Arnon Grunberg is een gevaarlijke domkop

Screenshot_21

(Door: Martien Pennings)

Op deze site is aandacht besteed aan de column van Van Rossem op GeenStijl die aandacht besteedde aan de column van Arnon Grunberg in de VK die aandacht besteedde aan de Zwarte Piet discussie.

Het belangrijkste dat valt op te merken over de Zwarte Piet discussie is het volgende: die zwarte kut, de “Jamaicaanse hoogleraar Sociale Geschiedenis Verene Shepherd”, die pretendeerde in naam van de Verenigde Nazi’s te spreken over het racisme van Zwarte Piet, moet in alle gevangenissen van alle misdadigerstaten die lid zijn van de Verenigde Nazi’s drie maanden verblijven, te beginnen met de racistische dictaturen die lid zijn van de OIC, de Organisation of the Islamic Conference. Daarna hoeven we haar niet eens meer te vragen of ze Zwarte Piet nog steeds het racistische hoofdprobleem in de wereld vindt, want als ze dan niet aan de martelingen gecrepeerd is, dan is ze wel van ouderdom gestorven, want zoveel misdadigerstaten zijn er inderdaad in de wereld. En Nederland hoort daar niet bij.

In de literaire kroeg heb ik wel eens horen vallen: “Grunberg is de koning van de betekenisloosheid.”

Ik heb Grunberg desondanks een paar keer aandacht  gegeven. Aldaar heb ik het over die keer dat Lilian Helder van de PVV door Grunberg als achterlijke Tokkie werd neergezet en uit zijn betoog bleek dat  Grunberg zelf de domkop was. Dan merk je toch weer dat-ie zelfs zijn middelbare school niet heeft afgemaakt.

En die keer dat hij opschreef dat dé oorzaak van de Jodenhaat in het Midden-Oosten daarin bestaat dat . . . . . . [aanzwellend tromgeroffel] . . . . . . . de Arabische media geen onderscheid maken tussen Israël en Joden. Dat impliceert, behalve kosmische Zwarte Gaten in zijn historisch besef, dat de lelijke domkop vindt dat Israël hatenswaardig is.

Een poos heb ik gedacht dat-ie bewust  lamlendig-lullig deed. Maar ik begin steeds meer te beseffen dat het geen pose is, maar dat-ie echt een stoornis heeft.

Hier een mooi stukkie over ‘m in de HP dat aldus eindigt:

“Waarom moet Zwarte Piet ook alweer worden afgeschaft? Grunberg weet het zelf ook niet zo goed. Aan het eind van zijn stukje schrijft hij: ‘Overigens is een land waar Zwarte Piet wel en Geert Wilders niet wordt bestreden door en door hypocriet.’ Knap hoor: Kurt Waldheim = oorlogsmisdadiger = Zwarte Piet = racisme = Geert Wilders.”

Eerst dacht ik dat ik zin had om Grunberg met een slap handje een paar fledders voor zijn kanis te geven, maar toen ik het begon op te schrijven, beseft ik dat zelfs dat niet waar is. Het is zo’n totále Hansworst! Kijk: het is niet erg een eeuwig puberende slungel te zijn die grappige boekjes kan schrijven dankzij een verstandelijke handicap. Maar dan moet je je niet gaan verbeelden over ernstige zaken te kunnen meedenken. Dat is gevaarlijk, vooral in een cultuur die beheerst wordt door linkse desinformatie. Alhoewel: uit die Zwarte Piet discussie is toch gebleken dat er ergens een rest van Gesundes Volksempfindfen in Nederland is overgebleven.
______________________________

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Censuur, Desinformatie, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, Linkse joden, Naïviteit, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Arnon Grunberg is een gevaarlijke domkop

 1. Monalisa zegt:

  die trap heeft iets te veel door elkaar gehutseld, geen aan dacht aan schenken. u weet wie het zegt.

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Dat waren mijn teksten stelletje jatters hahahaha.
  Maar het is waar.
  JooJootje zegt:
  12 augustus 2013 om 17:30

  Hij is echt lelijk op het sukkelige af .
  Ik mijmer nu over hoe zijn jeugd er uit moet hebben gezien altijd als laatste gekozen met tegenzin tijdens de gymles nooit populair en geen vrienden het jongetje alleen in een hoekje op het schoolplein.
  En zie hoe dat doorwerkt in het latere leven nog steeds wanhopig op zoek om ergens bij te horen wat een doffe ellende je zou bijna medelijden krijgen bij zoveel verdriet en mislukking.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik zeg het al de Marxisten houden erg veel van geestelijk gehandikapte schrijvers of sterren. niet voor niets wordt bij ons zooooo vele Arabieren als onze beste schrijvers zangers , of rappers genoemd.Zo als wij langzamerhand weten zijn ze door de islam, helemaal op de pot gerukt.Inclusief Ramses Shaffie.Elisabeth List? ze heeft in de Jappen kamp haar hersens verloren.Die is beschadigd en wist niet meer dat er nog meer vijanden zijn als alleen Jappen.In Bandung waren de Pelopors nooit naar het Noorden van Bandung gedrongen maar wordt in de buurt van Cicalenka door de Knil opgehouden.Bandung was nooit een lautan api geworden.

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  En mijn blog heeft Arnon “ontdekt”.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Het is en blijft een rare vogel, die Grunberg. in mijn comment op dat andere artikel over hem, van van Rossem, zei ik, dat hij me deed denken aan Freek de Jonge. Dat vind ik oprecht, maar als je er over nadenkt kan dat ook wel grotendeels aan het slungelachtige liggen. Verder krijg je voortdurend het idee dat hij niets anders doet dan zijn lezers en toehoorders op het verkeerde been zetten, maar nu meer en meer blijkt dat er bij hem tóch sprake is van een fysieke/psychische stoornis moet je je weer gaan afvragen, of één en ander misschien onbedoeld is. Intussen is hij, hoe dan ook, uitgegroeid tot een bekend en gewild schrijver, dus volgt daar uit, dat een aanzienlijk aantal Nederlanders waarschijnlijk méént, in zijn werk de meest diepzinnige gedachten te herkennen. Méént -of meende. De man is enige tijd echt in zwang geweest, maar, hoewel zijn -schimmige- bijdrage nog elke morgen op de voorpagina van de Volkskrant prijkt, kan het best zijn, dat zijn roem inmiddels tanende is.
  Zo’n vage figuur heeft immers niet het eeuwige leven, al komt hij op zijn manier nog zo pedant over!
  Alweer jaren geleden las ik in een vrouwenblad een kort verhaal van zijn hand, dat waarachtig enige indruk op me maakte, zij het dan om andere redenen dan hij misschien wel bedoeld had.
  Het ging over een receptioniste, die in de klassieke val trapte: Smoorverliefd op -ik meen- een zakenrelatie van haar baas; die man beloofde haar gouden bergen, maar toen ze zwanger bleek,
  was hij opeens verdwenen. Zij hield het kind en probeerde het te rooien in combinatie met haar werk, maar de stress werd haar te veel: Op een gegeven moment kon ze het gehuil van het kind niet meer aan en stak de wieg mèt de baby er in in brand.
  Nou stond dat verhaal in een nummer, dat vlak vóór kerst uitkwam, dus, men raadt het al, de hoogst verontwaardigde brieven van lezeressen, die zoiets ‘monsterachtigs ‘ in de ‘stille Tijd’ ongepast vonden, waren niet van de lucht. Dat zijn dan weer van die typische vrouwensentimenten, die hun verontwaardiging koppelen aan de feestdagen. Want een dergelijke ontknoping is natuurlijk ALTIJD monsterachtig. Onzin , in feite, om het kerstgebeuren daar bij te halen. Ikzelf las het verhaal eerlijk gezegd nog iets anders: Ik leefde zó mee met de frustratie over de plotselinge verlating, dat ik me ergens kon voorstellen, dat zij op een gegeven moment tot deze krankzinnige daad kwàm al was en bleef het nog zo’n krankzinnige,gruwelijke daad. Het was en bleef een momentopname; Hoe het haar later verging, in verband met verdere gevolgen en/of verwerking kreeg je niet te lezen.
  En ik denk achteraf, dat Grunberg het zelf ook niet wist en dat het hem in elk geval zogezegd geen ene moer kon schelen.
  Toén vermoedde ik, dat hij misschien zelf meelevende gevoelens voor zijn verlaten personage had. Nú weet ik bijna zeker, dat zulke gevoelens hem totaal vreemd zijn.En dat verbrande kind? Och….Effect. Niets dan effect.
  Rare vogel, ik zei het al. En als mens hoogstwaarschijnlijk geen stuiver waard.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik heb ooit eens een parodie geschreven op die puberale neiging tot gruwelijkheid bij Grunberg.
   Een tekst dus onder het motto “Top that, Grunberg!”
   Het heeft ooit op de site van Joost Niemöller gestaan, maar die site is toen gehackt en ik heb het stuk nooit kunnen terugvinden.
   Ik kondigde in dat stuk zogenaamd aan dat ik een novelle aan het schrijven was en wel in het Duits.
   De titel zou luiden: “Und auch noch Knuspriges dazu”.
   Dus: “En daarna ook nog wat knapperigs” of “ook nog iets knapperigs als toetje”.
   Het zou, zo schreef ik, gaan over een Jood die stomtoevallig Freud heette en de uitgemergelde lijken in de ovens van Auschwitz moest schuiven, maar eerst seks placht te hebben met de vrouwelijke overblijfselen.
   Als de asresten uit de over kwamen, had hij bovendien de gewoonte op de verbrande stukjes vlees te kauwen die er altijd nog wel tussen zaten.
   Op een dag evenwel heeft hij seks met een van de vrouwelijke lijken en merkt pas na de daad dat het zijn moeders lijk betreft.
   Natuurlijk moet hij ook zijn moeders lijk verbranden en dan komt hij voor de vraag te staan: zal hij ook wat verbrand vlees van zijn eigen moeder consumeren?
   Ik geloof dat ik schreef dat de innerlijke dialoog die deze Joodse gasoven-bedienaar voert over de vraag of hij daartoe moet overgaan een verrassende conclusie opleverde en dat ik die uitkomst pas zou verklappen in de novelle zelf die ik aan het schrijven was.
   Denk je, Theresa, dat Grunbergje daar nog overheen zou hebben gekund?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Eerlijk gezegd,Martien ben ik niet helemààl zeker, waar die leip al dan niet overheen zou hebben gekund. Maar ik geef toe, dat jouw vondst sterk is. IJzersterk. Al weet jij mogelijk nog íets beter, waaróm je iets neerschrijft. Met dien verstande, dat je het later óók nog weet.
    Dat betwijfel ik ten zeerste bij Grunberg. Allemaal momentopnamen bij die zonderling.
    Enfin, zijn linkse oprispingen hoef je dan ook niet al te serieus te nemen, dat volgt er dan weer uit.
    Altijd baas boven baas, en de eigenlijke baas is die met het sterkste bewustzijn, zo kun je het el stellen.
    En dat jij dat bent, behoeft geen betoog. Dus: Nee, uiteindelijk denk ik toch niet, dat hij daar overheen had gekund.
    Overigens: Een E-mail van jou persoonlijk! Dat was nogal een verrassing; ik ben zeer vereerd!

    Like

 6. Jan zegt:

  Grunberg ontvriend ..mooi geweest zo en ssakkewassers hebben we ook al genoeg . Die gasten beginnen irritant te worden als ze hun zin niet krijgen De groet’n van Zwarte Piet

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Hoe dom en erg kunnen ze zijn. Arnon Grunberg die zelf van Joodse komaf is, haat Israel. En wat te denken van Gretta Duisenberg en haar band met ons koninklijk huis ? Moet hier toch eens kijken ! http://www.jonet.nl/nieuws/mxima-bewondert-gretta-duisenberg/187

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   H~eb het bekeken. Maar verbazen doet het me absoluut niet! Allebei verwende wijven, die wat wíllen, zonder de pointe ervan te snappen.
   Hóeven ze ook niet, gezien hun omstandigheden. Toch wenst ook dàt soort ‘geëngageerd’ te zijn, begrijp je wel? Uiteraard zónder wezenlijke inzichten…..

   Like

 8. Republikein zegt:

  Schaamteloos, deze parodie!

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Grunberg, uit het gedrag van deze man blijkt, dat inderdaad bij lieden der “linkse kerk”, een verkeerd draaiend gen aanwezig is. Zo hebben er velen dus een LEL van de MOLEN gehad, sommige hebben de wiek 2 keer tegen hun hoofd aangekregen, en zijn dus volkomen geschift!

  Like

 10. Pingback: Femke Halsema , de steelneger en de bajes-Jood: wij gedenken Nationale Collaboratiedag | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s