In recordtijd: EU-toetreding stort Kroatië in economische crisis

Screenshot_3

Sinds drie maanden is Kroatië lid van de EU – en glijdt af in een diepe economische crisis. De export stort in: alleen al in augustus 20% lager. Het wonder blijft uit. Integendeel, hier rijpt de volgende bailout-kandidaat.

De export van Kroatië stort in: zoals het dagblad “Poslovni dnevnik” bericht, gaat het om een eerste prognose van de regering, na te lezen op presseurop.eu. Het exportvolume is alleen al in de maand augustus met 19% afgenomen. In de eerste acht maanden van het jaar is de export in vergelijking met 2012 met 6,3% gedaald.

De Kroatische regering zoekt radeloos naar verklaringen: “Sinds de EU-toetreding staat Kroatië sterker blootgesteld aan een intensievere internationale concurrentie en is het alle voordelen kwijtgeraakt, die het in het kader van zijn lidmaatschap van het Centraal-Europese Vrijhandelsassociatie (CEFTA) heeft genoten.”

Het dagblad “Vecernji List” komt tot een gelijksoortige ontnuchterende balans 100 dagen na de EU-toetreding: de ratingbureaus hebben de kredietwaardigheid van Kroatië als speculatieve investering gekwalificeerd en daarna gedevalueerd in plaats van voor gunstige kredieten te zorgen. De invoerrechten zijn weliswaar verdwenen, maar de prijzen zijn gelijk gebleven. En tenslotte hebben de visumvoorschriften duizenden Turkse, Russische en Oekraïense toeristen uit het land gedreven. Daar komt nog bij, dat Kroatië “op grond van zijn exploderende begrotingstekort door de EU wordt gecontroleerd.”

UKIP-chef Nigel Farage, had dat in een interview voor de toetreding van Kroatië al vermoed: Farage waarschuwde Kroatië zijn soevereiniteit met de toetreding op te geven. Hij gelooft niet dat voor het besluit de waarheid aan de Kroaten werd verteld. De enigen die van de toetreding profiteren, zijn de politici en de bureaucraten, de onafhankelijkheid van het land gaat verloren.

Het uiterst informatieve interview met Nigel Farage:

 

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/16/eu-beitritt-stuerzt-kroatien-nach-drei-monaten-in-wirtschafts-krise/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, EUSSR, Kroatië. Bookmark de permalink .

14 reacties op In recordtijd: EU-toetreding stort Kroatië in economische crisis

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Aha ,daar moet dus weer geld heen.
  En wie mag dat betalen?

  Like

 2. bobzelf zegt:

  heerlijk , heerlijk, heerlijk, hoe groter de rotzooi , dan wel de bende hoe beter !
  Nigel, sprak al in brussel, over het omkopen van de kroatische regering , en dat er in het hele land Eu vlaggen opgehangen waren , en dat de burgers NIETS MAAR DAN OOK HELEMAAL NIETS gevraagd was !!
  Zeg maar die schele oplichter Balkenende 2005 met de leugen VAN LISSABON maar dan dezelfde truc , in Croatie , 500 miljoen in de knip bij de regeringsleiders en TEKENEN BIJ HET KRUISJE !!
  Natuurlijk loopt het toerisme als een gek terug vanuit het oosten !!!
  Half Ukrain en stapels russen stapten op het vliegtuig voor een leuke goedkope vakantie !!
  Nu eerst stapels papieren invullen 2 x naar de ambassade en euro 60 betalen !!!
  Als je euro 280 in de maand verdient !!!!
  Dus die zoeken effe Turkije op , whahahahahahaha
  DAT KON IEDERE BLINDE TOCH OP ZIJN KLOMPEN ZIEN AANKOMEN !!
  Maar stoor je vooral niet aan mij , laat het zooitje maar ompleuren , en natuurlijk komt er straks weer een kleine bijdrage voor Croatie, en greece natuurlijk , en Slovenie niet, maar zodra ze Niet zeggen , betekent binnen 3 maanden Bailout !!! yippie
  WAT EEN GENOT DIE EU MET DIE STABILITEIT BRENGENDE EURO !!
  WERKELIJK GENIAAL !!
  GERRIT ZALM OOK NOG STEEDS NIET OPGEPAKT EN OPGEHANGEN ??
  JAMMER !!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Raar: Waarom heb ik nou de hele tijd visioenen van jou terwijl je tussen het posten door om de tafel loopt te dansen?

   Like

   • bobzelf zegt:

    OMDAT JE DEZE GESCHREVEN Waarheden van de WAANZIN op een vrolijk
    MANIER geschreven , misschien wel leuk vindt !!
    Lieve Theresa , ik volg dit zooitje Brussel etc sinds 2002/3/4 , en zag het steeds doller worden , en steeds meer boeven , rasidioten en complete onderwereld figuren verschijnen/verschenen op het toneel !!
    Toen kregen we het verraad van Balkenende in 2005 , we kregen eindelijk een referendum , en omdat de nederlandse burger helemaal wakker was , stemden we met 62.9 % NEE , NEE , NEE.
    En toen zijn we de LEUGEN VAN LISSABON in gelogen met alle fraude(s) die daar bij zijn gebruikt is werkelijk ongelofelijk !!
    Dus Nu iedere keer zie ik een bouwsteen van die bij elkaar gelogen
    TOREN VAN BABEL wegvallen !!
    En daar wordt ik blij van , HEEL BLIJ , want alles wat er gebeurt in BRUSSEL is geen ONGELUKKIE , daar gebeurt NIETS , MAAR DAN OOK NIETS PER ONGELUK !!!
    DUS MET NIGEL , GEERT , MEVR.Le Pen , etc , etc , hoop ik dat we het op tijd gaan redden !!!
    Wat gaan redden , ???
    Nou van de totale ondergang !!! ,
    Het enige wat ik nog niet begrijp , en geen vat op krijg , dat al die zeg maar zetbazen , in al die landen , waar die straks DENKEN weg te kruipen ALS DE ECHTE PLEURIS UITBREEKT !!!
    Dus , de Balkenendes , dat glanspak met die koeienogen Pechthold , Rutte , Timmermans en Zalm als die dan nog leeft , die man heeft zoveel geld van me gestolen , die zoek ik zelf wel effe op ( voor een kopje koffie natuurlijk !!!, zo heeft hij de nederlandse bugers ook behandeld , tenslotte, whahaha )
    EN VOLG DE GESCHIEDENIS MAAR , DAT GAAT EEN KEER GEBEUREN !!!
    dus nou van dat laatste nieuws , het gaat niet goed in croatie , wordt ik dan vrolijk !!
    kussie x x x x x

    bobzelf

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ bobzelf: 14.40. uur. Zo is dat Bob. Het GEDROCHT EUSSR, de HOER VAN BABYLON, zal haar ZIN krijgen. Daar zijn de verraders van de politieke partijen zoals; VVD,CDA,PvdA,GL,CU volledig debet aan. Misschien vergeet ik nog een partij, maar van de Nederlandse politiek, zijn dat de grootste VERRADERS! Lak hebben ze aan het stomme kiesvee, beloven van alles, en steken daarna de middelvinger op naar de Nederlandse bevolking! Wat wij wel moeten van dit TUIG: BETALEN EN DE MOND HOUDEN! Zo rolt dat.

   Like

 3. Jan zegt:

  Gerelateerd aan dit onderwerp over de EU:

  Pool concurreert Nederlandse schilders weg
  Zes op de tien Nederlanders schilders hebben last van oneerlijke concurrentie De schilders worden weggeconcurreerd door Oost-Europeanen. Die sjoemelen met de belasting, waardoor ze lagere prijzen kunnen rekenen dan hun Nederlandse collega’s die daardoor over de kop gaan.
  http://www.nujij.nl/economie/pool-concurreert-nederlandse-schilders-weg.25450453.lynkx

  Like

 4. luckybee zegt:

  En niet vergeten dat ook de Kroaten Katholiek zijn.ook zij kennen geen democratie ,alleen absolutisme.En met de RKK komen ook de mafia dat altijd met de RKK verbonden is in de EU.Dus het wordt door de Kroaten versterkt. Irse , Italiaanse, Poolse,Spaanse, Portugeese, maar de fransen niet vergeten.Is de EU dan log leefbaar?

  Like

 5. Martha N zegt:

  WELK LAND, dat is toegetreden tot de EU, is nu niet in een economische crisis gevallen..?

  DE EU wil zeggen: CRISIS = crisis…

  DE EU IS CRISIS..!

  Om er een paar te noemen: Spanje, Portugal, Cyprus, Griekenland, Italië, Ierland, NEDERLAND, Roemenië, alle Balkan landen ga door ga door…
  ALLE landen die zich aansluiten bij Europa, krijgen op staande voet een crisis!

  OP naar TURKIJE, die MOET er ook nog bij….

  Vraagt men zich wel eens af, waar al het geld vandaan komt dat DEZE landen uit de crisis zal halen..?

  Komt er ooit een eind aan de… UW crisis..?

  Hoe is het mogelijk dat er weer twee stemmen zijn toegevoegd aan de VVD in de opinie peiling door Maurice de Hond..?

  Like

 6. Ongelooflijk! Is er dan geen 1 land die niet in de grote EU-valkuil loopt? Ziet niemand, in welke enorme economische- en sociale degeneratie alle EU-lidstaten nu zitten? Of zien zij alleen de gratis miljarden die alle corrupte EU landen in de schoot krijgen geworpen?

  Like

 7. Ruud. zegt:

  Alles wat in Europa gebeurt de laatste jaren , is te vergelijken wat er in 40/45 gebeurde .
  alleen had het toen een andere naam : landverraders !!!

  Like

 8. Ruud zegt:

  Als die Kroaten nogb wat willen redden , moeten ze gelijk uit de EU stappen : yes , yes , scheelt ons ook weer miljoenen euro’s .

  Like

 9. Pingback: Europese Commissie wil Albanië in de EU halen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s