De socialisten van Italië willen de schuldengrens van Maastricht afschaffen

Screenshot_50

De verplichting van Maastricht om de staatsschuld onder de 3% te houden, zou afkomstig zijn uit een andere wereld, zei de toekomstige chef van de Italiaanse socialistische partij PD, Matteo Renzi. Brusselse bureaucraten mogen niet verhinderen dat Italië meer schulden maakt.

De verplichting van Maastricht eist dat de staatsschuld onder de 3% blijft. Dit zou uit een andere wereld komen en hierover zou opnieuw nagedacht moeten worden, zei Matteo Renzi, die naar verwachting zondag tot de nieuwe leider van de Italiaanse socialistische partij PD zal worden gekozen.

“Het is een verplichting, die teruggaat op Maastricht, toen de Europese economie groeide, het was een andere wereld”, citeert Reuters de Italiaanse politicus. In Italië zouden nu geen schulden meer gemaakt kunnen worden, omdat Europa “zich in handen van bureaucraten” zou bevinden.

Italië heeft een schuldenpercentage van meer dan 130%. Vijf jaar geleden was dit nog 104% van het Bruto Nationaal Product. In de EU heeft alleen Griekenland met 170% een hoger percentage.

Om zich aan de EU-schuldengrens te houden, heeft de Italiaanse regering onder minister-president Enrico Letta (PD) in november aandelen in ondernemingen ter waarde van 12 miljard euro verkocht. Een tweede, beduidend grotere golf van privatiseringen staat al gepland (hier).

Bron:
Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Italië, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op De socialisten van Italië willen de schuldengrens van Maastricht afschaffen

  1. JooJootje zegt:

    Prima idee.
    Maar dan zullen we eerst de eu moeten opheffen en de economische soevereiniteit van de staten moeten herstellen, daarna mogen de Italianen net zo veel schulden maken als zij willen.

    Like

  2. bobzelf zegt:

    wat zou Italie er van vinden, om niet langer aan het EU infuus te hangen en gewoon
    de maffia in de regering kiest , zijn al hun problemen in 1 keer opgelost !!
    Dit land, heeft zo’n grote schuld opgebouwd, dat ze zelfs de rente jaarlijks nooit meer op kunnen brengen .
    Nou weet ik dat je een land niet dicht kan doen , maar het zou wel de beste oplossing zijn .
    PROBLEM SOLVED !!!
    DUS NU KAN DIE SCHELE MONGOOL VAN DIJSSELBLOEM WEL LEKKER BEZIG ZIJN OM ZIJN BANKENUNIE OP TE TUIGEN !!
    WATER NAAR DE ZEE DRAGEN , HET ENIGE WAT ER UITEINDELIJK GEBEURD , IS DAT OP ONVERKLAARBARE WIJZE UW EN MIJN PENSIOEN VERDWENEN IS .
    WANT DIE 800/1200 MILJARD DAAR STAAN ZE ALLEMAAL BIJ TE KWIJLEN !!
    MAAR AANGEZIEN U UW LAND LAAT REGEREN DOOR EEN MISLUKTE GESCHIEDENISLERAAR , EEN VREEMGANGER MET EEN STRAFBLAD EN een paardenlul van een veilingmeester , en allen hebben gloeiende, gloeiende godver nog nooit 1 dag moeten werken voor hun vreten !!!
    Ben ik toch bang dat als U blijft doorslapen , Uw bea Bilderberg familie eerdaags een groot feesie geeft , omdat de nederlanders als verdoofde lemmingen het ravijn ingepleurd zijn !!!
    Mocht dat het geval zijn dan ben ik bang , dat ik deze zin niet af ga maken , omdat hr bron er hem dan zelf wel af gooit , maar ik denk het wel , al heel lang eigenlijk !!
    welterusten

    kus bob x x x

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    De hele ellende is juist begonnen met het klote MAASTRICHT VERDRAG. Die hele rampzalige ontwikkeling naar een EU, die in de aard van zijn wezen compleet COMMUNISISTISCH is en was, kan geen andere conclusie toelaten dan: deze WAANZIN -EU en EURO- had NOOIT ingevoerd mogen worden! En laat onze regering hun SCHIJNHEILIG GEBLAAT maar voor zich houden, want de vollidiot en het opperhoofd MARX RUTTE heeft ons vorig jaar al UITGELEVERD AAN DE EUSSR, door ondertekening van het ESM verdrag. Zo is het, en niet anders.

    Like

  4. Tiny zegt:

    Daarom willen ze zo graag de bankenunie, die heel stiekem eigenlijk al in werking is gezet achter onze ruggen en in het geheim om. Het Noorden betaald en het Zuiden inclusief Frankrijk kan schulden maken voor het leven. Goed plan toch?

    Like

  5. Peter Selie zegt:

    Misschien zouden wij dat ook wel zeggen als anderen jouw schuld betalen!

    Like

  6. Th.M. van Baarle zegt:

    Het wordt steeds dringender dat Nederland de EU verlaat. Als ze in Italië de schuldenrem loslaten, dan zitten ze via de BANKENUNIE ook aan onze portefeuille te trekken.
    We moeten er voor zorgen dat de anti-EU krachten versterkt worden .Dat betekent dus zoveel mogelijk steun mobiliseren voor Geert.

    Like

  7. luckybee zegt:

    En zo mogen wij voor ze, altijd gaan betalen. Typisch Marxisten.

    Like

  8. louis-portugal zegt:

    Een denkbeeldige grens afschaffen en meteen zijn alle problemen opgelost.
    Ik heb niet de indruk dat Italië al EEN cent boete betaald heeft voor het breken van de afspraken.
    Als ze al eens begonnen met hun schuld aan de ECB ongeveer
    220 miljard aan Target 2
    300 miljard aan LTRO 1 en 2
    Hun achterstallige afdrachten aan Brussel (onbekend maar een gedeelte van 217 miljard)
    Dan hebben ze nog wat stiekeme leningen gehad (ik meen 100 miljard).

    Like

  9. Pingback: Italianen demonstreren tegen bezuinigingspolitiek | E.J. Bron

Plaats een reactie