingen krijgen in de klas ook les over de koran en de zuilen van de islam.

“Over het christendom wordt niets verteld,” zei hij, en ‘Townhall’  deed daar verslag van. “Dat is voor mij aanstootgevend”.

Tenminste een lid van het schoolbestuur is eveneens verontrust. “In een paar beschrijvingen van de veldslagen wordt het woord ‘bloedbad/moordpartij’ gebruikt als de christenen vechten en ‘overname’ als het een strijd van de islamieten is”, zei Amy Kneessy tegen ‘Fox News’. “In de gedachten van jongeren schetst ‘bloedbad/moordpartij’ een heel ander visueel beeld dan een ‘overname’ of ‘bezetting’ – terwijl in feite de beide gevechten zeer bloedig waren.”

De uitgever, Pearson, ontkende ook maar enige vooringenomenheid. Maar de heer Workman zei dat hem door een woordvoerder van de uitgever werd verteld dat er een islamitische geestelijke werd ingehuurd om de hoofdstukken over de islam te schrijven. (vet van E.J. Bron)

Screenshot_9

Bron:

http://www.washingtontimes.com/news/2013/jul/29/florida-school-under-fire-pro-islam-anti-christian/

Auteur: Cheryl K. Chumley

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Appeasement, Censuur, Christendom, Desinformatie, Dhimmitude, Geschiedvervalsing, Historie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

21 reacties op School in Florida onder vuur vanwege een pro-islamitisch en antichristelijk geschiedenisboek

 1. guusvelraeds zegt:

  Tja, een islamitische (geestelijke wil ik hem niet noemen want er zit weinig geestelijke waarde en verheffing in de islam) indoctrinatie deskundige werd ingehuurd. Nu dan weet je wat de uitkomst is en dan heb je ook wat. Mij kunnen ze vertellen wat ze willen, hier is kwade opzet in het spel. Als je greep hebt op de jeugd dan heb je ook de toekomst. Loop de geldstroom van de financiering van het boeken project na en je weet wie er achter zit. Islam is kampioen in uitwissen historische feiten, monumenten en culturen.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2011/06/ex-terrorist-saleem-vervolg-islam-verwoest-het-westen-van-binnenuit

  Like

 2. Toen ik geschiedenis had op school, ik ben in 1964 geboren, werd er ook vooral positief gedaan over de islam. Ook tijdens Godsdienst. Er werd bijvoorbeeld niet verteld dat de ‘profeet’ van de moslims een valse profeet was. Terwijl hij dat wel was. Dat heb ik moeten horen van de Jehovah’s Getuigen. Ook in de kerken, vooral in de katholieke kerk, werd er vooral positief gedaan over de islam. De site van E.J. Bron, Elsevier en AmsterdamPost hebben mijn ogen geopend. En natuurlijk Pim Fortuyn en Geert Wilders hebben mijn ogen geopend over de islam. Er werd mij altijd verteld door de schoolleraren dat Mohammed een andere profeet was dan Jezus met andere opvattingen, that’s it. Als je durfde te zeggen dat Mohammed een valse profeet was dan was je meteen een racist en wie dacht je wel dat je was? En ik weet nog wel dat alle Jehovah’s Getuigen Pim Fortuyn en andere rechtse figuren zagen als mensen die uit waren op een burgeroorlog.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jack Terrible 18.05. uur. De RK kerk, is in handen gekomen van de satan. Nota bene een paus die het HAATBOEK de koran kust! “Gaat weg uit haar, de RK is de hoer van Babylon”, zie de Openbaring van Johannes!

   Like

 3. luckybee zegt:

  In GB doen ze het veel geraffineerder.The Queens met Freddy Mercurie als de drager, indoctrineren ze de Britten op Allah ik geloof in Bohemian Rhapsody.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  “vet van E. J. Bron.” Ja, dàt begrijp ik! Heidense goedheid, wat een toestand! En dat boek is nu drie jaar in gebruik op die school, dus vanaf…..2010. Aha. Gaat nergens om, maar toen was Obama dus twee jaar president. Ben ik nu paranoïde of zou het één nog èrgens met het ander te maken hebben?
  Hoe dan ook, een islamitische geestelijke inhuren om bepaalde delen van een geschiedenisboek te herschrijven, dat doe je niet. Daar zijn het eenvoudig de tijden niet naar. En als je het tóch doet, ben je in het beste geval oerstom en in het ergste landverraderlijk bezig. Nu die Rich Workman de bal tóch aan het rollen heeft gebracht, moest hij meteen eens proberen, uit te zoeken, waar die opdracht tot herschrijving uiteindelijk vandaan kwam. Wie weet, wat er dàn nog aan het licht komt -Tot in het Wiite Huis aan toe……
  Ik weet het niet, hoor, maar ík zou dat in zijn plaats tot op de bodem onderzocht willen hebben.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Dat krijg je als de RODEN hun pion de MOSLIM OBAMA in het ” Witte Huis”, hebben geplaatst. Hoe stom kunnen mensen zijn om op de Democraten te stemmen, de Amerikaanse variant van de Partij van de Allahtonen hier!

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Als moslim Obama na een paar jaar vertrokken is kunnen de geschiedenisboeken weer herschreven worden.
  Het volk wordt altijd belazerd.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Ik denk dat ik mijn zoon of dochter zou verbieden deze lessen, die BOL staan van de leugens, bij te wonen! Bovendien zou ik persoonlijk mijn kinderen de WAARHEID vertellen!
  Schandalig dit. Theresa zou best eens de waarheid op het spoor kunnen zijn met haar gedachte over Obama. Sinds zijn aantreden als president is er in de USA echt wel iets veranderd, en zéker niet alleen ten goede.
  Integendeel, zou ik bijna zeggen.

  Like

 8. marijke zegt:

  Bedankt Wachteres.Dat is voor mij dicht bij huis.Ik ben druk met een ziek fam lid.En loop met alles een beetje achter.Maar hier wil ik wel meer van weten.

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Wij moeten nooit toestaan dat er islamitische manipulators greep krijgen op de leerstof voor onze jeugd.
  De moslims zijn niet geïnteresseerd in de geschiedenis zoals wij die kennen, niet in onze interpretatie van wat wij onder belangrijke kennis verstaan. Ze zullen de leerstof net zo lang bewerken tot het allereerst een propaganda stuk voor de islam wordt.

  De uiteindelijke bedoeling is dat de mens gaat denken dat de ontwikkeling van de mensheid met de komst van de islam begon. Voor die tijd heersten de barbaren of zaten we nog in een boom, zonder besef van goed en kwaad.De aard van de verrijking van onze maatschappij wordt steeds duidelijker.

  Wee de gedegenereerde smeerlappen die deze manipulators zo nodig binnen moesten halen. .

  Ik verwijs even – ter illustratie naar het artikel dat gaat over de overname van een oude christelijke kerk in Trabzon, Turkije.
  Nog even en dan weet niemand meer dat het ooit een kerk was. Dat is de islamitische aanpak.Turkije was ooit een christelijk land….

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Iedere keer verbaas ik me er weer over dat de hele Westerse wereld in de eisen en de verlangens van de islam trapt.

  Van tevoren, dus voor deze tsunami van de islam, waren hier al weet ik hoeveel verschillende godsdiensten.

  Ik heb nooit gehoord dat de godsdienstige leiders van deze gevestigde godsdiensten een deel, oftewel het grootste deel, van de geschiedenis moesten [her]schrijven.

  Of dat zij voortdurend iets te drammen hadden, waaraan wij maar hebben te voldoen.

  En links heb ik naar geen enkele godsdienst/ideologie zo zien buigen, integendeel zou ik zeggen.

  Zou liberaal/links nu echt niet doorhebben waar zij mee bezig zijn?

  Zouden ze niet beseffen dat ze onze cultuur, onze normen en waarden, onze vrijheid en dus onze HELE MAATSCHAPPIJ in de uitverkoop doen?

  En als gevolg daarvan zijn ze bezig onze vrije samenleving te maken tot een gewelddadige, achterlijke ‘samen’-leving ( sic) die ons in elk opzicht zal terugbrengen naar de vroege middeleeuwen.

  Kijk naar het Midden-Oosten, links tuig, daar ligt onze toekomst, DANKZIJ JULLIE!

  Jullie helpen ONS, maar bovenal onze kinderen en kleinkinderen NAAR DE VERDOMMENIS.

  WAARVOOR ONZE HARTELIJKE DANK. Hoe jullie nog met jezelf kunnen leven is mij een raadsel.

  Like

 11. Helena zegt:

  WAARSCHUWING: Zelf heb ik er nog nooit van gehoord maar toch zet ik het maar even hier neer
  dit kledingmerk VOI staat voor Voice of islam en de winsten gaan naar haathutten en islamitisch onderwijs.

  Like

 12. Jan zegt:

  Book shows radical teachers how to mix traditional math with ‘social justice’ political lessons

  Two main themes emerge from the pages of “Rethinking Mathematics.”
  The first is that the U.S. is a hopelessly racist country that routinely oppresses “people of color.”
  The book’s other major theme is that capitalism’s unequal distribution of wealth is the root cause of the world’s suffering. Students learn to despise free market economics in lessons about third-world sweatshops, “living wage” laws, the earnings of fast food workers and restaurant CEOs, and the “hidden” costs of meat production.
  http://weaselzippers.us/2013/07/29/new-book-instructs-teachers-how-to-work-leftist-social-justice-propaganda-into-math-lessons/

  Like

 13. Jan zegt:

  Je zal nu maar als Amerikaan je kinderen op een school hebben. Of het nou Pokistan is of welk ander land van holbewoners, het is in Amerika dezelfde teringzooi:

  San Diego Unified votes to have staff discuss George Zimmerman-Trayvon Martin case with students
  …discussions among students would allow them to speak honestly how they identify with Trayvon Martin and have feelings of fear, anger, and skepticism that they will live in a just society as they prepare for the future.
  http://www.10news.com/news/sd-school-district-to-discuss-whether-to-talk-about-george-zimmerman-trayvon-martin-case-073013

  Like

 14. Lucie zegt:

  Sinds Obama heerst over Amerika,hebben ze de duivel in huis gehaald.
  Hij heeft een dubbele agenda en dat zal voor veel meer ellende zorgen in Amerika.
  Langzaam komt zijn ware karakter naar boven en dat is niet veel goeds.

  Like

 15. KCMO zegt:

  Recent hebben we het stijlbloempje van dhr Stapel naar de prullebak verwezen.
  Misschien is het toch eens raadzaam al die proefschriftjes waar deze softsosjoos op gepromoveerd zijn eens aan een nader onderzoek te onderwerpen. Jaartje of 25 terug.
  Waarheidsvinding is te lang in de academische wereld een stiefkindje geweest, ook de rechtspraak zou er mee gediend zijn.
  Ik wil van iedereen aannemen dat 1+1 2 is, op één voorwaarde, dat ik het kan controleren.
  Iets als verificatie en falsificatie, indien niet mogelijk, stelling onderuit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s