Nederland: Parlement wijst EU-toetreding van Albanië af

Screenshot_13

Nederland heeft de cavalerie (hier tijdens een oefening in Scheveningen) vooruit gestuurd: Albanië kan eerst niet toetreden tot de EU

Brussel mag Albanië niet opnemen als kandidaat voor een EU-toetreding: Het parlement in Den Haag wees de uitbreiding donderdag af. De EU presenteerde ondertussen een rapport, waarin zij de vooruitgang in Albanië prijst.

Het Nederlandse parlement heeft donderdag de opname van Albanië als kandidaat voor EU-toetreding afgewezen. Met een duidelijke meerderheid nam het parlement een beslissing, die minister-president Rutte er bindend toe verplicht tegen de kandidaat-status voor Albanië te stemmen.

Daarmee heeft de EU niet meer de mogelijkheid om Albanië nog voor Kerst officieel als nieuwe kandidaat op te nemen.

In het parlement stemden de socialisten voor Albanië.

Deze beslissing is een terugslag voor de EU: vrijdag presenteerde de Eurocommissaris van Uitbreiding, Füle, een voortgangsrapport over Albanië, waarin de EU vaststelt dat het land enorme vooruitgang geboekt zou hebben en vanzelfsprekend geschikt zou zijn als kandidaat voor de EU.

Met de afwijzing door Den Haag is de situatie moeilijk geworden voor de EU: Nederland wijst namelijk ook de opname van Bulgarije en Roemenië in de Schengen-zone af. Ook hier heeft de Europese Commissie een andere mening en beweert dat zowel Bulgarije als Roemenië voldoen aan alle voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op het vrije verkeer en de vrije vestiging van personen in het Schengen-gebied.

In ieder geval moet minister-president Rutte tijdens de volgende top op 19 en 20 december tegen de erkenning van de kandidaat-status voor Albanië stemmen.

De opname van Albanië geldt onder economen als uiterst twijfelachtig: het land is een klassieke bailout-kandidaat. Het land heeft vooral al heel lange tijd haar structuren niet meer gemoderniseerd (meer hier).

Bron:
Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Albanië, EUSSR, Nederland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nederland: Parlement wijst EU-toetreding van Albanië af

  1. louis-portugal zegt:

    Voorlopig klinkt het goed.
    Nou mag Rutte dat nog in Brussel gaan vertellen.

    Like

  2. G.Deckzeijl zegt:

    Dat Bulgarije* en Roemenië volgens de idioten in Brussel aan toetredingsvoorwaarden voldoen
    aan alle voorwaarden, etc, is GELUL.
    *tegenovergestelde van koestastil

    Like

  3. Joost Visser zegt:

    Er komen toch zeker geen verkiezingen aan? Anders is dit stemgedrag niet te verklaren.

    Like

  4. bigljohn zegt:

    Zoals Hitler jacht maakte op steeds meer landen, zo probeert de E.U. dat ook te doen. Totdat….
    het kaartenhuis E.U. in elkaar zakt als een slappe pudding. En Rutte die alweer de clown speelt. Met zijn mislukte grappen en grollen. Duizend Euro voor iedere Nederlander, koopt u toch een auto, een huis, en ik ben tegen de toetreding van Albanie. De oetlul die hij is ! Zijn Italiaanse politieke evenbeeld en clown, Beppe Grillo, kan het zelfs nog veel beter als hij. De clown Rutte minacht zijn publiek die hem op zijn beurt allang niet meer lust !

    Like

  5. Republikein zegt:

    Graag er in, en wij er uit!

    Like

  6. luckybee zegt:

    Ik ben benieuwd!

    Like

  7. Tom Hendrix zegt:

    O, maar Rutte zal deze uitslag, net als bij het referendum in 2005, wel net zo draaien als Balkenende heeft gedaan. Van NEEN JA maken!

    Like

Plaats een reactie