Griekenland: 65% van de jongeren heeft geen baan

Screenshot_15

De jeugdwerkloosheid in Griekenland neemt opnieuw dramatisch toe. Ondanks een stijgende werkgelegenheid in de toerismebranche nam de werkloosheid tot een recordhoogte van 65% toe. Waarnemers verwachten dat hierin op de middellange termijn geen verbetering in zal optreden.

De Griekse werkloosheid neemt weer sterk toe. Zo is intussen meer dan een vierde deel van alle Grieken zonder werk. Bijzonder dramatisch is de situatie bij de jongeren. Ongeveer twee derde deel is zonder vaste baan, zoals de statistiekautoriteit Elstat donderdag bekendmaakte.

In vergelijking met vorig jaar steeg het werkloosheidscijfer in mei nog een keer met ongeveer 4% naar 27,6%. Deze ontwikkeling is vooral terug te voeren op loon- en pensioenkortingen evenals op massale ontslagen in de staatssector.

Net zo somber is het gesteld met de jeugdwerkloosheid in Griekenland. Lag deze in het jaar 2012 nog bij 55,1%, intussen is 64,9% van de jongeren werkloos.

Voor het uitbreken van de crisis in het jaar 2008 lag het aantal werklozen nog op een gematigde 7,3%. De jaren daarna nam deze echter op grond van de dalende economische prestatie en de rigoureuze bezuinigingsmaatregelen van de trojka drastisch toe.

Screenshot_1

De opwaartse trend schijnt niet te stoppen. De ontwikkeling van het maandelijkse werkloosheidscijfer in Griekenland

Terwijl een groot deel van het reddingsgeld naar de nationale banken van het land stroomde, merken de Griekse burgers geen verbetering. De financiële crisis, waarin velen als gevolg van de bezuinigingsmaatregelen en ontslagen terechtkwamen, leidde zelfs tot een stijging van het aantal zelfmoorden. In 2011 steeg het aantal zelfmoorden in Griekenland met 26,5%. In 2010 had Griekenland volgens Eurostat nog een van de laagste zelfmoordcijfers van de EU: 2,9% (hier).

In principe moet er voorzichtig naar de cijfers van de Griekse jeugdwerkloosheid worden gekeken, want deze zijn inclusief scholieren, studenten en jongeren die opgeleid worden. Zij zijn echter maar beperkt beschikbaar voor de arbeidsmarkt en blijven in crisistijden langer een opleiding volgen, omdat de vooruitzichten op een baan sowieso toch slecht zijn.

De toerismesector, die ongeveer 17% van de economische prestatie van Griekenland uitmaakt, kon weer stijgende omzetten laten zien. Maar of deze ontwikkeling aanhoudt en positieve effecten op de Griekse arbeidsmarkt zal hebben, moet nog worden afgewacht. Gelijksoortige effecten, volgens welke de werkloosheid tijdelijk door stijgingen in de toerismesector positief beïnvloed wordt, zijn al uit Spanje bekend (hier).

Screenshot_17

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/08/08/griechenland-65-prozent-der-jugendlichen-ohne-arbeit/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, Eurocrisis, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

22 reacties op Griekenland: 65% van de jongeren heeft geen baan

  1. bobzelf zegt:

    En het allerergste is dan nog, dat de grote schele Italiaanse Maffioso tevens leider van
    de E.C.B. de mongool Draghi , ook degene is geweest die zo’n 10/12 jaar geleden
    zittende bij de veroorzakers van deze crisus GOLDMAN = SACHS voor het vervalsen van de griekse papieren om toe te treden tot DIE GEWELDIGE EU !!! SLECHT 350 MILJOEN euro GEVRAAGD HEEFT !!!
    Wanneer mag er een bom op Brussel , ???? c.s. met al die ongekozen zakkenvullers en moedwillige Democratie vernietigers ??
    wilt u allen meehelpen om 21 september , de eerste echte stap te zetten , om weer als landje zelf te beslissen waar ons geld heen gaat , en of de grenzen open dan wel dicht gaan !!!!!!!!!!!!

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      @bobzelf 15.33. uur. Ik zal er zijn, bij leven en welzijn, Bob.

      Like

    • Jean zegt:

      Bobzelf,
      Dat EU gedrocht MOET gesloopt worden en de grenzen MOETEN terug gesloten worden, enkel iemand met geldige papieren en goede controleerbare uitleg mag nog doorgelaten worden.
      Wat zeker niet vergeten mag worden is die misdadigers van de EU gedrocht voor een rechtbank te slepen te beginnen met die heimelijke schijnheilige Drievuldigheid.
      De meelopers de straat op flikkeren en voor ALLEN “zonder oprotpremie”.

      Like

      • bobzelf zegt:

        alsof ik mezelf hoor praten , dank
        NEURENBERG 2.0 , DAN WEL MALIEVELD GUILLOTINES !
        ben benieuwd wat het verhaal dan is van Rutte c.s de landverraders . / Baroso de maoist

        Like

  2. Het mag wel héél bijzonder worden genoemd om scholieren, studenten en jongeren in opleiding mee te tellen in een statistiek over (jeugd)werkeloosheid, volgens mij is daar de hele statistiek (tenzij deze aantallen erbij worden vermeld) in één klap waardeloos.
    Het is net zoiets als de stand van de kabeljauw in de Noordzee gaan beoordelen maar gelijk de haringen mee te laten tellen.
    Maar ik twijfel er geen moment aan dat de werkeloosheid in Griekenland gigantisch is en nog erger gaat worden.
    Benieuwd wanneer de Griekse politici eindelijk eens wakker worden uit hun EU droom die jaren geleden al veranderde in een nachtmerrie.
    Want bij alle kritiek die wij hebben op Griekenland is het goed te bedenken dat hun crisis niet is veroorzaakt door de man in de straat maar door de ‘boven hen staande’ elite.

    Like

  3. Tom Hendrix. zegt:

    A.Hitler heeft alsnog zijn zin gekregen; de EUSSR= DAS VIERTE REICH, met FÜHRER BAROSSO en de onderknuppels van Rompuy en de kampcommandant Schulz. Ik heb diep medelijden met deze mensen in Griekenland, ze waren beter af geweest zonder deelname aan de dictatoriale EUSSR. En Griekenland is ons voorland, de RODE FASCISTEN in BRUSSEL zijn niet te stoppen, niet met democratische middelen. We zullen ze moeten verjagen! Maar ik vrees, dat ze onze eigen legers tegen de burgerij zullen inzetten. Viel er maar een grote bom op dat GEDROCHT in Brussel!

    Like

    • koddebeier zegt:

      Wat nog erger is !!!! Zijn de rode Fascisten in Den Haag die zijn ook niet te stoppen…..Op naar de volgende bezuinigingen… De restanten van onze economie moeten nog verder vernietigt worden Dit kabinet maakt Nederland kapot !!!!

      Like

      • Tom Hendrix. zegt:

        @koddebeier 16.59. uur. Willens en wetens koddebeier, met de waanzinnige grijns doet MARX RUTTE met zijn links rovermaatje SAMZWAM ons graag ‘de das om”. Hij heeft daar geen seconde spijt van. Het zijn grote ploerten!

        Like

  4. Joop Klepzeiker zegt:

    Hier eens spitten

    Speciaal voor heer Bron

    http://www.best-government.org/

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      Link draait dol Joop!

      Like

    • E.J. Bron zegt:

      Interessant, maar praktisch niet haalbaar denk ik Joop!

      Like

      • Joop Klepzeiker zegt:

        Spit de man eens uit

        Ik geef je nog wat

        Email service used by Snowden shuts itself down, warns against using US-based companies

        Edward Snowden: ‘Google, Facebook, Microsoft, Yahoo, Apple, and the rest of our internet titans must ask themselves why they aren’t fighting for our interests the same way’

        En dan doe ik er even dit bij

        http://www.wanttoknow.info/brzezinskigrandchessboard

        A War in the Planning for Four Years

        HOW STUPID DO THEY THINK WE ARE?

        Zbigniew Brzezinski and the CFR Put War Plans In a 1997 Book –
        It Is “A Blueprint for World Dictatorship,” Says a Former German Defense and NATO Official Who Warned of Global Domination in 1984,
        in an Exclusive Interview With FTW

        by
        Michael C. Ruppert

        n 1983, Koeppl warned, through Op-Ed pieces published in NEWSWEEK and elsewhere, that Brzezinski and the CFR were part of an effort to impose a global dictatorship. His fall from grace was swift. “It was a criminal society that I was dealing with. It was not possible to publish anymore in the so-called respected publications. My 30 year career in politics ended.

        “The people of the western world have been trained to be good consumers; to focus on money, sports cars, beauty, consumer goods. They have not been trained to look for character in people. Therefore what we need is education for politicians, a form of training that instills in them a higher sense of ethics than service to money. There is no training now for world leaders. This is a shame because of the responsibility that leaders hold to benefit all mankind rather than to blindly pursue destructive paths.

        “We also need education for citizens to be more efficient in their democracies, in addition to education for politicians that will create a new network of elites based upon character and social intelligence.”

        Koeppl, who wrote his 1989 doctoral thesis on NATO management, also authored a 1989 book – largely ignored because of its controversial revelations – entitled “The Most Important Secrets in the World.” He maintains a German language web site at http://www.antaris.com and he can be reached by email at jbk@antaris.com.

        As to the present conflict Koeppl expressed the gravest concerns, “This is more than a war against terrorism. This is a war against the citizens of all countries. The current elites are creating so much fear that people don’t know how to respond. But they must remember. This is a move to implement a world dictatorship within the next five years. There may not be another chance.”

        http://www.fromthewilderness.com/free/ww3/zbig.html

        Like

  5. Joop Klepzeiker zegt:

    Info is info en dat is dus wat ik doe gewoon info geven, niets meer en niets minder.

    Denken moeten de lezertjes maar zelf doen, over hoe het komt dat er jihad strijders als asielzoekers binnengelaten worden en dan zogezegd in de gaten worden gehouden.

    Like

  6. oogenhand zegt:

    Reblogged this on oogenhand and commented:
    Zelfmoorden? Legaliseer euthanasie. De islam verbiedt euthanasie, dus een wedloop verminken winnen de niet-moslims. Griekenland kan zijn economische problemen oplossen door Egypte of Turkije binnen te vallen. De moslims zullen in “eigen” land tot tweederangs burgers moeten worden gemaakt.

    Like

  7. Jean zegt:

    Gezien mijn ouderdom en gezien wat we meemaken snap ik niet dat Europa nog niet ontploft is a.g.v. het misdadig wanbeleid dat gespeeld wordt door die EU bende huichelaars resp. zakkenvullers.
    In de enkele jaren dat het gedrocht nu bestaat is er al méér afgebroken en beschadigd dan in de ± 65 jaren na de oorlog, in die enkele jaren zijn we opgezadeld met miljoenen vreemdelingen/allochtonen die enkel maar ellende, geweld, miserie gebracht hebben.
    Het wordt hoogtijd dat de Europese jeugd zich tegen die misdadigers gaat verzetten en ze wegjaagt zonder oprotpremie, desnoods met een goed pak rammel want dat is het enige wat ze verdienen.
    Zelfs een begrafenis gaan ze verpesten door hun aanwezigheid want blijkbaar bestellen ze de media voor eigen glorie, walgelijk.
    Laat het aub. snel 25 mei 2014 zijn zodat we kunnen afrekenen met dat uitschot, nooit of te nimmer zal ik een stem verknoeien aan dergelijk onbetrouwbaar gespuis.

    Like

    • Daiyu-ninja zegt:

      Jean zegt:
      9 augustus 2013 om 19:18

      Het wordt hoogtijd dat de Europese jeugd zich tegen die misdadigers gaat verzetten en ze wegjaagt zonder oprotpremie, desnoods met een goed pak rammel want dat is het enige wat ze verdienen.

      Helemaal mee eens.

      DE EU, STAATSVIJAND NO. 1

      Like

  8. Joop Klepzeiker zegt:

    Is een wijdverbreide infantiele naïviteit nu een reden om compleet nihilistisch te worden?
    Die vraag heb ik voor mij persoonlijk al een hele tijd geleden beantwoord.

    Daarom ben ik maar een reiziger in de trein der geschiedenis geworden, die met grote belangstelling voor het voorbij trekkende landschap gemoedelijk( tja , waardeoordelen zijn zo aan veranderingen onderhevig ) afreis naar het eindpunt.

    En dat dan ook nog een met de wetenschap dat ik er echt niets meer aan kon doen dan wat gedaan is., weliswaar volkomen nutteloos, maar dat is het beest wat ik moet dragen.

    Maar u mag gerust zijn, een Meno ter Braakje zit er echt niet in, daar zijn nog teveel primitieve zaken voor aanwezig, en uiteraard de spanningen opgewekt door de verwondering van het passerende landschap.

    Nieuwsgierigheid doet leven, is dat nu ook een beest wat men moet dragen ??

    Waar in de onbevangen jeugd gebleven, het geluk, het onbevangen kijken naar de wereld , de roze koek, samen delen, de hoop, het vooruitzicht op een beter wereld waarin we niet meer dezelfde fouten maken, de infantiele naïviteit.

    En zo is de cirkel rond.

    Like

  9. Joop Klepzeiker zegt:

    The changing of sunlight to moonlight
    Reflections of my life, oh how they fill my eyes
    The greetings of people in trouble
    Reflections of my life, oh how they fill my eyes

    All my sorrow, sad tomorrow
    Take me back to my old home
    All my cryin’, feel I’m dyin’, dyin’
    Take me back, to my old home

    I’m changin’, arrangin’, I’m changin’
    I’m changin’ everything, ah everything around me
    The world is a bad place, a bad place
    A terrible place to live, oh but I don’t wanna die

    All my sorrow, sad tomorrow
    Take me back to my old home
    All my cryin’, feel I’m dyin’, dyin’
    Take me back, to my old home

    All my sorrow, sad tomorrow
    Take me back to my old home
    All my cryin’, feel I’m dyin’, dyin’
    Take me back, to my old home
    Songwriters
    CAMPBELL, WILLIAM / MC ALEESE, THOMAS

    Like

  10. Joop Klepzeiker zegt:

    Ik geef eerlijk toe dat mij betere helft , mij op het pad gehouden heeft, want o wat zijn die krochten van de geest diep.

    Songwriters: Croce, James
    If I could save time in a bottle
    The first thing that I’d like to do
    Is to save every day
    Till Eternity passes away
    Just to spend them with you

    If I could make days last forever
    If words could make wishes come true
    I’d save every day like a treasure and then,
    Again, I would spend them with you

    But there never seems to be enough time
    To do the things you want to do
    Once you find them
    I’ve looked around enough to know
    That you’re the one I want to go
    Through time with

    If I had a box just for wishes
    And dreams that had never come true
    The box would be empty
    Except for the memory
    Of how they were answered by you

    But there never seems to be enough time
    To do the things you want to do
    Once you find them
    I’ve looked around enough to know
    That you’re the one I want to go
    Through time with

    Like

  11. JiepMK zegt:

    Alleen de Golden Dawn kan de werkloosheid omlaag brengen door eliminatie van Afrikanen en Aziaten aangevuld met het sluiten van de grenzen natuurlijk, anders blijft het dweilen met de kraan open. Vreedzaam remigreren is allang geen optie meer, daarvoor is de aangerichte schade als gevolg van immigratie reeds te groot, alleen radicale veranderingen kunnen nu nog voor terugkerende welvaart zorgen. Aux armes, citoyens!

    Like

Plaats een reactie