Crisis eist mensenlevens: gevolgen van een moorddadig plan

Screenshot_7

De financiële gevolgen voor veel burgers in de Zuid-Europese landen hebben dramatische uitwerkingen. Zo is in Italië het aantal zelfmoorden in het eerste kwartaal van dit jaar met 40% toegenomen. In Griekenland stierf een lerares, nadat haar werd meegedeeld dat ze op de lijst staat van diegenen die ontslagen moeten worden.

De eurocrisis brengt veel Europeanen in existentiële problemen.

Na de Grieken, de Ieren, de Spanjaarden en de Portugezen komen de Italianen er nu achter hoe moeilijk de situatie op de arbeidsmarkt is.

Weliswaar is Italië nog niet gebonden aan een bailout-programma, maar de gevolgen van de recessie zijn nu al enorm. 15 miljoen Italianen worden bedreigd door acute armoede (hier). Deze situatie heeft dramatische gevolgen, zoals blijkt uit een actueel rapport van Global Rights 2013. Volgens dit rapport is het zelfmoordcijfer in het eerste kwartaal van dit jaar in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar met 40% toegenomen.

In Italië is het aantal zelfmoorden vooral bij kleine en middelgrote ondernemingen opvallend hoog. Veel ondernemingen zien geen manier meer om van hun schulden af te komen en zijn daarom tot het uiterste bereid.

Bij bijna de helft van alle zelfmoorden wordt de economische situatie als belangrijkste reden aangegeven, citeert het Italiaanse persbureau Ansa het rapport. In 28% van de gevallen werd het verlies van de baan aangegeven. In de afgelopen 15 maanden pleegden 121 mensen in Italië zelfmoord – alleen al 32 daarvan in de eerste drie maanden van dit jaar, aldus Sergio Segio, de voor het onderzoek verantwoordelijke analist.

In Griekenland zijn door het bailout-programma eveneens heel veel mensen zwaar gedupeerd. Onlangs nog stemde het parlement in met massale ontslagen in de openbare dienst (hier). Hoe groot de druk is, blijkt uit het overlijden van Kleopatra Kapsahati. Ze was lerares verpleegkunde aan de Technische hogeschool van Tyrnavos in Larissa. Ze overleed op 27 juli.

Kleopatra Kapsahati had kort daarvoor verzocht om niet in aanmerking te hoeven komen voor  het mobiliteitsprogramma. Dit programma zou betekend hebben dat ze negen maanden lang slechts 75% van haar normale salaris zou krijgen om daarna ontslagen te worden. Haar verzoek werd echter afgewezen. Keeptalkinggreece.com bericht, dat de lerares even later overleed. Anderhalf jaar geleden werd ze geopereerd en kreeg ze een bypass. Kleopatra Kapsahate was een van de in totaal 121 leraren van de Technische Hogeschool die in het mobiliteitsprogramma terecht zouden komen.

Begin juli had een Griekse televisie- en theaterregisseur zelfmoord gepleegd. Hij was 55 jaar oud en het lukte hem de afgelopen jaren niet meer om ook maar één contract te krijgen. Een dag daarvoor hing een 39-jarige moeder van twee kinderen zichzelf op. Een andere vrouw, die zelfmoord wilde plegen door het innemen van tabletten, kon diezelfde dag nog op het nippertje gered worden, aldus Keeptalkinggreece.com. In 2011 steeg het aantal zelfmoorden in Griekenland met 26,5%. In 2010 had Griekenland volgens Eurostat nog een van de laagste zelfmoordcijfers van de EU: 2,9%.

In Spanje raakten sinds het begin van de crisis meer dan 350.000 burgers vanwege niet betaalde hypotheken hun huis kwijt. Veel mensen pleegden zelfmoord. Begin maart stierf een 50-jarige man in Bilbao, nadat hij uit de vierde verdieping van zijn huis was gesprongen. Zijn woning zou wegens niet betaalde huur gedwongen ontruimd worden. In Spanje worden per dag 500 woningen gedwongen ontruimd (hier). Na de zelfmoord van de man onderbrak de Spaanse regeringen de gedwongen ontruimingen.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/08/04/krise-fordert-menschenleben-nebenwirkungen-eines-moerderischen-plans/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Griekenland, Italië, Rotzakken, Spanje. Bookmark de permalink .

50 reacties op Crisis eist mensenlevens: gevolgen van een moorddadig plan

  1. HaJoGe zegt:

    Denk je nu werkelijk dat dit de beulen in Brussel ook maar een mm zal interesseren ? Wordt wakker.

    Like

  2. catherine zegt:

    Tjaa, wij functioneren allemaal als slaven in het op geld en macht functionerende EU-universum.

    Like

  3. Pingback: BOINNK!!! | Gisteren op d emarkt toevallig een goed gesprek gehad met een mijnheer die begrafenis-ondernemer bleek te zijn en zelfs hij bevestigde mij dit onderstaande bericht van E.J.Bron, maar dat had dan betrekking op Nederland en nog geenszins op Grie

  4. luckybee zegt:

    Zelf moord is geen oplossing en bovendien is ook zelf moord een zonde.

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      Dat ligt er helemaal aan vanuit welk oogpunt je dat bekijkt Luckybee….voor sommige mensen kan het een bevrijding betekenen.
      Daarmee keur ik zelfmoord noch goed noch af.

      Like

      • Theresa Geissler zegt:

        @E.J. Bron10.44u. Toch heeft Luckybee naar mijn mening voor één keer niet helemààl ongelijk, Webmaster. Natuurlijk heb ik het dan niet over zoiets als ‘zonde’, maar wèl over ‘verantwoordelijkheidsgevoel.’
        Dat al deze zelfmoorden in een zuidelijk land als Griekenland plaatsvonden, is tamelijk logisch: Volgens mij heeft dat te maken met het zuidelijke temperament, waar het emotionele nu en dan het rationele overvleugelt. Kijk, je kunt op een bepaald ogenblik in een ellendige situatie belanden en geen uitweg meer zien, vreselijk allemaal, maar zelfmoord is wèl zo’n drastische stap, dat je je toch eigenlijk dient te realiseren: Wie laat ik achter? En hoé?
        Een bevrijding kan het eigenlijk alleen maar ècht zijn als er bij wijze van spreken ‘niemand meer op je zit te wachten.’ Maar als dat anders ligt…….Neemt U me niet kwalijk, maar die moeder van twee kinderen, bijvoorbeeld, had er ècht beter aan gedaan, daar eerst nog eens bij stil te staan. Je van tevoren bedenken, welk verdriet je met deze stap veroorzaakt en wat de gevolgen voor anderen zijn, dat vind ik toch wel een ‘must.’ Geen verplichting, dat recht hebben we niet, ten opzichte van elkaar, maar een ‘must.’
        Om U de waarheid te zeggen, zou ik er, hoe ellendig de situatie ook zou worden, al van af zien omwille van mijn kàttenfamilie. En dat meen ik volkomen serieus.
        Ik veroordeel suïcide niet -niet echt,maar op grond van het bovenstaande zeg ik hierbij eerlijk, dat ik het gereserveerd beschouw. Zéér gereserveerd.

        Like

      • E.J. Bron zegt:

        Goed lezen Theresa. Ik keur het niet goed, maar ik keur het ook niet af. Blijft een moeilijke materie: is het nu laf of juist dapper. Dat kan ik niet gaan bepalen voor mensen. Ik wilde er alleen maar mee zeggen dat zelfmoord voor mij niet per se sowieso moreel wordt afgekeurd. Ik kan niet in het binnenste van mensen kijken. Er is er uiteindelijk maar eentje die over je leven gaat, en dat ben je zelf.

        Like

      • Luchtpint zegt:

        Ik kan goed begrijpen dat mensen zelfmoord plegen als ik naar de ervaringen van sommige mensen luister. Of je zoiets moet ‘goed’ keuren dan wel afkeuren is voor mij geen vraag, want dan kom je op de duur op het pad waarbij je als buitenstaander een moreel oordeel velt over het gedrag van anderen die geen uitweg meer zien, terwijl iedereen in essentie toch zijn/haar eigen leven leeft. Uiteindelijk zijn we op dat vlak allemaal autonome entiteiten, opgesloten in ons eigen hoofd. In de middeleeuwen gingen ze zover met een dergelijk waardeoordeel dat het dode lichaam van een zelfmoordenaar geen rust gegund werd en het nog in het openbaar werd opgehangen als extra vernedering !

        Ook de vraag of dit al dan niet moedig zou zijn stel ik mezelf niet eens. In de psychologie noemen ze zelfmoord duidelijk afhankelijk van het karakter van een individu. Men spreekt dan van draagkracht, dwz de mate waarin een specifiek individu bestand is tegen ongeluk en tegenslag op lange termijn, en draaglast, dwz de hoeveelheid tegenslagen die hij in zijn leven te verwerken krijgt en hoe snel die mekaar opvolgen. Maw iedereen is daarin verschillend. En dan zwijg ik nog van diegenen die op de as draaglast/draagkracht aan het probleem proberen te ontsnappen door chronisch alcolholmisbruik of drugsverslaving, en nog andere zaken. Die maken even goed hun eigen leven kapot op langere termijn.

        Veel mensen zien geen oplossing op lange termijn. En dat is nu eenmaal zo. Moeten we daarom zitten oordelen over hoe “moreel fout” het wel is dat mensen zichzelf kapot maken, of hoe laf het wel zou zijn ? Als het aan mij zou liggen, pleegde er niemand zelfmoord, maar je kan gewoon nooit iedereen willen helpen, hoe graag we dat ook zouden willen doen. Een nobel streven is niet noodzakelijk realistisch haalbaar ! En moraliseren helpt hen niet, mensen die zelfmoord plegen hebben er vaak op langere termijn diep over nagedacht.

        Like

    • R.A.F zegt:

      Lucky ,hoezo is zelfmoord een zonde ??
      Mag je niet over je eigen leven beschikken dan ,als je het mooi vind geweest .
      En er zijn genoeg mensen die beter even hadden kunnen wachten tot ze uit hun donkere periode zijn maar voor sommige is dat te zwaar of duurt het te lang.
      En in sommige gevallen is zelf moord niet Een zonde maar gewoon Dat is zonde.

      Like

    • TistochwatT zegt:

      @ luckybee

      Alleen degene van wie zijn of haar eigen leven is, heeft iets te zeggen over zijn of haar eigen leven. Er zijn mensen die zó erg lijden aan het leven (en dat is zeker net zo erg als lichamelijk lijden) dat de dood een oplossing voor hen is.
      Zelfbeschikkingsrecht is de ultieme vorm van vrijheid.
      Denk je nu echt dat God met ‘respect voor het leven’ bedoelt dat bijv. een kankerpatiënt vreselijk moet lijden, terwijl deze patiënt -helaas tevergeefs- smeekt om de dood?
      Ik heb dit laatste zelf gezien/gehoord terwijl ik aan het ziekenhuisbed van mijn opa stond.
      Het is al lang geleden, maar ik kan het nooit meer vergeten.

      Nee, God zal het heus niet afkeuren als er een einde wordt gemaakt aan iemands lijdensweg.

      Like

    • Arjen zegt:

      Luckybee is aanhanger van een doctrine die voorschrijft alle gevoel en mededogen uit te schakelen??

      Like

  5. Tom Hendrix. zegt:

    Dit is dus waar de ” LEENMANNEN VAN DE EUSSR”, zijnde pionnen van de BILDERBERG en de NWO ons wensen te brengen, namelijk de afgrond! Ik heb al meermalen aangegeven, dat MARX RUTTE en “de bolle”, JAN KAAS de JAGER, ons verraden hebben aan Brussel, en aan het politbureau aldaar bestaande uit de “aasgieren”, Barosso-kelner en ex communist, von ROMPUY-linkse christendemocraat, en de SS kampcommandant Schulz. Onze schatkist STAAT AL in Brussel, en daarom- heb dat al vaker gezegd- kunnen we de 2e kamer wel afschaffen, evenals de marionettenregering, evenals het zgn. koningshuis van de fam. v. Amsberg. We leven niet MEER in een SOEVEREIN LAND, we zijn een “provincie”, van de EUSSR geworden. En wat deze arme mensen in Griekenland, Italië en Spanje overkomt, zal HEEL ZEKER ook HIER ons DEEL WORDEN. Het NWO is bezig aan haar glorietocht, tenzij WIJ het door massaal verzet kunnen stoppen.

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      @Daiyu-ninja 10.37. uur. Precies daiyu, goed geportretteerd! Weliswaar ook politiek, maar ik lees net op http://www.geenstijl. nl dat Mariko Peters, door BuZa weer is aangenomen, voor een prachtig baantje. Links als BAANTJESCAROUSSEL net zoals in BRUSSEL, en de gewone burger, die kan barsten! Mw. Peters, heeft NIET INTEGER gehandeld, maar wordt toch weer tot ambtenaar bevorderd. Moeten wij eens proberen, meten met twee maten, noemt men dat! Link: http://www.geenstijl. nl

      Like

      • TistochwatT zegt:

        http://www.telegraaf.nl/binnenland/21785808/__Comeback_Mariko_Peters__.html

        Ik heb zo’n flauw vermoeden dat er iets anders achter steekt.
        Zoals je weet, hebben VVD (met 16 zetels) en PvdA (met 14) samen geen meerderheid in de 1e slaapkamer.
        Het zou me niks verbazen, als Samsam met GoorSlinks een dealtje had gemaakt in de volgende trant: ik (Samsam) geef Franske Timmermuts (PvdA minister van Buitenlandse Zaken) opdracht op Mariko Peters haar oude baan bij zijn ministerie terug te geven in ruil voor steun van GL in de 1e slaapkamer. Met die 5 zetels komen ze totaal op 35, dan nog 3 erbij (CU=2, 50+=1) en ze hebben een meerderheid (38/75).

        Zo werkt dat in de politiek, je wordt belazerd waar je bijstaat.

        Like

  6. Cathja zegt:

    Dit zijn afschuwelijke berichten, en helaas de keiharde realiteit! Wat ik het ergst van alles vind, is dat dit niet ‘zomaar’ gebeurt, maar met een vóór opgezet doel: zoveel mogelijk mensen moeten uit de weg geruimd worden, want we willen de wereldbevolking reduceren! Dit is een duivels plan, waarvoor niet alleen de demomen uit Brussel 100% verantwoordelijk zijn, maar vergeet ook dat heerschap in Amerika niet! Die moslim-lover, die de Palestijnen nog binnen zijn ambtstermijn ‘iets moois’ heeft beloofd!
    Ik schreef zojuist: de demonen uit Brussel. Ja, degenen die daar de macht in handen hebben genomen (het is hen niet gegeven!!) zijn direct of indirect verantwoordelijk voor de chaos niet nu Europa-breed aan het ontstaan is. Brussel eist dat we onze grenzen open houden voor iedereen die zich vluchteling noemt en iedereen die zichzelf een prettig bestaan wil verschaffen binnen het ‘welvarende’ Europa. Dat hierdoor zóveel mensen in de knel komen, deert hen niet. Dat landen steeds meer in de financiële problemen komen, omdat miljoenen handophouders onderdak, voeding en medische zorg nodig hebben, waaraan zij zelf NIETS bijdragen, dat deert hen evenmin. De ‘heren’ (en ‘dames’ ook) in Brussel hebben een pact met de duivel gesloten. Vernietig zoveel mogelijk mensenlevens. Zie maar hoe je dat voor elkaar krijgt!
    Ben ik nu een zwartkijker? Ja, ik ben een zwartkijker! Wie in deze tijd nog lichtpuntjes ziet, of wie mij iets positiefs kan melden, dat hij of zij van zich laat horen.
    Voor mijn gevoel dooft het licht…..

    Like

  7. Cathja zegt:

    Sorry! Demomen moet uiteraard Demonen zijn…!

    Like

  8. BertG. zegt:

    Elke dag pleegt er hier waarschijnlijk wel iemand zelfmoord om 1 of andere reden.
    Voor de trein, pillen enz……
    Als ik de redenen lees uit het artikel dan had ik zeker al zo’n 50x op het punt moeten staan om zelfmoord te plegen.
    Inkomen weg, geen werk, enz…. en nog veel ellende.
    Als ik dat zou beschrijven (hoe ik leef en waarmee en waarvan), zou ik waarschijnlijk donaties krijgen van iedereen.
    Maar ik vind ’t nog steeds geen reden om er dan maar een eind aan te maken.

    Like

    • R.A.F zegt:

      En dat vind ik ook Bert , het is geen rede [ helaas voor sommige mensen wel ]], ze kunnen je alles afnemen maar nooit je waardigheid .
      Als je niks meer heb kunnen ze ook niks meer van je pakken , en eten kan je altijd , alleen moet je dan opzoek naar andere bronnen .
      En ik denk niet dat je donaties krijgt voor jou verhaal want je red het nog 🙂

      Like

      • BertG. zegt:

        Ik heb het ook ietsje overdreven, mijn verhaal.
        Kan nog steeds doen wat ik wil. Ik kan zeer goed rekenen.
        Maar voor vele zou dit al een reden kunnen zijn om er dan maar uit te stappen.

        Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Zie je, pecies, wat ik nou ook bedoel.
      En als je bijvoorbeeld ook nog kinderen achterlaat, sorry, vind ik het eígenlijk niet kunnen.
      Ik geef toe, dat is op het randje van veroordelen en dat mogen we niet, dat besef ik best, maar tóch……
      Het verantwoordelijkheidsbesef wil ook wat.

      Like

      • Cathja zegt:

        @ Theresa 12:51,

        het IS mij overkomen! Hij was 29 jaar en ik was 27 jaar. Ik bleef achter met 2 kindjes, 2 en 4 jaar jong! Gelukkig bleven de oordelen uit, maar vragen waren er des te meer.
        Ook van mijn kant.
        Begrijpen zal ik het NOOIT!

        Like

  9. BertG. zegt:

    Wat zei ik net, elke dag wel 1, het zijn er bijna 5 per dag in NL.
    1753 mensen om precies te zijn.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/21786477/__Meer_zelfdodingen__.html

    Like

  10. Jan zegt:

    Gevolgen van socialistische terreur; voorbeeld Nederland

    Steeds meer Nederlanders vluchten voor schuld
    Steeds meer mensen slaan op de vlucht voor schuldeisers, dat meldt RTL Nieuws vandaag. Ruim 64.000 mensen zijn op dit moment onvindbaar voor hun schuldeisers, een verdubbeling ten opzichte van 2007.
    http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/22269_steeds_meer_nederlanders_op_de_vlucht_voor_schulden/

    Like

    • BertG. zegt:

      Jammer voor de echte NL’ers. Die hebben maar 1 paspoort.
      Die kunnen geen kant op.
      Of is er nog een onderzoek hoeveel mensen 1 of 2 paspoorten hadden.
      Ben ik dan ook wel benieuwd naar.

      Like

    • R.A.F zegt:

      En wat zouden die schuldeisers dan moeten doen als ze je wel vinden maar je heb lekker toch niks meer ???

      Like

  11. Jean zegt:

    Heeft soms iemand iets gehoord of ze in Italië, Spanje, Portugal, Cyprus, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Brittannië, Zweden e.a. landen in Europa “het probleem van alle ellende” aanpakt, nl. het massaal verwijderen van die onderontwikkelde gewelddadige barbaren???
    Die zouden in héél Europa nergens één eurocent mogen vangen, dat ze maar teruggaan naar de homelanden waar ze hun barbarij kunnen uitleven.

    Like

    • Cathja zegt:

      @ Jean 11:42

      Inderdaad, als álle landen exact dezelfde maatregelen zouden nemen, zou er eindelijk weer eens een frisse wind door Europa kunnen gaan waaien, en het zou enorm veel misdrijven schelen! En bergen geld, niet te vergeten. Én verschrikkelijk veel onrust onder de bevolkingen.
      Maar mevrouw Malmström is een verschrikkelijke heks, die ons ons leven zo zúúr mogelijk wil maken, door ons te DWINGEN iedereen binnen te laten ‘die aan de poort staat’! In haar kielzog zitten duistere figuren die precies hetzelfde denken en willen als zij.
      Beste Jean, hoop doet leven, maar we hopen tevergeefs!
      Alleen een volksopstand op EU-niveau kan misschien het tij nog iets keren, maar ik denk dat het een illusie is dat dit ooit gebeurt.
      We zitten met dat tuig opgescheept.
      Wij en onze kinderen/kleinkinderen.

      Like

  12. Bob Fleumer zegt:

    Er is geen Euro crisis er is een EU crisis, de besturen van de EU zijn niet capabel om te doen wat nodig is om de impasse te doorbreken. Hun irreële idealen staan de oplossingen in de weg en zij zijn al jaren niet bereidt daar iets aan te doen omdat ze niet willen/kunnen inzien dat hun droom niet werkt. Economische samenwerking; prima, een Europa NIET.
    De criminelen in Brussel moet een halt worden toegeroepen anders gaat het van kwaad tot erger.
    Er is grote moed voor nodig om te zeggen wij hebben het niet goed gedaan en die moed is bij het tegenwoordige bestuur niet aanwezig.
    Zij zijn zelfs niet bereidt om te heroverwegen of het misschien ook anders kan, nee hun haan zal koning kraaien en anders niets.
    En daar worden miljoenen mensen in Europa de dupe van en worden in diepe armoede gebracht zonder dat ze daar een stem in hebben gehad.

    Like

  13. Rick zegt:

    Wel jammer, dat die zelfmoordenaars niemand meeslepen in hun dood.
    Zou doeltreffender zijn indien zij de veroorzakers van hun zelfmoord op zeep zouden helpen. Bijvoorbeeld door zelfmoord te plegen ten kantore van hun kwelgeest nadat zij aldaar de boel uiteraard eerst overhoop geknald hebben. Bijkomend voordeel is tevens, dat na een paar van deze acties, in het vervolg de betrokken instanties en overige aasgieren zich wel tweemaal achter de oren zullen krabben bij het ten uitvoer brengen van hun snode plannen. In ieder geval het aldaar werkzame personeel, dat niet bereidt zal zijn om zich op te offeren voor hun werkgever.

    Like

    • BertG. zegt:

      Lijkt mij niet zo een goed idee.
      Sommige mensen geven de halve wereld de schuld van hun problemen.
      Er zijn mensen die denken dat alles ergens anders door komt, maar het ligt nooit aan hunzelf.
      Je zal toch maar de lul zijn van zo iemand die zo denkt zonder enig verantwoording gevoel en de hele wereld de schuld geeft.

      Like

      • Rick zegt:

        Ha BertG: Dit voorbeeld was louter bedoeld voor de échte/ónschuldige slachtoffers.
        Tevens probeerde ik aan te geven, dat het voor het kantoorpersoneel van bijvoorbeeld incasso- en deurwaarderskantoren héél “makkelijk” is om, vanuit hun ivoren torentjes, een gezin dat 1000 Km verderop woont uit hun huis te laten zetten. (voorbeeld Spanje)
        Who cares; befehl ist befehl!!
        Hoe anders zou bedoeld personeel met de situatie omgaan indien zij continue beducht zouden moeten zijn voor een het kantoor binnenstappende bewapende zelfmoordenaar met wraakgevoelens!? Volgens mij krijg je dan toch een iets andere kijk op je werk en de consequenties daarvan.

        Like

  14. Dr. Kwast zegt:

    Aan het eind van de regenboog staat een grote pot goud. Het sprookje wordt aan kinderen verteld over de hele wereld. Onopgeleide gelukszoekers zijn achter het ware verhaal gekomen. Het is geen sprookje!!! Aan het eind van de regenboog ligt ezeltje-Nederland. De goudverstrekkende ezel-Nederland. Om daar te komen moet er wel wat ondernomen worden. Het leven gaat nou eenmaal niet over rozen. Maar met de ideologie die ze van kinds af aan met zand en zon ingeademd hebben is de onderneming best te doen. Vol haat omdat ezel-Nederland niet bij hen voor de deur staat en omdat er gereisd moet worden gaat het richting het avondland. Er zijn enkele families die het niet halen. Onderweg zijn vele gevaren. Ze moeten door wouden trekken waar geldwolven hen opwachten. De oceaan moeten ze over steken en de boten zijn niet allemaal lekvrij. Ook komen er families via het oosterse vliegend tapijt wat ook erg onzeker is. Eenmaal in avondland kan het goud via ezel-Nederland geïnd worden. De haat blijft, hun ideologie die ze meegenomen hebben voor houvast geeft hen in dat ze recht hebben op meer. De haat wordt verspreid en inboorlingen van het avondland worden er mee geïnfecteerd waardoor de haat verbreidt. Het goud wat de ze wilden is niet meer het enige wat ze willen, ze willen het avondland als geheel. De groot moefi van de club-clan der ideologie heeft een droom gehad en daar houden ze zich aan. Verspreid de ideologie over het avondland, wij zijn de heersers. Ondertussen hangt de staart van ezel-Nederland erg slap van het trekken om het goud te verdelen onder de zand-nakomelingen. Er moeten zelfs klappen gegeven worden om ezel-Nederland goud te laten schijten, wat ten nadele van ezel-Nederland is. Het is vel over bot geworden, de doodstrijd treedt langzaam in. Als daar geen verandering in komt zal het opgenomen moeten worden door één EU, het overkoepelend orgaan van ezels.

    Like

  15. Republikein zegt:

    Zo, ik zie dat mijn touw klaar staat{hangt} voor gebruik, dag vogels, dag bloemen,…..

    Like

  16. Shalom;
    Wanneer men de NWO wil dwarsbomen, is zelfmoord geen middel.
    Het is juist hun bedoeling om zoveel mogelijk mensen uit te schakelen.
    Zie: Georgia Quide Stones. te gebod.
    Shawuah Tov.

    Like

  17. Joost Visser zegt:

    We gaan een europees leger oprichten om, jawel, DE WAARDEN EN NORMEN VAN DE EU TE BESCHERMEN, EN DAAR WAAR HET NODIG IS, DE DEMOCRATISCHE WAARDE ZOALS IN DE EU WERELDWIJD TE BESCHERMEN.

    Kun je het nog gekker bedenken?

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      @Joost Visser: 18.34. uur. Neen Joost. Er had moeten staan naar waarheid: DE DICTATUUR VAN DE COMMUNISTISCHE EUSSR TE BESCHERMEN,EN WAAR HET NODIG IS ZELFS TE SCHIETEN OP DE EIGEN BEVOLKING(EN),OM DE GLORIEUZE EUSSR TE BESTENDIGEN!

      Like

      • Rick zegt:

        En zó is het maar net Tom. Dat schieten wil in de huidige situatie niet vlotten omdat de legers op hun eigen bevolking zouden moeten schieten. Met een EUSSR leger komt dit héél anders te liggen!! Problemen in NL; simpelweg een Griekse of Hongaarse divisie aan laten rukken. Die zullen er niet mee zitten om een stelletje “opstandige” Hollanders af te knallen. Dit systeem gaat het hélemaal worden omdat het naar alle richtingen zal werken. Onderlinge haat & nijd verhoudingen genoeg binnen de EUSSR grenzen 🙂

        Like

  18. Ambassador zegt:

    In het woord zelfmoord zit al een oordeel. Iemand is geweld aangedaan en is – tegen diens wil – van het leven beroofd. NOT!
    Ik verkies het woord zelfdoding. Het is een vrije keuze.
    Naasten, nakomelingen hebben daar maar mee te dealen. Alle anderen: fuck you and live your own life.

    Like

  19. Tom Hendrix. zegt:

    @Rick 20.59. uur. Bedankt Rick.

    Like

  20. Avidia zegt:

    Zelfmoord is een beslissing van het “zelf” niemand heeft daar een oordeel aan te geven, respect is het enige wat over blijft, geen kritiek

    Like

    • Tistochwat zegt:

      Helemaal mee eens!
      Je hebt al geen zeggenschap over of je wel of niet geboren wilt worden en ik vind het niet meer dan gerechtvaardigd dat je dan in elk geval wél iets te zeggen hebt over je eigen dood.
      Het is voor kinderen die een moeder door zelfdoding hebben verloren, verschrikkelijk maar voor de moeder in kwestie is het nog véél en véél verschrikkelijker; zij weet welk verdriet ze teweegbrengt, maar desondanks is de pijn van het leven voor haar nóg afgrijselijker.
      Nooit, maar dan ook NOOIT zal ik zeggen dat zo’n vrouw egoïstisch en laf is geweest.
      Zelfdoding is een zeer zware hel. Alleen de voorbereidingen al; meestal in stilte uit angst voor ‘verraad’ en ‘redding’ door een psychiater die je opsluit in een inrichting om je te dwingen iets te WILLEN dat je NIET (meer) wilt, nl.: leven.
      Je kunt een mens wél dwingen om iets te DOEN, maar je kunt hem NIET dwingen om iets te WILLEN, zeg ik altijd.

      Like

      • Theresa Geissler zegt:

        Tistochwat 9.49u. Tja, dat vind jij, dat vindt Avidia en dat vindt Webmaster E. J. Ik heb dat soort reacties lang op me laten inwerken, maar ik moest tot de conclusie komen, dat ik er ècht nog íets anders in sta. En dat meen ik heel serieus, anders zou ik het nu niet zo naar voren hoeven brengen en kon ik het laten rusten.
        Maar ik kan het niet helpen, dat ik het nog weer iets anders vind als er wezens bij betrokken zijn die van jou afhankelijk zijn, (Jonge) kinderen, of zelfs, zo je wilt, dieren. Jij -en velen met jou trouwens- beginnen dan al gauw te schermen met woorden als egoïstisch of laf. Dat is het ook weer niet. Dat zul je mij nooit horen zeggen of denken. En het leed dat iemand overkomen kan, bagatelliseer ik ook niet. Het blijft verschrikkelijk als iemand kennelijk geen uitweg meer ziet. Maar tóch…..De aanwezigheid van -hulpeloze- derden maakt het voor mij nu eenmaal iets anders. Of ik het veroordeel….moeilijk. Waarschijnlijk dan tóch in zo’n geval. Niet op de harde manier, uiteraard. Maar onversneden respect voor iemand die, omdat hij geen uitweg meer ziet, kinderen achterlaat……Ik kàn het niet, dat zeg ik hierbij eerlijk. En voor dieren zou je van tevoren ècht goede voorzieningen moeten treffen, daar ben ik heel resoluut in. Voor kinderen is dàt niet eens voldoende, naar mijn mening.
        En ècht niet, omdat ik zo’n zorgend type ben, want dat ben ik niet eens. Het gaat hier niet zozeer om zorgen vóór, maar om er ZIJN.-Met name voor kinderen.
        En kijk, terwijl ik dit intyp, word ik emotioneel, echt. Terwijl ik dat meestal probeer, te onderdrukken, omdat ik er eigenlijk zo’n bloedhekel aan heb.
        Maar de confrontatie met het feit, dat veel mensen oprecht vinden, dat dit uiteindelijk alleen jouw beslissing is en dat dit boven alles staat, zelfs boven jonge kinderen, nee, dàt is uiteindelijk een brug te ver voor mij.
        En niet uit Godsdienstige overtuiging, zóveel zul je intussen wel van me begrepen hebben.
        Wèl uit iets anders, dat kennelijk heel, heel diep zit. Ik kijk er zelf van op, geloof me.
        Maar dit moest dus gewoon even op tafel.
        Ik had het ook korter en bondiger kunnen zeggen, met het risico dat ik de halve site over me heen gekregen had.
        Dat dus maar liever niet. Maar dat onverdeelde respect kan ik in zo’n geval niet opbrengen, ik zeg het eerlijk.
        Kinderen -en toch ook dieren- eerst.

        Like

      • Tistochwat zegt:

        Ik heb respect voor uw mening, Theresa.
        Maar tóch: als kinderen een zwaar depressieve moeder hebben die lijdt aan het leven; die écht niet meer kan… Is dat voor kinderen dan te dragen?
        Als ik een ouder kind was dat zag dat haar moeder zo ontzettend leed, zou ik zelf ook doodongelukkig zijn. Hoe moeilijk het ook zou zijn, ik zou in dat geval -weliswaar met tranen in mijn hart- zeggen: “Ga maar slapen hoor, ga maar rusten”.
        Ik kan geen loodzwaar verdriet aanzien…

        Wat u zegt over huisdieren: daarmee ben ik het volledig eens. Ik heb voor mijn huisdieren altijd al een regeling getroffen voor als er iets met mij zou gebeuren.
        Ik heb zelf ook aan de rand van een bodemloze afgrond gestaan, dus ik kan over dit onderwerp meepraten. Het laat je nooit meer los…

        Like

      • Harrie Custers zegt:

        @theresa deze reactie zegt dus heel veel over jou. Over jouw verwachtingen, jouw waarden, jouw gevoel van verantwoordelijkheid. En dat respecteer ik.

        Ongetwijfeld zul jij nooit voor zelfdoding kiezen. En vanzelfsprekend, ook dat respecteer ik zeer.
        Geen haar op mijn hoofd dat denkt jou op andere gedachten te moeten brengen.

        Soms kan het vroegtijdig overlijden van een ouder, juist een doorbraak betekenen voor een kind. Niet eens omdat de betreffende ouder “fout” of “niet goed” is geweest. Maar gewoon omdat de kijk op de wereld verandert en er zich mogelijkheden kunnen voordoen, die eerst gewoon buiten beeld, buiten de “werkelijkheid” van het kind bleven.
        Pas toen mijn vader aan kanker was overleden, kende ik mijn eerste vakantie. In ons leven op de boerderij was vakantie vieren ondenkbaar. Cru? Ongetwijfeld. Desondanks heb ik juist daardoor de wereld met andere ogen leren zien.

        Overigens, ik had mijn vader zijn zelfdoding van harte gegund. Nu is hij gecrepeerd van de pijn en verstikking. En juist zijn gevoel van verantwoordelijkheid jegens zijn vrouw en tien kinderen deed die lijdensweg rekken. Als hij had geweten hoe het ons vervolgens is vergaan, dan had hij eerder vrede gehad met zijn sterven. Dus eigenlijk wil ik zeggen: dat verrekte verantwoordelijkheidgevoel ook.
        😉

        Like

  21. Pingback: Griekenland: 65% van de jongeren heeft geen baan | E.J. Bron

Plaats een reactie