“Iraakse stad Fallujah in handen van Al-Qaida”

Screenshot_14

De Irakese regering is de controle kwijt over de stad Fallujah. Die staat momenteel onder controle van de “Islamitische Staat in Irak en de Levant” (ISIL), de Irakese tak van Al-Qaida. Dat heeft een hoge veiligheidsverantwoordelijke van de westelijke provincie Al-Anbar verklaard. De gebieden rond Fallujah, dat zestig kilometer ten westen van hoofdstad Bagdad ligt, zijn volgens hem wel nog in handen van de lokale politie.

Gisteren kwamen minstens 32 burgers en 71 Al-Qaidastrijders in de provincie Al-Anbar om het leven bij gevechten tussen het terreurnetwerk enerzijds en lokale stammen en veiligheidstroepen anderzijds. De provincie geldt als een soennitisch bastion dat gekant is tegen de sjiietische premier Nouri al-Maliki.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Irak, Islam, Jihad, Moslims, sjiieten, soennieten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Iraakse stad Fallujah in handen van Al-Qaida”

  1. felix zegt:

    En de V.S. moet zich er natuurlijk ook weer mee gaan bemoeien …
    http://www.nieuws.nl/algemeen/20131226/VS-leveren-Irak-Hellfire-raketten-en-drones

    Like

  2. Wachteres zegt:

    http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3572069/2014/01/05/Iraaks-leger-wint-terrein-in-Falluja.dhtml

    De Iraakse stad Falluja die zaterdag volledig was overgenomen door extremistische strijders van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL), lijkt weer in handen te zijn gevallen van de regeringstroepen. Dat heeft de Iraakse politie zondag bekendgemaakt.

    Like

  3. Jan zegt:

    Tja, dit is dus een van de vele succesverhalen van Obama. Onder Bush was de vijand verslagen*, onder Obama wappert de Al Qaidavlag**
    * http://www.thegatewaypundit.com/2008/01/victory-in-kuwait-bush-claims-surge-a-huge-success-video/
    ** http://www.youtube.com/watch?v=veVtrBWwX58

    Like

  4. luckybee zegt:

    Waar Sadam Hussein eens geregeerd heeft heerst nu Al Qaida.

    Like

Plaats een reactie