Egyptische leger arresteert een spionvogel

Screenshot_2

Ook deze zwaan werd abusievelijk voor een Israëlische spion gehouden

Schokkend, maar de mooie vogel bleek geen undercover agent te zijn die uit de hemel kwam om geheime informatie te verzamelen.

Een dierenarts, die in de jaren-80 voor de rijke oliesjeiks had gewerkt, vertelde later een lachwekkend verhaal over de staatshoofden van de islamitische landen. Omdat deze mannen geen idee van de technische mogelijkheden hebben, geloven ze vaak in verhalen waarbij je de haren te berge rijzen. Vogels zijn in de regel onberekenbaar en geen enkele geheime dienst ter wereld zou ooit op het idee komen om zwanen in te zetten. Dieren dragen vaak zenders, die door biologen bij hen worden aangebracht om hun leefgewoontes te onderzoeken. Maar wat weet een islamitische bevelhebber nu van zulke onderzoeken?

Hieronder de gebeurtenissen, die leidden tot de arrestatie van deze spionzwaan:

De geheime diensten werken met allerlei trucs, dacht een Egyptenaar vermoedelijk, die een zwaan op verdenking van spionage liet opsluiten in een politiebureau. De vogel had zijn wantrouwen opgewekt, omdat hij een elektronisch apparaatje droeg.

Daarbij ging het echter noch om een spionageapparaatje noch om een explosief, verzekerde de veiligheidschef van de stad Kina in de buurt van Luxor, Mohammed Kamal, zaterdag na onderzoek van de zwaan. Vermoedelijk is het een apparaatje om de vogel in het wild te volgen.

De zwaan is daarmee het slachtoffer geworden van de argwaan, die veel Egyptenaren in de politieke crisis van het land in zijn greep houdt. Enige tijd geleden had een politieman al melding gemaakt van een duif: deze zou een microfilm bij zich hebben gedragen, werd er destijds gezegd.

Rheinische Post

Maar natuurlijk. Duiven waren al sinds de Klassieke Oudheid geschikte dragers van zulke mini-informatie. De rol van de postduif in zulke zaken is legendarisch. Maar dat kon men nooit overdragen op andere vogels.

Bij zulk nieuws vraag je je echt af hoe dom de bevelhebbers van de islamitische landen moeten zijn, hoe onderontwikkeld, hoe veraf van de realiteit. Onlangs nog werd in Turkije een valk gearresteerd, omdat men aannam dat deze een Israëlische spion zou zijn. En ongeveer twee jaar geleden had men in Egypte van een haai aangenomen dat het om een Mossad-haai zou gaan, om een Israëlische spionvis.

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/08/31/agyptische-polizei-verhaftet-einen-spion-vogel/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Islam, Naïviteit. Bookmark de permalink .

8 reacties op Egyptische leger arresteert een spionvogel

 1. bobzelf zegt:

  Misschien kunnen we vanuit nederland nog wat DROLbaarsen langssturen .???

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Zo’n soort bericht hadden we hier toch laatst ook al? Ik weet niet meer precies om wat voor vogel dat toen ging. Het enige wat ík hoop, is, dat die arme beesten na het constateren van ‘loos alarm’ meteen weer vrijgelaten worden. Tenslotte kunnen zij er niets aan doen, dat de waanzinnigste mensensoort -moslims- overal spionnen en infiltranten zien onder het motto: “Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.”

  Like

 3. John zegt:

  Haha, wie gebruikt nog microfilm? Een micro-SD is toch veel makkelijker in gebruik?
  En er kan behalve tekst ook film of geluid op opgeslagen worden.
  Overigens kunnen ze tegenwoordig ratten (be)sturen door elektroden in hun hersenen aan te brengen, en deze op een soort afstandbediening aan te sluiten.

  Like

 4. Jean zegt:

  Duidelijk? Moslims kun je ALLES wijsmaken, als je maar daarbij allah vernoemd dan is alles “de waarheid”, tot op heden heb ik die allah (???) nog niet zien bijspringen i.v.m. de veroorzaakte barbaarse ellende komende van die moslimbroeders….
  De moslim Odrama zal ze straks wel gaan helpen als hij dan nog niet op zijn bek is gevallen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s