Waar blijft de eerste PVV-burgemeester?

Screenshot_18

(Door: Ronald Kaatee)

In 1900 telde Nederland nog 1121 gemeenten met in totaal 5,1 miljoen inwoners, waarvan de vrouwen geen stemrecht hadden. Vanaf 1 januari 2014 telt Nederland nog 403 gemeenten met ruim 16,8 miljoen inwoners, waarvan alle volwassenen stemrecht hebben. Maar voor de lokaal zeer invloedrijke post van burgemeester hoeft de burger niet naar de stembus. Voor die functie kent Nederland de in de beschaafde wereld unieke figuur van de door de Kroon benoemde burgemeester.

We mogen dan in een democratie leven, ondertussen worden we geregeerd door een regentenkliek die het allemaal beter weet en de bevolking liefst zo min mogelijk te zeggen geeft in het bestuur van het land. Want mocht de bevolking echt wat te zeggen krijgen dan gaan de grenzen dicht, komen er geen moskeeën meer bij, wordt Nederland weer een soeverein land, stromen er geen miljarden meer in Zuid-Europese zwarte gaten of naar corrupte regimes wereldwijd, en, niet in de laatste plaats, dan komen de subsidies voor en de baantjes van diezelfde regentenkliek in gevaar.

De poging om de bepaling dat de burgemeester door de Kroon wordt benoemd uit de Grondwet te schrappen, strandde in 2005 in de Eerste Kamer. Het experiment om de bevolking via referenda toch te laten kiezen wie burgemeester moet worden, werd in 2007 in Utrecht vakkundig om zeep geholpen. Begrijpelijkerwijs nam nog geen 10% van de kiesgerechtigden de moeite om te kiezen tussen PvdA-regent Pans en PvdA-regent Wolfsen.

Waarmee we met de figuur zitten dat de Kroon nog steeds benoemt, op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken, maar nu gebaseerd op een aanbeveling van de gemeenteraad. Welke gemeenteraad zal ooit een PVV-kandidaat aanbevelen? Momenteel zitten er alleen in de gemeenteraden van Den Haag en Almere raadsleden namens de PVV. In de toekomst zullen dat hopelijk meer gemeenteraden worden. Gezien de fundamenteel andere visies tussen de PVV enerzijds en alle andere partijen anderzijds, gezien ook het krampachtige verdedigen door de regentenkliek van de eigen belangen en posities, valt niet te verwachten dat het in de komende pakweg tien jaar komt tot een aanbeveling voor een PVV-kandidaat.

Ondertussen stemt al vele jaren (ruim) meer dan 10% van de bevolking landelijk op de PVV. Tot nog niet zo heel lang geleden was er het streven om de verdeling van burgemeestersposten min of meer een afspiegeling van de zetelverdeling in het parlement te laten zijn. Idealiter zouden er dan in Nederland zo’n 40 PVV-burgemeesters moeten zijn. Rekening houdend met de noodzakelijke vertraging zouden het er toch zeker al een aantal moeten zijn en zou er druk gesproken moeten worden over PVV-kandidaten voor vrijkomende posities.

Ronald Sörensen burgemeester van Rotterdam? Machiel de Graaf van Den Haag? Raymond de Roon van Almere?Ton van Kesteren van Groningen? Nee, de regentenkliek houdt de gelederen liever gesloten met kandidaten met ‘een bewezen staat van dienst’. Ja, een bewezen staat van dienst in het elkaar de hand boven het hoofd houden en het vullen van eigen zakken.

Screenshot_19

Door:
Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, corruptie, democratie, dictatuur, Elite, Hypocrisie, Linkse Kerk, Nederland, Overheid, politici, PVV, Rotzakken. Bookmark de permalink .

18 reacties op Waar blijft de eerste PVV-burgemeester?

 1. Monalisa zegt:

  De eerste burger vader moet in den haag komen maar die van Aartse had met pensioen moeten gaan.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad, past hier wel dacht ik zo.
  Halve GEK Wiegel doet weer ’s van zich spreken.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22160186/__Wiegel_wil_tussenformatie__.html
  Mijn advies: zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Voor Rotterdam zou ik die Sorensen aanbevelen, is leraar geweest en weet veel van de Maroc-mentaliteit in die stad. Zelf horen we hier bij een stad(je) met +-2300 inwoners en s,zomers 4000.
  Kunnen ook zelf kiezen wie ,t wordt.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Makkelijk lullen met turbo…
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/12/dijsselbloem-leningen-aan-griekenland-waren-fout
  Deze meneer heeft Juncker opgevolgd, wéét u nog wel..???
  Ter herinnering: http://tinyurl.com/dxucmvt

  Like

 5. Jean zegt:

  Beschaafd en kroon kan nooit samengaan.
  Conclusie: Beschaving krijgt een 10 en kroon een 0, gevolg: kroon moet opgedoekt worden want het heeft geen enkele toegevoegde waarde, potverteren is de core business van dat middeleeuwse gedoe.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  De PVV komt er nooit aan te pas, en waarom dan wel niet ? Men heeft een waterdicht systeem gecreeerd, een waar vriendjespolitiek en de ons kent ons mentaliteit, verheven staan BOVEN de realiteit van elke dag. Vandaar dat ik wel eens beweer dat de verkiezingen ook gemanipuleerd (zullen gaan) worden. Hoe kon het anders gebeuren dat marxistische partijen zoals de PvdA, SP, en het nieuwe socialistisch denken van de VVD, tijdens de afgelopen verkiezingen zowat half Nederland naar zich toe trokken. De VVD schept er dus ook een genoegen in om linkse politiek te bedrijven. Terwijl men in het Oostblok het Marxisme afgezworen heeft, beleeft in rechts georienteerd Nederland het Marxisme zijn revival. Als daar Brussel niet achtersteekt, dan weet ik het niet meer. En we kunnen ons hartje ophalen want de fraudegevoelige stemmachines komen weer terug. En niet zonder reden, want – onze – PVV is in opmars. Voelt u hem ? En het kabinet Rutte wat al helemaal geen bestaansrecht heeft, waarvan iedereen dacht dat het binnen een jaar zou verdwijnen, gaat de volle 4 jaar uitzitten. Geen een een tweetje, maar een plus een is drie. Ik vrees in deze zelfs de komende verkiezingen. Of de PVV word met de verkiezingen weggedrukt, en of niemand wil met de PVV regeren, zodat de gedoogrol er weer aan komt, en links Nederland ons eeuwig blijft dwarszitten.

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   volkomen waar we je zegt Big John!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 16.11. uur. Klopt helemaal John. En dat regentenvolk, weet hoe de verkiezingen vervalst moeten worden. Dat weten ze van de COMMUNIST LENIN, die over verkiezingen het volgende zei: ” Het maakt niet uit wat de mensen stemmen, maar wie de stemmen telt”. En 12 september 2012, is er gewoon volgens dat gezegde GETELD!

   Like

 7. Jean zegt:

  Die PVV burgemeester komt er voorlopig niet want het zou wel eens perfect kunnen gaan lopen in die gemeente en de baardapen zouden dan moeten vertrekken .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zeg, Jean, die Bart de Wever van het N-va is toch óók burgemeester, dacht ik…..?
   (Al meen ik begrepen te hebben, dat de èchte VB’ers hèm niet hoog hebben zitten, dat is waar.)

   Like

   • Jean zegt:

    Theresa,
    Die Bart Dewever is voorzitter en burgemeester zoals bij al dat zootje zijn postjes en poen belangrijk, daar geven ze Judas voor een zoen.

    Like

 8. luckybee zegt:

  Liever van daag als morgen!

  Like

 9. Omastar10 zegt:

  Tom Hendrix 1743
  Je kunt naar je stembureau gaan om te kijken of er eerlijk geteld wordt, daar heb je als burger
  recht op

  Like

 10. Republikein zegt:

  New York.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Besten
  Die PVV-burgemeester gaat er niet komen. Zoals al is opgemerkt houdt de kliek van de oude politiek alles voor zichzelf. Daarnaast heeft de PVV een groot probleem om aan geschikte mensen te komen. De meesten met bestuurlijke ervaring zijn nu lid van een andere partij en hebben steeds een “verkeerde” politiek gediend. Dat ze nu willen overstappen is een kwestie van geld, van hebzucht. De PVV heeft niets te winnen met zulke mensen. Zodoende doet de PVV ook niet mee in Rotterdam, omdat alle klaplopers van Leefbaar Rotterdam, zich hebben aangemeld.
  Goede mensen worden ook gehinderd door de media. Wie durft de stap te nemen om voor deze partij aan de gang te gaan, terwijl iedere dag de media je veroordelen als racist, islamofoob, ziek, nazi, enz. Bijna niemand durft een PVV-poster aan z’n raam te plakken om dezelfde redenen.
  En natuurlijk is het ambtenarenapparaat in handen van de PvdA, zodat sabotage en uitlekken van vertrouwelijke stukken een dagelijks fenomeen zal zijn om de PVV-ert te lozen. Te kwetsen en onschadelijk te maken. Ook weer met dank aan de oude media.
  Nee het is niet het volk dat ons land bestuurt, jammer dat we het zo ver hebben laten komen.

  Like

 12. @leefbarbaar, 23 december 2013 om 08:19
  Je (ik ben maar zo vrij) hebt bijna volledig gelijk, maar de genoemde kandidaten (Ronald Sörensen, Machiel de Graaf, Raymond de Roon en Ton van Kesteren) hebben volgens mij echt wel voldoende kwaliteit in huis om burgemeester te zijn. En er zijn er ongetwijfeld meer.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Beste PON,
   met goede kandidaten ben je er dus nog niet. De ambtenaren zijn PvdA en doen wat de PvdA wil. Ze saboteren, daar kunnen Leefbaren in 010 van meespreken. En mensen met een PVV-verleden zijn ook niet welkom bij de overheid, want men is doodsbang dat de vuile was dan naar buiten komt. Persoonlijk vind ik mevrouw Agema zeer geschikt om Rutte te vervangen. Pienter, beschaafd en aantrekkelijk. Wat kan een land nog meer willen? Maar zou zij een kans krijgen, een eerlijke kans?

   Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Goeiemorgen Leefbarbaar! Ook ontdekt dat boilingpoints onderhand een zinkend schip is..???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s