Franse journalist onder druk wegens kritiek op islam

Screenshot_31

“Wij zijn de Natie”: de poster van het “Collectief tegen islamofobie in Frankrijk” (CCIF), waar de journalist Ivan Rioufol naar verwees in het radiodebat

Een Franse journalist wordt geconfronteerd met een strafrechtelijk proces onder de strikte perswetten van het land voor de opmerkingen die hij maakte tijdens een radiodebat over de invloed van de islam.

Ivan Rioufol, 61, gelooft dat de manier waarop hij wordt behandeld een voorbeeld is van hoe schrijvers strafbaar worden gesteld wanneer de staat in staat is om de media te controleren.

Hij werd  voor de rechtbank gedaagd onder de strikte perswetten, die dateren uit de 19e eeuw, na een klacht van een actiegroep genaamd het Collectief tegen Islamofobie in Frankrijk ( CCIF ).

”Door het streven naar het ondermijnen van de vrijheid van meningsuiting, een heilig beginsel van onze beschaving, neemt het Collectief tegen Islamofobie in Frankrijk ( CCIF ) het risico van het optreden als een bedreiging voor de democratie”, aldus de heer Rioufol.

“Dit is in wezen wat ik hoop te kunnen uitleggen in de rechtbank, waar ik over een paar maanden zal moeten verschijnen, voor het 17e Strafhof in Parijs”.

De heer Rioufol, die bijna 28 jaar heeft geschreven voor de krant “Le Figaro”, maakte een aantal vermeend lasterlijke opmerkingen op 15 november 2012 tijdens een RTL-radioprogramma genaamd “Wij richten de wereld opnieuw in”.

De heer Rioufol maakte vooral bezwaar tegen een CCIF postercampagne, die foto’s van voornamelijk bebaard en gesluierde moslims toonde onder de slogan “Wij zijn de Natie”.

….

Screenshot_32

Ivan Rioufol

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2451401/Ivan-Rioufol-prosecuted-19th-century-press-law-questioning-Islam-radio-debate.html

Auteur: Peter Allen

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Dhimmitude, Frankrijk, Islam, Islamisering, islamofascisme, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Persvrijheid, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

12 reacties op Franse journalist onder druk wegens kritiek op islam

 1. Marc Bouwman zegt:

  Tja, het begrip ‘islamofobie’ is inmiddels geanalyseerd, gefileerd, en als volkomen waardeloos naar de prullenbak verwezen. Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarmee een rechter zich bezig denkt te houden, zelfs met 19e eeuwse wetten (!?) in de hand. Ik verwacht dan ook dat de rechter de klacht niet ontvankelijk zal verklaren en er over dit onderwerp in het geheel geen rechtszitting plaats zal vinden. Tenminste, als logica niet geheel verloren is.

  Like

 2. Beste Ivan Rioufol… je kunt altijd vluchten of emigreren naar Nederland. Wij vangen elke dag veel voortvluchtigen op, uit voornamelijk de islamitische wereld. Nederland, met name de randstad, is ondertussen al bezet door de vijand. Maar Ivan, wij als ondergrondse en jij hebben een gezamelijke vijand!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jack Terrible: 13.51. uur. Beste Jack zo denk ik er ook over. Potverdomme, het land dat dankzij de Franse Revolutie, en de verlichte Franse filosofen, zich losmaakte van de adel, en hun marionetten, zou nu willen buigen voor de HAATJURKEN? Voltaire zou zich omdraaien in zijn graf als hij dit wist, wat er nu aan staat te komen. Potverdomme het land van Montesqieu, de grondlegger van DE SCHEIDING DER MACHTEN, verachtelijke RODE ROTZAKKEN die steken er achter!

   Like

 3. luckybee zegt:

  Zijn het de moslims in Frankrijk gelkt om alle critiek op ze in de rechtbank te smoren?Is de islamicering van Frankrijk voltooid?

  Like

 4. wim van rooy zegt:

  Lees ondertussen Rioufol’s kraakheldere De l’urgence d’être réactionnaire (2012).

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou. wat daar ook in mag staan, hij heeft, met het oog op de westerse democratie, hier gewoon gelijk.
   Een poster met afbeeldingen van haatbaarden en gesluierde vrouwen en dan daar onder het opschrift: “Wij zijn de natie?” Dat is niet alleen bedreigend, ik vraag me zelfs af of het niet in strijd is met de laïcité!

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Theresa Geissler: 16.17. uur. Maar beste Theresa, de hele KORAN is volkomen strijdig met de laïcité. Daar hoeft men geen moment aan te twijfelen. De islam erkent NIET de SCHEIDING der MACHTEN, die we kennen van Montesqieu, zijnde: de Wetgevende, de Uitvoerende- en de Rechterlijke macht. Dat zijn de grondvesten van de democratie, en we weten wat de HAATBAARDEN van democratie denken!

    Like

 5. realist zegt:

  de linksen hebben ervoor gezorgd dat de waarheid verkondigen over hun kiesvee haatspeech geworden is,wat een prestatie. en wij betalen dan nog hun loon via belastingen,hoe dom zijn wij(het volk). we bekostigen onze eigen ondergang??

  Like

 6. Pingback: Passage naar Marseille | E.J. Bron

 7. Pingback: De islamisering van Frankrijk in 2013 | E.J. Bron

 8. Pingback: Frankrijk, net als Nederland/Belgie en Duitsland, verislamiseerd, wanneer neemt men het advies van Moskou/Angola ter harte ? !! | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s